Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

In een divisie die tot op heden nog niet is opgenomen in de UFC, de Womans Flyweight divisie, is er een vrouw die al jarenlang op eenzame hoogte boven de rest uitsteekt. De inmiddels 36 jarige Barb Honchak is al vijf jaar ongeslagen en heeft een winning streak van 9 fights.

Honchak mag met recht een laatbloeier genoemd worden, ze begon in haar twintiger jaren Jiu-Jitsu te trainen waarna ze al snel de overstap maakte naar MMA. Op 28 jarige leeftijd vocht ze haar eerste amateur gevecht die ze in de 2e ronde wist te winnen d.m.v. Rear Naked Choke. Ze sloot haar amateur carrière in 2009 af met een record van acht overwinningen en slechts één verlies, tegen Jessica Eye.

Eind 2009 ging ze op de professionele toer en wist haar eerste gevecht wederom in de 2e ronde op Rear Naked Choke te beslissen. In haar 2e professionele gevecht kwam Honchak haar meerdere tegen in de vorm van Cat Zingano. Zingano wist na drie harde rondes een decision te winnen. Na hun gevecht werden Barb en Cat beste vriendinnen en zouden nog veel van elkaar leren. Honchak geeft Zingano heel veel krediet, volgens eigen zeggen heeft zij het beest in haar los gemaakt.

“I had to learn getting hit was part of the game. It’s them or me in there. I took a different approach to things. Cat tried to “kill” me in our fight. I had to change my mindset after that fight. When I enter that cage the scary comes out, I want to finish my opponents!”

Little warrior zoals Barb ook wel genoemd wordt is geen doorsnee MMA vechter. Ze heeft een diploma in moleculaire biologie en een master in milieukunde en genetica. Ondanks het feit dat ze ervoor gekozen heeft om een carrière te vervolgen in MMA, is ze jarenlang werkzaam geweest in de natuurwetenschap.

Toen haar man in 2012 moest verhuizen vanwege zijn baan, koos Honchak ervoor om in de buurt van een gym te gaan wonen, waar ze zichzelf verder kon ontwikkelen als vechter. Ze koos ervoor om op een uurtje rijden van Miletich Fighting Systems te gaan wonen en haar man stemde in. Onder leiding van coach Junior Hernandez verbeterde Honchak haar overall MMA game. Op de vraag wat haar vechtstijl het beste zou omschrijven antwoordde ze: “I‘m a Miletich Fighting System Fighter.” In datzelfde jaar tekende Barb ook een contract met Invicta FC.   

Na overwinningen op onder andere Nina Ansaroff, Roxanne Modafferi en Felice Herrig maakte ze haar Invicta debuut tegen Bethany Marshall. Ze sloot haar gevecht winnend af en zou al snel haar tweede gevecht afwerken, enkele maanden later versloeg ze Aisling Daly waarna Barb een kans zou krijgen om voor de vacante Flyweight titel te vechten. Na een spannend gevecht dat na 25 minuten door een Unanimous Decision werd beslist, werd Honchak gekroond tot eerste Flyweigh kampioen in de geschiedenis van Invicta FC. Ze heeft haar titel inmiddels twee maal verdedigd tegen respectievelijk Leslie Smith en Takayo Hashi.

Na een jaar niet gevochten te hebben, waarin Barb haar slepende blessures liet behandelen, heeft president Shannon Knapp (in samenspraak met Honchak zelf) er gisteren voor gekozen om een Flyweight toernooi op te zetten zodat er een interim Flyweight kampioen gekroond kan worden. Deze nieuwe interim kampioen zal het op latere datum opnemen tegen Honchak voor het onbetwiste kampioenschap. Tevens werd bekend gemaakt dat Honchak, die wederom gaat verhuizen, druk op zoek is naar een nieuwe gym. Volgens de laatste berichten zou ze verhuizen naar Noordwest Amerika.

Als ik Honchak ‘s schoenen zou staan, zou ik ongetwijfeld voor AMC Kickboxing & Pankration kiezen, waar er onder de leiding van Matt Hume getraind wordt in Kirkland, nabij Seattle, Washington. Het zal dus nog enige tijd gaan duren voordat het gevecht om het onbetwiste kampioenschap zal plaatsvinden.

Ondertussen liet Dana White onlangs doorschemeren dat de Womans Flyweight divisie als volgende toegevoegd zal worden aan de UFC, dit zou echter nog een hele poos gaan duren. Dit geeft Honchak de uitgelezen mogelijkheid om haar training weer op pijl te krijgen, zich te richten op het unificatie gevecht en vervolgens een overstap te maken naar de UFC Womans Flywight divisie, waar ze het vrijwel zeker aan de stok zal krijgen met Miesha Tate. Tate gaf reeds meerdere malen aan zich het fijnst te voelen op 125 pond (Flyweight). Een gevecht tussen beide dames zou een instant classic moeten opleveren.

Volgende week komen we aan het einde van de ‘Maak kennis met’ reeks en sluiten we af in stijl. Niemand minder dan Cris “Cyborg” Santos wordt dan in de spotlight gezet.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Documentaire) The Reem seizoen 4 – aflevering 2

In aflevering 2 van The Reem wordt er toegewerkt naar zijn partij tegen Mark ...

Jacare Souza

Jacare Souza tekent UFC-contract voor acht gevechten

De UFC heeft Jacare Souza opnieuw aan zich gebonden. De Braziliaan tekende vandaag een ...

UFC 215 Embedded: Vlog Series – Episode 1

De eerste aflevering van UFC 215 Embedded staat online met Demetrious Johnson, Ray Borg, ...