Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


Uiteraard waren er deze week weer een aantal nieuwe ‘fight announcements’. Een Main Event werd gewijzigd in verband met een blessure, en een geschrapt gevecht werd opnieuw ingeroosterd. Ook werd een lang verwachte rentree van een topcontender opnieuw uitgesteld door een blessure.

Afgelopen woensdag ging de geruchtenmachine draaien. Joanne Calderwood zou geblesseerd zijn, en niet kunnen vechten tegen Paige VanZant tijdens UFN 80. Dit werd de wereld in geholpen door Justin Buchholz (Team Alpha Male Coach en voormalig UFC veteraan). Zowel de UFC als Joanne Calderwood deden geen officiële mededelingen. Pas ‘s avonds kwam Dana White naar buiten met de mededeling dat Rose Namajunas tegen Paige VanZant zou gaan vechten tijdens UFN 80. Calderwood was tijdens de training geblesseerd geraakt, en zou niet op tijd fit zijn om te kunnen vechten. Namajunas vs. VanZant zal dienen als het Main Event.

Tijdens UFC Tonight (1.00u Donderdagmorgen Nederlandse Tijd) werd bekend gemaakt dat een ‘verloren’ gevecht opnieuw was ingeroosterd. Dustin Poirier zal het alsnog opnemen tegen Joseph Duffy, en wel tijdens UFC 195 in Las Vegas, Nevada. Ditmaal weliswaar geen Main Event, maar wel waarschijnlijk een plek op de Pay-Per View wat toch nog altijd een stuk lucratiever is dan een Fight Night gevecht.

De allergrootste domper voor de meeste MMA fans kwam Vrijdagmorgen. De ongeslagen Khabib Nurmagomedov liet via social media weten wéér geblesseerd te zijn. Ditmaal was een gebroken rib de boosdoener. Nurmagomedov is volgens veel kenners dé vechter die de meeste kans maakt om de titel over te nemen van Rafael Dos Anjos op Lightweight. Nurmagomedov vocht zijn laatste gevecht in de UFC anderhalf jaar geleden tegen de huidige kampioen Dos Anjos (destijds nog geen kampioen). Nurmagomedov won een eenzijdige Unanieme beslissing.
Edson Barboza was een van de weinige Top 10 vechters die nog geen gevecht gepland had staan, en zo was het dus logisch dat hij gevraagd werd om in te vallen voor Nurmagomedov. Edson Barboza accepteerde het gevecht, en zal nu vechten tegen Tony Ferguson tijdens het Co-Main Event van de TUF 22 Finale in Las Vegas in December dit jaar.

Verder waren er nog een aantal aankondigingen. Kijk hier beneden voor het volledige overzicht van deze week :

UFN 80 in Las Vegas, Nevada (10 December 2015)
– Women’s Strawweight Fight (115 lbs) : #3 Rose Namajunas vs. #6 Paige VanZant *
– Welterweight Fight (170 lbs) : Omari Akhmedov vs. Sergio Moraes **

TUF 22 Finale in Las Vegas, Nevada (11 December 2015)
– Lightweight Fight (155 lbs) : #6 Edson Barboza vs. #8 Tony Ferguson ***

UFC 195 in Las Vegas, Nevada (2 Januari 2016)
– Lightweight Fight (155 lbs) : #13 Dustin Poirier vs. Joseph Duffy

UFN 81 in Boston, Massachusetts (17 Januari 2016)
– Lightweight Fight (155 lbs) : Francisco Trinaldo vs. Ross Pearson
– Light-Heavyweight Fight (205 lbs) : Ilir Latifi vs. Sean O’Connell

UFC 196 in Las Vegas, Nevada (6 Februari 2016)
– Heavyweight Fight (265 lbs) : Derrick Lewis vs. Damian Grabowski

* Rose Namajunas vervangt de geblesseerde Joanne Calderwood.
** Sergio Moraes vervangt de geblesseerde Lyman Good.
*** Edson Barboza vervangt de geblesseerde Khabib Nurmagomedov.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Misha Cirkunov klaar voor nieuwe test met een tegenstander uit de top vijf.

Kan Misha Cirkunov na zijn verloren partij tegen Volkan Oezdemir zich weer oprichten?

Jorina Baars over de Randamie vs Cyborg

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Foto: Bennie E. Palmer II Sinds ...

Eddie Alvarez

Eddie Alvarez:”Ik ben geschokt dat Nate Diaz niet tegen me wil vechten.”

Eddie Alvarez verscheen gisteren op The MMA Hour, en deed even een boekje open ...