Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor Bellator 146: Manhoef vs. Kato in Thackerville, Oklahoma. 


Het was een spannend event met 2 KO`s, 3 TKO`s, 4 Submissions en 6 beslissingen. Onder die beslissingen zat er ook een controversiële beslissing tussen, namelijk het gevecht van Njokuani en Rainey. 

De Main Card begon met een gevecht tussen oud UFC veteraan Houston Alexander en Guilherme Viana. Houston kwam uit met veel stoten naar het lichaam, maar Viana wist succes te boeken met rechtse stoten die steeds zijn doelwit vonden. Met een rechtse stoot wist Viana, Houston zodanig te raken dat het er even op leek dat het gevecht elk moment afgelopen kon zijn. Helaas reageerde Viana daar niet op en liet Houston terug komen in het gevecht. In de tweede ronde probeerde Houston voor de takedown te gaan maar werd tijdens “gesweeped” en belandde onderop waar het gevecht verder merendeel heeft plaatsgevonden. Het gevecht werd uiteindelijk tussen de 2de en de 3de ronde gestaakt op verzoek van de dokter, nadat Houston door toedoen van ground and pound in de 2de ronde een flinke snee boven zijn oog opliep.

Het tweede gevecht van de Main Card was Njokuani vs. Rainey en dit was niet het spectaculairste gevecht wat op de Card stond. In de eerste ronde besloot Rainey om Njokuani tegen de kooi te houden en over het algemeen te controleren. Njokuani staat bekend om zijn explosieve vechtstijl, en Rainey koos ervoor om veilig voor controle te vechten tegen de kooi om zo het staande gevecht te vermijden. In de tweede ronde veranderde er weinig in de gameplan van Rainey en wist weer over het algemeen het gevecht te bepalen tegen de kooi. Uiteindelijk kreeg Njokuani in de derde ronde meer ruimte en wist met scherpe stoten het oog van Rainey vrijwel dicht te slaan. De beslissing kwam uiteindelijk voor Njokuani die naar mijn mening 2 rondes verloren had.

Het derde gevecht was tussen Bubba Jenkins en Jordan Parsons, twee mannen die van te voren al flink hadden gespard op Twitter. Bubba Jenkins kwam snel uit en probeerde gelijk voor de takedown te gaan, die op zijn beurt gestopt werd door Parsons. Er werden wat trappen uitgewisseld en Jenkins wist alsnog de takedown te scoren. Een over het algemeen gelijk oplopende ronde die Jenkins gewonnen had door de takedown. In de tweede ronde was het meer het staande werk van Jenkins wat de overhand had, en met wat rechtse stoten wist hij succes te boeken. Ongeveer in het midden van de ronde raakte Jenkins, Parsons met een harde highkick die door zijn benen zakte naar het canvas. Het gevecht had op dat moment gestopt kunnen worden maar toch gaf de scheidsrechter Parsons meer tijd om te herstellen. Hij probeerde nog een armbar in te zetten maar dat mocht uiteindelijk niet baten. In de derde ronde kwam Parsons zichtbaar hersteld uit en wist met stoten en trappen naar voren te komen waarop Jenkins terug naar zijn worstelachtergrond ging. Aan het einde van de ronde wist Jenkins weer een takedown te scoren en wellicht de ronde te stelen.

Bekijk hieronder de highkick van Bubba Jenkins:

Het Co-Main Event was tussen Brandon Girtz en Derek Campos, het eindigde met KO. Het was een re-match van Bellator 96, waar Girtz aan het verliezende eind trok tijdens die partij. Dit gevecht verliep anders en Girtz had maar 37 seconden nodig om wraak te nemen op Campos. Met twee rechtse hoeken op de kaak van Campos wist Girtz hem naar het canvas te sturen en de KO winst op zijn naam te zetten. Beide mannen hebben nu een winst over elkaar en wellicht zien we ooit een rubber-match.

Bekijk hieronder de KO winst van Brandon Girtz:

En toen was het tijd voor het Main Event, Manhoef vs. Kato. Een gevecht waar weinig twijfel was over de uitkomst, een KO. Maar “Wie” er KO zou gaan was de echte vraag. Het begon aftastend maar zodra de eerste slagenwisseling plaatsvond wist Manhoef, Kato goed te raken tegen de kooi aan. Kato nam de rake klappen goed en begon zelf aan te vallen, waar hij Manhoef goed wist te raken die zichtbaar aangeslagen was. Uiteindelijk was het een linker hoek van Manhoef die voor de KO winst zorgde.

Bekijk hier het einde van Manhoef vs. Kato:

Bekijk hieronder de volledige uitslagen van Bellator 146:

MAIN CARD:

 • Hisaki Kato vs. Melvin Manhoef: Manhoef via KO 
 • Brandon Girtz vs. Derek Campos: Girtz via KO 
 • Bubba Jenkins vs. Jordan Parsons: Jenkins via gedeeld besluit
 • Chidi Njokuani vs. Ricky Rainey: Njokuani via unaniem besluit
 • Guilherme Viana vs. Houston Alexander: via TKO (dokters besluit)

PRELIMINARY CARD

 • Bubba McDaniel vs. Kenyon Jackson: McDaniel via TKO
 • Codale Ford vs. Justin Patterson: Ford via submission 
 • Klayton Mai vs. Roshaun Jones: Mai via submission
 • Chris Jones vs. Treston Thomison: Jones unaniem besluit
 • Stephen Banaszak vs. George Pacurariu: Banaszak via submission
 • Francisco France vs. Ben Reiter: France via submission
 • Julia Budd vs. Roberta Paim Rovel: Budd via unaniem besluit
 • Andre Santos vs. Josh Neer: Santos via unaniem besluit
 • Arlene Blencowe vs. Gabrielle Holloway: Blencowe via gedeeld besluit
 • Alonzo Menifield vs. Zach Rosol: Menifield via TKO
***Video`s via MMAJUNKIE***
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (0)

You May Also Like

Na het wegvallen van Coenen vs. Nogueira is nu ook Daley vs. Anderson geschrapt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Gisteren kwam het nieuws vrij ...

(Video) Melvin Manhoef: “I want my belt”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Manhoef trok in zijn titelgevecht ...

(Preview) Bellator 158: Daley vs. Lima

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Londen – Na de pre-fight ...