Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


MAASTRICHT – Voor het eerst in de geschiedenis van de UFC ging het naar de stad Monterrey in Mexico. Eerder dit jaar (en vorig jaar) ging de UFC naar Mexico City. Dit zou dus het derde evenement in Mexico zijn. Een evenement dat moest concurreren met de bokswedstrijd Canelo vs. Cotto die ongeveer gelijktijdig plaatsvond in Las Vegas, Nevada. Tijdens dit evenement werden de winnaars in de Lightweight en Welterweight divisie van TUF Latin America 2 gekroond. En ook beide coaches (Efraín Escudero & Kelvin Gastelum) zouden ieder een partij vechten. Ook stond er een waarschijnlijke contenderfight in de Flyweight divisie op het programma en op het Co-Main event werd een absoluut spektakelstuk verwacht. Lees de uitgebreide recap van de Main Card in Mexico van afgelopen nacht hieronder.

1. Efraín ”Hecho en México” Escudero vs. Leandro ”Buscapé” Silva

De Main Card werd geopend door de Mexicaanse publiekslieveling Efraín Escudero en de taaie Braziliaan Leandro Silva. Escudero won 7 jaar geleden het achtste seizoen van TUF, en heeft sindsdien wisselend succes gehad in de UFC. Zo werd hij tot twee keer toe ‘gecut’ door de UFC, maar maakte hij eind 2014 zijn rentree. Inmiddels heeft hij 2 gevechten achter elkaar gewonnen in de UFC sinds zijn terugkeer, en ging hij dus opzoek naar zijn derde opeenvolgende overwinning in de UFC.
Buscapé Silva kent net als Escudero ook wisselend succes in de UFC. Na een stroef begin leek hij een streak van 3 overwinningen te hebben opgebouwd. Helaas werd zijn gevecht tegen Drew Dober in verband met een fout van de scheidsrechter omgezet in een No-Contest (Originele uitslag was een Submission win). Nu dus op vijandig gebied tegen Efraín Escudero.

Tijdens de eerste ronde was goed te zien dat beide mannen behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Escudero probeerde druk te zetten, waar Buscapé liever afwachtte en vooral via counterpunching punten probeerde binnen te slepen. Ondanks de druk van Escudero leek Buscapé met zijn tactiek meer punten te scoren en ging de eerste ronde dus ook waarschijnlijk naar de Braziliaan.

De tweede ronde was de meest overtuigende ronde van het gevecht. Escudero wist een takedown te forceren bij Silva, en stond bijna de gehele ronde die toppositie niet meer af. Buscapé probeerde continu te ontsnappen, maar Escudero werkte daar uiteraard niet aan mee. Een overtuigende ronde voor Escudero die hiermee de stand na twee rondes gelijk trok.

In de derde ronde was het weer Escudero die voor de takedown ging. Alleen wist Silva keer op keer zeer goed zijn balans te houden, waardoor Escudero geen punten kon scoren. Na de zoveelste takedown attempt van Escudero wist Silva te ‘sprawlen’ en de rug te pakken van Escudero. Een dure fout van Escudero die hierdoor Silva in een positieve positie liet komen. Een positie die Silva in het resterende van het gevecht niet meer weggaf. De juryleden waren het allemaal met elkaar eens, en scoorden 3x 29-28 in het voordeel van Leandro Silva die hiermee zijn grootste overwinning in de UFC tot nu toe boekt.

2. Horacio ”The Punisher” Gutiérrez vs. Enrique ”El Fuerte” Barzola

De eerste TUF Latin America 2 Finale ging tussen de Mexicaan Horacio Gutiérrez en de Peruviaan Enrique Barzola. Beide mannen kwamen uit voor Team Escudero tijdens TUF. Gutiérrez heeft een Muay Thai achtergrond en vecht bij voorkeur staand. Barzola daarentegen heeft als basis worstelen, wat dus ook zijn sterkste punt is. Gutiérrez is pas een jaar professioneel, in tegenstelling tot Barzola die zijn Pro-MMA carrière al in 2012 begon. Barzola heeft voorafgaand aan deze wedstrijd een record van 11-2-1 tegenover het 3-1 record van Gutiérrez.

Het gevecht zelf zou vrij eenzijdig zijn. Gutiérrez kon staand uiteraard goed mee met Barzola, maar werd op de grond volkomen gedomineerd door de veel sterkere grondvechter Barzola. Barzola had voor het gevecht al gezegd dat Gutiérrez geen schijn van kans tegen hem zou hebben op de grond. Dit bleek dus de waarheid te zijn. Vooral in de laatste 2 rondes domineerde Barzola volledig, waardoor hij van alle juryleden een positieve score kreeg en op punten zou winnen. Barzola werd gekroond tot TUF Latin America 2 Lightweight winnaar en werd hiermee de eerste Peruviaan die een tastbare prijs wint in de UFC.

