Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT – Afgelopen nacht werd het laatste UFC evenement van dit jaar voltooid. In totaal 41 evenementen dit jaar. Op dit laatste evenement stond een titelgevecht op het programma tussen huidig UFC Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos, en de publiekslieveling Donald ”Cowboy” Cerrone. Ook de andere drie wedstrijden op de Main Card beloofden vooraf spektakel. In deze recap vind je het verslag van de vier Main Card gevechten, plus de uitslagen van de overige negen gevechten op de prelims.

1. Randa ”The Quiet Storm” Markos vs. Karolina Kowalkiewicz
 
Het eerste gevecht van de avond ging tussen de Canadees-Irakese Randa Markos, en de Poolse UFC debutante Karolina Kowalkiewicz.
Markos kwam de UFC binnen via TUF 20, en wist ondanks haar ranking #14 (alle 16 TUF vechters dat seizoen werden geranked) door te stoten tot de halve finales. Ze versloeg de #3 Tecia Torres en de #6 Felice Herrig, waarna ze verloor van de #7 Rose Namajunas in de halve finale. Omdat deze zogenoemde ”Prelimgevechten” niet mee tellen voor het officiële record, maakte Markos haar debuut in de TUF Finale. Daar verloor ze via een verdeelde beslissing van Jessica Penne. Inmiddels heeft Markos haar eerste UFC overwinning te pakken. Zo won ze een unanieme beslissing eerder dit jaar tegen de Ierse Aisling Daly.
Karolina Kowalkiewicz is de nieuwste toevoeging aan de al zeer getalenteerde Women’s Strawweight divisie. De Poolse was nog altijd ongeslagen in haar Pro-MMA carrière en werd als de KSW Women’s Strawweight Kampioene (Poolse Bond) weggeplukt door de UFC. Met een record van 7-0, waarvan drie finishes waren de verwachtingen voor de Poolse hooggespannen.

In de eerste ronde was het goed te zien dat het niveau qua standup van de Poolse debutante vrij hoog lag. Markos kon vrij goed meekomen, maar technisch leek het allemaal net wat ‘cleaner’ voor de Poolse. Markos die in principe meer een grondvechtster is bleef toch vrij veel met Kowalkiewicz staan, en kwam eigenlijk niet in de problemen. De eerste ronde was dan ook vrij moeilijk te scoren, en kon in principe beide kanten opgaan.
De tweede ronde was een stuk duidelijker. Randa Markos wist Kowalkiewicz naar de grond te krijgen, en wist ‘backcontrol’ te bemachtigen. Vanaf deze positie wist ze ook de body-triangle vast te zetten, en probeerde ze een soort van straight armbar submission. Dit lukte niet maar Markos wist wel duidelijk deze ronde in haar voordeel te beslissen.
De derde en laatste ronde was een duidelijke ronde voor Kowalkiewicz. Markos probeerde opnieuw een takedown te scoren, maar de Poolse debutante wist dit te voorkomen. Qua standup was ze deze ronde veel beter. Markos probeerde opnieuw een takedown, maar kwam in de ‘scramble’ onderop te liggen. Kowalkiewicz kon hierdoor vanuit halfguard en later vanuit mount harde ellebogen landen op het gezicht van Markos. Kowalkiewicz won deze ronde, waarna de juryleden moesten beslissen wie er gewonnen had. Alle juryleden scoorden het gevecht voor Kowalkiewicz. Een jurylid had waarschijnlijk zijn bril thuis laten liggen en gaf ook de tweede ronde aan Kowalkiewicz. Al met al een vrij gelijkwaardig gevecht, waar beide vrouwen duidelijk ieder een ronde wonnen. En waar uiteindelijk de eerste ronde de doorslag gaf in het voordeel van Karolina Kowalkiewicz.

2. Michael ”The Menace” Johnson vs. Nate Diaz

Het tweede gevecht van de avond ging tussen TUF 12 Runner-Up Michael Johnson, en TUF 5 Winnaar Nate Diaz. Beide mannen hadden een dag voor het gevecht al een klein handgemeen backstage, al kon de boel vrij snel gesust worden. Michael Johnson vocht twee keer eerder dit jaar. Zo wist hij op vrij dominante wijze te winnen van Barboza, en leek hij ook het gevecht tegen Beneil Dariush in de tas te hebben. Tot veler verbazing ging de verdeelde beslissing echter naar Beneil Dariush, waardoor Michael Johnson extra gemotiveerd zal zijn om te winnen en het jaar goed af te sluiten. Nate Diaz vocht precies 1 jaar en 1 week geleden voor het laatst. Hij deed dat tegen (destijds nog geen kampioen) Rafael Dos Anjos, in een gevecht waar hij van begin tot einde werd gedomineerd. Mede doordat Diaz niet akkoord ging met een geboekt gevecht tegen Matt Brown, wacht hij al vanaf November 2013 op zijn eerste winstpartij in de UFC.

