Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.MAASTRICHT – Afgelopen nacht was het dan eindelijk zover. Het hoofdgerecht van de week : UFC 194 in Las Vegas, Nevada. Maar liefst twee titelgevechten stonden er op het menu. Met in het Co-Main event de UFC Middleweight kampioen Chris Weidman die voor zijn vierde titelverdediging ging tegen voormalig Strikeforce kampioen Luke Rockhold. 


Maar de wedstrijd waar iedereen het meest naar uitkeek was natuurlijk het gevecht tussen UFC Featherweight kampioen José Aldo, en de Interim UFC Featherweight kampioen Conor McGregor. 

Een gevecht dat al vanaf begin dit jaar op de planning stond, en uiteindelijk vannacht tot een ontknoping kwam. In deze recap uiteraard aandacht aan de twee titelgevechten, plus de drie andere PPV/Main Card gevechten. Ook de uitslagen van de Prelims kun je terugvinden in deze recap.

1. Max ”Blessed” Holloway vs. Jeremy ”Lil’ Heathen” Stephens

Een gevecht waar veel MMA liefhebbers zich op verheugden was het gevecht tussen de Hawaiïaan Max Holloway en de ”Heavy-Handed” Jeremy Stephens.
Holloway heeft maar liefst een winningstreak van 7 gevechten opgebouwd, met onder andere finishes tegen Cub Swanson, Charles Oliveira & Andre Fili. En bij winst in dit gevecht leek een contenderfight dan ook heel kort in de buurt. Jeremy Stephens is een man met wisselend succes. Zo verloor hij van Cub Swanson en Charles Oliveira, maar won hij in Juli tegen Dennis Bermudez waarmee hij de winningstreak van 7 gevechten van de TUF 14 runner-up kraakte.

Het gevecht zou minder spectaculair zijn als verwacht. Jeremy Stephens probeerde met zijn agressieve vechtstijl Max Holloway zijn wil op te leggen. Maar keer op keer wist Holloway goed uit te stappen, en de stoten van Stephens te ontwijken. Holloway zelf wist vooral via counterstoten zijn punten te scoren, en kwam door het continu in beweging blijven nauwelijks in gevaar tegen Stephens. Ondanks dat Stephens in alle drie de rondes degene was die druk zette, was hij degene die in alle rondes te kort leek te komen omdat Holloway steeds uitstekend wist te counteren.

Het was een close gevecht waarbij je het gevoel had dat Stephens het gevecht met één stoot wilde finishen, en Holloway vooral wachtte op de counter die volgde na de gemiste stoot van Stephens. De juryleden waren het allemaal eens dat Holloway genoeg had gedaan voor de overwinning. En kende hem unaniem zijn achtste winst op rij toe.

2. Demian Maia vs. Gunnar ”Gunnie” Nelson

Het tweede gevecht van de avond ging tussen de Braziliaanse BJJ specialist Demian Maia en de IJslandse BJJ Specialist Gunnar Nelson. Maia die in 2015 weer helemaal opbloeide in de UFC won beide partijen die hij vocht in 2015. Zo won hij van Ryan LaFlare via unanieme beslissing, en wist hij zelfs Neil Magny te finishen. Magny won 9 van zijn laatste 10 partijen in de UFC, maar verloor dus van de BJJ specialist. Gunnar Nelson baarde opzien afgelopen zomer door Brandon Thatch vrij eenvoudig te verslaan. Nelson wist Thatch knockdown te slaan, en vervolgens te finishen.

Het gevecht tussen beide mannen zou zoals verwacht voor het merendeel op de grond plaatsvinden. Gunnar Nelson had van te voren aangegeven dat hij absoluut niet onder zou doen voor Demian Maia op de grond….dat was een misrekening. Maia wist alle rondes te domineren op de grond en wist Nelson bijna via armbar te finishen. Nelson wist ternauwernood te ontsnappen. Maar het was duidelijk dat Demian Maia echt een maatje te groot was voor Gunnar Nelson, die met zijn verbeterde standup (gezien zijn laatste gevecht) beter had kunnen boksen/kickboksen tegen Maia in plaats van het spelletje van Maia te spelen.

Al met al een zeer duidelijke overwinning, zeker gezien het feit dat 2 juryleden maar liefst twee 10-8 rondes scoorden in het voordeel van de groundwizard uit Brazilië.

3. Ronaldo ”Jacaré” Souza vs. Yoel ”Soldier of God” Romero

Het derde gevecht van de avond ging tussen de Brazilaanse BJJ & Judo Black Belt Jacaré Souza en de voormalig zilveren medaille winnaar worstelen (Sydney 2000), de Cubaan Yoel Romero.
Een gevecht dat al twee keer eerder gepland stond, maar steeds door blessures werd uitgesteld.
Jacaré won al zijn vijf gevechten in de UFC met onder andere een finish tegen Gegard Mousasi. Yoel Romero had ook een 100% score in de UFC. Hij won 6 partijen tegen onder andere Lyoto Machida, Derek Brunson & Tim Kennedy.

