Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

The Ultimate Fighter 22: Edgar vs. Mendes

In deze rubriek spelen we UFC matchmaker Joe Silva en kijken we “Who`s next” voor de winnaars van het afgelopen Event?


Julian Erosa (14-3-0):

Tegenstander: Mitch Clarke (11-3-0)
Waarom: Het was een verdeeld besluit waarmee Erosa zijn eerste UFC gevecht won. Het was een over een weer gevecht met meerdere submission pogingen van Erosa`s kant en scherpe striking van Wrzosek`s kant. Een gevecht waar de vechters aan elkaar gewaagd waren maar Erosa genoeg had gedaan om de partij naar zich toe te trekken. Clarke staat 2-3 in de UFC en zal naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste kans krijgen in zijn volgende uiting. Een kans voor Clarke om weer een winst te kunnen pakken en een kans voor Erosa om een streak te gaan opbouwen.

Tatsuya Kawajiri #13 (34-8-2)

Tegenstander: Hacran Dias #11 (23-3-1)
Waarom: Met zijn worstel skills en sterke ground and pound wist Kawajiri met een unaniem besluit te winnen. Zijn tegenstander had geen antwoord en was gedwongen merendeel van de wedstrijd stoten en ellebogen proberen te ontwijken vanaf zijn rug. Een sterke prestatie van de 37 jarige Japanse veteraan. Iemand die ook hele goede ground skills heeft is de nummer 11 gerankte vechter, Hacran Dias. Dias heeft in juni gewonnen van Levan Makashvili en heeft vooralsnog geen gevecht staan. Het zou een sterke test zijn voor de Japanner, en dat beide vechters zo goed op de grond zijn maakt het een erg interessante match-up. 
Evan Dunham (15-6-0):

Tegenstander: Jim Miller #15 (25-6-0)
Waarom: Dunham wist met zijn striking het gevecht te bepalen en daarmee de winst te pakken. Met elke ronde wist Dunham meer momentum te behalen en Lauzon zichtbaar de baas te zijn. Met scherpe combinaties en voetenwerk heeft Dunham, Lauzon`s gezicht flink toegetakeld en heeft zelfs op twee van de drie score kaarten met 30-26 gewonnen. Met de winst over een “high profile” vechter als Lauzon is het tijd om Dunham weer een gerankte vechter voor te schotelen. Miller staat momenteel nog op de 15de plek in de rankings en heeft eergisteren verloren van Michael Chiesa. Qua timing zou dit goed uitkomen en een kans aan Miller geven om zijn laatste winst zo snel mogelijk uit te wissen. 

Tony Ferguson #7 (20-3-0)


Tegenstander: Winnaar van Pettis vs. Alvarez 


Waarom: Ferguson heeft weer een winstpartij op zijn naam kunnen zetten, dit keer door middel van een “D`Arce Choke”. “El Cucuy” heeft daarmee 7 achtereenvolgende winstpartijen en loopt in op een kans voor de titel. In de eerste ronde was het Barboza die het meeste schade aanrichtte, maar dat weerhield Ferguson er niet van om vooruit te blijven komen. Ongeveer halverwege in de tweede ronde wist Ferguson zijn “signature move” de D`Arce Choke in te zetten en daarmee de partij te winnen. De winnaar van Pettis vs. Alvarez tegenover Ferguson zou mogelijk de werkelijke “Number 1 Contender” kunnen produceren.

Ryan Hall (4-1-0)


Tegenstander: Enrique Barzola (12-2-1)

Waarom: Ryan Hall`s gameplan was duidelijk, en dat was zo snel mogelijk het gevecht naar de grond brengen. En dat is nou ook precies wat er gebeurde nadat Hall vrijwel gelijk rolde voor “Knee-Bar” en Lobov op het canvas wist te krijgen. Het was duidelijk dat Lobov op de grond weinig in te brengen had en heeft vrijwel alle rondes submission pogingen moeten verdedigen. Het was een eenzijdig gevecht waar niet veel tempo in zat maar wel dominant was. Barzola is de winnaar van TUF Latin America 2 en is ook gekend voor zijn “ground skills”. Een match-up tussen deze twee TUF winnaars zou een technisch grondgevecht kunnen worden waar de fan niks op zal verliezen.


Frankie Edgar #2 (18-4-0)


Tegenstander: Winnaar van Aldo vs. McGregor


Waarom: Met een winst over Mendes gisteren is er geen ontkennen meer aan, Edgar is de “Number 1 Contender”. Met het voetenwerk wat we gewend zijn van Edgar wist hij een linkerhoek te plaatsen op Mendes die daardoor KO ging in de eerste ronde. Een belangrijke winstpartij om zijn plek als “Number 1 Contender” vast te stellen. De enige vraag is nu nog, wie zal zijn tegenstander worden. Die vraag word vannacht beantwoord in wat wellicht het meest geanticipeerde gevecht van de UFC tot nu toe is, Aldo vs. McGregor.

Het valt te bezien wat er daadwerkelijk gebeuren gaat voor de vechters, maar wij van EPICMMA houden je uiteraard op de hoogte.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)