Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Afgelopen nacht werd het eerste Invicta evenement van  2016 gehouden, met Cris Cyborg in het main event. Invicta FC fans hebben lang moeten wachten voordat er weer een evenement op de agenda stond. Het vorige event dat werd gehouden, met een main event tussen Evinger en Kianzad vond plaatst op 12 september 2015.

Naast een titel gevecht tussen Cyborg en Ibragimova stond er nog een titel op het spel, namelijk de Strawweight titel van Livia Renata Souza die het moest opnemen tegen DeAnna Bennett. Zes van de zeven gevechten op de fight card eindigen in een vroegtijdige beslissing, dus er was gisteravond genoeg te zien in Costa Mesa, California.

7. Megan Anderson vs. Amber Leibrock
Het eerste gevecht van de avond ging tussen Megan Anderson en Amber Leibrock. Het laatste gevecht dat Anderson vocht ging verloren, de Belgische Cindy Dandois was veel te sterk voor de Australische. Leibrock maakte in juli 2015 een zeer sterk debuut voor Invicta waarbij zij haar tegenstander (Marina Shafir) KO wist te slaan binnen 37 seconden! De wereld was benieuwd hoe zij het in haar 2e gevecht vanaf zou brengen. Heel veel actie in de 1e ronde met een paar wilde combinaties van beide dames, die meteen de toon zouden zetten voor de rest van het gevecht. Anderson vocht het meest vooruit en was een paar keer gevaarlijk met harde knieën tegen het lichaam van Leibrock. In de 3e ronde wist Megan Anderson het gevecht af te maken d.m.v. een mooie (T)KO.

6. Angela Hill vs. Alida Gray
Alida Gray heeft tot dusver geen gemakkelijk carrière gehad. Toen zij een contract bij WSOF ondertekende in 2013, moest ze het in haar eerste gevecht meteen opnemen tegen de alom gevreesde Jessica Aguilar. Dit gevecht ging voor Gray verloren. Ze besloot na haar verlies over te stappen naar Invicta FC waar ze het in haar debuut aan de stok kreeg met de sterke Alexa Grasso. Ook dit gevecht wist Gray niet in een overwinning om te zetten. Opnieuw zou ze een tegenstander van formaat tegenover zich zien. Nadat de UFC besloot om het contract van Angela Hill te ontbinden, besloot Hill al snel om een contract te tekenen bij Invicta waar ze gisteravond dus haar debuut maakte. Hill kwam fel uit de startblokken, hield een hoog tempo en had vroeg succes met de ‘overhand right’. Hill had nog geen twee minuten nodig om Alida Gray tegen het canvas te werken. Ze won op indrukwekkende wijze door keiharde knieën en stoten tegen hoofd en lichaam.

5. Mizuki Inoue vs. Lacey Schuckman
Inoue is één van twee Japanse vechters op de fight card. Ze verloor haar eerste twee Invicta gevechten (Kowalkiewicz en Grasso) waarna ze terugkeerde naar Japan om daar haar DEEP JEWELS Strawweight titel te verdedigen. Dit deed ze me succes en won van Emi Fuijno. Zaterdagavond moest zij het opnemen tegen de doorgewinterde Lacey Schuckman. Inoue bleek al snel een flinke maat te groot te zijn voor Schuckman. Mizuki wist het gevecht meerdere malen naar de grond te brengen en was hier zeer dominant. Met felle ground and pound en tal van submssions pogingen was zij overduidelijk de betere. Schuckman hield de aanvallen zoveel mogelijk tegen maar moest uiteindelijk aftikken na de zoveelste armbar poging. Inoue’s eerste Invicta overwinning is hiermee een feit!

4. Amber Brown vs. Shino VanHoose
Amber Brown is bezig aan een indrukwekkende reeks gevechten. Van haar laatste zes ging er slecht één verloren en won zij er nu 3 op rij. De 20 jarige Shino VanHoose zou haar volgende slachtoffer moeten worden. VanHoose komt fel uit de startblokken, maar moet al snel inzien dat Brown de overhand neemt. VanHoose brengt het gevecht naar de grond door een slinkse ‘ trip takedown’, maar Brown maakt het vrij snel af via een mooie Guillotine Choke, die ze weet te pakken vanaf de bodem!

