Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

In deze rubriek zullen er legendes van de sport langskomen, vechters die pioniers waren in het MMA en vechters die de sport hebben gevormd tot hoe die hedendaags wordt beoefend. Van vroegere vechters die 1 stijl zo beheerste dat de hele sport is veranderd naar volledige Mixed Martial Artists die nieuwe facetten introduceren. 

Deze keer hebben we het over een legende die recent uit pensioen is gekomen om een comeback te maken naar de sport waar hij zo groots in was, we hebben het natuurlijk over niemand minder dan Fedor Emelianenko.

Fedor is geboren 1976 in Rubizhne, Oblast Loehansk, Oekraïne. Twee jaar later is zijn familie verhuisd naar Stary Oskol, Belgorod in het westen van Rusland. Zijn moeder was een lerares en zijn vader was een lasser. Fedor heeft een oudere zus en twee jongere broers waarvan een ook een oud MMA atleet is, Alexander Emelianenko.

Emelianenko heeft talloze titels op zijn naam staan in onder andere MMA maar ook is hij viervoudig World Combat Sambo, kampioen (2002, 2005,2007) en Russisch, brons medaillist Judo (1998, 1999).

Fedor heeft zijn status als EPIC Hall of Famer te danken aan zijn sterke wil, doorzettingsvermogen, ongelooflijke win reeks en het feit dat hij van alle grote namen heeft gewonnen die er destijds waren. Door velen wordt hij als allerbeste Mixed Martial Artist van altijd gezien.


Hij is in 2000 zijn MMA carrière begonnen bij de Japanse organisatie RINGS en kwam toen uit voor Russian Top Team. Uiteindelijk is Fedor overgestapt naar Red Devil Sport Club die gemanaged werd door Vadim Finkelstein die uiteindelijk de rol als Fedors manager op zich zou nemen. Ook heeft Fedor in het verleden met meerdere Nederlandse vechters getraind zoals onder andere Ernesto Hoost, Tyrone Spong, Johan Vos en Lucien Carbin.

Fedor heeft bij vele organisaties gevochten RINGS, DREAM, M1 Global, Affliction en Strikeforce om maar een paar te noemen, maar is echt groots geworden in PRIDE. In die laatste debuteerde Fedor 23 Juni, 2002 op PRIDE 21 tegen de torenhoge Nederlander Semmy Schilt. Dat gevecht won hij via unaniem besluit. Zijn tweede uiting voor de organisatie was tegen Heath Herring om zo de volgende challenger te bepalen voor toenmalig Heavyweight kampioen Antonio Rodrigo Nogueira. Als “underdog” domineerde Emelianenko Herring met ground and pound en won in de eerste ronde met een dokter stoppage.

Op 16 maart 2003, PRIDE 25 stond hij tegenover Nogueira en deed wat meeste mensen voor onmogelijk hadden gehouden, en dat was in de guard van Nogueira de wedstrijd te winnen met submission verdedigingen en sterke ground and pound. Fedor had de Heavyweight titel, een titel die hij nooit zou afgeven.

In die tijd als de PRIDE Heavyweight “Kingpin” versloeg hij Kazuyuki Fujita, Garry “Big Daddy” Goodridge, Yuji Nagata (in de organisatie Bom Ba Ye), Mark Coleman, Kevin “The Monster” Randleman, Naoya Ogawa, Antonio Rodrigo Nogueira 2x, Mirko Filipovic en als laatste verdediging op Shockwave 2006 Mark Hunt.

Fedor`s tijd bij Strikeforce vanaf 2009 verliep niet zo soepel, hij won zijn eerste gevecht tegen Brett Rogers maar verloor zijn drie volgende gevechten van Fabricio Werdum, Antonio “Bigfoot” Silva en Dan Henderson.

Na nog een paar gevechten in Rusland en Japan kondigde Fedor Emelianenko op 21 juni 2012 aan zich terug te trekken van de sport en met pensioen te gaan. Met een record van 34-4 was het tot voor kort een eind aan zijn legende. 

Fedor heeft recent aangekondigd om uit pensioen te komen om op oudjaar`s nacht 2015/2016 het Main Event te vezorgen voor de nieuwe organisatie van oud PRIDE President Nobuyuki Sakakibara.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Fight Announcements Recap Week 38.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Donderdagnacht maakte Dana White bekend ...

One Championship Announcement: Adriano Moraes vs. Kairat Akhmetov

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op het evenement One Championship ...

Jones en Gustafsson

Jon Jones gaat er hard in tegen Alexander Gustafsson

Jon Jones laat weer eens van zich horen op Twitter. Dit keer reageert hij ...

Maak kennis met: World Series of Fighting

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.   WSOF of voluit World ...