Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


Waar bij de UFC vooral de focus ligt bij het stadion evenement van komende week in Melbourne, Australië, was er afgelopen zaterdagnacht op zondagochtend een Fight Night in Brazilië. Van te voren een beetje een ondergesneeuwde en ondergewaardeerde card, en dat de card ondergewaardeerd was bleek wel tijdens de gevechten. Een hele leuke en bij vlagen een spectaculaire card werd ons voorgeschoteld. Check hieronder de recap van de 6 hoofdgevechten van dit evenement in Brazilië.

1. Fábio ”The Iron Hillbilly” Maldonado vs. Corey ”Beastin 25/8” Anderson

De Main Card werd geopend door thuisfavoriet Fábio Maldonado. Hij nam het op tegen de Amerikaan en TUF 19 winnaar Corey Anderson.
Maldonado staat bekend om zijn ijzeren kin, wat hem de bijnaam ‘The Iron Hillbilly’ opleverde. Anderson is in principe een pure worstelaar, maar is bezig om ook aan zijn striking te werken. Dit gevecht werd pas een paar weken geleden aangekondigd. Dit omdat Tom Lawlor (de originele tegenstander van Maldonado) geblesseerd raakte. Anderson nam het gevecht aan, waardoor beide mannen elkaar dus in de Octagon zouden treffen.

In de eerste ronde was het meteen duidelijk dat Maldonado dit gevecht absoluut staande wilde houden. Dit lukte ook in het begin, maar meteen bij de eerste takedown van Corey Anderson was het raak. Ondanks dat Anderson een hele sterke worstelaar is wist Maldonado weer op te staan. Anderson die duidelijk aan zijn stand-up game had gewerkt wist Maldonado een paar keer aan het wankelen te krijgen. Maar zoals zo vaak…..Maldonado is nauwelijks te finishen waardoor het gevecht naar de tweede ronde ging.

Zowel in de tweede als in de derde ronde was Corey Anderson de bovenliggende partij. Zowel staand als op de grond was hij Maldonado de baas. Maldonado probeerde wat hij kon, maar Anderson was op alle vlakken scherper dan de Braziliaan. Niemand was dan ook verbaasd dat Corey Anderson er met de Unanieme Beslissing vandoor ging.

2. Gilbert ”Durinho” Burns vs. Ruslan ”Goretz” Magomedov

Het tweede gevecht van de Main Card ging tussen twee vechters die beiden een record van 3-0 in de UFC hadden staan. Thuisfavoriet Gilbert Burns traint bij Team Blackzilians en wordt gezien als een van de grote talenten in de UFC. Dit geldt ook voor zijn tegenstander Rashid Magomedov. Magomedov traint bij American Top Team en is net als Burns absoluut iemand om in de gaten te houden in 2016. Burns is een echte BJJ specialist en vecht dan ook bij voorkeur op de grond. Magomedov daarentegen is een voormalig M-1 Global kampioen en vecht bij voorkeur staand.

In de eerste ronde bleek al snel dat Magomedov staand inderdaad veel technischer en scherper was dan Gilbert Burns. Burns daarentegen probeerde takedowns op Magomedov te scoren, waarna hij uiteraard zijn BJJ zou kunnen gebruiken op de grond. Burns wist Magomedov naar een aantal pogingen naar de grond te krijgen, maar Magomedov wist daar steeds uit te ontsnappen. De eerste ronde was erg close, al was Magomedov staand duidelijk sterker. Al weet je nooit hoe zwaar de takedowns en groundcontrol tellen bij de jury.

In de tweede ronde lukte het Burns nauwelijks nog om Magomedov echt in gevaar te brengen. Magomedov wist de Octagon controle te krijgen en wist met technisch staand werk continu gevaarlijk te blijven. Dit resulteerde in een goede stoot op de kin van Burns die knockdown ging. Magomedov ‘sprong’ niet gelijk erop maar bleef rustig zijn stoten kiezen. Hierdoor haalde Burns het einde van de tweede ronde.

In de derde ronde behoudens de knockdown, nog meer van hetzelfde. Burns kon de takedown maar niet forceren, en Magomedov bleef technisch boksen. Burns leek nog steeds te wankelen op zijn benen, maar Magomedov wilde geen risico nemen en bleef verstandig technisch boksen.
De juryleden waren allen Unaniem in het voordeel van Magomedov. Burns applaudisseerde voor de jurybeslissing waarmee hij aangaf het eens te zijn met het oordeel. Voor Gilbert Burns was dit de eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière.

