Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

UFC Fight Night 79: Henderson vs. Masvidal

In deze rubriek spelen we UFC matchmaker Joe Silva en kijken we “Who`s next” voor de winnaars van het afgelopen Event?


Doo Ho Choi:


Tegenstander: Tatsuya Kawajiri #13

Waarom: Choi stond maar voor de tweede keer in de Octagon en behaalde weer een KO/TKO in de eerste ronde. Met 11 achtereenvolgende winstpartijen is het tijd voor een stap hoger in competitie voor “The Korean Superboy”, die overigens maar 24 is. In zijn post fight interview gaf Choi aan dat hij graag tegenover Tatsuya Kawajiri wil staan. Dat zou heel goed uit kunnen komen aangezien, Kawajiri zijn tegenstander voor de TUF finale op 11 december is kwijtgeraakt. De vraag is of Choi geen blessures heeft opgelopen, en of hij bereid is om in twee weken tijd weer in de Octagon te stappen.

Alberto Mina:


Tegenstander: Bartosz Fabinski

Waarom: Mina heeft afgelopen weekend een winstpartij behaald, maar dat op controversiële wijze. Het had naar mijn mening een gelijk spel moeten zijn aangezien de laatste ronde heel makkelijk een 10-8 ronde was. Afijn Mina ging er vandoor met de winst waarmee hij nu een record heeft van 12-0, waarvan 2-0 in de UFC. Fabinski komt van Middleweight af en staat ook 2-0 in de UFC en heeft een overal record van 13-2-0. Als het geen re-match word dan lijkt me dit de match-up die de fans wel willen zien.

Dong Hyun Kim #7:


Tegenstander: Matt Brown #5

Waarom: Kim had niet heel lang nodig om de late vervanger te verslaan. Met een “Mounted Crucific” wist hij zijn tegenstander zo te controleren dat hij er een TKO winst uit haalde. Het was een eenzijdig gevecht en Kim deed wat de meeste van hem verwachtte. Kim heeft aangegeven dat Demian Maia de makkelijkste partij zal zijn in de divisie, maar die heeft zijn handen vol aan Gunnar Nelson. Brown die eigenlijk twee weken geleden tegenover Gastelum zou staan, was geblesseerd en zou een goede test zijn voor Kim. Tevens is dit een re-match van 2008 die Kim met een verdeeld besluit gewonnen heeft. Als Kim wil blijven stijgen is dit het enige logisch gevecht, aangezien iedereen daarboven al een gevecht heeft staan.

Benson Henderson #7 (in de Lightweight divisie)


Tegenstander: Thiago Alves #14

Waarom: Benson heeft met een verdeeld besluit gewonnen afgelopen weekend. Sinds zijn overstap naar Welterweight is hij 2-0 in die divisie en het blijkt een goede stap te zijn geweest. Zijn striking was erg vooruit gegaan en het leek erop alsof hij meer conditie had. Benson staat nog niet gerankt in de Welterweight divisie, maar het moge duidelijk zijn dat de oud kampioen een gerankte tegenstander zal krijgen. Het is niet duidelijk of Henderson bij de UFC blijft aangezien zijn contract over is. Hij heeft aangegeven even de markt te willen testen, maar heeft ook gezegd dat hij met pensioen wil gaan in de UFC. Met het vooruitzicht dat hij bij de UFC zou blijven, stel ik voor om hem tegenover Thiago Alves te zetten. Alves die in mei heeft verloren van oud Interim kampioen Carlos Condit, zal weer in de winstkolom willen komen. Een stap voor Benson richting de rankings en een kans voor Alves om weer in de winstkolom terecht te komen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

John Kavanagh: ”Het is belachelijk dat Conor gestript is van zijn FW-titel.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.  Conor ‘The Nottorious’ McGregor’s hoofdcoach ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Een nieuwe week, een nieuwe UFC weekly fight announcements. Demetrious Johnson zal zijn titel ...