Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


Ook deze week waren er weer nieuwe ”fight announcements”. In totaal 13 gevechten, waarvan 1 hoofdgevecht dat even opmerkelijk als verrassend was. In deze recap bespreken we de belangrijkste gevechten van deze week, en krijg je een compleet overzicht van alle nieuwe aankondigingen.

Even opmerkelijk en verrassend was het Main Event voor UFC Londen dat op kerstavond bekend werd gemaakt. Voormalig Middleweight kampioen Anderson Silva komt naar Engeland om te vechten tijdens het Main Event tegen thuisfavoriet Michael Bisping. Verrassend omdat je Anderson Silva niet snel op een Fight Night card verwacht, maar ook opmerkelijk aangezien Michael Bisping al was ingepland tegen Gegard Mousasi.

Mousasi was (zoals wel vaker bij de UFC) niet persoonlijk ingelicht over de gevechtsverschuiving, en moest dit dus net als iedereen via social media vernemen. Mousasi blijft als Co-Main event op de Londen card staan, en zal het opnemen tegen Thales Leites.

Een dag eerder werd bekend gemaakt dat de populaire Engelsman Jimi Manuwa ook op de Londen card zal vechten. Hij zal dat doen tegen de Oekraïner Nikita Krylov. Krylov is sinds zijn overstap naar de Light-Heavyweight divisie goed bezig, en won 3 van zijn laatste 4 gevechten. Alle 4 die gevechten eindigden in de eerste ronde. Jimi Manuwa won zijn eerste 3 gevechten in de UFC. Opmerkelijk was dat alle drie zijn tegenstanders moesten opgeven met een blessure. Nadat in Londen van Alexander Gustafsson werd verloren, vocht Manuwa zich naar winst in Polen tegen Jan Blachowicz. Helaas voor Manuwa verloor hij afgelopen September opnieuw van een topcontender, namelijk Anthony Johnson. Voor Manuwa is de wedstrijd tegen Krylov dus belangrijk om zijn plek in de Top 10 van de divisie te houden. Voor Krylov is dit een kans om eindelijk in de rankings van de divisie te komen.

(Foto : Jimi Manuwa)

Op eerste kerstdag werd het gevecht bekend gemaakt tussen Dustin Ortiz en Wilson Reis. Beide mannen zijn geranked in de Flyweight Top 15. Dustin Ortiz is 4-2 in de UFC en won recentelijk van voormalig Tachi Palace Fights Kampioen Willie Gates via TKO. Ortiz is een sterke worstelaar met ook een behoorlijk goede stand-up game. Zo wist hij het John Moraga bijvoorbeeld heel moeilijk te maken. Ondanks dat verloor hij een nipte verdeelde beslissing. Wel won hij van twee andere grote talenten : Ray Borg & Justin Scoggins. Wilson Reis is 3-2 in de UFC, en sinds hij de overstap van Bantamweight naar Flyweight maakte wist hij 2 van zijn 3 partijen te winnen. Helaas voor Reis verloor hij de belangrijke partij afgelopen Mei tegen Jussier Formiga, waardoor niet hij maar Formiga de Top 5 van de divisie betrad. Ortiz vs. Reis is absoluut een gevecht om naar uit te kijken.

(Foto : Dustin Ortiz)

Check hieronder het complete overzicht van deze week :

UFC 195 in Las Vegas, Nevada (2 Januari 2016)
– Welterweight Fight (170 lbs) : Kyle Noke vs. Alex Morono *

UFC on FOX 18 in Newark, New Jersey (30 Januari 2016)
– Flyweight Fight (125 lbs) : #9 Dustin Ortiz vs. #11 Wilson Reis
– Bantamweight Fight (135 lbs) : #15 Iuri Alcantara vs. Jimmie Rivera
– Featherweight Fight (145 lbs) : Levan Makashvili vs. Damon Jackson
– Lightweight Fight (155 lbs) : Olivier Aubin-Mercier vs. Carlos Diego Ferreira **

UFC 196 in Las Vegas, Nevada (6 Februari 2016)
– Featherweight Fight (145 lbs) : Noad Lahat vs. Diego Rivas

UFN 83 in Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk (27 Februari 2016)
– Middleweight Fight (185 lbs) : Anderson Silva vs. #7 Michael Bisping ***

– Middleweight Fight (185 lbs) : #9 Gegard Mousasi vs. #10 Thales Leites ****

– Light-Heavyweight Fight (205 lbs) : #9 Jimi Manuwa vs. Nikita Krylov
– Lightweight Fight (155 lbs) : Teemu Packalen vs. Lukasz Sajewski
– Middleweight Fight (185 lbs) : Bradley Scott vs. Krzysztof Jotko
– Middleweight Fight (185 lbs) : Scott Askham vs. Chris Dempsey
– Heavyweight Fight (265 lbs) : Daniel Omielanczuk vs. Jarjis Danho

* Alex Morono vervangt de geblesseerde Kelvin Gastelum.
** Carlos Diego Ferreira vervangt de geblesseerde Joaquim Silva.
*** Michael Bisping schuift door naar het Main Event.
**** Thales Leites vervangt Michael Bisping.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Dustin Poirier “It just really sucks. They did offer me Norman Parke”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De Organisatie heeft bekend gemaakt ...

Nick Diaz keert pas terug als situatie juist is

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In een recent radio interview ...

Cody Garbrandt

Cody Garbrandt wil Demetrious Johnson beletten het record van Silva te pakken

Cody Garbrandt heeft grote ambities die op dit moment geen grens meer kennen. Zo ...