Het gevecht zou een absoluut spektakelstuk zijn. Beide vechters deinsden niet terug om er vol voor te gaan, waardoor dit gevecht een van de leukste gevechten van de avond zou zijn.
In zowel de eerste als de tweede ronde was het Diaz die veel meer wist te landen dan Michael Johnson. Diaz wist vooral met harde jabs continu Johnson op afstand te houden, en punten te scoren. Johnson die van huis uit een worstelaar is, heeft geen moment de drang gehad om het gevecht naar de grond te brengen. Johnson bleef staan en leek op het einde van de tweede ronde aangeslagen. Diaz liet dit nog even weten door naar Johnson te wijzen en hem uit te lachen. In de laatste ronde nam Diaz wat gas terug, en wist Michael Johnson iets meer naar voren te drukken en zijn wil op te leggen. Helaas voor Johnson was het te laat. Diaz ging op zijn ‘Diaz’ drie seconden voor het einde nog even voor een straight kneebar en stak daarbij juichend zijn vuist in de lucht. Dit tot woede van Michael Johnson die zich gekleineerd leek te voelen. Na afloop werden er knuffels uitgedeeld en werd er met respect naar elkaar gesproken. Diaz won via een unanieme beslissing op alle scorecards. In het interview na afloop daagde Diaz, Conor McGregor uit op de Diaz manier. Joe Rogan liet weten dat Diaz niet mocht schelden op FOX en trok de microfoon bij hem vandaan. Diaz had er duidelijk plezier in.

3. Junior ”Cigano” Dos Santos vs. Alistair ”The Reem” Overeem

Het Co-Main Event van de avond zou worden verzorgd door de voormalig UFC Heavyweight Kampioen Junior dos Santos, en de voormalig DREAM & Strikeforce Kampioen Alistair Overeem.
Dos Santos vocht net als Nate Diaz precies 1 jaar en 1 week geleden voor het laatst. In een zeer vermakelijk gevecht wist hij te winnen van Stipe Miocic. Door blessures heeft Dos Santos in 2015 nog niet kunnen vechten, daar kwam dus afgelopen nacht verandering in. Alistair Overeem is bezig aan zijn tot noch toe langste winning-streak in de UFC (2 gevechten), en zou daar graag de Braziliaanse ex-kampioen aan willen toevoegen. Overeem won afgelopen Maart in een zeer slim gevochten partij tegen Roy Nelson met unanieme beslissing, en mag het nu dus opnemen tegen de #1 gerankte vechter in de UFC Heavyweight divisie.

In een werkelijk slaapverwekkende eerste ronde leken beiden mannen te wachten op elkaar. Zowel Overeem als Dos Santos zouden nauwelijks iets van een stoot landen, waardoor deze ronde extreem moeilijk te scoren was. Overeem wist met een stoot Dos Santos een bloedneus te slaan, iets wat hem de eerste ronde zou kunnen opleveren. Want meer was er niet gebeurd.
In de tweede ronde meer van hetzelfde, alleen kwam dit keer Dos Santos meer naar voor en wist hij ook een Highkick te landen. Overeem gaf geen krimp en bleef afstand houden. Vervolgens weet Dos Santos een mooie combinatie naar het hoofd en lichaam te plaatsen, maar ook deze lijken geen impact te hebben op Overeem. Overeem stapt vervolgens in en land een perfecte linkerhoek op het hoofd van Dos Santos. Dos Santos gaat neer, en Overeem ziet zijn kans schoon. Overeem weet Dos Santos nog met enkele stoten te raken, waarna de scheidsrechter ingrijpt. Dos Santos probeert op te staan, maar verdedigt zichzelf nauwelijks tegen de stoten waardoor deze stoppage terecht lijkt.

Een fantastische overwinning voor onze landgenoot Alistair Overeem. Opnieuw na Struve en Nelson een perfect gameplan met een fantastische finish tegen de #1 contender in de UFC Heavyweight divisie. Waar dit Overeem plaatst op dit moment in de UFC is onduidelijk, wel mag er gezegd worden dat Overeem met deze win een absoluut statement heeft gemaakt.

