Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


MAASTRICHT – Afgelopen nacht was het dan eindelijk zo ver. Het eerste evenement van in totaal drie vond plaats in The Chelsea at the Cosmopolitan in Las Vegas, Nevada. Deze extra card werd een paar maanden geleden toegevoegd als exclusieve FightPass card door de UFC. Doordat wij in Nederland een andere deal met FOX hebben dan in Amerika, werd bij ons de Main Card gewoon op FoxSports 4 uitgezonden. In totaal waren er gisteren 12 gevechten, waarvan 4 gevechten op de Main Card. Check hier de recap van deze 4 gevechten, plus de uitslagen van alle andere gevechten (incl. bonussen).

1. Elias ”The Spartan” Theodorou vs. Thiago ”Marreta” Santos

Het eerste gevecht op de Main Card ging tussen de ongeslagen TUF Nations winnaar Elias Theodorou en de man met een van de beste Highkicks in de Middleweight divisie, de Braziliaan Thiago Santos. In Brazilië beter bekend als Thiago Marreta (Marreta betekend Sledgehammer).
Theodorou is een voormalig ECC & NAAFS kampioen en won in 2014 TUF Nations door favoriet Sheldon Westcott te finishen. Vervolgens won hij van Bruno Santos en begin dit jaar van Roger Narvaez. De man die zichzelf cardioking en de vechter met het mooiste haar in de UFC noemt nam het dus op tegen Thiago Santos. Santos won drie van zijn vijf gevechten in de UFC, allemaal door middel van (T)KO. Zijn meest spectaculaire KO kwam in Juni toen hij Steve Bossé met een perfect geplaatste Highkick vloerde, en de Performance of the Night bonus mee naar huis nam.

In de eerste ronde was het verrassend dat Elias Theodorou er een kickbokspartij van probeerde te maken. Theodorou die toch vooral bekend staat als worstelaar maakte de raarste en wildste combinaties. Dit tot verbazing van Santos die niet veel schade opliep, maar nauwelijks antwoord had op de frivoliteiten van Elias Theodorou. Met nog 30 seconden op de klok in de eerste ronde wist Theodorou een takedown te forceren, wat hem zeker de eerste ronde zou opleveren.
De tweede ronde zou totaal anders zijn. Theodorou probeerde Santos naar de grond te krijgen, maar Santos bleek over uitstekende takedown defense te beschikken. Santos die vervolgens bij iedere takedown attempt van Theodorou de Canadees beloonde op een paar harde knieën op het gezicht. Een daarvan was zo goed geplaatst dat het een grote scheur boven de wenkbrauw van Elias veroorzaakte. Elias mocht door maar ”Marreta” leek deze ronde sowieso qua schade naar zich toe te trekken.
De derde ronde zou een kopie zijn van de tweede ronde. Theodorou bleef voor de takedown gaan, maar Santos stopte deze keer op keer. Nog meer knieën naar het hoofd van Theodorou maakte hem aan het wankelen. Maar de Canadees was taai en gaf niet op. De wedstrijd eindigde en Santos leek genoeg gedaan te hebben voor de overwinning. De juryleden vonden dat ook en stemden unaniem voor Thiago Santos. Twee juryleden gaven de Braziliaan zelfs een 10-8 ronde. Dit was voor Santos zijn derde overwinning in 2015 in de UFC. Volgens hem zelf ook zijn grootste overwinning tegen de tot gisteren nog ongeslagen Elias Theodorou.

2. ”Super” Sage Northcutt vs. Cody ”The Pfist” Pfister

Het tweede gevecht op de Main Card ging tussen de jonge Amerikaan Sage Northcutt en Cody Pfister. Northcutt had voordat hij in de UFC had al een behoorlijke hype met zich mee, en dat is na zijn debuut alleen maar meer geworden. Northcutt versloeg Francisco Trevino een paar maanden geleden via TKO na iets meer dan een minuut. Northcutt die vervolgens bij Tristar in Canada bij Firas Zahabi ging trainen, werd daar twee weken geleden door zijn vader weggehaald omdat hij het niet eens was met de trainingsmethoden van Zahabi. Ondanks dit gegeven stonden zowel zijn vader als Zahabi in zijn corner voor zijn gevecht tegen Pfister. Pfister verloor zijn UFC debuut tegen James Moontasri begin dit jaar, maar won zijn laatste wedstrijd via UD van Yosdenis Cedeno. Nu dus onverwacht op de Main Card tegen een van de grootste nieuwe hypes in de UFC Sage Northcutt.

