Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


Ook deze week werden er weer nieuwe gevechten toegevoegd. Opnieuw weer een rustige week met maar 4 nieuwe gevechten. Check in de kleine recap hieronder welke gevechten voor welke events werden toegevoegd.

Veruit het meest in het oog springende gevecht is de heavyweightclash tussen voormalig UFC Heavyweight Kampioen Josh Barnett en de altijd taaie Ben Rothwell.

(Foto : Josh Barnett)

Barnett won zijn laatste gevecht in Japan tegen Roy Nelson na 5 rondes, waarmee hij zijn eerste overwinning sinds Augustus 2013 veilig stelde. Barnett vecht buiten de UFC ook in No-Gi & Gi Brazilian Jiu Jitsu gevechten. Hij heeft slechts 1 MMA gevecht gehad de laatste 2 jaar, maar stil zit hij dus niet.
Rothwell won afgelopen Juni van Matt Mitrione via submission, waarmee hij zijn derde overwinning op rij binnensleepte. Daarvoor won hij ook nog van onze landgenoot Alistair Overeem en van Brandon Vera. Hij stond in principe gepland om tegen Stipe Miocic in Dublin te vechten, helaas blesseerde Miocic zich tijdens de training en ging dit gevecht niet door. Voor zowel Barnett als Rothwell is dit gevecht een nieuwe kans om de Top 5 te ‘bestormen’.

Afgelopen donderdag kwam naar buiten dat publiekslievelinge Michelle Waterson zich tijdens de training geblesseerd had. Hierdoor was het onmogelijk om op tijd te herstellen voor haar geplande gevecht tegen Tecia Torres. Waterson die afgelopen zomer haar UFC debuut won tegen Angela Magana moest dus vervangen worden.

(Foto : Jocelyn Jones-Lybarger)

UFC Women’s Bantamweight Lauren Murphy liet weten via social media dat haar teamgenote van The MMA Lab (Jocelyn Jones-Lybarger) het gevecht tegen Tecia Torres graag zou willen aannemen. Jones-Lybarger is de huidige RFA kampioene, en won haar titel tegen Zoila Frausto (de voormalig Bellator kampioene die als eerste ooit de Japanse MMA legende Megumi Fujii versloeg).
De UFC gaf gehoor aan de oproep van Murphy, want nog geen dag later was het gevecht officieel. Jocelyn Jones-Lybarger zal het dus opnemen in haar UFC debuut tegen de hooggerankte Tecia Torres.

Ook het eerste gevecht voor UFN 83 in Londen is bekend. De Koerdische Fin Makwan Amirkhani zal het opnemen tegen TUF Smashes veteraan Mike Wilkinson. Amirkhani imponeerde in zijn 2 UFC gevechten tegen Andy Ogle & Masio Fullen die bij elkaar geteld binnen 2 minuten werden verslagen. Mike Wilkinson won vorig jaar in Stockholm via KO van Nicklas Bäckström. Een overwinning die Amirkhani hoog zit aangezien Bäckström zijn trainingsmaatje is. Amirkhani heeft meerdere malen Wilkinson via social media uitgedaagd, en nu staat het gevecht dan ook eindelijk gepland.

Het laatste gevecht dat bekend werd gemaakt was het gevecht tussen de Hawaiiaan Russell Doane en de Japanner Michinori Tanaka. Na een 2-0 start voor Doane in de UFC, lijkt het nu erop of eronder. Doane verloor zijn laatste 2 gevechten tegen Iuri Alcantara en Jerrod Sanders en lijkt dan ook een overwinning erg goed te kunnen gebruiken. Ook Tanaka die zijn UFC debuut won kan een overwinning goed gebruiken. Hij verloor zijn tweede wedstrijd in de Octagon tegen Kyung Ho Kang, en teste vervolgens positief voor verboden middelen. Na een schorsing van 9 maanden is hij nu terug, en zal hij absoluut een overwinning goed kunnen gebruiken.

(Foto : Michinori Tanaka)

Beide mannen vochten in 2012 voor de promotie PXC al eens tegen elkaar. Destijds won Tanaka door middel van een Submission (RNC) in de derde ronde.

Kijk hier beneden voor het kleine overzicht van deze week :

UFC 194 in Las Vegas, Nevada (12 December 2015)
– Women’s Strawweight Fight (115 lbs) : #5 Tecia Torres vs. Jocelyn Jones-Lybarger *

UFC 195 in Las Vegas, Nevada (2 Januari 2016)
– Bantamweight Fight (135 lbs) : Russell Doane vs. Michinori Tanaka

UFC on FOX 18 in Newark, New Jersey (30 Januari 2016)
– Heavyweight Fight (265 lbs) : #6 Josh Barnett vs. #8 Ben Rothwell

UFN 83 in Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk (27 Februari 2016)
– Featherweight Fight (145 lbs) : Makwan Amirkhani vs. Mike Wilkinson

* Jocelyn Jones-Lybarger vervangt de geblesseerde #11 Michelle Waterson

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Zou UFC eigenaar WME-IMG ooit Invicta FC overnemen?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Invicta featherweight kampioene Cris Cyborg ...

BREAKING : UFC 194 Aldo vs. McGregor LIVE & GRATIS op FOX !!!!!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Zoals vele mensen al hoopte ...

UFC Denver: Shevchenko vs Peña: Line-up, uitzendtijden en zenders

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Zaterdagnacht zie je hoe Valentina Shevchenko ...