Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Hubert Geven (links) met Dana White

Ede – De nieuwe generatie Mixed Martial Arts atleten staan klaar en hebben besloten om samen het MMA niveau in Nederland naar een hoger niveau te tillen.

Alistair Overeem, Stefan Struve, Gegard Mousasi en Marloes Coenen zijn een paar namen die je als Nederlandse MMA liefhebber moet kennen. Deze atleten draaien nog steeds mee op het hoogste niveau, maar op ten duur zullen zij plaats moeten maken voor de nieuwe generatie.

Mixed Martial Arts heeft vele ontwikkelingen gemaakt in de laatste jaren en de nieuwe generatie neemt het tot zich als een spons. Toch is het lastig voor deze opkomende talenten om zich verder te ontwikkelen in ons land, het gebrek aan sparringspartners is hierin de grootste uitdaging.
Hubert Geven (MMA 12-3-0) komt met een initiatief om deze uitdaging aan te pakken.

Geven: “Het idee is ontstaan omdat we in Nederland beperkt zijn met onze sparringspartners. Ik rijd op dit moment heel Nederland door, op zoek naar goede trainers en goede sparringspartners. Omdat er veel gyms zijn in Nederland door het hele land, zijn alle (elite) vechters op verschillende plaatsen ondergebracht. Juist hierdoor heb ik het idee gekregen om de top vechters voor 1 ochtend in de week weg te halen bij hun eigen gyms en samen te werken aan niveau in Nederland. Als de beste vechters van deze gyms 1 keer in de week bij elkaar komen zal het Nederlandse niveau omhoog schieten.”

Het variëren van sparringspartners op hoog niveau heeft veel voordelen. Geven is er van overtuigd dat als je als vechter jezelf beperkt tot het trainen bij 1 gym, hierdoor ook je ontwikkeling beperkt en daardoor niet je volledige capaciteit kan behalen.

Geven: “Als je te lang met de zelfde jongens traint raak je gewend  aan hun vecht stijl. Als je bijvoorbeeld al 4 jaar met “Jantje” traint, dan weet je op een gegeven moment dat die toch altijd voor de arm klem gaat en dat zijn rechter hand vaak niet bij zijn hoofd zit. Juist de jongens waar mee je dagelijks niet mee traint, kunnen voor verrassingen zorgen. Nu komen van alle gyms de ervaren en kwalitatief sterke jongens samen, ieder met een eigen visie op het hedendaagse MMA.” 

Sportscholen hebben vaak een “ familie cultuur” waardoor je jezelf vaak loyaal voelt aan een bepaalde sportschool. Je zou denken dat vanuit de sportschool hier een probleem van gemaakt zal worden, maar niets is minder waar.

Martijn de Jong  en Hubert Geven na een overwinning

Geven: “Ik heb 6 jaar bij “Martijn de Jong” getraind, na mijn laatste partij ben ik met Martijn om de tafel gaan zitten en heb ik besloten om Nederland door te rijden en te zoeken naar meerdere gyms waar ik mijn geluk wil beproeven. 
Na wat zoeken ben uit gekomen bij Colosseum gym van Danny en Daan in Utrecht, hier ga ik heen voor mijn kickboksen en mijn kracht training. Ook ga ik na Bert kops in Amsterdam voor mijn grappling en worstel werk. Bij Bob Schreiber in Wormer doe ik een keer per week mijn MMA sparren. Iedereen die ik tot nu toe gesproken heb over dit idee vind het een super idee.”

Alhoewel het initiatief bedoeld is om MMA atleten zich verder te laten ontwikkelen, is het niet bedoeld voor iedereen. Uiteindelijk moet je wel een toegevoegde waarde hebben en jezelf staande kunnen houden tegen de toekomstige MMA sterren van Nederland.

Geven: “We zijn op zoek naar goede pro MMA vechters die de groep en het Nederlandse niveau naar een hoger niveau willen tillen. De meeste jongens uit de groep vechten van 70 tot 77 kilo. dus zijn we opzoek naar jongens die niet zwaarder zijn dan 85 kilo. 


We gaan elke training voornamelijk sparren, de bedoeling is 10 rondes van 5 minuten. Na het sparren komen we samen en geven we elkaar tips van de training en helpen wij elkaar waar dat nodig is. Door fouten te maken kunnen we leren.”

Paulo Boer vs. Pieter Buist

Wat wel bijzonder is, is dat de talenten zullen sparren met hun concurrenten in Nederland. De vechters zijn nog niet getekend door grote MMA organisaties dus de kans dat zij in de toekomst tegenstanders kunnen worden is groot. Velen hebben al tegen elkaar gevochten. Volgens Geven is dit geen probleem.

Geven: “De vechters zijn hier ook van op de hoogte, toch zijn het professionals en weten zij dat zij elkaar zouden kunnen ontmoeten tijdens een wedstrijd. Maar als je bij de top wilt horen, moet je met de top trainen en dat willen wij doen.”

Om te blijven variëren in de nieuwe groep zullen er ook mensen periodiek meehelpen met trainen en zodoende te investeren in de toekomst van het Nederlandse MMA.

Geven: “Alistair Overeem heeft aangeboden om ons te komen helpen wanneer hij in Nederland is. Andy Ristie doet mee, die kan ons verder helpen met ons staand vechten en wij helpen hem op de grond. Dit zijn niet de minste namen, zo lopen er nog veel meer jongens rond in onze groep die verder willen en verder gaan komen. Wij zoeken meer ervaren vechters om mee te doen en ons zo af en toe te helpen.”

De lijst met opkomende vechters die mee doen aan dit initiatief breidt zich uit, hier de huidige lijst met vechters die meedoen* :

Paulo Boer (Pro MMA 10-1-1)
Pieter Buist (Pro MMA 7-3-0)
Hubert Geven (Pro MMA 12-3-0)
Erdi Karatas (Pro MMA 7-4-0)
Gino Kroes (Pro MMA 0-1-0)
Michel Landvreugd (Pro MMA 5-1-0)
Christopher Martha (Pro MMA 1-3-0)
Sadiq Mesrine (Pro MMA 0-0-0)
Andy Ristie (Pro MMA 0-0-0)
Rida Zaghdoudi (Pro MMA 0-1-0)

*Records kunnen verschillen, stuur een correctie naar de EPIC MMA Facebook page

Vind jij dat jou naam hierin niet mag ontbreken? Neem contact op met Hubert Geven via zijn Facebook Page. EPIC MMA en UFC Nederland zullen deze groep met opkomende talenten in de gaten houden en waar mogelijk meehelpen met het verder ontwikkelen van de nieuwe generatie MMA talenten.

Houd EPIC MMA in de gaten voor meer informatie!
Vind je dat dit nieuws is dat iedereen moet weten? Deel dit bericht op je social media account naar keuze!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Mellony Geugjes te zien in The Ultimate Fighter 23?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De 23 jarige Geugjes is ...

Mousasi: Pound for Pound – Aflevering 01

Bekijk hier de eerste aflevering van de nieuwe online docu Mousasi: Pound for Pound

UFC Rotterdam: Volkov vs Struve | Uitzendtijden, zenders en line-up

Hier alvast de uitzendtijden, zenders en line-up voor UFC Rotterdam! Waar ga jij kijken?

(Live)Glory 26: Amsterdam Rai

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Amsterdam – Vanavond doen we ...