Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.UFC Fight Night 80: Namajunas vs. Van Zant


In deze rubriek spelen we UFC matchmaker Joe Silva en kijken we “Who`s next” voor de winnaars van het afgelopen Event?


Thiago Santos (12-3-0):


Tegenstander: Sam Alvey (25-7-0)

Waarom: Santos heeft met een besluit gewonnen gisterennacht tijdens UFC Fight Night 80. Met zijn striking wist hij genoeg te doen om de partij naar zich toe te trekken. Het was niet een heel overtuigende partij maar toch had Santos genoeg gedaan in de ogen van de jury. Het is denk ik nog geen tijd voor Santos om een gerankte tegenstander te krijgen. Hij heeft minstens 1 overtuigende partij nodig om een hogere tegenstander te krijgen. Alvey komt van een verlies af tegen Derek Brunson #13, en schommelt al een tijd tegen de rankings aan. Laat deze twee mannen het uitvechten in de Octagon om zo te zien wie er kan stijgen.

Sage Northcutt (6-0-0):


Tegenstander: James Moontasri (9-3-0)

Waarom: Northcutt blijft ongeslagen in zijn MMA carrière met een overwinning over Cody Pfister. De eerste ronde ging anders dan zijn eerste partij voor de promotie, en Northcutt moest het in de eerste ronde vanaf zijn rug afvechten. Na een belachelijke stand up in de eerste ronde (die heel de complexiteit van het gevecht veranderde) wist Northcutt wat meer punten te maken met zijn striking. In de tweede ronde was het Northcutt die de overhand nam en met een snelle “Guillotine Choke” wist hij een einde aan de partij te maken. Moontasri die op zijn beurt ook van Cody Pfister heeft gewonnen, heeft laatst tijdens UFC 193 gewonnen van Anton Zafir. Qua timing komt het overeen, en na deze partij kan 1 van de 2 wellicht een gerankte tegenstander krijgen.

Michael Chiesa (12-2-0):


Tegenstander: Bobby Green #12 (23-6-0) 

Waarom: In het Co-Main Event nam Michael Chiesa het op tegen veteraan Jim Miller. Het eerste wat opviel was dat Chiesa`s striking er flink op vooruit was gegaan. Chiesa ging voor de takedown maar kwam snel in een slechte positie met Miller op zijn rug zoekend naar de Choke. In de tweede ronde was het meer van hetzelfde en was het weer Chiesa die met de takedown kwam, deze keer met meer geluk en wist de positie te behouden. Met wat flinke ellebogen vanuit de top positie wist Chiesa schade aan te richten bij Miller, die op zijn beurt rolde voor een “Knee-Bar”. Miller hield te lang vast en Chiesa wist de submission af te vechten met harde stoten naar het gezicht van Miller, en pakte daarna zijn rug en zette de “Rear Naked Choke” in voor de winst. Green komt van een verliespartij af tegen Edson Barboza en zou graag weer in de winstkolom terecht komen. Chiesa heeft aangegeven te willen vechten tegen iedereen die een nummertje langs zijn naam heeft staan. Voor Green een kans om weer een winstpartij te pakken en voor Chiesa een kans om te stijgen.

Rose Namajunas #3 (5-2-0):


Tegenstander: Jessica Penne #4 (12-4-0)

Waarom: Het Main Event werd verzorgd door de dames, Paige VanZant en Rose Namajunas. In een partij die op papier redelijk gelijk was maar in werkelijkheid een eenzijdige afslachting, wist Namajunas in elk aspect van de sport haar tegenstander de baas te zijn. Het bleek dat van Zant geen enkele oplossing had voor de kalme maar toch agressieve Namajunas. Naar meerdere submission pogingen wist Namajunas het in de vijfde ronde af te maken met een “Rear Naked Choke”. Penne komt van een verliespartij af tegen de Champ Jedrzejczyk en heeft al even niet gevochten. Het is geen partij om te stijgen in de rankings maar om bezig te blijven en als ze die wint, wordt het moeilijk te ontkennen dat ze de volgende uitdager zal zijn voor de winnaar van Jedrzejczyk vs. Gadelha.

Het valt te bezien wat er daadwerkelijk gebeuren gaat voor de vechters, maar wij van EPICMMA houden je uiteraard op de hoogte.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Nate Diaz lacht om aanbod UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: Scrap Digest Dana White ...

(Video) Bas Rutten: UFC 205: Alvarez vs McGregor Fight Analysis

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bas Rutten heeft weer eens ...

Cody Garbrandt: “Ik word een betere McGregor. Ik word een Amerikaanse superster!”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De ongeslagen Cody Garbrandt is ...

Fight Announcements Recap Week 51.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.   Deze week maar liefst ...