In de eerste ronde was het meteen duidelijk dat Pfister geen trek had in een standup gevecht met Northcutt. Pfister ging voor de takedown, en dit lukte. Sage wist zich nauwelijks raad met Pfister op zich en wist alleen te voorkomen dat Pfister niet in een nog dominantere positie kwam. Pfister werkte hard in de guard van Sage maar wist zijn positie niet te verbeteren. Wel bleef hij bezig met stoten naar het lichaam. Opmerkelijk was het dan ook dat de scheidsrechter beide mannen uit elkaar haalde en ze staand verder moesten vechten. Sage ging zelf meteen voor de takedown wat ook lukte. Northcutt kwam nog kort bij een submission, maar Pfister wist daaruit te ontsnappen. Northcutt bleef tot het einde van de ronde in dominante positie en deelde stoten uit, maar Pfister haalde het einde van de eerste ronde.

In de tweede ronde was het opnieuw Pfister die het gevecht naar de grond wilde brengen. Helaas voor Pfister had Northcutt het in de gaten. Pfister liet zijn nek teveel open, waardoor Northcutt een Guillotine Choke aan kon zetten. Pfister tikte af waardoor Sage Northcutt ook zijn tweede partij in de UFC winnend afsloot. Na afloop bedankte hij zowat de hele UFC crew voor de kans om in de UFC te mogen vechten.

3. Jim Miller vs. Michael ”Maverick” Chiesa

Het Co-Main Event van de avond ging tussen de altijd taaie veteraan Jim Miller en de TUF 15 winnaar Michael Chiesa. Chiesa had voor het gevecht gezegd dat Jim Miller een goede vechter was, maar op zijn retour. En dat dit nu zijn tijd zou zijn. Michael Chiesa won eerder dit jaar van Mitch Clarke, maar een overwinning op Jim Miller zou zeker de grootste overwinning in zijn carrière zijn.
Jim Miller zit al sinds 2008 in de UFC en is een absolute veteraan. Miller won eerder dit jaar door middel van een Verdeelde beslissing tegen Danny Castillo. Een overwinning die hij nodig had aangezien hij daarvoor twee keer verloor (Dariush & Cerrone).

In een heel technisch grondgevecht leek Chiesa in het begin de overhand te hebben omdat hij continu in de dominante posities zat. Chiesa probeerde Miller te submitten, maar Miller is altijd heel erg flexibel en nu ook weer. Miller ontsnapte en wist vervolgens zelf de dominante posities te pakken. Miller leek Chiesa tot aftikken te dwingen met een RNC, maar Chiesa wist daaruit te ontsnappen. Een eerste ronde die op en neer ging, maar uiteindelijk toch naar Jim Miller leek te gaan. Dit zei de corner van Chiesa ook tegen hem, namelijk : ”You know you’ve lost this round”. Dit tot duidelijke ergernis van Chiesa die zo goed aan de ronde begon.

In de tweede ronde meer van hetzelfde. Dit keer ontsnapt Miller opnieuw en gaat voor een Kneebar. Chiesa probeert te ontsnappen en levert harde stoten op het lichaam van Miller. Miller laat vervolgens los, en lijkt duidelijk pijn te hebben van de stoten naar het lichaam. Chiesa maakt van de gelegenheid gebruik en weet een RNC te forceren. De choke zit en de BJJ Black Belt Jim Miller kan niks anders dan aftikken. Chiesa is door het dolle heen en klimt op de Octagon. Zijn tot nu toe grootste overwinning in de UFC tegen een crafty veteraan als Jim Miller. Een zeer hoogstaand grondgevecht voor de kenners om van te smullen. En dus een zeer mooie overwinning voor de Sikjitsu vechter Michael Chiesa.

