Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


MAASTRICHT – Met een stadioncapaciteit van 75.000 plaatsen deed de UFC een gooi om het oude record van UFC 129 te verbreken. Dit record stond op 55.724 toeschouwers. Uiteindelijk zou het stadion in Melbourne niet uitverkocht zijn, maar werd met 490 toeschouwers meer dan tijdens UFC 129 het oude record wel verbroken. Nadat de Early Prelims & Prelims omstreeks 13.50u zondagmiddag plaatselijke tijd waren afgelopen, zouden om 14.00u de Main Card gevechten plaatsvinden. Check in deze recap hoe deze gevechten verliepen, en wie er met de winst vandoor gingen.

1. Stefan ”Skyscraper” Struve vs. Jared ”The Big Show” Rosholt

Als #14 van de rankings stapte onze landgenoot Stefan Struve de Octagon in. Hij nam het op tegen de sterke Amerikaanse worstelaar Jared Rosholt. Struve won zijn laatste partij in Brazilië tegen de levende legende Antonio Rodrigo Nogueira. Ook Rosholt won zijn laatste partij tegen Timothy Johnson in Nashville, Tennessee afgelopen zomer. Rosholt won 4 van zijn 5 partijen in de UFC, maar deed dit veelal tegen niet gerankte vechters. Struve’s grootste overwinning is gezien de rankings de TKO win in Londen van een aantal jaren geleden tegen Stipe Miocic.
Een wedstrijd waar op voorhand voor Struve vooral veel te verliezen was, en voor de ongerankte Rosholt vooral veel te winnen.

Het gevecht zelf was een absoluut dieptepunt. Struve wist geen moment druk te zetten op Rosholt, die continu wist weg te komen. Rosholt deed wat hij altijd doet ; vechten voor de takedown. Een takedown die hij zowel in ronde 1 als in ronde 2 wist te forceren. Op een paar ellebogen van Struve na op de grond (en daarvoor een geprobeerde Armbar) was er niet veel te beleven. Door de ‘ground control’ leken de eerste twee rondes dan ook voor Jared Rosholt. In de derde ronde leek er iets meer te lukken bij Struve, en wist hij zo af en toe Rosholt te raken. Helaas voor Struve kon hij Rosholt (die zelf ook wel wist dat hij twee rondes in de tas had) nooit meer in gevaar brengen.
De juryleden waren dan ook unaniem en scoorden alle drie 29-28 in het voordeel van de Amerikaan.
Een zeer matige wedstrijd van beide kanten, maar helaas voor Stefan kwam het besef en het geloof in een betere afloop te laat.

2. Uriah ”Primetime” Hall vs. Robert ”The Reaper” Whittaker

Op voorhand een van de meest spectaculaire gevechten was het tweede gevecht van de avond. De spectaculaire Uriah Hall nam het op tegen de altijd agressieve Australische Nieuw-Zeelander Robert Whittaker. Hall wordt al jaren door fans gezien als iemand die de top gaat halen. Alleen heeft de Jamaicaan heel veel moeite om een goede streak op te bouwen. Zo wisselt hij fantastische prestaties af met zeer matige performances. Zo werd verloren (weliswaar controversieel) van Rafael Natal, maar werd er spectaculair gewonnen van Gegard Mousasi. Whittaker is een TUF Smashes winnaar en won 5 van zijn 7 partijen in de UFC. Sinds hij naar Middleweight is gegaan is hij 2-0 in de UFC met twee finishes. In zijn laatste gevecht won hij binnen een minuut met KO tegen Brad Tavares. Deze partij beloofde dus op voorhand vuurwerk te worden.

In de eerste ronde was het Whittaker die heel beweeglijk was waardoor Uriah Hall zijn spectaculaire technieken niet kon plaatsen. Wel probeerde hij een soort van drievoudige spinning kick die uiteindelijk leidde tot een takedown in het voordeel van Whittaker. Whittaker die van ‘the outside’ heel erg goed met jabs en counterstoten werkte leek dan ook de eerste ronde naar zich toe te trekken.
De tweede ronde was een stuk closer dan de eerste ronde. Zowel Hall als Whittaker wisten beiden hun punten te maken. Het was een intrigerend gevecht waar het wachten leek op wie de genadestoot zou uitdelen. In de derde ronde wist Whittaker een stoot te landden die in het oog kwam van Hall. Hall draaide zich om naar de kooi en verkrampte even. Whittaker maakte van het moment gebruik en probeerde het gevecht te finishen. Dit lukte niet en Hall wist zich te ‘bevrijden’. In het vervolg van de partij wist Hall opnieuw sterk door te komen met een Headkick die tegen Whittaker’s slaap kwam. Whittaker gaf geen krimp en vocht door. Enkele stoten naar het gezicht door Hall zette Whittaker iets meer in zijn achteruit, maar hij was nooit echt aangeslagen. In de laatste minuut van de ronde leek Whittaker weer meer het gevecht over te nemen, en wist hij Hall nog eens een keer te werpen voor een takedown. Het gevecht eindigde onder luid applaus van het publiek.