4. Rafael Dos Anjos vs. Donald ”Cowboy” Cerrone

Op het Main Event van de avond stond een titel op het spel. Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos moest zijn titel zien te verdedigen tegen Donald Cerrone. Dos Anjos won afgelopen Maart op zeer dominante wijze de titel, door Anthony Pettis zowel stand-up als op de grond 5 rondes lang te domineren. Dos Anjos won 9 van zijn laatste 10 wedstrijden, in een van die wedstrijden vocht hij ook al tegen Donald Cerrone. Cerrone kwam te kort in dat gevecht en verloor een unanieme beslissing. Cerrone vocht al drie keer dit jaar. Hij won van Myles Jury met de zogenoemde ”F#ck you kicks” via unanieme beslissing. Vervolgens vocht hij twee weken later tegen Benson Henderson (als invaller voor Eddie Alvarez). Cerrone won een controversiële verdeelde beslissing en kreeg een #1 contender gevecht aangeboden van de UFC. Hij moest het opnemen tegen Khabib Nurmagomedov (de enige man die Dos Anjos wist te verslaan in de afgelopen 3 jaar). Nurmagomedov viel zoals wel vaker geblesseerd uit en werd vervangen door John Makdessi. Cowboy won dat gevecht door middel van TKO in de tweede ronde en verzekerde zichzelf van een titelgevecht tegen Rafael Dos Anjos.

Het gevecht was kort maar krachtig. Niet zo kort als het gevecht van vorige week, maar het gevecht duurde nog geen 70 seconden. Sinds dat Rafael Dos Anjos bij Kings MMA traint met Rafael Cordeiro (legendarische Chute Boxe Standup Coach) is zijn striking ongelooflijk vooruit gegaan. Dit was al te zien tegen Benson Henderson en Anthony Pettis, en het werd dit keer opnieuw bevestigd tegen Donald Cerrone. Dos Anjos lijkt niet te stoppen in deze divisie en gaf Cowboy geen schijn van kans. Bijna alle combinaties die hij maakte waren raak. Cowboy wankelde al snel en Dos Anjos maakte daar meteen gebruik van. Na wat ground and pound van Dos Anjos tegen de in elkaar gekropen Cerrone vond Herb Dean het genoeg. Opnieuw een zeer sterke prestatie van Rafael Dos Anjos die de Braziliaanse eer op de Main Card hoog hield. Een absoluut statement richting alle mensen die nog niet overtuigd waren. Dos Anjos liet weten na het gevecht een wedstrijd tegen Conor McGregor te accepteren. Het maakte hem niet uit waar, zelfs in Ierland wilde hij tegen hem vechten. Zoals Dos Anjos zei : ”I’ll fight you anywhere, this is MY division”.

Al met al een leuke card die gratis te zien was op FOX voor mensen met digitale TV. Ook tussen de prelims zaten een paar spectaculaire gevechten.

Bekijk hier alle resultaten van UFC on FOX 17 in Orlando, Florida.

Early Prelims :
– Francis N’Gannou verslaat Luis Henrique via KO (Punch) na 2:53 in de 2e ronde.
– Vicente Luque verslaat Hayder Hassan via Tech.Submission (Anaconda Choke) na 2:13 in de 1e ronde.
– Kamaru Usman verslaat Leon Edwards via UD (30-27, 29-28 & 29-28).

Prelims :
– Cole Miller vs. Jim Alers eindigde in een No Contest (Accidental Eye-Poke) na 1:44 in de 2e ronde.
– Nik Lentz verslaat Danny Castillo via SD (30-27, 29-28 & 28-29).
– Tamdan McCrory verslaat Josh Samman via Submission (Triangle Choke) na 4:10 in de 3e ronde.
– Valentina Shevchenko verslaat Sarah Kaufman via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Nate Marquardt verslaat CB Dollaway via KO (Punch) na 0:28 in de 2e ronde.
– Charles Oliveira verslaat Myles Jury via Submission (Guillotine Choke) na 3:05 in de 1e ronde.

Main Card :
– Karolina Kowalkiewicz verslaat Randa Markos via UD (30-27, 29-28 & 29-28).
– Nate Diaz verslaat Michael Johnson via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Alistair Overeem verslaat Junior Dos Santos via TKO (Punches) na 4:43 in de 2e ronde.
– Rafael Dos Anjos verslaat Donald Cerrone via TKO (Punches) na 1:06 in de 1e ronde.

Performances of the Night :
– Vicente Luque ($50.000) (Foto)
– Rafael Dos Anjos ($50.000)

Fight of the Night :
– Michael Johnson vs. Nate Diaz
($50.000 Per Persoon)

Attendance :
– 14.459

Gate :
– $ 1.71 miljoen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Jason Knight: “Ik zal alles geven zodat ik dichter bij de titel zal komen.”

Jason Knight wil zich herpakken voor zijn verloren partij tegen Ricardo Lamas. “Hick Diaz” ...

UFC 221: Inside the Octagon – Romero vs. Rockhold

Een nieuwe aflevering van UFC Inside the Octagon. De heren blikken vooruit op het ...

Wat is EPIC MMA ?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Er is een grote kans ...

(Vlog) UFC 203 Embedded — Aflevering 2

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In de tweede aflevering van ...