4. ”Thug” Rose Namajunas vs. ”12 Gauge” Paige VanZant

Het Main Event van de avond zou gaan tussen TUF 20 Runner-Up Rose Namajunas en Team Alpha Male’s Paige VanZant. Namajunas verving een aantal weken geleden Joanne Calderwood die geblesseerd raakte tijdens training. Paige VanZant is 3-0 in de UFC en won haar debuut vorig jaar tegen Kailin Curran. Vervolgens won ze dit jaar van Felice Herrig en Alex Chambers. Rose Namajunas is 1-1 in de UFC en won vrij recentelijk nog van Angela Hill. Haar debuut verloor ze van Carla Esparza. Dit was de finale van TUF 20, wat meteen een titelgevecht was. Rose had in TUF 20 een hele goede indruk achtergelaten door zowel Alex Chambers, Joanne Calderwood en Randa Markos allemaal met een submission te finishen.

Het gevecht van Namajunas tegen VanZant duurde vijf rondes, al kwam dit puur door de submission defense van Paige VanZant. Rose Namajunas gaf een grote clinic weg en overklaste VanZant overal. Zowel in de standup als op de grond was Rose een paar maatjes te groot voor VanZant. VanZant wist meerdere keren op miraculeuze wijze uit een submission te ontsnappen. Beide dames wisten niet van opgeven en vochten door tot het bittere einde. Uiteindelijk wist Rose Namajunas in de vijfde ronde een hele strakke RNC aan te zetten waardoor Paige VanZant alsnog moest aftikken. Een totale mismatch waar de UFC zich toch echt achter de oren mag krabben of dit gevecht ooit had plaats mogen vinden. Voor Rose die #3 geranked stond, zal op zijn minst een title-eliminator in het verschiet liggen. VanZant heeft laten zien een heel groot hart te hebben en een fantastisch doorzettingsvermogen. De vraag is hoe ze terug gaat komen van dit harde verlies.

Al met al een leuke Main Card. Als je de Prelims nog niet hebt gezien, dan is dat zeker een aanrader. Er zaten hele leuke gevechten tussen.

Bekijk hier alle resultaten van UFN 80 in Las Vegas, Nevada.

Prelims :
– Kailin Curran verslaat Emily Peters-Kagan via Submission (RNC) na 4:13 in de 2e ronde.
– Zubaira Tukhugov verslaat Philippe Nover via SD (30-27, 30-27 & 28-29).
– Danny Roberts verslaat Nathan Coy via Technical Submission (Triangle Choke) na 2:46 in de 1e ronde.
– Santiago Ponzinibbio verslaat Andreas Stahl via TKO na 4:25 in de 1e ronde.
– Aljamain Sterling verslaat Johnny Eduardo via Submission (Guillotine Choke) na 4:18 in de 2e ronde.
– Antonio Carlos Junior vs. Kevin Casey eindigde in een No Contest (Onbedoelde Eye-Poke) na 0:11 in de 1e ronde.
– Sergio Moraes verslaat Omari Akhmedov via TKO (Punches) na 2:18 in de 3e ronde.
– Tim Means verslaat John Howard via KO (Punch) na 0:21 in de 2e ronde.

Main Card :
– Thiago Santos verslaat Elias Theodorou via UD (29-27, 29-27 & 29-28).
– Sage Northcutt verslaat Cody Pfister via Submission (Guillotine Choke) na 0:41 in de 2e ronde.
– Michael Chiesa verslaat Jim Miller via Submission (RNC) na 2:57 in de 2e ronde.
– Rose Namajunas verslaat Paige VanZant via Submission (RNC) na 2:25 in de 5e ronde.

Performances of the Night :
– Tim Means ($50.000) (Foto)
– Rose Namajunas ($50.000)

Fight of the Night :
– Jim Miller vs. Michael Chiesa
($50.000 per persoon)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

MMA serie Kingdom vanaf 23 december op de Nederlandse televisie!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Het lijkt er op dat ...

UFC 220 Embedded: Vlog Series – Episode 4

Een nieuwe editie van UFC 220 Embedded met onder andere Stipe Miocic, Francis Ngannou, ...

Tony Ferguson

Tony Ferguson: “Mijn volgende gevecht moet voor de titel zijn.”

Tony Ferguson heeft een paar dagen na UFC 209, waar zijn gevecht met Khabib ...