Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Vechtsport is een sport met gewichtsklassen. Het doel hiervan is competitie gelijkheid. Het in enkele dagen kilo’s afvallen, uitdrogen, nauwelijks eten etc. Klinkt voor sommige eng in de oren, maar voor wedstrijdvechters is dit niet onbekend. Deze methode is schadelijk voor je lichaam. Maar omdat de sport om een relatief korte inspanning vraagt, kun je de grens ver opzoeken. Bij One Championship, ging de 21-jarige Yang Jian Bing de grens over. Tijd voor maatregelen.
Enkele weken geleden kwam de organisatie met het nieuws dat de 21-jarige One Championship vechter Yang Jian Bing zijn weight-cut niet heeft overleefd. Bing probeerde zijn afgesproken gewicht te halen door middel van het verliezen van vocht. Dit samen met een zonnesteek waren niet behandelbaar voor de doktoren. De organisatie heeft beloofd maatregelen te nemen, en deze zijn geïntroduceerd.
Yang Jian Bing
One Championship vechters mogen hun afgesproken gewicht niet meer behalen door het uitdrogen van zijn of haar lichaam. Atleten zullen nu concurreren op hun ‘Walking-weight’. Het gewicht zal gevolgd worden op regelmatige basis gedurende de periode dat de vechter wordt ingeroosterd voor een gevecht. 
Dit revolutionaire weging-programma is na grondige discussies en aanbevelingen in elkaar gezet door Dokter DR. Warren Wang, Medisch adviseur DR. James Okamoto, Vice-President Rich Franklin en Matt Hume, De Global Athlete Service Director Mr. Richard Auty en Director Vaughn Anderson. De organisatie laat weten te geloven in een beter, veiliger en gezonder leven binnen en buiten de kooi. Ook geloven ze dat organisaties als Bellator MMA en UFC dit beleid vroeg of laat gaan volgen.

Het programma ziet er als volgt uit:

GENERAL REGULATIONS & POLICIES
RELATED TO ATHLETES’ WEIGHT
1. Athletes must submit their current walking weight and daily training weight regularly. Athletes will input and track their daily weight online via a dedicated web portal. Athletes may input data weekly but must include daily weights.
2. Athletes will be assigned to their weight class based on collated data and random weight checks. Athletes are not allowed to drop a weight class when less than 8 weeks out from an event.
3. During fight week, weights are checked daily. Urine specific gravity will also be checked the day after arrival and 3 hours prior to the event.  Athletes must be within their weight class and pass specific gravity hydration tests all week and up to 3 hours before the event.  If an athlete falls outside the weight, or fails a test, they are disqualified from the event.  Doctors may request additional testing at their discretion.
4. Catch weight bouts are allowed. However, the athlete with the higher weight will not be heavier than 105% of the lighter opponent’s weight.
5. ONE will conduct random weight checks on athletes at our discretion.
6. Athletes may petition to change weight classes outside of the 8-week competition zone and must be within their new desired weight at that time. In addition, athletes must pass a specific gravity urine test when their weight is within the limits of the newly petitioned weight class. ONE doctors can request additional testing to determine the amount of weight drop allowed over a specific time.
7. The usage of IVs for the purpose of rehydration will not be allowed.
Overage and limits of weight reduction:
· 3 weeks to event day: Athlete must be within contracted weight class
· 4 weeks: 1.5% bodyweight over max
· 5 weeks: 3%
· 6 weeks: 4.5%
· 7 weeks: 6%
· 8 weeks: +6% max over.
(ONE Chief Doctor may approve up to +/- 0.5% maximum error in any weekly weight check)
Het nieuwe programma wordt ingezet vanaf januari 2016. Alle atleten onder de One Championship banner zullen de regels moeten volgen.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Junior dos Santos heeft bokspartij met Anthony Joshua op het oog

In navolging van Conor McGregor [Floyd Mayweather] en Jimi Manuwa [David Haye] heeft ook ...

*Breaking* Cris Cyborg vs. Cindy Dandois @Invicta 15

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Wat we stiekem al dagen ...

Maak kennis met: Invicta Atomweight kampioen Ayaka Hamasaki

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Ayaka Hamasaki werd geboren op ...