3. Alex ”Cowboy” Oliveira vs. Piotr ”Pletwal” Hallmann

Het derde gevecht van de avond ging tussen de Braziliaanse Cowboy Alex Oliveira en de Pool Piotr Hallmann. Voor Oliveira alweer zijn 4e gevecht dit jaar in de UFC. Eerder won hij van KJ Noons en Joe Merritt en verloor hij zijn UFC debuut van Gilbert Burns. Voor Piotr Hallmann (die getraind wordt door Roberto Flamingo) leek er behoorlijk wat op het spel te staan. Met zijn recente twee verliespartijen lijkt het erop dat hij met opnieuw een verlies in een stacked divisie als Lightweight wel eens op de schopstoel kan zitten.

De eerste ronde begon met een wilde stotenwisseling tussen beide mannen. Cowboy Oliveira liet meteen zien waarom hij zo ongekend populair is bij het Braziliaanse publiek, en wist Hallmann meerdere keren behoorlijk hard te raken. Hallmann wankelde maar gaf niet op en wist de eerste ronde te overleven.

In de tweede ronde wist Hallmann de takedown te forceren. Hij wist Oliveira te domineren, zolang het gevecht maar op de grond plaats vond. Oliveira wist vrij weinig te doen in die 2e ronde waardoor de stand gelijk leek met het ingaan van de derde ronde. In de derde ronde was het vervolgens snel bekeken. Oliveira raakte Hallmann op zijn kin (die bleef staan), waarna hijzelf de stoot van Hallmann wist te ontwijken. Helaas voor Hallmann was de counterstoot van Oliveira kneiterhard op zijn kaak. Hallmann was KO voordat hij het canvas raakte, en zo wist Cowboy Oliveira zijn 3e overwinning op rij in de UFC te halen.

4. Thomas ”Thominhas” Almeida vs. Anthony ”El Toro” Birchak

Het vierde gevecht van de avond ging tussen een van de grootste talenten in de UFC ; Thomas Almeida, en de man die zo verrassend won met KO in zijn laatste optreden Anthony Birchak (hij versloeg Joe Soto). Almeida is iemand om absoluut in de gaten te houden. Met een record van 19-0 (UFC 3-0) en liefst 18 (!!) finishes is Almeida een van de spectaculairste vechters op dit moment. Hij haalde tot nu toe in al zijn gevechten in de UFC een bonus. Birchak verraste vriend en vijand door Joe Soto ‘faceplant’ KO te slaan afgelopen zomer.

In het begin van de eerste ronde was het vooral Anthony Birchak die de toon zette. Birchak probeerde vroeg schade toe te brengen. Almeida die op zijn beurt weer het beste moment leek af te wachten. Het eerste wapenfeit van Almeida was meteen goed en leek Birchak ook een beetje af te schrikken. Vervolgens kwam het gevecht eindelijk echt tot leven, zowel Birchak als Almeida wisten stoten te plaatsen. Alleen was Almeida technischer en veel meer combinerend dan Birchak. Een rechterstoot tegen de kin van Birchak maakte een einde aan het gevecht. Birchak viel á la Rashad Evans tegen Lyoto Machida tegen de kooi aan, waarna de scheidsrechter ertussen kwam. (Almeida was inmiddels zelf al weggelopen).

Opnieuw een spectaculaire overwinning voor Thomas Almeida, en na het Pickett gevecht opnieuw een KO of the Year kandidaat.

5. Glover Teixeira vs. Patrick ”Durkin” Cummins

Het Co-Main event van de avond ging tussen voormalig titeluitdager en Braziliaan Glover Teixeira en de twee-malig NCAA Division 1 All-American worstelkampioen Patrick Cummins.
Net als Burns/Magomedov was dit ook weer een typisch wrestling vs. stand-up vechter match up.
En dit bleek ook al snel tijdens dit gevecht waar Patrick Cummins meteen voor de takedown ging.

Cummins wist alleen Teixeira niet te controleren, die vervolgens wist te ontsnappen. De stand-up van Teixeira was veel malen scherper en beter dan die van Cummins zoals vooraf verwacht, en dit was ook duidelijk te zien aan de schade aan het gezicht van ‘Durkin’.
Cummins ontsnapte aan een eerste ronde TKO omdat de toeter ging voor het einde van de eerste ronde.

In de tweede ronde leek Cummins nog altijd iets aangeslagen van de stoten die hij had moeten incasseren van Teixeira eerder. Teixeira rook bloed en finishte het gevecht vlak voor het ingaan van de tweede minuut van de tweede ronde. De scheidsrechter kwam tussen beiden, die vond dat Cummins genoeg had gehad. Een mooie overwinning voor de Braziliaan in eigen land die vorig jaar nog verloor in Brazilië, maar nu dus de overwinning vrij overtuigend binnensleepte.

