Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.MAASTRICHT – Deze week werden er behoorlijk veel gevechten bekend gemaakt. In deze recap een uitgebreid verslag van de meest interessante match-ups, en uiteraard de totale lijst van alle fight announcements van deze week.


Heavyweight drama.Een week die roerig begon door het uitvallen van Cain Velasquez voor het titelgevecht tegen Fabricio Werdum. Binnen no time had de UFC Stipe Miocic naar voren geschoven om in te vallen voor de geblesseerde Velasquez. Helaas kwam een dag later het nieuws dat ook Fabricio Werdum geblesseerd was, en zich had afgemeld voor het gevecht met Stipe Miocic. Ondanks dat meerdere Heavyweights zich aanboden om het PPV evenement te redden, en zelfs voormalig Light-Heavyweight Kampioen Jon Jones zag wel iets in een gevecht tegen Miocic vond de UFC dit geen goed idee en werd het (interim)titelgevecht afgeblazen.

Doordat de PPV card hierdoor vrij zwak werd heeft de UFC besloten dit evenement om te zetten naar een gratis (voor Amerika) Fight Night. Het evenement heeft nu UFN 82 : Hendricks vs. Thompson. Alle Fight Night evenementen die hierna komen schuiven dus een nummertje door. Voor UFC 197 betekend dit dat het vanaf nu UFC 196 genoemd moet worden. Met het uitvallen van de PPV heeft de UFC laten weten dat het in April een extra PPV evenement zal inplannen.


UFC on FOX 19
Afgelopen week werd bekend dat UFC on FOX 19 in Tampa, Florida gehouden zal worden. De UFC zelf heeft nog geen gevechten officieel bekend gemaakt. Wel zijn er geruchten voor 7 gevechten, en dat zijn zeker niet de minsten. Vier van die zeven gevechten zijn bevestigd door vechters en/of hun sportschool. We gaan ze allemaal even doornemen.
Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson

Nadat we vorige week lieten weten dat Tony Ferguson zou vechten tegen Michael Johnson op UFC 196, kwam er deze week onverwacht nieuws naar buiten. Michael Johnson moet wegens een blessure een operatie ondergaan en zal hierdoor niet kunnen vechten tegen Tony Ferguson. Al snel werd bekend dat Khabib Nurmagomedov de partij tegen Ferguson aangeboden had gekregen. Beide mannen wensten elkaar al enkele krachttermen toe via Twitter. Een gevecht dat eigenlijk in December plaats had moeten vinden, helaas raakte Nurmagomedov toen geblesseerd, en nam Edson Barboza zijn plaats in. Ferguson won dat gevecht via D’Arce Choke in de 2de ronde. Zowel Tony Ferguson als Khabib Nurmagomedov bevestigden het gevecht op Instagram waardoor dit als officieel beschouwd kan worden. Khabib liet zelfs weten dat het een ”5 round war” zou gaan worden, wat zou betekenen dat dit gevecht als Main Event zal dienen voor het UFC on FOX 19 evenement.

Beneil Dariush vs. Michael Chiesa

Ook het gevecht tussen Beneil Dariush en Michael Chiesa is niet door de UFC bevestigd. Michael Chiesa liet via zijn officiële Facebook account weten dat het gerucht waarheid was. Een zeer interessant gevecht in de UFC Lightweight divisie tussen de zeer goede grappler Beneil Dariush en eveneens goede grappler TUF 15 winnaar Michael Chiesa. Chiesa won zes van zijn acht gevechten in de UFC, en imponeerde in zijn laatste gevecht tegen Jim Miller afgelopen December. Chiesa versloeg de BJJ Black Belt via RNC Submission in de tweede ronde. Een overwinning waarmee hij de Top 15 van de rankings binnen kwam. Dariush won zes van zijn zeven gevechten in de UFC, met onder andere overwinningen tegen Jim Miller, Daron Cruickshank en een hele controversiële tegen Michael Johnson. Een gevecht dat zeker op de Main Card verwacht mag worden, al is dat maar de vraag gezien de ”starquality” in de andere gevechten.

Bethe Correia vs. Raquel Pennington

Het gevecht tussen voormalig UFC Women’s Bantamweight uitdaagster Bethe Correia en Raquel Pennington werd via Facebook bevestigd door Raquel Pennington. Correia zou in eerste instantie vechten tegen Jessica Eye tijdens UFC Pittsburgh, maar in verband met filmopnames van Eye werd dit gevecht nooit officieel. Nu is de Braziliaanse dus alsnog gepland voor een gevecht tegen Raquel Pennington. Pennington heeft wisselende resultaten gehad in de Octagon. Ze won drie van in totaal vijf gevechten. Pennington verloor van Holly Holm en Jessica Andrade, maar wist Andrade afgelopen September in een rematch te verslaan. Ook won ze van Roxanne Modaferri en Ashlee Evans-Smith. Bethe Correia was op weg de zogenoemde ”Four Horsewomen” uit te schakelen. De groep bestaande uit Ronda Rousey, Shayna Baszler, Jessamyn Duke & Marina Shafir. Correia versloeg zowel Baszler als Duke en daagde vervolgens Ronda Rousey uit, de laatste van de groep die over was (Shafir vecht niet in de UFC). We weten allemaal hoe dat afliep…


