Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


Opnieuw werd er een evenement in The Chelsea at the Cosmopolitan gehouden in Las Vegas, Nevada. Ditmaal het toneel voor de TUF 22 Finale. Een card die afgesloten zou worden met een gevecht tussen voormalig UFC Lightweight Kampioen Frankie Edgar en meermalig titeluitdager Chad Mendes. Beide mannen weten dat ze bij winst wel eens tegen de winnaar van Aldo vs. McGregor kunnen komen te staan. Verder was er uiteraard nog de TUF Finale, en nog een gevecht waar de fans heel erg naar uitkeken. Namelijk het gevecht tussen TUF 13 winnaar Tony Ferguson, en de Braziliaanse High-en Lowkick wizard Edson Barboza. Al met al een op voorhand een leuke card om naar uit te kijken. Check hieronder een kleine recap van de 6 Main Card gevechten, plus de uitslagen van de vier prelim gevechten.

1. Julian ”Juicy J” Erosa vs. Marcin ”The Polish Zombie” Wrzosek

De Main Card trapte af met een gevecht tussen de Amerikaan Julian Erosa, en de Pool Marcin Wrzosek. Beide mannen vochten tijdens TUF 22, en beide verloren ze hun halve finale tegen respectievelijk Artem Lobov en Saul Rogers. Zoals de UFC dit wel vaker doet mochten de twee verliezend halve finalisten tegen elkaar de Main Card openen.

Het zou een 15 minuten durend gevecht worden, waarbij veel positiewisselingen op de grond zouden plaatsvinden. Erosa leek de eerste en de derde ronde naar zich toe te trekken, al waren die vrij close. Wrzosek had daarentegen een hele duidelijke tweede ronde. Het gevecht kwam eigenlijk nooit los, en was zoals wel vaker bij TUF debutanten eigenlijk niet een Main Card waardig gevecht.

De juryleden waren dan ook niet unaniem. Twee juryleden zagen het gevecht voor Erosa, en een zag het gevecht voor Wrzosek waardoor Erosa een verdeelde beslissing wist te winnen.

2. Tatsuya ”Crusher” Kawajiri vs. Jason ”The Kid” Knight


Het tweede gevecht van de avond ging tussen de Japanse veteraan Tatsuya Kawajiri en de debuterende Amerikaan Jason Knight. Kawajiri had verrast in zijn laatste gevecht door Dennis Siver voor eigen publiek te verslaan. Jason Knight de voormalig Atlas Fights Kampioen werd als vervanger opgeroepen voor de geblesseerde Mirsad Bektic, en kon hierdoor meteen naam maken tegen een gerankte vechter.

Jason Knight begon goed aan de eerste ronde en had de dominante positie op de grond. Al snel wist Kawajiri dit om te draaien, waardoor Knight meer in moeilijkheden kwam. Kawajiri bleef bovenop zitten en richtte met stoten duidelijk schade aan aan het gezicht van Knight. De eerste ronde ging voorbij en Kawajiri leek deze ronde te hebben gewonnen.
In het vervolg van de wedstrijd was het continu Kawajiri die Knight de baas was. Zonder al teveel moeite wist Kawajiri continu de overhand te hebben, terwijl Knight niks anders kon doen dan proberen om onder Kawajiri uit te komen en schade te beperken. Helaas voor Knight lukte dit niet tegen een veteraan als Kawajiri, die op alle scorecards van de juryleden won.

3. Joe ”J-Lau” Lauzon vs. Evan Dunham

Het derde gevecht van de avond ging tussen BJJ Specialist Joe Lauzon en de altijd taaie allround vechter Evan Dunham. Lauzon won zijn laatste gevecht van Takanori Gomi, en zou uiteraard weer graag een streak opbouwen. Voor Dunham leek het einde oefening in 2014 na 3 verliespartijen op rij. Al dient wel gezegd te worden dat die verliespartijen tegen absolute topcompetitie waren. Dunham wist zich in 2015 te herpakken en won van Rodrigo Damm, en misschien nog wel verrassender van Ross Pearson in de UK.

