Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

EDE- EA SPORTS is druk bezig met de release van EA UFC 2 dat in de lente van 2016 uit komt. Bij het ontwikkelen van deze nieuwe game is er veel geluisterd naar de fans en gekeken naar de verbeterpunten van EA UFC 1. 

Uiteraard zullen er met EA Sports UFC 2 nieuwe mogelijkheden, functies en vechters beschikbaar zijn. EA heeft al het een en ander hierover gepubliceerd. Giovanni zet het allemaal op een rijtje en geeft per onderdeel zijn mening (bron):

KNOCKOUT PHYSICS SYSTEM
With the new physics-driven hit reaction system, every knockout will feel different from the last. Fighters will fall in response to their momentum and the blow they receive, making each knockout feel responsive and rewarding.

Wat EA Sport hiermee wilt bereiken is een realistische manier van knockouts te laten zien, in de vorige titel was het zelden zo dat je een “flash-ko” (een KO uit het niets) uit kon voeren. In de UFC komt het regelmatig voor dat iemand tegen een KO aanloopt, hopelijk heeft EA Sports een goede combinatie van realiteit en gameplay gevonden. Een oorlog van 5 rondes is ook leuk.

NEXT-LEVEL SUBMISSIONS
Dominate the mat like Ronda Rousey. From chaining your moves, quick transitions, and the ability to do standing submissions, there are more ways to defeat your opponent.

Persoonlijk vind ik de huidige submission minigame leuk, het is niet heel makkelijk om er één uit te voeren en het laat redelijk zien wat voor schaakspel het grondgevecht is. Wel kan dit veel uitgebreider.
Los van de toegevoegde staande submissions, zou het ook mooi zijn om tijdens het uitvoeren van een submission te counteren en tijdens je verdediging, een aanval op te zetten. Iets wat op de mat ook niet ongebruikelijk is.

DYNAMIC GRAPPLING
Great names like Fabricio Werdum, Johny Hendricks and Demian Maia have always been incredible on the ground. In EA SPORTS UFC 2, we’re bringing the ground game to life with more variety and responsiveness, featuring freedom and control not seen in any previous MMA game.

Grappling binnen MMA games zijn net als de submissions moeilijk te simuleren, toch laat EA Sports weten dat zij ons meer vrijheid gaan bieden op de grond. Het is lastig te voorspellen hoe zij zoiets van plan zijn, want uiteindelijk zijn het allemaal animaties die zij moeten implementeren in de game. 

ULTIMATE DEFENSE
When you watch a fighter like Jose Aldo, who is able to frustrate an opponent by simply making himself unhittable, it can sway the outcome of a fight. In EA SPORTS UFC 2, we’ve put more control in how you’re able to defend yourself. Greater head movement lets you slip and dodge incoming strikes while our improved blocking and parry system will make your opponent think twice before attempting a strike.

Dit is iets waar ik persoonlijk op zit te wachten. Bij het spelen van EA UFC 1 geniet ik ervan om de staande aanvallen te ontwijken, counteren en blokken. Het geeft een bepaald gevoel van voldoening om te laten zien dat je alles onder controle hebt en je tegenstander kan afmaken wanneer jij er zin in hebt. Ik ben heel nieuwsgierig naar deze feature en vraag me af in hoeverre zij dit nog kunnen verbeteren. Misschien dat ze de animaties iets korter kunnen maken, zodat de timing wat realistischer is. En meer taunts toevoegen, veel meer taunts.

ULTIMATE FIGHTER LIKENESS & ANIMATIONS
A new facial model rig, hair physics, and improved strike deformation bring a whole new level of detail to the game and work to make every impact feel and look realistic.
EA SPORTS UFC 2 has over a thousand fighting and signature animations to bring greater personality to each fighter. You’ll automatically recognize iconic moves from some of the best fighters, like Conor McGregor’s high hook kick.

Uiteraard hoort er bij een nieuwe game ook nieuwe visuele verbeteringen en ik moet zeggen dat EA UFC 1 er al spectaculair uit zag. Wat ik wel hoop is dat EA Sports net zoveel aandacht besteed aan de wat minder bekende vechters als bijvoorbeeld Yair Rodriguez als dat ze doen bij Conor McGregor. Waarschijnlijk niet, maar dat is te voorspellen.

