Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


Behoorlijk wat kritiek kreeg de UFC te verwerken voorafgaand aan UFC Dublin.
Nadat twee weken geleden het Co-Main Event tussen Stipe Miocic en Ben Rothwell werd gecancelled, werd een paar dagen voor het evenement ook het Main Event tussen Dustin Poirier en Joseph Duffy gecancelled. Wat overbleef waren 8 niet-gerankte vechters op de Main Card. Een hoofdgevecht tussen de thuisfavoriet Patrick (kortweg Paddy) Holohan en de Hawaiiaanse Louis Smolka. En een Co-Main Event tussen TUF Nations Winnaar Norman Parke en Reza Madadi die na 2.5 jaar zijn rentree maakte in de Octagon.

Het eerste gevecht op de Main Card was een gevecht tussen de 36-jarige Ier Neil Seery en de 8 jaar jongere Amerikaan Jon Delos Reyes. Seery verloor zijn laatste partij in de UFC via een Unanieme Beslissing tegen Louis Smolka. Delos Reyes won zijn laatste partij in een potentiële ‘Fight of the Year’ kandidaat tegen Roldan Sangcha-an.

Het gevecht tussen beide mannen zou vrij gelijkwaardig zijn. Seery die het normaal gesproken vooral van zijn stand-up game moet hebben vocht zeer sterk. Ook Delos Reyes vocht sterk maar toch leek Seery in de eerste ronde de overhand te hebben. In de halverwege de tweede ronde kwam Delos Reyes met een paar mooie combinaties naar voren. Seery leek te wankelen, maar hield stand. Vervolgens ging Delos Reyes iets te wild op Seery in, waardoor Neil Seery een strakke Guillotine Choke kon aanzetten. Delos Reyes had meteen in de gaten dat hij er niet meer uit ging komen en tapte. Een schitterend resultaat voor de taaie Ier, die net als vorig jaar weer de winst wist te pakken in Dublin. Enige verschil is dat hij het dit keer met een finish deed, zijn eerste finish in de UFC. Voor Delos Reyes is het afwachten. Hij verloor 3 van zijn 4 gevechten in de organisatie, maar heeft in al die gevechten toch zeker potentie getoond. Het zou dan ook erg jammer zijn als hij geen kans op revanche kreeg in de UFC.

Het tweede gevecht op de Main Card ging tussen twee ongeslagen Europeanen. Zowel Darren Till als Nicolas Dalby wonnen tot nu toe al hun Pro-MMA gevechten. Beide mannen wonnen dit jaar in Goiânia, Brazilië hun debuut in de UFC. Dalby won een Verdeelde Beslissing tegen Elizeu Zaleski, Till won via een schitterende KO van Yves Jabouin. Nu mochten beide heren tegen elkaar laten zien wat ze waard waren. ‘One 0 had to go’ zoals ze in Amerika zeggen.

Tijdens de eerste ronde was het vooral Darren Till die veel druk zette. Zowel zijn groundgame als zijn stand-up game waren on point en brachten Dalby meerdere malen in moeilijkheden. Till wist via een linkerhoek een knockdown te scoren, maar had door tijdgebrek in de eerste ronde geen kans om het gevecht af te maken. In de tweede ronde was het beeld iets gelijkwaardiger, al had Darren Till nog altijd licht de overhand. In de derde ronde kwam Till na een takedown van Dalby verkeerd terecht op zijn schouder waardoor er iets los schoot in zijn schouder. Till moest vanaf dat moment overleven. Dalby zette alles op alles om alsnog het gevecht te finishen, en leek daar meerdere malen ook dichtbij. Zeker nadat hij in de ‘mount-positie’ stoten op het gezicht van Till uitdeelde. Till gaf echter niet op, en met een van pijn verbeten gezicht wist hij het einde van de derde ronde te halen.
De juryleden scoorden 29-28 Till & 2x 28-28 waardoor dit gevecht in een meerderheid gelijkspel eindigde. Till won de eerste 2 rondes, Dalby de derde ronde. Maar omdat Dalby zwaar domineerde in de derde ronde gaven 2 juryleden een 10-8 ronde, hierdoor werd het dus een gelijkspel.

Beide vechters waren het eens met de beslissing van de juryleden en spraken gebroederlijk en met veel respect voor elkaar het publiek toe. Ze lieten weten gewoon even goed te zijn en dat er geen verliezer in dit gevecht was. Till liet nog even weten in heerlijk Engels dialect dat hij erg veel pijn ondervond in de 3e ronde van zijn schouder, maar hij dit niet als excuses wilde gebruiken. En om terug te komen op wat ik eerder zei : ‘Both 0’s are still standing’.