Het gevecht tussen Lauzon en Dunham was erg eenzijdig. Joe Lauzon kwam geen moment in zijn spel, en bleef continu standup vechten met Dunham. Dunham die in de standup game duidelijk beter was dan Lauzon wist ook veel meer punten te scoren. Lauzon ging nauwelijks voor de takedown, wat opmerkelijk genoemd mag worden als je van je 25 Pro wins er 18 afsluit met een submission. Dunham vond dit uiteraard alles behalve vervelend, en sloopte Lauzon drie rondes lang.

De juryleden scoorden allen in het voordeel van Evan Dunham, wat hem een unanieme beslissing opleverde.

4. Edson Barboza ”Junior” vs. Tony ”El Cucuy” Ferguson

Als je het over spectaculaire vechters hebt in de UFC Lightweight divisie zijn Barboza en Ferguson toch zeker twee namen die vrij snel in je gedachten naar voren zullen komen.
Beide mannen gaan altijd voor de finish, en vechten altijd aanvallend. Barboza won afgelopen Juli een close decision tegen Paul Felder en wordt gezien als een van de beste standup vechters in de Lightweight divisie. Ferguson won via Submission van Gleison Tibau in Januari, waarna hij afgelopen zomer de vloer aanveegde met Josh Thomson. Beide prestaties leverde Ferguson bonussen op.

Het gevecht begon zoals verwacht : explosief. Beide mannen deelde stoten en trappen uit over en weer. Ferguson ging op de ”Ferguson-manier” voor een takedown. Dit lukte maar niemand zat echt in een voordelige positie. Ferguson wilde terug opstaan en schopte daarbij Barboza bewust in zijn gezicht. Scheidsrechter ”Big” John McCarthy zag dit en besloot Ferguson een punt aftrek te geven.
In het vervolg van de ronde bleef het veelal staand, en leken beide vechters behoorlijk wat punten te scoren. Door het strafpunt voor Ferguson zou dit zomaar een 10-8 ronde voor Barboza kunnen zijn. Al was het zo close dat het ook 9-9 kon zijn.

In de tweede ronde wist Ferguson met zijn awkward kicks Barboza meer te raken. Een spinning back elbow van Ferguson weet Barboza te raken. In een soort van scramble komen beiden tegen elkaar aan op de grond. Ferguson ziet de opening voor zijn favoriete techniek : De D’Arce Choke. De choke zit behoorlijk strak en Barboza kan niets anders dan aftikken. Een grootse overwinning voor Tony Ferguson die hiermee zijn UFC Record op 10-1 brengt en zijn winning streak naar 7. Een geweldig gevecht tussen beide mannen, waarmee ze uiteindelijk terecht Fight of the Night wisten te winnen.

5. Artem ”The Russian Hammer” Lobov vs. Ryan Hall

De TUF 22 Finale is er een met een verhaal. Zo werd Artem Lobov in de eliminatiegevechten voor TUF 22 al uitgeschakeld. Omdat er dit jaar een verslagen vechter door de coach (Conor McGregor) terug gehaald mocht worden, werd uiteraard Artem Lobov terug gehaald. Lobov wist vervolgens met 3 KO’s zichzelf te verzekeren van een plaats in de TUF 22 Finale. Daarin zou hij het in principe moeten opnemen tegen de Engelsman Saul Rogers. Alleen had Rogers op zijn visumaanvraag voor de show incorrecte informatie ingevuld op het formulier. Hierdoor komt hij de VS niet in en moet hij zijn finaleplaats afstaan. Inmiddels heeft de UFC bekend gemaakt dat Saul Rogers geen gevecht van de UFC krijgt aangeboden en dus niet voor de UFC zal uitkomen. De UFC had een vervanger nodig en vond deze in de BJJ specialist Ryan Hall. Hall verloor zijn kwartfinale partij van Saul Rogers via een decision, en kreeg dus nu de kans aangeboden om alsnog TUF 22 te winnen. Hall accepteerde deze partij en zodoende staan er dus 2 vechters tegen over elkaar die beiden een keer verloren tijdens hun TUF campagne. Saillant detail is dat Ryan Hall een paar weken in Ierland heeft getraind met Artem Lobov om zijn groundgame te verbeteren. Destijds wisten beiden mannen nog niet dat ze elkaar zouden treffen in de finale.