3. Colleen Schneider vs. Raquel Pa’aluhi
Schneider heeft al een lange MMA carrière achter de rug, ondanks dat ze pas in 2010 haar professionele debuut maakte, heeft zij al 15 gevechten op haar naam staan en deed ze in 2013 mee aan TUF. Ze kwam door de try-outs en mocht het opnemen tegen Shayna Baszler om een plek in het TUF huis te verdienen. Helaas voor Schneider ging dit gevecht verloren. Sindsdien heeft ze alweer 5 gevechten op haar naam staan waarvan ze er slechts één verloor, tegen Irene Aldana. Aan de andere kant van de kooi wacht Raquel Pa’Aluhi op haar kans om het op te nemen tegen de veterane. Raquel heeft op dit moment een streak van 3-0 en wil er ten koste van alles 4-0 van maken. Na een zéér spannend gevecht moest er voor het eerst die avond een jury beslissing aan te pas komen. Het zou een verdeeld besluit worden in het voordeel van Colleen Schneider.

2. Livia Renata Souza vs. DeAnna Bennett
Het eerste titelgevecht van de avond ging tussen Strawweights Livia Souza en DeAnna Bennett. Souza is sinds haar overwinning in april 2015 op Kankaanpaa de Invicta Strawweight kampioene en dat wil ze weten ook. De Braziliaanse is niet op haar mondje gevallen en verteld iedereen die het maar horen wil dat zij de beste Strawweight in de wereld is. DeAnna Bennett wil hier niets van weten en denkt het titelgevecht met Souza in haar voordeel te kunnen beslissen. Souza had er echter maar 90 seconden voor nodig om een einde te maken aan de mooie dromen van DeAnna. Met een geplaatste trap op het lichaam die werd opgevolgd door een paar harde stoten kwam er een einde aan het gevecht en blijft Livia de onbetwiste Strawweight kampioene van Invicta FC.

1. Cris Cyborg vs. Daria Ibragimova
Het verhaal en de geschiedenis van Cris Cyborg kennen we allemaal wel. Vanaf dat ze voet zette op Amerikaanse bodem en meerdere malen vocht voor zowel EliteXC, Strikeforce en Invicta was er niemand die het haar moeilijk kon maken. Ze won haar laatste 15 gevechten zonder al te veel inspanning en op haar gevecht met onze eigen Marloes Coenen na, wist ze iedereen in Invicta binnen  de 1e ronde te pakken. Het blijft niet alleen de vraag of er iemand is die van Cyborg zou kunnen winnen, de vraag zou ook gesteld kunnen worden wie het langer dan 1 ronde vol wet te houden. Gisteravond was het de Russische Daria Ibragimova die het opnam tegen Cris Cyborg. Cyborg nam de overhand door middel van een aantal harde knieën tegen het lichaam van Daria. Net toen we dachten dat de taaie Russin de 2e ronde zou halen, zette Cyborg nog een eindsprint en en wist door middel van een mooie combinatie stoten 2 seconden voor het einde van de eerste ronde het gevecht alsnog te beëindigen. John McCarthy sprong tussenbeide en maakte een einde aan het gevecht. Ibragimova bleef knockout achter op het canvas.

De conclusie die we mogen trekken na een met actie gevulde avond is dat het publiek en de fans de grote winnaar zijn. Op één na, werden alle gevechten vroegtijdig beëindigd via (T)KO of submission en zelfs het gevecht van Schneider en Pa’aluhi dat naar een jury beslissing ging had alle ingrediënten van een spannend gevecht.

Dit keer hoeven we gelukkig niet zo lang te wachten op een nieuw Invicta evenement, want al over 7 weken barst het geweld weer los! Invicta FC 16 staat ingepland voor 11 maart in Las Vegas, “The Fight Capitol of the World”! Alexa Grasso en Irene Aldana zullen hoe dan ook op de fight card staan, zo is inmiddels bekend gemaakt.

Fight of the Night: Anderson vs. Leibrock
Performance of the Night: Livia Renata Souza, Muzuki Inoue and Angela Hill

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

War Machine/Koppenhaver

War Machine veroordeeld tot levenslang voor mishandeling Christy Mack

Jon Koppenhaver, alias War Machine, is maandag veroordeeld tot minimaal 36 jaar en mogelijk ...

(Interview) Nick Salchow is klaar voor zijn WSOF debuut!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Nick Salchow is de eerste ...

Mayweather vs McGregor Embedded: Vlog Series – Aflevering 1

Het is geen UFC evenement maar Mayweather vs McGregor krijgt wel de UFC behandeling ...