De juryleden scoorde 2x 30-27 voor Whittaker en 1x 29-28 voor Whittaker, waarmee de Australische Nieuw-Zeelander dus won via unanieme beslissing. Ondanks dat het gevecht erg kort bij elkaar lag leek dit een terechte uitslag. Whittaker leek ronde 1 & 3 gewonnen te hebben, waar ronde 2 50/50 was.

3. Mark ”The Super Samoan” Hunt vs. Antonio ”Bigfoot” Silva

Een gevecht waar heel veel fans naar uitkeken, was het gevecht tussen Mark Hunt en Bigfoot Silva.
In 2013 vochten beiden mannen ook tegen elkaar. Destijds tijdens een 5 ronde durend Main Event. In een van de beste gevechten van 2013 werd het uiteindelijk een gelijkspel. Later zou Bigfoot Silva de zogeheten ‘post-fight drugtest’ niet succesvol afleggen en werd het gevecht voor Bigfoot omgezet in een No-Contest. Voor Hunt bleef de Draw staan.

Beide mannen waren dus uit op revanche. In de eerste ronde begonnen beiden afwachtend, en keken de kat uit de boom. Uiteindelijk kwam Hunt naar voor en probeerde met een stoot Bigfoot te raken. Dit mislukte waarop Bigfoot een lowkick plaatste. Hunt probeert vervolgens een combinatie te raken. Dit lukt maar Silva weet goed te verdedigen waardoor de impact niet hard is. Hunt ziet vervolgens een opening en stoot hard met zijn rechterhand tegen het hoofd van Bigfoot. RAAK!! Bigfoot gaat neer en Hunt maakt het af met nog een paar stoten op de grond.

Een mooie en snelle overwinning voor Mark Hunt die na twee verliespartijen op rij, nu weer eens aan het langste einde trekt van een gevecht. En Hunt heeft nu ook weer een positief record in MMA.

4. Joanna ”Joanna Champion” Jedrzejczyk vs. Valérie ”Trouble” Létourneau

Het voorlaatste gevecht van de middag was een titelgevecht tussen huidig UFC Women’s Strawweight Kampioene Joanna Jedrzejczyk en de Canadese uitdaagster Valérie Létourneau. Jedrzejczyk had in haar laatste 2 titelgevechten indruk gemaakt door zowel Carla Esparza als Jessica Penne zonder al teveel moeite aan de kant te zetten. Létourneau begon haar UFC carrière op Bantamweight, maar maakte dit jaar de overstap naar de Strawweight divisie. Daar wist ze te winnen van Jessica Rakoczy en de (tot dan) ongeslagen Maryna Moroz. Dat laatste gevecht leverde haar een titelgevecht op tegen de Poolse Joanna Jedrzejczyk.

In een vrij competitief gevecht (wat door veel mensen op voorhand niet werd verwacht) wist Létourneau in de eerste ronde het initiatief te nemen. Een verrassende takedown (Létourneau vecht net als Joanna het liefst staand) en ground control daarna leek Létourneau de eerste ronde te geven. Maar Jedrzejczyk landde vervolgens een harde teepkick richting het gezicht van Létourneau, die daar even geschrokken van leek al herstelde ze snel. Nog wat stoten over en weer werden er gegeven alvorens de eerste ronde eindigde. Deze ronde zou het meest close zijn van allemaal.

In het vervolg van het gevecht wist Létourneau alleen nog in de tweede ronde aardig mee te komen met Jedrzejczyk. In de derde, vierde en vijfde ronde was het duidelijk dat Jedrzejczyk over de betere techniek beschikte en ook veel beweeglijker was, waardoor minder vatbaar voor de aanvallen van Létourneau dan andersom. Het kwam uiteindelijk tot een jurybeslissing. Het was dan ook geen verassing dat Joanna Jedrzejczyk op alle drie de scorecards als winnaar uit de bus kwam.

Dana White liet voor dit gevecht al weten dat de winnaar van dit gevecht zou vechten tegen de Braziliaanse Claudia Gadelha (die ook Octagonside zat). Gadelha verloor vorig jaar December een zeer controversiële Split Decision tegen Joanna Jedrzejczyk, en beide dames hadden al aangegeven graag nog eens tegen elkaar te willen vechten. Dit zal dan ook waarschijnlijk in 2016 gaan gebeuren.