De TUF Finale zou uiteindelijk een hele eenzijdige pot zijn waar Hall liet zien waarom ze hem een ground wizard noemen. Vanuit alle posities weet hij zijn tegenstander naar de grond te krijgen. Lobov die toch vooral een brawler/standup vechter is, kon hier weinig tegen uitrichten. Lobov wist wel heel knap uit een RNC submission in de eerste minuten van het gevecht te ontsnappen. Voor de rest was het continu Hall die het gevecht met groundtransitions etc. domineerde.
Verrassend was het dan ook allerminst dat de juryleden unaniem Ryan Hall verkozen tot winnaar. Ryan Hall wint hiermee de TUF 22 Trophy en krijgt een ”six-figure contract” aangeboden van de UFC.

6. Frankie ”The Answer” Edgar vs. Chad ”Money” Mendes

Het Main Event van de avond ging tussen de twee beste worstelaars uit de UFC Featherweight divisie. Frankie Edgar die sinds zijn verloren titelgevecht tegen José Aldo een mooie streak had opgebouwd van vier overwinningen, nam het op tegen Chad Mendes. Mendes verloor zijn titelgevecht tegen José Aldo, en ook het Interim-Titelgevecht tegen Conor McGregor afgelopen zomer. Hierdoor was om een 3-fight losing streak te voorkomen een overwinning zeer gewenst.

Beide mannen tasten af in het begin van het gevecht. Een paar lowkicks van Mendes, maar Edgar geeft nauwelijks een krimp. Met pas 2 minuten op de klok besluiten beiden over en weer wat stoten uit te delen. Edgar weet een zuivere linkerstoot op de kin van Mendes te landen. Mendes gaat neer en is voor een moment out, waarna hij nog een stoot van Edgar krijgt op de grond. De scheidsrechter komt tussen beiden en Edgar en zijn corner zijn door het dolle heen. Een ongelooflijk statement van Edgar richting de UFC dat hij de volgende uitdager moet zijn van Aldo/McGregor. Iets wat Edgar na de wedstrijd van Dana White bevestigd zou krijgen, die om nog onbekende reden na het Co-Main Event de zaal had verlaten.

Al met al een redelijk tot goed event met spectaculaire en ook minder spectaculaire gevechten.

Bekijk hier alle resultaten van de TUF 22 Finale in Las Vegas, Nevada.

Prelims :
– Chris Gruetzemacher verslaat Abner Lloveras via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Geane Herrera verslaat Joby Sanchez via TKO (Punches) na 4:28 in de 2e ronde.
– Ryan LaFlare verslaat Mike Pierce via UD (30-27, 29-28 & 29-28).
– Gabriel Gonzaga verslaat Konstantin Erokhin via UD (30-27, 30-27 & 30-28).

Main Card :
– Julian Erosa verslaat Marcin Wrzosek via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Tatsuya Kawajiri verslaat Jason Knight via UD (30-27, 30-27 & 30-27).
– Evan Dunham verslaat Joe Lauzon via UD (30-27, 30-27 & 30-27).
– Tony Ferguson verslaat Edson Barboza via Submission (D’Arce Choke) na 2:54 in de 2e ronde.
– Ryan Hall verslaat Artem Lobov via UD (30-27, 30-26 & 30-26).
– Frankie Edgar verslaat Chad Mendes via KO (Punch) na 2:28 in de 1e ronde.

Performances of the Night :
– Tony Ferguson ($50.000)
– Frankie Edgar ($50.000)

Fight of the Night :
– Edson Barboza vs. Tony Ferguson ($50.000 per persoon)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Preview: Alles wat je moet weten over: UFC Fight Night 89 [MacDonald vs. Thompson]

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Zaterdag is er eindelijk weer ...

Cormier vs. Johnson main event UFC 210

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Daniel ‘DC’ Cormier en Anthony ...

Georges St-Pierre: “De GSP van nu zou de oude GSP verslaan.”

In zijn eerste officiele statement sinds dat hij weer getekend heeft voor de UFC ...

Jon Jones ook een tweede nacht bij politie Albuquerque.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC vechter Jon Jones heeft ...