LARGEST ROSTER EVER
Building upon the strong roster of fighters in EA SPORTS UFC, there will be even more talent to choose from. From MMA legends to the current crop of UFC Athletes, and even some surprises, fans will have even more choice.

Hier zie ik een grote uitdaging, de UFC heeft meer dan 500 vechters onder contract. Wie gaat het wel halen en wie niet? Uiteraard kan je verwachten dat er “ legends” tussen zullen zitten en misschien zelfs wat fantasy fighters zoals je bij EA UFC 1 gedaan hebben met Bruce Lee. Wat wel tof was, is dat bij EA UFC 1 de extra vechters gratis aangeboden werden. Hopelijk doen ze dat weer.

CAREER MODE DEPTH & AUTHENTICITY
We’re adding three new elements to career mode:

Training Camps
Having a solid training camp and team to work with can help you win your next fight. Prepare for next fight by balancing your regiment to gain the greatest edge without risking injury.

Female Fighters
For the first time in a UFC game, create a female fighter and guide them to UFC greatness.

Career Defining Moments
First, make your name in The Ultimate Fighter. Then, fight your way through the ranks in the hopes of becoming the next UFC Champion. Along the way, meet career-defining moments that will make your journey even more unique. From epic battles to long-lasting rivalries, your path to the championship will be a memorable one.

De career mode van EA UFC 1 is iets waar ik niet echt bepaald over te spreken ben. Maar als online gamer heb ik daar niet super veel last van gehad. Ik ben vooral blij dat EA ziet dat de carreer mode van hun eerste UFC titel niet echt positief werd ontvangen en hier op reageert. Het is nu voornamelijk veel eentonige trainingscamps volgen, wetende dat je UFC carrière in principe hetzelfde zal zijn als de vorige. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om bijvoorbeeld online te sparren in een stijl naar keuze en daar xp punten voor krijgt om je personage te kunnen upgraden. Ook zou ik graag de mogelijkheid willen hebben om bijvoorbeeld mijn nieuwe tegenstander te kiezen en wel of niet een “ box” wil geven aan het begin van een match. 

UFC ULTIMATE TEAM

For the first time in an MMA title, EA SPORTS’ popular “Ultimate Team” mode is coming to EA SPORTS UFC 2. Create. Compete. Collect. Customize.
Create your team of up to five fighters in different weight classes using EA SPORTS UFC 2’s deep customization options.
Compete in online or offline competitions to progress your fighters and earn coins.
Collect coins to buy packs which deliver special items used to boost fighter performance.
Customize your fighters with items from packs which improve or change moves, attributes and perks – all of which work together to sculpt your team members into the most explosive in the UFC.

Ik ken dit een beetje van Fifa, maar heb hier zelf helemaal geen ervaring mee.
Dus kan ik hier persoonlijk niet meer over zeggen dat wat hierboven staat.
Wel zal ik deze functie uitgebreid testen wanneer de game publiekelijk beschikbaar is, Hopelijk zelfs voor die tijd.

KO MODE
Throw away the grappling and unleash all the punches, kicks, knees and elbows in this fast-paced mode. The rules are simple…the fight doesn’t stop until someone gets starched!

Een functie waar waarschijnlijk veel Nederlanders gebruik van gaan maken. Het worstelen en het grondgevecht zijn dingen waar in Nederland nog niet veel inhoudelijke kennis over is. Wel zou ik aanbevelen om hier toch in te duiken. Kickboksen is natuurlijk heel populair in Nederland en ook tijdens het spelen van EA UFC 1 heb ik vaak de vraag gekregen om het staand te houden. Het liefste pak ik alle aspecten van de sport, maar ok als het moet, dan maar staand. Het zou ook leuk zijn als je de mogelijkheid hebt om voor K1 regels te kiezen.

CUSTOM EVENT CREATOR
Become an event organizer and create the dream fight card you’ve always wanted. Choose from iconic venues, authentic referees, and custom fight settings. Once that’s all set, take control and bring the hype.

