Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

‘s-Hertogenbosch – In deze rubriek spelen we UFC matchmaker Joe Silva en kijken we, Who`s next voor de winnaars van het afgelopen Event?


Jared Rosholt (14-2-0)


Tegenstander: Derrick Lewis (13-4-0-1 NC)

Waarom: Met een unaniem besluit wist Rosholt te winnen in een gevecht dat alles behalve spectaculair was. Rosholt wist het gevecht over het algemeen te bepalen, en het leek erop dat zijn tegenstander (Stefan Struve) geen initiatief durfde te nemen waardoor Rosholt zijn worstelen kon gebruiken om te controleren. Het is niet het eerste gevecht dat niet spectaculair was voor Rosholt en zal iets moeten doen om zo groteren namen voorgeschoteld te krijgen. Lewis is net als Rosholt “unranked” en staat 3-2 in de UFC waarvan alle 5 KO/TKO. Zijn laatste winstpartij kwam in oktober over Viktor Pesta dus qua tijdframe komt het ook nog eens overeen. De winnaar van dat gevecht een kans geven tegen gerankte tegenstanders.

Robert Whittaker #14 (16-4-0)

Tegenstander: Thales Leites #9 (25-5-0)

Waarom: Whittaker wist ook met een unanieme beslissing te winnen afgelopen weekend, maar dat was dan wel op spectaculaire wijze. Hij bewoog erg goed waardoor Hall in zijn achteruit moest vechten, (iets wat niet vaak voorkomt) en met takedowns in 2 rondes wist hij zeker 2 rondes te winnen. Whittaker weet er altijd een entertaining gevecht van te maken en zal willen stijgen in de rankings. Thales Leites komt van een verliespartij af tegen Michael Bisping en zal willen rebounden van dat verlies. Voor die verliespartij had Leites 5 achtereenvolgende winstpartijen op zijn naam staan en is hij een sterke tegenstander. Een kans voor Whittaker om te stijgen en een kans voor Leites om weer een winst te pakken.

Mark Hunt #8 (11-10-1)

Tegenstander: Josh Barnett #6 (34-7-0)

Waarom: Hunt heeft zijn wraak kunnen nemen op het gevecht dat in 2013 uiteindelijk een gelijkspel werd. Met een knock out in de eerste ronde heeft hij het besluit uit de handen van de jury weten te nemen. Het was een kort gevecht en het had uiteindelijk maar 1 rechter stoot nodig om “Bigfoot” naar het canvas te werken, en het zo af te maken met wat “ground and pound”. Barnett, die laatst heeft gewonnen van Roy “Big Country” Nelson is een echte veteraan van de sport, en zal voor iedereen in de Heavyweight divisie een moeilijke opgave zijn. Een gevecht waar wij als fans niks op verliezen en vuurwerk beloofd.

Joanna Jedrzejczyk #C (11-0-0)

Tegenstander: Claudia Gadelha #1 (13-1-0)

Waarom: Joanna heeft dit weekend weer een dominante prestatie weten neer te zetten en haar titel met succes verdedigd. Letourneau wist meer tegenstand te bieden dan Joanna`s vorige tegenstanders als Champ, en weinig mensen hadden dat verwacht. Voor het gevecht was al aangekondigd door, Dana White dat Gadelha de volgende tegenstander zal zijn voor de winnares. Het zal een re-match gaan worden aangezien Jedrzejczyk al een keer gewonnen heeft van Gadelha, welliswaar op controversiële wijze. Een terechte re-match met de terechte nummer 1 “contender”.

Holly Holm #C (9-0-0)

Tegenstander: Ronda Rousey (12-1-0)

Waarom: Holm heeft gedaan wat niemand had verwacht, en dat is de vrouwelijk “Kingpin” verslaan op KO. Holm heeft het perfecte gevecht gevochten en wist Rousey te domineren en uiteindelijk naar het canvas te sturen. Een gameplan tot in de puntjes uitgewerkt en uitgevoerd van Holm, tegenover Rousey die geen gamplan leek te hebben en maar bleef rushen. Ook al was het geen competitief gevecht, de eerste vrouwelijke kampioen ooit zal natuurlijk gelijk een re-match krijgen, en terecht. Er zijn speculaties dat het op UFC 200 zal gaan plaatsvinden,  maar daar in de toekomst meer over uiteraard.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Ian McCall: Dopingcontrole is wat we nodig hebben, maar USADA testers gaan soms wel ver!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Hoewel Ian McCall of ‘Uncle ...

(Video) UFC 203 Embedded: Episode 1

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De UFC komt weer met ...

UFC 209 Free Fight: Thomson vs. Ferguson

Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson zullen op UFC 209 uitmaken wie de UFC interim ...

Ronda Rousey: ”Ik brei er een eind aan.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Ronda ‘Rowdy’ Rousey zal na ...