Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


MAASTRICHT – Voor het eerst in de geschiedenis van de UFC werd er een evenement gehouden in Zuid-Korea. Het Olympic Gymnastics Center in Seoul dat plaats biedt aan iets minder dan 15.000 personen was het decor voor UFC Fight Night 79 : Henderson vs. Masvidal.
Een card geplaagd door veel blessures waardoor onder meer publiekslievelingen als Thiago Alves, Mirko ”CroCop” Filipovic & Hyun-Gyu Lim afvielen. Uiteindelijk zouden er 11 gevechten plaatsvinden, waarvan vier op de Main Card. Check hieronder de uitgebreide recap van die vier Main Card gevechten, plus de uitslagen van de zeven prelim gevechten.

1. Doo-Ho ”The Korean Superboy” Choi vs. Sam Sicilia

Een van de grootste talenten in de UFC is de Koreaanse sensatie Doo-Ho Choi. Choi won zijn eerste gevecht in de UFC door middel van een KO na 18 seconden tegen Juan Puig. Met een record van 12-1 (waarvan 8 (T)KO’s) trad hij aan tegen de altijd taaie Sam Sicilia. Sicilia kwam via TUF 15 in de UFC en heeft sindsdien goede met slechte performances afgewisseld. Sicilia vocht voorafgaande aan dit gevecht negen keer voor de organisatie, en won vijf keer.

Choi en Sicilia wilden duidelijk beiden dit gevecht staand houden (waar ook voornamelijk de kracht van beiden liggen). Choi wist met een rake stoot meteen Sicilia te ‘droppen’. Deze herstelde vrij snel en het gevecht ging staand weer verder. Vervolgens wist Choi een korte rechts-linkse-combinatie te plaatsen op de kin van Sicilia. Sicilia ging neer en kon niet meer herstellen. Nog wat ground and pound volgde, waarna de scheidsrechter ingreep.
Een mooie overwinning voor de ”Korean Superboy” voor eigen publiek tegen een taaie veteraan. Ditmaal duurde het weliswaar 75 seconden langer dan in zijn debuut, maar opnieuw wist Choi het dus te flikken.

2. ”Sexyama” Yoshihiro Akiyama /Sung-Hoon Choo vs. Alberto ”Soldier of God” Mina

Een gevecht waar ook zowat heel Seoul naar uitkeek was het gevecht van Yoshihiro Akiyama. Of was het toch Sung-Hoon Choo? Akiyama is van zowel Japanse als Zuid-Koreaanse afkomst, en gebruikt de naam ”Choo” in Zuid-Korea. Choo nam het op tegen de ongeslagen Braziliaan Alberto Mina. Mina vocht net als Choo vorig jaar voor het laatst in de UFC. Voor Mina was dat tevens zijn debuut dat hij wist te winnen tegen Shinsho Anzai. Akiyama won in een van zijn meest imponerende gevechten in de Octagon van TUF 7 winnaar Amir Sadollah.

In de eerste ronde was er vooral veel aftasten van beide kanten. Choo wist wel continu te scoren via lowkicks op het linker bovenbeen van Mina. Ook Mina wist puntjes te scoren, maar het was allemaal erg mager. Tien seconden voor het einde van de ronde wist Alberto Mina een takedown te forceren. Iets wat vaker in het geheugen van de juryleden blijft hangen, waardoor Mina wel eens de ronde zou gepakt kunnen hebben.

In de tweede ronde meer van hetzelfde. Choo bleef continu het linker bovenbeen van Mina ‘verpulveren’ waardoor de Braziliaan heel moeilijk in beweging kon blijven. Choo wist nog een rake uppercut uit te delen, maar Mina wist vrij eenvoudig te herstellen. Uiteindelijk wist Mina vlak voor het einde van de ronde Choo dusdanig te raken dat hij wankelde. Mina slaagde erin Choo neer te slaan, en probeerde het via ground and pound af te maken. Maar de wilskracht van Choo liet dit niet toe waardoor hij de ronde overleefde. Een ronde die opnieuw op het allerlaatste moment gepakt leek te worden door Alberto Mina.

In de laatste ronde was het duidelijk hoeveel schade de lowkicks in de eerdere rondes hadden aangericht bij Alberto Mina. De Braziliaan kon nauwelijks nog op zijn voeten staan, en probeerde continu voor de clinch of de takedown te gaan. Iets wat niet lukte waardoor Mina continu op zijn rug op het canvas ging liggen. Dit konden de Zuid-Koreanen in de zaal absoluut niet waarderen die steeds harder begonnen te fluiten. Choo wist vervolgens in de laatste minuut van de ronde Mina nog behoorlijk goed te raken, en won daarmee de ronde. De inactiviteit van Mina in deze ronde was schrijnend. Choo had nog energie over, maar kon nauwelijks iets doen aangezien Mina continu zijn rustmomenten pakte. Het gevecht ging naar de scorekaarten. Twee juryleden scoorden het gevecht 29-28 voor Alberto Mina, en een jurylid scoorde het gevecht voor Choo waardoor Alberto Mina won en ongeslagen blijft in zijn Pro-MMA carrière. Mina liet weten erg veel hinder te hebben ondervonden van de lowkicks van Choo. Hierdoor moest hij zijn gameplan halverwege het gevecht aanpassen. Het publiek kon het allerminst waarderen en trakteerde de Braziliaan op een striemend fluitconcert. Choo liet na het gevecht weten dat hij nog niks beslist had over zijn toekomst in de Octagon.

