Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het tweede gevecht van de PPV ging tussen twee voormalig titeluitdagers. #1 Joseph Benavidez nam het op tegen #14 Ali Bagautinov. Een gevecht dat in eerste instantie op de prelims zou plaatsvinden, maar door het wegvallen van Hendricks vs. Woodley werd dit gevecht op de Main Card gezet.

De man met de vele bijnamen Joseph Benavidez heeft inmiddels een behoorlijk resumé in de UFC bij elkaar gevochten. Een record van 9-2 in totaal. Beide verliespartijen waren gelijk ook titelgevechten tegen de huidige kampioen Demetrious ‘Mighty Mouse’ Johnson. Daar tegenover staan wel winstpartijen tegen Ian McCall, John Moraga, Jussier Formiga, Dustin Ortiz etc.

Ali Bagautinov won 3 van zijn 4 gevechten in de UFC. De meest in het oogspringende was het gevecht tegen John Lineker (inmiddels vechtend op Bantamweight) wat hem een Titelgevecht met Demetrious Johnson opleverde. De Russische ‘Puncher King’ zou verliezen door een unanieme beslissing. Helaas voor Bagautinov werd hij ook nog een betrapt op het gebruik van EPO. Hij werd geschorst en uit de UFC Rankings gezet. Dit verklaart ook zijn lage ranking (aangezien hij er pas in is terug gezet). Bagautinov mag zeker gezien worden als een Top 5 vechter.

Het Gevecht :

Het was vanaf het begin duidelijk dat Benavidez druk zette op Bagautinov, maar Benavidez kende duidelijk de kracht (Krachtige stoten) van de Sambo vechter die niet voor niet als bijnaam ‘Puncher King’ heeft. Benavidez was dus ook totaal niet van plan om te gaan brawlen met Bagautinov. Benavidez zette wel druk, maar moest ook continu beweeglijk blijven om de stoten van Ali Bagautinov te ontwijken. Bagautinov die met counterstoten probeerde Benavidez aan het wankelen te krijgen. Benavidez probeerde vooral van afstand Bagautinov te raken met combinaties.
Alle rondes waren eigenlijk hetzelfde. Benavidez zette druk en wist veel lowkicks/bodykicks te plaatsen. Bagautinov probeerde vooral vanuit de counter een genadestoot uit te delen. Ook wist Bagautinov twee takedowns te plaatsen, maar dat haalde niet veel uit aangezien beide mannen 2 seconden later alweer opstonden.

Een zeer ‘close’ gevecht waar vooral moest worden gekeken naar de geraakte stoten, geraakte kicks en agressie.

Officiële Score :
Joseph Benavidez verslaat Ali Bagautinov via Unanieme Beslissing (2x 30-27 & 1x 29-28)

Het publiek was niet tevreden met het gevecht en trakteerde een verbaasde Benavidez met een fluitconcert/boe-geroep. Benavidez liet weten dat Bagautinov een van de beste vechters in de Flyweight divisie is en dat de boe-roepers zelf maar in de Octagon moesten komen en tegen Ali moesten vechten als zij het beter konden. Het publiek leek het daar mee eens te zijn, aangezien ze Benavidez toch trakteerden op applaus na zijn interview in de Octagon.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Interview) Germaine de Randamie – “Ik wil het Nederlandse publiek trakteren op een feestje!”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Meervoudig kickboks kampioene Germaine de ...

Dana White: ”UFC 205 heeft al Madison Square Garden gate record verbroken.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Het is nog net geen ...

24-karaats goud en meer dan 3.000 diamanten; The Money Belt

World Boxing Council introduceert een speciale belt voor The Money Fight tussen Floyd Mayweather ...