Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

EPIC MMA kreeg de mogelijkheid om Rico Verhoeven te interviewen over zijn debuut bij Mixed Martial Arts. Rico Verhoeven is een Nederlandse kickbokser bij organisaties als K-1, It’s Showtime en Superkombat, Glory. 

Verhoeven is momenteel de heavyweight kampioen bij Glory met een record van 46 win partijen, 10 verlies partijen en 1 draw. Verhoeven stapt op 19 oktober voor het eerste een MMA-partij binnen tijdens het evenement RXF 20 in Sibiu, Roemenië. Lees hier het exclusieve interview van Rico Verhoeven door EPIC MMA:

Rico, vertel over je ‘overstap’ naar MMA.
Rico: Nouja overstap, ik ga niet echt over maar wil het graag een keertje geprobeerd hebben. Dat is eigenlijk de basis van het verhaal.
Toen K-1 een beetje ‘op zijn gat’ lag heb ik meegedaan aan grappling toernooitjes. Ben Nederlands Kampioen Grappling geworden.
Maar toen kwam Glory. Glory bood mij een contract aan. En aangezien mijn droom van jongs af aan was om de allerbeste kickbokser te worden heb ik bij Glory getekend.

Waar ligt je focus op?
Rico:  Mijn focus ligt uiteraard op het kickboksen. Een beetje op MMA. Maar de main focus ligt daar niet op. Ik ben de kampioen van Glory heb daar ook een lopend contract, en ik ben zeker van plan om mijn titel nog een aantal keer te verdedigen. De doorslag om aan MMA te beginnen ligt er mede aan dat Glory & Bellator een samenwerking hebben. Ze hebben samen een event georganiseerd (afgelopen zaterdag). Daardoor is dat iets makkelijker. Gewoon de combinatie van het hele pakket interesseert me. Grappling training vind ik leuk, maar je kan pas een oordeel geven als je echt zelf een MMA partij hebt gevochten vind ik.

Vandaar de MMA partij?

Rico:  Ja, ik wil weten of het iets voor mij is. Het zou zomaar kunnen dat het de eerste en de laatste MMA partij is. Maar zoals ik eerder al zei, ik vind het MMA sparren/trainen leuk. Dus ik wil de kooi instappen.
Heb je voor deze partij nog speciale trainingspartners?
Rico: Nee. Mijn worstelen train ik bij Bert Kops. In Nederland de beste school om je worstelen op peil te houden. Gegard Mousasi helpt mij met mijn grondgedeelte, en ik kan Gegard helpen met zijn staande werk. Gegard zei me laatst dat ik goed een takedown kan stoppen en dus moeilijk naar de grond te krijgen ben. Dat vond ik een groot compliment voor iemand van zijn status in het MMA. Verder heb ik ook nog MMA training in Dordrecht, en mijn Kickboksen train ik gewoon bij SuperPro en Colloseum.

Volg je de UFC?
Rico: Een beetje, ik kijk vooral de hoogtepunten. Uiteraard kijk ik met een speciaal oog naar de Heavyweight divisie. Ik bekijk het vooral van een technische en zakelijke kant, niet naar een vechter in het bijzonder. Maar met een eerste blik heb ik wel het idee dat ik de helft van de Top 10 wel kan hebben.

Train je ook op je MMA stance?
Rico: Uiteraard. Combinaties zelf maken, en dat mijn sparringpartner dan een takedown probeert te maken. En dit keer op keer blijven oefenen.

Wat is je grootste uitdaging in je eerste MMA gevecht?
Rico: Ik denk de eerste klap. Je bent als kickbokser de zwaarder gloves gewend. Ik heb getraind met de MMA gloves maar een wedstrijd is natuurlijk iets heel anders. Ik zag laatst een filmpje van Bas Rutten op NGC. Daar lieten ze zien wat voor een impact die stoten hebben.
Luister ik ben een sportman en een echte liefhebber, het liefst zou ik alles doen (Boksen, Kickboksen en MMA) maar dat is gewoon niet haalbaar. Je moet je focussen op een ding.

Als je zou overstappen naar MMA, ga je dan ook je nickname (Prince of Kickboxing) veranderen?
Rico: Weet ik niet, wie weet. Ik vind dat andere mensen jou een bijnaam moeten geven, niet jijzelf. Prince of Kickboxing heb ik ook gekregen destijds.

Je werd vaak vergeleken met Peter Aerts, wat vind je daarvan?
Rico: Qua stijl is dat eigenlijk helemaal niet zo. Ik ben meer iemand die stoten geeft en vervolgens zijn het goede moment afwacht. Peter is eigenlijk anders. Ik denk dat het meer komt dat wij volle Nederlanders zijn. Qua imago etc. Ik vind het overigens een grote eer om met Peter Aerts vergeleken te worden hij was altijd mijn idool van jongs af aan.
Naar welke organisatie zou je uiteindelijk willen mocht je na je eerste partij nog een aantal partij winnen?

Rico: Als ik iets doe wil ik ook de beste zijn, van de beste MMA organisatie. Het is net als met kickboksen, je hebt meerdere kampioenen van meerdere organisaties, maar de beste organisatie is Glory. De Glory kampioen is dus ook de beste. 

Wat vind je van de Reebok deal?
Rico: Je kan dat van verschillende kanten bekijken natuurlijk. Ik denk dat het voor de opkomende vechter goed is aangezien die vaak zelf geen sponsors hebben. Voor de gevestigde namen zal dit niet het geval zijn, maarja ik denk wel dat het een stukje professionaliteit met zich meebrengt. Het is een stap vooruit voor de sport. Zo krijgt het meer structuur en wordt het ook gezien als een serieuze sport.

Heb je al interviews gedaan met betrekking tot je MMA partij?
Rico: Ik ben kapot gebeld. In Nederland door mensen van de krant en van de radio. Ook een aantal buitenlandse media. Volgende week komt er nog een stuk naar buiten in de VS. Helaas is het door de grote Nederlandse media nog niet opgepakt.

Laatste vraag, Mousasi vs. Hall. Wat denk je?
Rico: Gegard gaat hem slopen. De man is in bloedvorm. Ik zeg een KO in de 2e ronde.

Wij van EPIC MMA willen Rico Verhoeven bedanken voor het beantwoorden van de vragen en de tijd die hij heeft genomen voor dit interview.
Uiteraard wensen wij hem ook veel succes tijdens zijn MMA debuut op 19 oktober in Roemenië.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 192 Early Prelims Recap : Een nieuwe hypetrain is geboren!!!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Het komt wel eens vaker ...

Al Iaquinta

Al Iaquinta: “Ik ben technisch veel beter dan Diego Sanchez.”

Al Iaquinta maakt zaterdag op UFC Fight Night Nashville zijn rentree in de UFC, ...

Wordt dit de volgende partij van Struve?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Stefan Struve is weer helemaal terug ...

UFC Saitama: Saint Preux vs. Okami | Uitzendtijden, zenders en line-up

Bekijk hier de volledige line-up met zenders en uitzendtijden van UFC Fight Night 117. ...