ONLINE CHAMPIONSHIPS
Our Title Chase mode lets you test your skills against others from around the world for the shot at becoming a champion. Online features a division progression system to make sure you’re always facing off against a suitable opponent.

LIVE EVENTS
Predict. Play. Win. Make your pick in the outcome of upcoming UFC events, then step into the EA SPORTS UFC 2 Octagon to make it happen. Win in-game rewards and propel yourself up the leaderboard of our immersive fantasy prediction game.

Tof dat er een functie is waar jij, je eigen event kan maken. Het zou tof zijn als je net als Dana White jou event kan promoten en dat er een management mini game is waar je alle aspecten kan beheren. Zouden ze de Amsterdam Arena ook toegevoegd hebben? Misschien Ahoy?
Bij de online multiplayer zal er denk ik niet veel veranderen, het “ Championship” concept waar ook bijvoorbeeld Fifa gebruik van maakt is zeer vermakelijk. Wel ben ik benieuwd naar de Live events mogelijkheden. Ik voel al een UFC Nederland / EPIC MMA league opkomen. Doe jij mee?

CREATE A FIGHTER
Character customization goes even deeper with robust facial sculpting, tattoo customization, and the ability to create female fighters. EA SPORTS GameFace returns, allowing you to put yourself in the game.
We’ll show more on the upcoming game modes as we move closer to the launch of the game.

GRAPPLE ASSIST
Using visual aids to help players, we’re making it easier to master the art of grappling. Happening in real-time, the grappling assist display shows you how to seamlessly move from taking down your opponent to submitting them, all while teaching you the nuanced elements of the sport.

PRACTICE MODE
Jump into the all-new Practice Mode and learn everything from basic striking and grappling to more complex moves and skills to become the next best fighter.

SKILL CHALLENGES
EA SPORTS UFC 2 offers 12 new mini-games that help players learn and perfect their stand-up, clinch, and ground game.

“Create-a-fighter” is een functie dat ik altijd doe (soms tot 10 keer aan toe), maar deze functie binnen EA UFC 1 is net als de career mode zeer beperkt. Het is ook heel hinderlijk om bij elke nieuwe personage de hele tutorial weer opnieuw te moeten doen. EA Sports geeft je meer functies voor het editen van je vechter in EA UFC 2, ik zeg graag! Want veel personages lijken hetzelfde.Wat ook mooi is, is dat EA Sports de “casual MMA fans” meer in contact willen brengen met het grapplen. Wil je meer weten over het grondgevecht? Dan is dit iets voor jou. Ik moet ook eerlijk zeggen dat mijn kennis over het grondgevecht beter ontwikkeld is door MMA games.
Ook de practice mode en de skillgames zijn iets waar ik mij op verheug, bij EA UFC 1 heb ik ook veel moeten oefenen voordat ik alles door had. Net als in het echt, maar zonder een blauw oog.

Zoals je ziet heeft EA Sports veel nagedacht over de nieuwe game en echt gekeken naar wat de fans willen. Komt het allemaal tot zijn recht? Tijd zal het leren.

Mocht je ook wat meer betrokken willen zijn in de ontwikkeling van deze game, ga naar deze link en laat je horen.

Check hier de eerste trailer van EA UFC 2 en houd EPIC MMA in de gaten voor meer updates over deze game.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Alistair Overeem: ”Joe Rogan zette me voor het blok.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Alistair ‘The Reem’ Overeem mocht ...

UFC Melbourne: Whittaker vs Brunson: Line-up, uitzendtijden en zenders

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Morgen zullen Robert Whittaker en ...

Volkan Oezdemir daagt Alexander Gustafsson uit voor ‘King of Europe’ gevecht

Volkan Oezdemir wil met Alexander Gustafsson uitmaken wie de 'King of Europe is.' Wie ...

Weight cutten

De CSAC komt met nieuw plan met betrekking tot weight cutten

We zijn nog niet uitgesproken over het onderwerp weight cutten. Vandaag deel twee, met ...