Cub Swanson vs. Hacran Dias

Het laatste gevecht dat als officieel gezien kan worden is het gevecht tussen Cub Swanson en Hacran Dias. De Braziliaanse Dias bevestigde zowel op Facebook als op Twitter dat hij het zou opnemen tegen Cub Swanson. Swanson werd tweemaal door de UFC een titelgevecht door zijn neus geboord, waarna hij achtereenvolgens verloor van zowel Frankie Edgar en Max Holloway. Hierdoor lijkt een titelgevecht voor Swanson verder weg dan ooit, en kan hij een overwinning dus bijzonder goed gebruiken. Dit zal moeten gebeuren tegen Hacran Dias. Dias is een Top 10 gerankte vechter maar zal voor de algemene MMA fan geen bekende zijn. Dias won drie van zijn 5 gevechten in de UFC, alle 5 gevechten werden beslist via de jury. Dias is een vechter uit de stal van Andre Pederneiras, de coach van Team Nova União waar onder andere José Aldo, Renan Barão & Claudia Gadelha vandaan komen. Dias was een van de ”cornermannen” van José Aldo tijdens het gevecht met Conor McGregor. Na afloop van het gevecht daagde hij de op de kooi zittende McGregor uit. Nu neemt hij het dus op tegen Cub Swanson, na Ricardo Lamas zijn grootste test tot noch toe in de UFC.

GeruchtenZoals eerder gemeld waren er nog drie gevechten die voor deze card genoemd zijn geworden. Het betrouwbare Braziliaanse Combate bracht het nieuws naar buiten, maar omdat zowel de UFC, de vechters en de gyms nog niets officieel naar buiten hebben gebracht zijn deze gevechten wat ons betreft nog niet bevestigd en slechts speculatie. Dit zijn die drie gevechten die waarschijnlijk in de loop van de komende week/weken officieel zullen worden : Rashad Evans vs. Mauricio ”Shogun” Rua, Lyoto Machida vs. Dan Henderson & Andre Fili vs. Yair Rodriguez.

Demian Maia vs. Matt Brown

Begin deze week werd bekend dat BJJ Wizard Demian Maia het in Brazilië gaat opnemen tegen Matt Brown. Matt Brown zagen we voor het laatst tijdens UFC 189 in Juli waar hij Tim Means wist te verslaan. Een overwinning die ”The Immortal” zeer goed kon gebruiken na achtereenvolgende verliespartijen tegen huidig kampioen Robbie Lawler en voormalig kampioen Johny Hendricks.
Demian Maia won afgelopen December in Las Vegas tegen Gunnar Nelson. Nelson liet weten dat hij de BJJ game van Maia wilde testen, iets wat naderhand toch niet zo’n slim idee was. Maia domineerde het gevecht en won een eenvoudige unanieme beslissing. Het moge duidelijk zijn dat Maia dit gevecht zo snel mogelijk naar de grond zal willen brengen, in tegenstelling tot Brown die er een standup war van zal willen maken.

Andere interessante gevechten die werden bekend gemaakt zijn de gevechten tussen Gian Villante en Ilir Latifi, en de hooggerankte Amanda Nunes die het zal opnemen tegen Valentina Shevchenko. Beide gevechten zullen plaatsvinden tijdens UFC 196 in Las Vegas, Nevada. De #4 gerankte Nunes weet dat als ze op een imponerende manier wint een titelgevecht zeer kort bij zal komen.

Check hieronder het complete overzicht van deze week :

UFC 196 in Las Vegas, Nevada (5 Maart 2016)
– Women’s Bantamweight Fight (135 lbs) : #4 Amanda Nuñes vs. #11 Valentina Shevchenko
– Light-Heavyweight Fight (205 lbs) : #14 Gian Villante vs. #15 Ilir Latifi
– Middleweight Fight (185 lbs) : Vitor Miranda vs. Marcelo Guimaraes

UFN 85 in Brisbane, Queensland, Australië (20 Maart 2016)
– Featherweight Fight (145 lbs) : Daniel Hooker vs. Mark Eddiva
– Lightweight Fight (155 lbs) : Abel Trujillo vs. Ross Pearson


UFN 86 in Zagreb, Kroatië (10 April 2016)
– Welterweight Fight (170 lbs) : Bartosz Fabinski vs. Nicolas Dalby
– Light-Heavyweight Fight (205 lbs) : Igor Pokrajac vs. Jan Blachowicz
– Heavyweight Fight (265 lbs) : Gabriel Gonzaga vs. Ruslan Magomedov
– Heavyweight Fight (265 lbs) : Francis N’Gannou vs. Bojan Mihajlovic


UFC on FOX 19 in Tampa, Florida (16 April 2016)
– Lightweight Fight (155 lbs) : #2 Khabib Nurmagomedov vs. #5 Tony Ferguson * (Main Event)
– Women’s Bantamweight Fight (135 lbs) : #8 Bethe Correia vs. #13 Raquel Pennington
– Featherweight Fight (145 lbs) : #6 Cub Swanson vs. #10 Hacran Dias
– Lightweight Fight (155 lbs) : #8 Beneil Dariush vs. #13 Michael Chiesa

UFN 88 in TBA, Brazilië (14 Mei 2016)
– Lightweight Fight (155 lbs) : #14 Evan Dunham vs. Leonardo Santos
– Welterweight Fight (170 lbs) : #5 Demian Maia vs. #6 Matt Brown


* Khabib Nurmagomedov vervangt de geblesseerde Michael Johnson. Gevecht verplaatst van UFC 196 naar UFC on FOX 19.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(VIDEO) Bas Rutten voorspelt UFC 207: Nunes vs Rousey

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aankomende vrijdagnacht zal Ronda Rousey ...

Henry Cejudo: “Als ik je raak dan gaat dat pijn doen.”

Henry Cejudo begon zijn trainingskamp rennend voor zijn leven tijdens de bosbranden in Californië. ...

Conor McGregor

NSAC vermindert boetebedrag voor Conor Mcgregor naar 25.000 dollar

Er is weer een obstakel minder voor de confrontatie tussen Conor McGregor en Floyd ...

EPIC Hangout #031: UFC Orlando: Dos Anjos vs. Cerrone

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...