3. Erick ”Perry” Montaño vs. Enrique ”Wasabi” Marín

De tweede TUF Latin America 2 Finale ging tussen de Mexicaan Erick Montaño en de Spanjaard Enrique Marín. Zowel Montaño als Marín kwamen tijdens TUF uit voor Team Gastelum. Montaño won zijn beide TUF gevechten in de eerste ronde. De eerste door een armblessure van zijn tegenstander met een TKO, en de tweede met een submission (RNC). Montaño is het broertje van UFC vechter Augusto ”Dodger” Montaño. Marín won zijn eerste gevecht via Majority Decision, waarna hij zijn halve finale won door middel van een RNC submission in de eerste ronde.
Beiden kunnen zowel op de grond als staand vechten en dat bleek ook tijdens de finale.

Beiden deden nauwelijks voor elkaar onder, waardoor bijna iedere ronde vrij moeilijk te scoren was.
Optisch leek Montaño in het voordeel, maar dit kon ook schijn zijn. Iedereen was dan ook benieuwd naar de jurybeslissing. En ook de jury was het niet met elkaar eens. Een verdeelde beslissing in het voordeel van de Mexicaan Erick Montaño, die hiermee voorlopig de Mexicaanse eer op de Main Card redde. En belangrijker voor hemzelf ; hij werd gekroond tot TUF Latin America 2 Welterweight winnaar, en heeft net als zijn broer nu ook een contract in de UFC.

4. Jussier ”Formiga” da Silva vs. Henry ”The Messenger” Cejudo

Een gevecht waar veel mensen naar uitkeken was het gevecht tussen de #3 gerankte Jussier Formiga en de #5 gerankte Olympisch Kampioen Freestyle Wrestling Henry Cejudo. Formiga wordt al jaren gezien als een van de beste Flyweights in de UFC. Alleen liet hij het tegen de echte top (Dodson & Benavidez) beide keren afweten. Cejudo daarentegen is 3-0 in de UFC en heeft een enorme hype achter zijn naam als Olympisch kampioen. Wat misschien nog wel het meest opvalt tijdens de gevechten van Cejudo is dat hij als worstelaar niet perse naar de grond wil. Zo vocht hij in zijn UFC debuut een soort van kickbokswedstrijd en bleef hij moeiteloos overeind. Formiga is een Nova União BJJ Black Belt en vecht bij voorkeur een grondgevecht. Hij won nog nooit een wedstrijd door middel van (T)KO. De winnaar van dit gevecht zou weleens de volgende uitdager van de ongenaakbare kampioen Demetrious Johnson.

Dat de hype achter Cejudo gerechtigd was bleek wel uit het feit dat hij zonder moeite meekon met Formiga. Formiga werd continu in zijn achteruit gezet, al kwam het gevecht nooit echt los. Cejudo was staand beter dan Formiga en ook wist hij hem 2 keer naar de grond te halen. Beide mannen waren wel aan elkaar gewaagd, maar het was duidelijk dat Cejudo net wat scherper was dan Formiga. Veel verbazing was er dan ook dat een jurylid het gevecht voor Formiga scoorde. Gelukkig voor Cejudo had hij twee juryleden wel aan zijn kant en zo won hij dus een verdeelde beslissing. Cejudo liet later nog weten dat hij nog altijd achter zijn uitspraak stond niet in Las Vegas te vechten zolang de straf voor Nick Diaz gehandhaafd blijft. Maar omdat de straf nog niet definitief is hij eventueel er toch open voor zou staan. De kans is dus groot dat in 2016 Henry Cejudo de nieuwe uitdager voor de Flyweight titel van Demetrious Johnson zal zijn.

5. Ricardo ”The Bully” Lamas vs. Diego ”The Dream” Sanchez

Op voorhand door de fans al bestempeld als ”Fight of the Night” was het gevecht tussen Ricardo Lamas en TUF 1 winnaar Diego Sanchez. Ricardo Lamas die eerder dit jaar verloor op TKO van Chad Mendes kon een overwinning goed gebruiken tegen de niet gerankte Diego Sanchez. Sanchez kwam voor dit gevecht een gewichtsklasse omlaag, en ook hij kon na anderhalf jaar niet vechten een overwinning goed gebruiken. Sanchez won een zeer controversiële split decision tegen Ross Pearson anderhalf jaar geleden in New Mexico. Lamas had van te voren al gezegd dat dit gevecht in principe niet logisch was aangezien hij de #4 gerankte vechter is in de UFC Featherweight divisie, en zijn tegenstander Sanchez niet gerankt is. Maar beiden wilden heel graag vechten in Mexico.

Het gevecht was eenzijdig maar zeker spectaculair. Lamas was veel te snel voor Sanchez die continu achter de feiten aan leek te lopen. Maar Sanchez zou Sanchez niet zijn als hij niet continu achter Lamas aankwam. Sanchez kreeg in de tweede ronde last van zijn rechterbeen waar hij nauwelijks nog op kon staan. Lamas kon hierdoor combinaties plaatsen die voor Sanchez nauwelijks te verdedigen waren. Waar veel mensen neer zouden zijn gegaan, bleef Sanchez staan en daagde Lamas uit om hem nog harder op zijn been te schoppen. Sanchez bleef naar voren lopen, maar Lamas liet zich niet tot nauwelijks verleiden tot een slagenwisseling met Diego Sanchez. Sanchez wist het vol te houden tot het einde van het gevecht. De juryleden waren allen unaniem in het voordeel van Ricardo Lamas die hiermee zijn zevende overwinning in 9 gevechten in de UFC veiligstelde.