Het gevecht tussen Jacaré en Romero zou een zeer close gevecht zijn. In de eerste ronde wist Romero met een spinning backfist Jacaré te doen wankelen. Jacaré ging uiteindelijk neer en ‘nodigde’ Romero uit om op de grond verder te vechten. Romero doet dat en gooit harde stoten vanuit de guard richting Jacaré. Jacaré lijkt aangeslagen maar vecht erdoorheen. Jacaré probeert vervolgens voor de armbar te gaan, maar dit mislukt. Romero ligt nu onderop, maar de bel gaat en Jacaré (nog steeds aangeslagen) strompelt naar zijn corner.
Jacaré gaat uiteraard meteen in de tweede ronde voor de takedown. Dit lukt hem uiteindelijk, alleen houdt Romero duidelijk de kooi vast waardoor niet Jacaré maar Romero in toppositie komt. Scheidsrechter Marc Goddard was dit niet ontgaan, en haalt beide vechters uit elkaar. Romero krijgt een waarschuwing. Jacaré viel actiever in deze ronde dan Romero, maar het is opnieuw Romero die een goede stoot landt die Jacaré laat wankelen. De ronde eindigt. Een zeer moeilijk te scoren ronde.
In de laatste ronde is de gastank bij Romero op en kan Jacaré eindelijk zijn gang gaan. Hij weet een aantal onbeantwoorde stoten naar het gezicht van Romero te landen, maar besluit dan toch voor de takedown te gaan. Jacaré gaat voor de Arm-Triangle Choke, maar Romero verdedigt uitstekend. De ronde eindigt met Jacaré bovenop Romero.

Zoals verwacht een heel moeilijk gevecht om te scoren. De juryleden waren niet unaniem. Twee juryleden gaven het gevecht aan Yoel Romero, en een jurylid scoorde het gevecht voor Jacaré Souza. Yoel Romero lijkt met deze overwinning een titelgevecht tegen de winnaar van Weidman vs. Rockhold in het vizier te hebben.

4. ”The All American” Chris Weidman vs. Luke Rockhold

Het Co-Main Event van de avond was een titelgevecht tussen de ongeslagen kampioen Chris Weidman en de voormalig Strikeforce kampioen Luke Rockhold. Beide mannen beschikken over een sterke standup en sterke groundgame dus werd er een goed gevecht verwacht.
Weidman kwam in 2011 de UFC binnen, en zou in twee jaar tijd uitgroeien tot de nieuwe kampioen van de Middleweight divisie. Weidman versloeg de legendarische Anderson Silva tweemaal, en bond vervolgens ook Lyoto Machida en Vitor Belfort aan zijn zegekar.
Luke Rockhold kwam door de overname van Strikeforce de UFC binnen. De Strikeforce kampioen verloor meteen zijn eerste gevecht tegen Vitor Belfort. Vanaf dat moment is Rockhold niet meer te stoppen en behaalde hij 4 finishes in 4 partijen, onder andere tegen Michael Bisping en Lyoto Machida.

In de eerste ronde van het gevecht was het Weidman die de eerste minuten met beter grondwerk en standup werk naar zich toetrok. Vervolgens wist Rockhold een Guillotine Choke aan te zetten bij Weidman, alleen is die choke vrij moeilijk te finishen als je tegenstander side control heeft. Er gebeurde in principe niks en Herb Dean haalde beide mannen uit elkaar. Opnieuw weet Rockhold vervolgen een Guillotine Choke aan te zetten, maar ook dit keer is het niet voldoende voor de finish. De ronde eindigt. Een close ronde die zowel gelijk als in het voordeel van beide mannen zou kunnen vallen. In de tweede ronde zou Luke Rockhold iets meer de overhand hebben, waardoor Weidman meer in zijn achteruit vocht. Deze ronde ging dan ook vrij duidelijk naar Rockhold.
In de derde ronde duwt Weidman zijn tegenstander naar het canvas, maar Rockhold staat op. Beiden ademen zwaar. In het vervolg van de ronde probeert Chris Weidman een spinning back kick. Deze techniek wordt zo slap uitgevoerd dat Rockhold, Weidman naar de grond kan halen en in mount komt te zitten. Rockhold neemt zijn tijd en begint vervolgens genadeloos hard op Weidman in te slaan. Ellebogen, stoten noem het maar op. Weidman lijkt klaar, en het is dan ook wachten op de KO stoot of dat de scheidsrechter tussen beiden komt. Zowel de KO stoot als Herb Dean komen niet en dus gaat dit gevecht naar de vierde ronde. Tot verbazing van iedereen aangezien dit gevecht gestopt had kunnen worden (en misschien wel had moeten worden).

In de vierde ronde weet Rockhold al vrij snel Weidman weer naar de grond te krijgen (tegen de kooi aan). Opnieuw komt Rockhold in mount, en dit keer laat Herb Dean het gevecht niet doorgaan. Rockhold is de nieuwe en terechte kampioen. Een zeer goede en sterke performance voor de Team AKA vechter uit Santa Cruz, Californië. Rockhold die voor het gevecht al zei dat hij die belt wel eventjes ging pakken, was na het gevecht toch wel emotioneel en kon het niet geloven dat hij nu de kampioen was.