Het Co-Main Event van de avond ging tussen de Noord-Ier Norman Parke en de Zweedse Iraniër Reza Madadi. Een gevecht met een verhaal op voorhand. Parke verloor zijn laatste 2 wedstrijden in de UFC door middel van Verdeelde Beslissingen en had dus een overwinning nodig om de weg omhoog weer te kunnen bewandelen. Madadi daarentegen won zijn laatste gevecht in de UFC tegen de hooggerankte Michael Johnson. Alleen was dit maar liefst 2.5 jaar geleden.
Madadi werd vlak na zijn gevecht tegen Johnson schuldig bevonden aan het stelen van designer tassen in Zweden ter waarde van $150.000. Madadi werd veroordeeld tot 18 maanden celstraf, waardoor de UFC hem ontsloeg. Nadat Madadi in Maart dit jaar vrij kwam en aangaf zich weer vol op MMA te willen focussen, duurde het vervolgens slechts 3 maanden voordat de UFC en Madadi weer met elkaar waren herenigd.
Nadat bekend werd dat Parke vs. Madadi op het programma stond kon Norman Parke het niet laten zijn tegenstander via Twitter een beetje te plagen. Zo vroeg hij of Madadi nog een designertas voor hem over had. De onderlinge ‘beef’ kwam tijdens de weging (1 dag voor het gevecht) tot een climax waar Parke een roze tas richting Madadi gooide. Madadi die dit duidelijk niet kon waarderen en de tas het podium afschopte. Dana White kwam tussen beiden, en de verwachtingen voor het gevecht waren hoog gespannen.

Helaas wist het gevecht niet tot nauwelijks echt te boeien. Madadi leek last te hebben van ‘ringrust’ en wist geen moment Norman Parke in de problemen te brengen. Parke vocht een vrij eenvoudige wedstrijd en wist alle drie de rondes te winnen. Alle juryleden scoorden 30-27 in het voordeel van de Noord-Ier.

De ‘ruzie’ tussen beide mannen werd bijgelegd, waardoor we kunnen concluderen dat de weging tussen beide mannen spectaculairder was dan het uiteindelijke gevecht.

Het Main Event van de avond zou gaan tussen de Ier Paddy Holohan en het Hawaiiaanse talent Louis Smolka. Doordat pas drie dagen voor het evenement bekend werd dat dit het hoofdgevecht zou zijn, werden er niet 5 maar 3 rondes gevochten (zoals contractueel was vastgelegd). Paddy Holohan maakte vorig jaar zijn debuut tijdens UFC Dublin, en won via een RNC submission van Josh Sampo. Louis Smolka won zijn laatste wedstrijd tegen Neil Seery, en heeft net als Holohan een 3-1 record in de UFC. Beide mannen gingen dus voor hun vierde overwinning in hun UFC carrière.

Het gevecht zou voor het merendeel plaatsvinden op de grond. Zowel Holohan als Smolka gingen beiden voor submissions, maar beiden wisten uit hun benarde posities te ontsnappen. Heel veel positiewisselingen in de eerste ronde zorgde voor een actieve en attractieve ronde. Holohan leek net iets meer in de voordeligere posities te komen en daardoor ook de eerste ronde te winnen.
In de tweede ronde gingen beide mannen verder waarmee ze in de eerste ronde gestopt waren. Wat volgde was Holohan die de rug had van Smolka, en zelfs de body-triangle wist te ‘locken’. Toch wist Smolka hieruit te ontsnappen waarna hij hangend over Holohan een aantal stoten wist te plaatsen. Holohan was aangeslagen en draaide zijn rug naar Smolka. Smolka anticipeerde direct door voor de Rear Naked Choke submission te gaan. Holohan kon niets anders dan tappen en het fanatieke Ierse publiek beduusd achter laten. Een grootse overwinning voor de jonge Smolka tijdens een Main Event in ‘hostile territory’.

Op voorhand misschien qua namen niet het meest in het oog springende evenement, maar zoals altijd zijn er zowel op de Prelims als op de Main Card leuke gevechten, verassingen en andere opvallende dingen te aanschouwen.

Bekijk hier de resultaten van UFN 76 in Dublin, Ierland.

Prelims :
– Garreth McLellan verslaat Bubba Bush via TKO (Punches) na 4:58 in de 3e ronde.
– Darren Elkins verslaat Robert Whiteford via UD (30-27, 30-27 & 30-27).
– Tom Breese verslaat Cathal Pendred via TKO (Punches) na 4:37 in de 1e ronde.
– Krzysztof Jotko verslaat Scott Askham via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Aisling Daly verslaat Ericka Almeida via UD (30-27, 29-28 & 29-27).
– Stevie Ray verslaat Mickael Lebout via UD (30-27, 30-27 & 29-28).

Main Card :
– Neil Seery verslaat Jon Delos Reyes via Sub (Guillotine Choke) na 4:12 in de 2e ronde.
– Darren Till vs. Nicolas Dalby eindigde in een ‘Majority Draw’ (29-28, 28-28 & 28-28).
– Norman Parke verslaat Reza Madadi via UD (30-27, 30-27 & 30-27).
– Louis Smolka verslaat Paddy Holohan via Sub (Rear Naked Choke) na 4:09 in de 2e ronde.

Performances of the Night :
– Tom Breese ($ 50.000) (Foto)
– Neil Seery ($ 50.000)

Fight of the Night :
– Darren Till & Nicolas Dalby (beiden $50.000 p.p.)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Jon Jones 1 jaar geschorst wegens onvoorzichtigheid

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Jon ‘Bones’ Jones weet eindelijk ...

EPIC Hangout #037: UFC Fight Night: Johnson vs Bader

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

(VIDEO) El Guapo’s Fight Analysis: UFC 194: Weidman vs Rockhold (ENG)

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EDE – Bas “ El ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Vitor Belfort zal zijn laatste partij in de UFC-octagon vechten tegen Nate Marquardt in ...