Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

EDE – Aankomende zaterdag is de finale van de Rings Amateur League in sporthal de Bloemhof in Aalsmeer. Eerder dit jaar waren er kwalificatie rondes en de vier winnaars daarvan zullen strijden voor de titel op dit MMA toernooi.

RINGS Fighting Network is een afgeleide van RINGS Japan dat in de jaren ’90 onder leiding van Akira Maeda zijn tijd vooruit was in het MMA. In Nederland richt RINGS zich in het algemeen op de amateurs semi-profs van het K-1 Kickboksen en MMA.
De RINGS-evenementen worden georganiseerd volgens een strak stramien en tijdschema met lokale vechters in een sfeervolle ambiance.Veel vechters die jarenlang de toon hebben gezet in de vaderlandse vechtsportwereld, en vechters die nu carierre maken in het profcircuit hebben de eerste schreden in de ring bij RINGS gezet. (bron: rings.nl)

Nicky Ritfeld met een stevige jab

Naast de grote internationale MMA organisaties hebben wij besloten om meer naar Nederland te kijken. Wij zullen ons ook uitsluitend richten op MMA wedstrijden en in plaats van alleen maar de uitslagen te publiceren, ook de atleten een gezicht geven. Dit keer dus de finale van de Rings Amateur League.

Slechts één van de vier finalisten kan kampioen worden en zal dus 2 wedstrijden moeten draaien op één avond om er met de prijs vandoor te gaan. Het gala beloofd een waar spektakel te worden met meerdere kickboks toernooien en 1 MMA toernooi, allemaal in een avond. Het feit dat de loting van de finale op de dag zelf is, zorgt ervoor dat er geen specifieke “gameplan” gemaakt kan worden voor de tegenstanders en er voornamelijk van eigen kracht uitgegaan moet worden.

Finalist Nicky Ritfeld (MMA 2-0-0) geeft aan zelfverzekerd te zijn over zijn staande werk.

“Ik heb er vertrouwen in dat als beide partijen staand blijven, ik beide partijen win met mijn kickboks achtergrond”- Nicky Ritfeld

Leon Jansen, technisch begaafd.
Maar toch bescheiden.

Ritfeld traint bij de sportschool Burning heart in Hilversum en heeft in voorbereiding veel wezen sparren na elke normale reguliere training met verschillende tegenstanders van licht- naar zwaargewichten. Van zijn overwinningen heeft hij de eerste op punten gewonnen en de tweede op TKO in de tweede ronde, hij zou dit graag nogmaals willen herhalen.

De zeer technisch begaafde Leon Jansen (MMA 6-1-0) is ooit begonnen met Jiu Jitsu en Judo. Vervolgens heeft hij zich verdiept in MMA grappling en kickboksen. Jansen is zeer allround en heeft de meeste MMA wedstrijden op zijn record van alle finalisten maar toch is hij bescheiden. Naast het trainen met zijn huidige trainer Erik van der Wal, traint Leon voor zijn wedstrijden bij Physical in Ede. Toen wij deze finalist vroegen hoe hij denk de overwinning te pakken zei hij het volgende:

Ismael Khawari is 
klaar voor de finale

“ Ik heb geen idee, dat weet je nooit van te voren. Je kan altijd tegen een verkeerde stoot of in een klem lopen. De tegenstanders ken ik niet, dus weet ik niet wat ik van ze kan verwachten. Ik ga gewoon mijn ding doen en dan zie ik het wel.”-Leon Jansen

Ismael Khawari (MMA 1-0-0) is woonachtig in Duitsland en heeft een Afghaanse achtergrond. Voor dit gala heeft hij zich voorbereid bij Angelo Gym in Enschede.

“ Voor dit gevecht heb ik veel staand werk gedaan en bezig geweest met mijn conditie en fitness. Ik ben allround dus het staande werk en op de grond gaan mij bij beiden goed af”-Ismael Khawari (via trainer Angelo Meola)

“Het liefste vecht 
ik op de grond, 
maar ik voel mij 
staand ook sterk.”

Joey Wage (2-0-0) heeft voor zaterdag veel verschillende soorten trainingstechnieken toegepast. Hij traint bij Vechtsportcentrum Wout Kist in Beusichem en heeft een achtergrond in Judo.

“Ik ben op mijn vierde begonnen met Judo, toen ik 14 jaar heb ik naast Judo ook MMA opgepakt omdat ik een completere vechtsport wou beoefenen. Toen ik 15 jaar was ben ik gestopt met Judo en ben ik me helemaal gaan richten op het MMA vechten. Het liefste vecht ik op de grond, maar ik voel mij staand ook sterk.”-Joey Wage

De voorbereidingen zijn in volle gang, sporthal de Bloemhof is er ook klaar voor en jij? Heb jij al een kaartje? Grote kans dat deze uitverkocht zijn, maar check voor de zekerheid de website van Rings.

Rings is aangesloten bij de  Sectie Ringcontactporten van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG). Het FOG is een lidbond van het NOC*NSF.

Wie gaat er aanstaande zaterdag thuis komen als kampioen?
Houd EPIC MMA in de gaten voor de ontknoping!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) Deze zaterdag zijn wij ook aanwezig bij A1WCC/FFC in Eindhoven

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aankomende zaterdag zullen er A1 ...

Van Noord tekent contract bij Euro-FC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De European Fighting Challenge (Euro-FC) ...

Melvin Manhoef over World Fighting League MMA

Vanavond zie je vanaf 22:00 de eerste uitzending van WFL MMA op Spike Nederland. ...

Andy Souwer: We zijn vermoeid, lerend, en gezegend

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. RIO – Ondertussen weet de ...