3. Dong-Hyun ”Stun Gun” Kim vs. Dominic ”Shonuff” Waters

De grootste ster op dit moment in het Zuid-Koreaanse MMA is Dong-Hyun Kim. Met het wegvallen van Chan-Sung Jung in verband met militaire dienst is Kim de enige Top 10 gerankte vechter uit Zuid-Korea. Met een 11-3-0(1NC) in de Octagon is Kim een van de beste Welterweight vechters op dit moment. Zijn tegenstander Dominic Waters wacht nog altijd op zijn eerste overwinning in de UFC. De Amerikaan verloor afgelopen zomer zijn UFC debuut van George Sullivan. Doordat Jorge Masvidal (de originele tegenstander van Kim) doorschoof naar het Main Event mocht Waters invallen. Een grote kans voor de voormalig TUF 16 deelnemer die met een overwinning op Kim flinke stappen in de UFC kan zetten.

In de eerste ronde was het Kim die met een soort van Capoeira kick Waters probeerde te vellen. Helaas voor Kim wist Waters deze te ontwijken, en kon hij het gevecht naar de grond brengen.
Waters probeert vervolgens de rug van Kim te pakken, maar die weet dit te voorkomen. Beiden komen in de clinch terecht waarna Kim een geweldige ‘judothrow’ weet te maken bij Waters. Hierdoor komt Kim direct in de zogeheten ‘Crucifix’ positie. Hierdoor komt de rechterarm van Waters opgesloten te zitten, waardoor Kim continu het gezicht van Waters kan raken. Waters kan zich niet verdedigen met zijn hand en daar weet Kim handig gebruik van te maken. Kim weet dat hij alleen maar naar het gezicht hoeft te stoten om de schidsrechter tussen beiden te laten komen. Dit zal hij ook doen waardoor hij een schitterende TKO overwinning voor eigen publiek weet te behalen. Zowel de Zuid-Koreaanse fans als Dong-Hyun Kim gaan uit hun dak. Kim laat vervolgens in het post-fight interview weten graag een rematch te willen tegen Demian Maia in Zuid-Korea. Het vorige gevecht tussen beide mannen in 2012 werd binnen de minuut gestopt omdat Kim een spastische spier had en niet verder kon.

4. Benson ”Smooth” Henderson vs. Jorge ”Gamebred” Masvidal

Het Main Event ging tussen voormalig UFC Lightweight Kampioen Benson Henderson en de altijd agressief vechtende Cubaanse Amerikaan Jorge Masvidal. Masvidal zou in eerste instantie tegen Dong Hyun Kim vechten, maar omdat zijn teamgenoot Thiago Alves geblesseerd uitviel nam hij het gevecht aan tegen Benson Henderson. Een gevecht dat eerder dit jaar al gepland stond, destijds op Lightweight. Het ging toen niet door omdat Henderson geblesseerd was. Nu alsnog het gevecht alleen een gewichtsklasse hoger, namelijk op Welterweight. Zowel Henderson als Masvidal komen van een overwinning af tegen respectievelijk Brandon Thatch en Cezar Ferreira.

Het gevecht tussen beiden zou 25 minuten duren, en een heel technisch en sterk MMA gevecht zijn. Toch leek Benson Henderson in de tweede, derde en vierde ronde iets beter en net wat meer punten te scoren dan Masvidal. De eerste en vijfde ronde waren vrij gelijkwaardig, maar als Masvidal rondes had gepakt dan waren het de eerste en/of de vijfde ronde. Het gevecht boeide vanaf minuut 1 tot en met minuut 25. Hele mooie combinaties, slagenwisselingen, grappling en submissionpogingen werden continu afgewisseld.
De juryleden waren het weer eens niet met elkaar eens. Zo scoorde 1 jurylid 49-46 voor Henderson, 1 jurylid 48-47 voor Masvidal & 1 jurylid 48-47 voor Henderson. Hierdoor won Benson Henderson via een verdeelde beslissing. Dit tot groot genoegen van het Zuid-Koreaanse publiek. (Benson Henderson is half Zuid-Koreaans).

Al met al een heel aardige Main Card. Maar misschien zaten er nog wel spectaculairdere gevechten bij de prelims.

Bekijk hier alle resultaten van UFN 79 in Seoul, Zuid-Korea.

Prelims :
– Dominique Steele verslaat Dong Hyun Kim via KO (Slam) na 0:27 in de 3e ronde.
– Marco Beltrán verslaat Ning Guangyou via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Fredy Serrano verslaat Yao Zhikui via TKO (Arm Injury) na 0:44 in de 1e ronde.
– Seo Hee Ham verslaat Cortney Casey-Sanchez via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Tae Hyun Bang verslaat Leo Kuntz via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Mike De La Torre verslaat Yui Chul Nam via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Dongi Yang verslaat Jake Collier via TKO (Punches) na 1:50 in de 2e ronde.

Main Card :
– Doo Ho Choi verslaat Sam Sicilia via TKO (Punches) na 1:33 in de 1e ronde.
– Alberto Mina verslaat Sung Hoon Choo via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Dong Hyun Kim verslaat Dominic Waters via TKO (Punches) na 3:11 in de 1e ronde.
– Benson Henderson verslaat Jorge Masvidal via SD (49-46, 48-47 & 47-48).

Performances of the Night :
– Dominique Steele ($50.000) (Foto)
– Doo Ho Choi ($50.000)

Fight of the Night :
– Seo Hee Ham vs. Cortney Casey-Sanchez ($50.000 Per Persoon) (Foto)

Aantal Toeschouwers :
– 12.156

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Stipe Miocic: “Het zal waarschijnlijk december of eind januari worden.”

Stipe Miocic kan met een derde achtereenvolgende titelverdediging geschiedenis schrijven in de UFC-zwaargewicht divisie. ...

Weekly Fight Announcements

Amanda Nunes zal haar titel verdedigen in Rio de Janeiro, Brazilië op UFC 224 ...