Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

In deze rubriek zullen er legendes van de sport langskomen, vechters die pioniers waren in het MMA en vechters die de sport hebben gevormd tot hoe die hedendaags wordt beoefend. Van vroegere vechters die 1 stijl zo beheerste dat de hele sport is veranderd naar volledige Mixed Martial Artists die nieuwe facetten introduceren.


Deze keer hebben we het over een van de bekendste gezichten in MMA, een man die er mede voor gezorgd heeft dat MMA zich tussen de mainstream sporten van Amerika wist te plaatsen en een van de dominantste Light Heavyweight kampioenen ooit. We hebben het natuurlijk over “The Iceman” Chuck Liddell.
Charles David “Chuck” Liddell is geboren op 17 december 1969 in Santa Barbara, Californië. Liddell en zijn broers werden opgevoed door zijn alleenstaande moeder en opa (van haar moeders kant). “The Iceman” kwam al op vroege leeftijd in contact met vechtsporten, zo leerde hij van zijn opa bokstechnieken en begon hij op zijn twaalfde aan Koei Kan Karate. De tattoo op zijn hoofd is daar ook een eerbetoon aan en leest Koei Kan. 
In Highschool begon Liddell met American football en was vier jaar op een rij de basis speler voor de San Marcos Highschool football team. Na Highschool is Liddell naar Callifornia Polytechnic State University gegaan waar hij een division 1 worstelaar werd. Liddell volgde daar de Business/Accounting opleiding en behaalde zijn Bachelor in 1995. 
“The Iceman” heeft een amateur kickboks record van 20-2 waarvan 16 via KO. In 1996 won Liddell de International Kickboxing Federation Amateur Super Heavyweight titel via unaniem besluit tegen Scott Harmon. In het MMA heeft Liddell bij IFC en PRIDE gevochten maar is hij het meest bekend om zijn carrière in de UFC. Met een record van 21-8-0 en vijf titelverdedigingen in een tijdsbestek van 2 jaar is hij een van de dominantste Light Heavyweight kampioenen die de UFC ooit gekend heeft. 
Chuck “The Iceman” Liddell heeft zijn EPIC Hall of Fame status te danken aan zijn lange titel verdediging, zijn indrukwekkende KO lijst over top competitie en het mainstream maken van de sport in Amerika. En door het mainstream maken van de sport in Amerika heeft dat echt de toon gezet voor de rest van de wereld, en mede daarom is het nu een van de snelst groeiende sporten van de wereld.
Liddell trainde vanuit “The Pit” met John Hackleman en begon in 1998 met zijn UFC carrière. Tijdens UFC 17 stond Liddell tegenover Noe Hernandez en won dat gevecht via unaniem besluit. Daarna besloot “The Iceman” een gevecht aan te nemen in Sao Paulo Brazillië wat “Bare Knuckle” was (zonder handschoenen) en won ook dat gevecht met een besluit. Eenmaal terug in de UFC verloor Liddell via submission van Jeremy Horn, maar wist daarna een winstreak van acht gevechten op te bouwen, winsten over vechters zoals, Randleman, Bustamante, Suloev, Monson, Sobral en Belfort. Daarmee had hij een kans voor de Light Heavyweight titel verdiend maar de Light Heavyweight kampioen destijds, Tito Ortiz kon niet geboekt worden. De UFC besloot een Interim titel gevecht op te zetten tussen Liddell en Randy “The Natural” Couture, die hij uiteindelijk verloor via KO/TKO in de derde ronde.
Liddell is overigens de enige UFC vechter die tijdens zijn carrière bij PRIDE heeft mogen vechten. Na zijn verlies tegen Couture is Liddell in 2003 aan het PRIDE Middleweight Grand Prix Tournament begonnen als UFC vechter. In die eerste ronde van het toernooi wist hij de Nederlander Alistair Overeem te verslaan maar legde het in het tweede gevecht af van publieksfavoriet Rampage Jackson. Uiteindelijk wist hij het toernooi niet te winnen.
Terug gekeerd van PRIDE kreeg Liddell een kans tegen voormalig kampioen Tito Ortiz en maakte dat af in de tweede ronde via KO/TKO. Kort daarna vocht hij tegen Vernon White en won ook dit gevecht met KO/TKO maar dan in de eerste ronde. Met die winst wist hij een re-match te boeken met kampioen Randy “The Natural” Couture. Op 16 april 2005 wist Liddell met een KO/TKO in de eerste ronde over Couture de titel te pakken en zou deze nog voor twee jaar en 5 verdedigingen vasthouden. 
Uiteindelijk verloor Liddell de titel in 2007 aan Rampage Jackson via KO/TKO in de eerste ronde. Liddell heeft tegen alle grote namen gestaan in de UFC en meerdere zelfs twee of drie keer ik noem vechters zoals, Randy Couture 3x, Rampage Jackson 2x, Tito Ortiz 2x, Renato Sobral 2x, Jeremy Horn 2x, Wanderlei Silva, Shogun Rua en Rashad Evans onder andere. 
Liddel heeft zich neergezet als agressieve “KO Artist” en wij van EPICMMA vonden het een eer om hem te hebben mogen zien vechten. Een man die met zijn rol in de sport absoluut niet kan missen uit de EPIC Hall of Fame. 
  
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC Rotterdam ziet Germaine de Randamie uitvallen door blessure

UFC Rotterdam ziet voormalig vedergewicht kampioen Germaine de Randamie uitvallen door blessureleed. Er wordt ...

Germaine de Randamie beantwoordt vragen op conference call: “Holly verdient rematch”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Germaine de Randamie blijft de gemoederen ...

Goed nieuws! UFC 196: McGregor vs. Diaz op FOXtv

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdagnacht nemen Conor McGregor ...