Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Net als de Early Prelims, waren ook de normale Prelims zeer de moeite waard om naar te kijken. Hieronder opnieuw een kleine recap, nu van de 4 Prelim gevechten.

#4 Rose Namajunas vs. Angela Hill
 
 
Een gevecht tussen twee stijlen. Angela Hill is een stand-up vechter en heeft een zeer beperkte groundgame. Dit geldt andersom voor Rose Namajunas, die het vooral van haar BJJ moet hebben. Voor Namajunas was dit haar eerste gevecht sinds haar verloren debuut tegen Carla Esparza. Dat gevecht destijds was voor de titel. Rose vocht zich in het TUF huis langs Alex Chambers, Joanne Calderwood & Randa Markos (allemaal submission wins) alvorens ze mocht vechten voor de titel die ze verloor door middel van submission. Rose stond gematcht tegen Nina Ansaroff tijdens UFC 187, maar Ansaroff werd ziek een paar uur voor aanvang van het gevecht waardoor dat gevecht geschrapt werd. Angela Hill verloor haar eliminatiegevecht in het TUF huis tegen latere winnares Carla Esparza, maar won haar UFC debuut tegen Emily Kagan. Afgelopen Juni verloor ze een Unanieme Beslissing tegen Tecia Torres.
 
Het gevecht tussen beide dames was kort maar krachtig. Er werd een minuut afgetast met een aantal jabs en stoten over en weer. Uiteraard zoals verwacht ging ‘Thug Rose’ voor de takedown. Hill probeerde op te staan waardoor Namajunas op haar rug sprong. De ‘choke’ zat erop. Hill probeerde eruit te komen, maar helaas voor haar lukte dit niet en werd ze bewusteloos gechoked. Een hele mooie overwinning voor Rose Namajunas die hiermee haar eerste officiële overwinning in de UFC wist te halen.
 
Rose Namajunas verslaat Angela Hill via Technical Submission (RNC) na 2:47 min in de 1e ronde.
 

Adriano Martins vs. Islam Makhachev
 
 
De BJJ Blackbelt Adriano Martins heeft al meerdere keren van zich doen spreken in de UFC. De voormalig Jungle Fight kampioen is een van de meest attractieve vechters in de UFC Lightweight divisie, al is hij voor het grote publiek misschien nog wat onbekend. Martins wist tot nu toe Daron Cruickshank, Juan Puig en Rustam Khabilov aan zijn zegekar toe te voegen. Zijn enige setback kwam tegen huidig titeluitdager Donald Cerrone (inmiddels anderhalf jaar geleden). Opvallend is dat Martins ondanks sat hij een BJJ Blackbelt is, liever stand-up vecht.
Islam Makhachev kwam de UFC binnen als een van de grootste talenten uit Rusland. De ongeslagen Makhachev die bij Team AKA traint met onder andere Khabib Nurmagomedov won zijn ‘highly anticipated’ UFC debuut afgelopen Mei tegen Leo Kuntz door middel van een RNC submission.
 
Het gevecht tussen beide mannen zou nog geen 2 minuten duren. Beiden wisselen stoten uit in het begin van het gevecht. Makhachev gooit harde stoten en dat geldt ook voor Martins. Beiden raken elkaar maar niet ernstig. Dan gaat Makhachev voor een harde stoot, maar mist. Martins countert en stuurt Makhachev met een stoot naar het canvas. Afgelopen, klaar, KO. Martins wint en verslaat de tot dan toe nog ongeslagen Makhachev met een fantastische KO.
 
Adriano Martins verslaat Islam Makhachev via KO (Punch) na 1:46 min in de 1e ronde.  
 
 
Alan Jouban vs. Albert Tumenov
 
 
Een van de meest in het oogspringende gevechten op de Prelims was toch zeker het gevecht tussen Black House toptalent Alan Jouban, en de Russische KO specialist Albert Tumenov. Beiden wonnen 3 van hun 4 voorgaande gevechten in de UFC. En het enige gevecht dat werd verloren gebeurde beide met Split Decision.
 
Het gevecht was net als de voorgaande gevechten op deze avond kort. Een zeer actief gevecht van beide kanten waar Jouban een knie naar het lichaam probeert te landen. Tumenov weet dit te counteren met een takedown. Jouban staat alweer snel, maar moet vervolgens oppassen voor een highkick die hij weet te ontwijken. Nadat Jouban de Rus in zijn kruis schopt komt er een korte pauze. Jouban lijkt zijn jab goed te kunnen landen, maar opeens weet Tumenov een highkick te landen en een harde rechter stoot. Jouban is in de problemen, en Tumenov herkent dat waarop hij Jouban trakteert op een linker stoot tegen de kin. Afgelopen uit. Albert ‘Einstein’ Tumenov mag opnieuw een KO bijschrijven, en wat voor een!! Jouban wordt gezien als een van de toekomstige sterkhouders in de UFC Welterweight divisie. Tumenov mag zeker ook in die contreien gezien worden naar opniew een grootse prestatie.
 
Albert Tumenov verslaat Alan Jouban via TKO (Punch) na 2:55 in de 1e ronde.
 
 
Yair Rodriguez vs. Daniel Hooker
 
 
De laatste partij van de Prelims beloofde ook een spektakel te kunnen worden. Yair ‘El Pantera’ Rodriguez nam het op tegen Daniel ‘The Hangman’ Hooker. Rodriguez won de eerste versie van TUF Latin America en staat bekend als een zeer agressieve en attractieve vechter. Dit was goed te zien in zijn partij afgelopen Juni tegen ATT Prospect Charles Rosa. Rodriguez won een Split Decision nadat hij zeer goed grondwerk en ‘flashy’ standup had laten zien (vooral in de 1e en 2e ronde). Daniel Hooker won in zijn laatste gevecht de Performance of the Night bonus. Hij versloeg de beter geachte Hatsu Hioki door middel van een Highkick KO. Voor Hooker was dat zijn tweede overwinning in de UFC in drie wedstrijden.
 
Het gevecht zelf was een vrij gelijk opgaande strijd, al was Yair Rodriguez puntsgewijs slimmer dan Daniel Hooker. Rodriguez wist met zijn ‘flashy stuff’ Hooker vaak van de wijs te brengen, en groeide zelf beter in die partij. Ook een takedown laat in de tweede ronde in het voordeel van ‘El Pantera’ zorgde voor de rondewinst. In de derde ronde leek Hooker wel iets meer te doen dan Rodriguez (vooral op de grond) maar tot een finish kwam het niet, waardoor Rodriguez na 3 partijen nog steeds ongeslagen is in de UFC.
 
Yair Rodriguez verslaat Daniel Hooker via Unanieme Beslissing (2x 30-27 & 1x 30-26).


Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Luke Rockhold: “GSP zal verpletterd worden.”

Luke Rockhold verwacht dat Georges St-Pierre geen schijn van kans maakt tegen Michael Bisping. ...

(Vlog) UFC 205 Embedded — Episode 4

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 205 Embedded is een ...

Mario Yamasaki: “Ik had de partij eerder moeten stoppen.”

De partij tussen Lewis vs. Browne ging volgens velen te lang door. Desbetreffende scheidsrechter ...

Max Holloway: “Koningen gaan naar de dorpen van andere koningen en nemen die over.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Max Holloway heeft zich voor het ...