Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Mizuto Hirota vs. Teruto Ishihara

De Main Card van UFN 75 in Japan trapte af met een Japans onderonsje. De Road to UFC Japan Finale wel te verstaan.
Voormalig Sengoku RC, Cage Force & DEEP kampioen Mizuto Hirota nam het op tegen de minder bekendere Teruto ‘Yashabo‘ Ishihara.

Hirota had al eerder in de UFC gevochten, maar verloor beide gevecht en werd ‘gecut’. Hirota is bekend bij het grote publiek als de vechter die zijn arm brak tijdens Dynamite 2009 waar hij vocht tegen de DREAM kampioen Shinya Aoki. Aoki won door middel van een Hammerlock Submission, waarbij hij de arm van Hirota brak omdat hij niet wilde aftikken. Wat er vervolgens gebeurde ……. daarvoor verwijzen we je naar YouTube.

In de eerste ronde was het vooral Ishihara die Hirota meerdere malen goed wist te raken. Hirota had moeite met de beweeglijkheid van Yashabo en kon hierdoor niet in zijn spelletje komen. De twee rondes daarna waren een stuk beter van de kant van Hirota, maar Ishihara bleef ook continu goed vechten. De eerste ronde leek voor Ishihara, en de 2 andere rondes leken heel close al was Hirota iets actiever dan Ishihara.

Heel erg verbaasd was dan ook niemand dat dit ging uitdraaien op een split decision. Het eerste jurylid gaf de partij met 29-28 aan Ishihara, de tweede gaf de partij met 29-28 aan Hirota. Maar het derde jurylid gaf de score van 29-29, waardoor het een Split Draw was.

Maar moest er dan geen winnaar komen? Dit was immers een Finale. Ja, dat had inderdaad gemoeten. Maar door de consternatie zowel in als buiten de Octagon gebeurde dit niet, dus kent de Road to UFC Japan Finale twee winnaars. Beiden hebben van de UFC een contract gekregen, en we zullen ze in de toekomst dus beiden in de UFC zien vechten.

Katsunori Kikuno vs. Diego Brandão
 
 


Het tweede gevecht van de avond ging tussen voormalig DEEP kampioen Katsunori Kikuno en de altijd agressief vechtende Braziliaan en TUF 14 winnaar Diego Brandão.

Kikuno die vier keer eerder vocht in de UFC, begon aan dit gevecht met 2 winstpartijen en 2 verliespartijen in de UFC. Quinn Mulhern & Sam Sicilia werden aan de zegekar gebonden. Topcontender Tony Ferguson en Kevin Souza waren te sterk voor de Japanse Judo & Karate Blackbelt.

Brandão leek de laatste partijen een beetje van zijn ‘magie’ kwijt te zijn geraakt. De man die iedereen tijdens TUF 14 de stuipen op het lijf jaagde in de kooi, won vijf van zijn zeven wedstrijden in de UFC. In April won hij door middel van TKO (Doctor’s Stoppage) van Jimy Hettes, waarmee hij een 2-fight losing streak doorbrak (KO losses tegen Poirier & McGregor).

Het gevecht tussen Kikuno & Brandão zou nog geen halve minuut duren. Een ouderwetse Brandão ging meteen ‘for broke’ en wist Kikuno meerdere malen met stoten te raken. Kikuno probeerde te verdedigen maar ging KO op zijn knieën. Nog een paar stoten erna, en de scheidsrechter stopte het gevecht. Een absolute desillusie voor de thuisfavoriet Kikuno, en een absoluut hoogtepunt voor Brandão die met deze KO liet weten helemaal terug te zijn.

 
Takeya Mizugaki vs. George Roop

Het derde gevecht van de avond ging tussen voormalig Cage Force kampioen Takeya Mizugaki en TUF 8 deelnemer George Roop.

Mizugaki verloor zijn laatste 2 partijen door te verliezen van Supertalent Aljamain Sterling en voormalig UFC Bantamweight Kampioen Dominick Cruz. Daarvoor had Mizugaki maar liefst 5 partijen achter elkaar gewonnen.

Roop kwam ook van een verliespartij af. Hij verloor van UFC debutant Rob Font met een KO in de eerste ronde. Roop kan gezien worden als een soort van gatekeeper in de UFC Bantamweight divisie. Zijn winningstreak is nooit langer geweest dan 2 gevechten, wat ook geldt voor zijn losingstreak.

Beide vechters konden een overwinning dus goed gebruiken, dat bleek ook wel tijdens het gevecht. Beide atleten gingen er vol voor, maar het was duidelijk dat Mizugaki net overal wat sneller was, net wat technischer en net wat meer stoten wist te landen dan George Roop. Alleen de derde ronde was vrij gelijkwaardig. De juryleden gaven allen een 29-28 score voor Takeya Mizugaki die in tranen uitbarstte (van blijdschap) na het horen van de scores.

Kyoji Horiguchi vs. Chico Camus
 
 Het vierde gevecht van de avond ging tussen voormalig Shooto Kampioen & Voormalig UFC Flyweight Titeluitdager Kyoji Horiguchi en Voormalig LFC & GCF Kampioen Chico Camus.

Horiguchi vocht in April nog voor de UFC Flyweight titel tegen Demetrious Johnson. Hij verloor door middel van een Armbar in de laatste seconde van het gevecht. Dit betekende tevens zijn eerste verlies in zijn tot nu toe 5 gevecht durende UFC carrière.

Camus heeft up en downs in de UFC. Zijn meest in het oog springende overwinning was vorig jaar November tegen Brad Pickett. Camus was een ‘heavy underdog’ maar won door middel van Split Decision. Na verlies afgelopen Juni tegen Henry Cejudo in Mexico, moest dit dus weer de ommekeer worden voor Camus. Helaas pakte dit voor hem anders uit.

Horiguchi deed wat hij meestal doet in al zijn gevechten (op Johnson na) : Domineren.
Horiguchi was zowel staand als op de grond duidelijk een maatje te groot voor Camus, en kwam geen moment in de problemen. Horiguchi won de partij met 3x 30-27 en heeft zich dus uitstekend hersteld van zijn verliespartij tegen ‘Mighty Mouse’.

Dit was de recap van 4 vd 6 gevechten van de Main Card van UFN 75 in Japan.
Wil je ook de Recap lezen van de Co-Main & Main Event? Kijk dan bij de andere nieuwsartikelen.

Uitslagen Prelims :
– Shinsho Anzai def. Roger Zapata via TKO (Blessure) na 0:47 in de 3e ronde.
– Kajan Johnson def. Naoyuki Kotani via UD (30-27, 29-28 & 29-28).
– Nick Hein def. Yusuke Kasuya via UD (30-27, 29-28 & 29-28).
– Keita Nakamura def. Li Jingliang via Technical Submission (RNC) na 2:17 in de 3e ronde.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Fabricio Werdum

Fabricio Werdum reageert op Rockhold: “Ik vecht niet met angsthazen.”

Fabricio Werdum heeft een antwoord op de uitdaging van Luke Rockhold. 'Vai Cavalo' heeft ...

UFC 219 Embedded: Vlog Series – Episode 4

Een nieuwe editie van UFC 219 Embedded met onder andere Cris Cyborg, Holly Holm, ...

UFC 215: Nunes vs Shevchenko 2: Uitzendtijden, zenders en line-up

Hierbij de uitzendtijden, zenders en line-up van UFC 215: Nunes vs Shevchenko

“Dana White: Lookin’ for a Fight” || Alle afleveringen tot nu!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Toen Dana White de UFC ...