5. ”Rowdy” Ronda Rousey vs. Holly ”The Preacher’s Daughter” Holm

Het Main Event van de middag ging tussen de ongeslagen UFC Women’s Bantamweight kampioene Ronda Rousey en de eveneens ongeslagen uitdaagster Holly Holm. Voor Holm zou dit pas haar derde gevecht in de UFC worden. Eerder won ze van Raquel Pennington en Marion Reneau beiden via unanieme beslissing. Rousey vocht dit jaar ook twee keer. Zo wist ze binnen 20 seconden met Cat Zingano af te rekenen, en won ze ook binnen 40 seconden van Bethe Correia. Op voorhand was de EA UFC 2 Coverster dan ook torenhoog favoriet. De vraag was alleen of Rousey haar standup game (van haar laatste gevecht) ook zo goed zou zijn tegen een voormalig kampioen boksen.

Het gevecht begon en meteen was het duidelijk dat dit niet een walk-over voor Rousey zou worden. Holly Holm wist met haar reach de kampioene continu op afstand te houden, en wist via counterpunching ontzettend veel punten te scoren. Het was duidelijk dat Holm vele malen technischer was qua boksen dan Rousey. Rousey probeerde met vooral wilde combinaties Holm het zwijgen op te leggen, maar Holm wist dit keer op keer te ontwijken en zelf wel steeds die counterstoot te plaatsen. Rousey ging toch maar voor de takedown, dit lukte maar Holm ontsnapte en stond binnen de korts mogelijke keren weer op beide voeten. De ronde eindigde en Rousey leek behoorlijk aangeslagen. Een duidelijke ronde voor de uitdaagster. Beter gezegd ; de beste ronde die tot nu toe tegen Ronda Rousey is gevochten in MMA.

In de tweede ronde meer van hetzelfde. Holm bleef continu gevaarlijk, en de onaantastbare Rousey leek opeens niet meer zo onaantastbaar. Een harde linkse stoot van Holm bracht Rousey aan het wankelen, die haar rug half naar Holm toedraaide. Holm die vervolgens met een keiharde headkick (scheen tegen kin) Rousey naar het canvas zag gaan. Holm plaatste vervolgens nog twee harde stoten ‘for good measures’ waarna Herb Dean tussen beiden kwam. Holly Holm doet wat bijna niemand had verwacht en is de nieuwe UFC Women’s Bantamweight Kampioene. Een fantastisch gevecht van Holly Holm die op elk vlak beter was tijdens dit gevecht dan Ronda Rousey.

De meest gestelde vraag is nu dan ook ”What’s Next”? Dat is nog onbekend, al liet Dana White weten een directe rematch logisch te vinden. Ronda Rousey werd na het gevecht direct naar het ziekenhuis gebracht, wat daar precies is uitgekomen is nog onduidelijk.

De PPV avond begon dus met een hele matige partij, maar sloot af met een absoluut hoogtepunt. Of je nu fan bent van Rousey of van Holm, het was in ieder geval een partij om nooit meer te vergeten. En waarschijnlijk is de award ‘Upset of the Year’ na dit gevecht vergeven.

Bekijk hier alle resultaten van UFC 193 in Melbourne, Australië.

Early Prelims :
– Ben Nguyen verslaat Ryan Benoit via Sub (RNC) na 2:35 in de 1e ronde.
– James Moontasri verslaat Anton Zafir via TKO (Spinning Back Kick & Fist + Punches) na 4:36 in de 1e ronde.
– Richard Walsh verslaat Steven Kennedy via UD (30-27, 30-27 & 29-28).
– Dan Kelly verslaat Steve Montgomery via UD (29-28, 29-28 & 29-28).

Prelims :
– Danny Martinez verslaat Richie Vaculik via UD (30-27, 20-27 & 30-27).
– Gian Villante verslaat Anthony Perosh via KO (Punches) na 2:56 in de 1e ronde.
– Kyle Noke verslaat Peter Sobotta via TKO (Front Kick to the Body + Punches) na 2:01 in de 1e ronde.
– Jake Matthews verslaat Akbarh Arreola via TKO (Doctor’s Stoppage) na 5:00 in de 2e ronde.

Main Card/PPV :
– Jared Rosholt verslaat Stefan Struve via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Robert Whittaker verslaat Uriah Hall via UD (30-27, 30-27 & 29-28).
– Mark Hunt verslaat Antonio Silva via TKO (Punches) na 3:41 in de 1e ronde.
– Joanna Jedrzejczyk verslaat Valérie Létourneau via UD (50-45, 49-46 & 49-46).
– Holly Holm verslaat Ronda Rousey via KO (Head Kick & Punches) na 0:59 in de 2e ronde.

Performances of the Night :
– Kyle Noke ($ 50.000) (Foto)
– Holly Holm ($ 50.000)

Fight of the Night :
– Ronda Rousey vs. Holly Holm ($50.000 Per Persoon)

Attendance & Total Gate :
– 56.214 Toeschouwers / $ 6.800.000

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) BREAKING: Antwoorden van Jon ‘Bones’ Jones

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. 7 maanden geleden is Jon ...

Cody Garbrandt krijgt wat hij vraagt. Een Titelshot tegen Dominic Cruz

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De laatste dagen waren er ...

Main event Fight Night Londen bekend

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Het main event voor UFC ...