6. Vitor ”The Phenom” Belfort vs. Dan ”Hendo” Henderson


Het Main Event van de avond werd verzorgd door voormalig UFC Light-Heavyweight kampioen Vitor Belfort en voormalig UFC Tournament winnaar, Twee divisies PRIDE FC kampioen en Strikeforce kampioen Dan Henderson. Het zou de derde keer worden dat beide mannen elkaar treffen in een MMA gevecht. De eerste keer was 9 jaar geleden in Las Vegas tijdens PRIDE FC 32. Toen won Dan Henderson via een Unanieme Beslissing. 7 Jaar later was het Belfort die in de UFC aan het langste eind trok. Belfort won via een KO (Head-Kick) in de eerste ronde.
Nu dus het derde gevecht tussen beide legendes.

Het gevecht kwam maar moeilijk van de grond. Beide mannen cirkelden om elkaar heen, maar niemand wist iets significants te doen. Dan Henderson plaatste een aantal lowkicks, maar dat was het dan ook. Opeens zag Belfort de mogelijkheid om een Headkick te plaatsen. Zijn eerste wapenfeit van de wedstrijd was meteen bingo. Henderson wankelde waar Belfort op anticipeerde met stoten. Henderson ging neer en Belfort zag zijn kans schoon en begon de ground & pound. Henderson ging even ‘out’ maar werd door de volgende stoot weer ‘wakker’ geslagen door Belfort. De scheidsrechter zag dat Henderson out ging en stopte het gevecht. Een spectaculaire finish voor Belfort die sinds zijn terugkomst in de UFC in 2009 alleen zijn 3 titelgevechten verloor (de andere 7 gevechten werden gewonnen). Dan Henderson die van zijn laatste 8 gevechten er maar 2 won, zal opnieuw geconfronteerd worden met de vraag of stoppen geen optie is. De 45-Jarige Amerikaan heeft in principe alles gewonnen in zijn carrière, behalve de UFC titel. Met dit verlies tegen Belfort lijkt die droom dan ook verder weg dan ooit.

Al met al dus een zeer vermakelijk evenement.
Mocht je de Prelims niet gezien hebben, deze waren ook zeer de moeite waard. Dus we raden je aan om deze zeker te checken.

Bekijk hier de resultaten van UFN 77 in São Paulo, Brazilië.

Early Prelims :
– Matheus Nicolau verslaat Bruno Korea via Sub (Japanese Necktie) na 3:27 in de 3e ronde.
– Jimmie Rivera verslaat Pedro Munhoz via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Viscardi Andrade verslaat Gasan Umalatov via UD (30-27, 30-27 & 29-28).

Prelims :
– Chas Skelly verslaat Kevin Souza via Sub (RNC) na 1:56 in de 2e ronde.
– Thiago Tavares verslaat Clay Guida via Sub (Guillotine Choke) na 0:39 in de 1e ronde.
– Johnny Case verslaat Yan Cabral via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Gleison Tibau verslaat Abel Trujillo via Tech. Sub (RNC) na 1:45 in de 1e ronde.

Main Card :
– Corey Anderson verslaat Fábio Maldonado via UD (30-27, 30-27 & 30-27).
– Rashid Magomedov verslaat Gilbert Burns via UD (30-27, 30-27 & 30-27).
– Alex Oliveira verslaat Piotr Hallmann via KO (Punch) na 0:51 in de 3e ronde.
– Thomas Almeida verslaat Anthony Birchak via KO (Punch) na 4:24 in de 1e ronde.
– Glover Teixeira verslaat Patrick Cummins via TKO (Punches) na 1:12 in de 2e ronde.
– Vitor Belfort verslaat Dan Henderson via KO (Head Kick & Punches) na 2:07 in de 1e ronde.

Performances of the Night :                     
– Thiago Tavares ($ 50.000) (Foto)
– Alex Oliveira ($ 50.000)
– Thomas Almeida ($ 50.000)
– Vitor Belfort ($ 50.000)

Fight of the Night :

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 203: Inside The Octagon – Fabricio Werdum vs. Travis Browne

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. We hadden al een aflevering ...

Dan Hardy heeft geen interesse in gevecht met Mickey Gall

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Mickey Gall versloeg mede ‘Dana ...

McGregor tegen de UFC: ”Jullie houden niemand voor de gek.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Conor ‘The Notorious’ McGregor werd ...

Ronda Rousey doorbreekt stilte na UFC 207 verlies

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.De terugkeer van ‘Rowdy’ Ronda Rousey ...