6. Neil Magny vs. Kelvin Gastelum

Het Main Event van de avond zou gaan tussen Neil Magny en TUF 17 winnaar Kelvin Gastelum. Magny verving pas twee weken geleden Matt Brown die in eerste instantie gepland stond om tegen Gastelum te vechten. Magny heeft met dit gevecht meegeteld maar liefst in twee jaar tijd 10x in de Octagon gestaan. In 2014 was hij 5-0. Dit gevecht ingaande was hij 3-1 (hij verloor een aantal maanden geleden van Demain Maia). Kelvin Gastelum had een winning streak binnen de UFC opgebouwd van 5 gevechten alvorens hij in Januari van dit jaar verloor van Tyron Woodley. Nadat hij in Juni dit jaar won van Nate Marquardt in Mexico City, stond dus nu opnieuw in Mexico een uitdaging voor de jonge Mexicaan te wachten.

Het gevecht tussen Magny & Gastelum zou een heel vermakelijk gevecht worden tussen twee mannen die niet van opgeven wisten. Magny was in de eerste 3 rondes zowel staand als met takedowns/groundcontrol de bovenliggende partij. Gastelum leek gespannen en wist niet zijn juiste ritme te vinden. Magny deed wat hij altijd doet : druk zetten. Pas in de vierde ronde wist Gastelum iets te forceren. Twee knockdowns wist hij op Magny te scoren, die beide keren wist te herstellen. Een ronde die erg werd gedomineerd door Gastelum waardoor zelfs een 10-8 score niet ondenkbaar leek. Ook de vijfde ronde leek in het voordeel van Gastelum, waardoor Gastelum de laatste twee rondes naar zich toe leek te trekken. En zoals ik al eerder zei zou ronde 4 zelfs een 10-8 ronde kunnen zijn, waardoor het zomaar een gelijkspel tussen beiden zou kunnen zijn.

De juryleden beslisten uiteindelijk in het voordeel van Neil Magny. Althans 2 van de 3 juryleden deden dat. De andere scoorde het gevecht voor Gastelum. Het publiek in Mexico was het uiteraard niet eens met de toch wel terechte beslissing van de jury. Magny liet weten het een eer te hebben gevonden om voor de Mexicanen in Mexico te vechten. En zei dat hij snapte dat ze uiteraard liever Gastelum als winnaar hadden gezien.

Al met al een vrij moeizaam op gang komend evenement, waar de twee afsluiters uiteindelijk voor het meeste spektakel zorgden. Wel waren enkele Prelim gevechten zeer spectaculair en absoluut het aanzien waard.

Bekijk hier alle resultaten van UFN 78 in Monterrey, Mexico.

Early Prelims :
– Michel Prazeres verslaat Valmir Lázaro via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Marco Polo Reyes verslaat Cesar Arzamendia via KO (Punch) na 3:42 in de 1e ronde.
– Alvaro Herrera verslaat Vernon Ramos via KO (Punches) na 0:30 in de 1e ronde.

Prelims :
– Andre Fili verslaat Gabriel Benitez via KO (Head Kick & Punches) na 3:13 in de 1e ronde.
– Alejandro Perez verslaat Scott Jorgensen via TKO (Ankle Injury) na 4:26 in de 2e ronde.
– Bartosz Fabinski verslaat Hector Urbina via UD (30-27, 30-27 & 29-28).
– Érik Perez verslaat Taylor Lapilus via UD (29-28, 29-28 & 29-28).

Main Card :
– Leandro Silva verslaat Efraín Escudero via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Enrique Barzola verslaat Horacio Gutiérrez via UD (30-27, 30-27 & 30-26).
– Erick Montaño verslaat Enrique Marín via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Henry Cejudo verslaat Jussier Formiga via SD (30-27, 30-27 & 28-29).
– Ricardo Lamas verslaat Diego Sanchez via UD (30-27, 30-27 & 30-27).
– Neil Magny verslaat Kelvin Gastelum via SD (48-47, 48-47 & 47-48).

Performances of the Night :
– Marco Polo Reyes ($ 50.000) (Foto Links)
– Andre Fili ($ 50.000) (Foto Rechts)

Fight of the Night :
– Neil Magny vs. Kelvin Gastelum ($ 50.000 Per Persoon)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Max Holloway: ”UFC moet hem maar eerst zijn hersens laten nakijken.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Max ‘Blessed’ Holloway versloeg voormalig ...

Jon Jones gaat ditmaal los over steroïde op Twitter

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Jon ‘Bones’ Jones ging onlangs ...

Tecia Torres

Tecia Torres klaar voor gevecht tegen Michelle Waterson

Tecia Torres lijkt klaar voor de strogewicht confrontatie met Michelle Waterson.