5. José ”Scarface” Aldo Junior vs. ”The Notorious” Conor McGregor

Een gevecht waar niet alleen de MMA wereld maar zowat de hele wereld naar uitkeek was het gevecht tussen de Braziliaanse Kampioen José Aldo en de Ierse Interim Kampioen Conor McGregor.
Aldo die voor het laatst eind 2014 vocht is al meer dan 10 jaar ongeslagen en heeft inclusief WEC titelgevechten zijn belt al negen keer verdedigt. Conor McGregor won tot nu toe al zijn partijen in de UFC inclusief het gevecht afgelopen Juli tijdens International Fight Week tegen Chad Mendes. Dit gevecht kroonde McGregor tot Interim Featherweight Kampioen van de UFC.
Het gevecht tussen Aldo en McGregor stond gepland voor Juli, maar Aldo raakte geblesseerd en Mendes viel in.

Het gevecht begon, al kon je over een echt gevecht niet spreken. Beide mannen gingen meteen een slagenwisseling aan, en beide mannen wisten de stoot op de kin ook te raken. Alleen bleef McGregor staan en Aldo ging KO richting het canvas. McGregor bezegelde zijn overwinning met een vervolgstoot op de grond, waardoor Aldo echt compleet KO werd geslagen. Een ongelooflijke build-up naar dit gevecht toe, en het gevecht zelf duurde slechts 13 seconden. Een fantastische overwinning voor de Ierse superster die hiermee opnieuw zijn trashtalk waarmaakt. Een overwinning die de mensen nog lang zullen herinneren. Met deze overwinning heeft McGregor zich ook verzekerd van de cover op EA UFC 2, en misschien nog wel belangrijker een titelverdediging in Croke Park in Ierland.

De vraag is natuurlijk wat de UFC gaat doen. Krijgt Aldo een rematch? Gezien dit gevecht misschien niet heel logisch, maar de man is jarenlang de onbetwiste kampioen in de divisie geweest. En waarom zou je hem geen rematch geven als je die wel aan Rousey en Velasquez gaf? Aan de andere kant verdient Frankie Edgar ook een titelgevecht, zeker naar zijn KO overwinning tegen Chad Mendes. Wat de UFC en Conor van plan zijn is vooralsnog niet duidelijk, de tijd zal het uitwijzen.

Al met al een langzaam opgang komende PPV card, met uiteindelijk 2 nieuwe kampioenen. En een highlightreel KO om nooit meer te vergeten.

Bekijk hier alle resultaten van UFC 194 in Las Vegas, Nevada.

Early Prelims :
– Court McGee verslaat Marcio Alexandre Jr. via UD (30-27, 29-28 & 29-28).
– Yancy Medeiros verslaat John Makdessi via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Magomed Mustafaev verslaat Joe Proctor via TKO (Knees & Punches) na 1:54 in de 1e ronde.

Prelims :
– Leonardo Santos verslaat Kevin Lee via TKO (Punches) na 3:26 in de 1e ronde.
– Warlley Alves verslaat Colby Covington via Submission (Guillotine Choke) na 1:26 in de 1e ronde.
– Tecia Torres verslaat Jocelyn Jones-Lybarger via UD (30-27, 30-27 & 30-27).
– Urijah Faber verslaat Frankie Saenz via UD (30-27, 29-28 & 29-28).

Main Card/PPV :
– Max Holloway verslaat Jeremy Stephens via UD (30-27, 30-27 & 29-28).
– Demian Maia verslaat Gunnar Nelson via UD (30-26, 30-25 & 30-25).
– Yoel Romero verslaat Ronaldo Souza via SD ( 29-27, 29-28 & 28-29).
– Luke Rockhold verslaat Chris Weidman via TKO (Punches) na 3:12 in de 4e ronde.
– Conor McGregor verslaat José Aldo via KO (Punch) na 0:13 in de 1e ronde.

Performances of the Night :
– Leonardo Santos ($50.000) (Foto)
– Conor McGregor ($50.000)

Fight of the Night :
– Chris Weidman vs. Luke Rockhold
($50.000 Per Persoon)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Conor McGregor

Conor McGregor is eindelijk van plan lichtgewicht titel te verdedigen

Conor McGregor is van plan om zijn lichtgewicht titel eindelijk te gaan verdedigen. Tegen ...

Holly Holm: ”Het ultieme doel is beide titels tegelijk te hebben.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Holly ‘The Preachers Daughter’ Holm ...

T.J. Dillashaw: “Ik heb mijn werk gedaan, ik verdien een kans om mijn titel terug te pakken.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. T.J. Dillashaw heeft tijdens UFC ...

Khabib: ”Sterf als een Ierse vechter en ga niet rennen als een kip.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Khabib ‘The Eagle’ Nurmagomedov hoopte ...