Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


MAASTRICHT – Afgelopen nacht was het eerste UFC evenement van 2016 : UFC 195. Een card met op papier zeer leuke gevechten op zowel de Main als op de Preliminary Card. In deze recap een verslag van de 5 hoofdgevechten op de Main Card, en uiteraard de uitslagen van de 7 andere gevechten op de Preliminary Card.

1. Abel ”Killa” Trujillo vs. Tony ”2.0” Sims

Het eerste gevecht van de avond ging tussen Blackzilians vechter Abel Trujillo en KO-specialist van Team Elevation Tony Sims. Abel Trujillo vecht sinds 2012 in de UFC, en wist van zijn 7 gevechten er 3 te winnen. Drie gevechten werden er verloren, en een gevecht eindigde in een No-Contest. Zijn grootste overwinning tot nu toe boekte hij op voormalig WEC Lightweight Kampioen Jamie Varner. Trujillo verloor vrij recent van Gleison Tibau in Brazilië. De scheidsrechter kwam tussen beiden terwijl Trujillo nog helemaal niet out was. In principe zou dit resultaat gehandhaafd blijven, maar Tibau is inmiddels (voorlopig) geschorst door de USADA en de UFC omdat er sporen van verboden middelen waren gevonden in zijn bloed. Het kan dus goed zijn (mocht Tibau schuldig worden bevonden) dat het gevecht wordt veranderd in een No-Contest.
Tony Sims vecht pas sinds de zomer van 2015 in de UFC. In zijn debuut maakte hij meteen een goede indruk door Steve Montgomery te finishen via een KO in de eerste ronde. Twee maanden later vocht hij alweer in Canada tegen thuisfavoriet Olivier Aubin-Mercier. Sims werd continu op de grond gehouden door Aubin-Mercier, waardoor hij uiteindelijk in een lelijk gevecht verloor van de Canadees. Beide mannen konden dus een overwinning goed gebruiken.

Beide mannen openden vrij rustig en keken de kat een beetje uit de boom. Trujillo was iets aanvallender en proberen met powerstrikes Sims aan het wankelen te brengen. Sims daarentegen probeerde afstand te bewaren en van daaruit zijn stoten te plaatsen. Beide mannen hadden duidelijk respect voor elkaars punching power. Met nog 2 minuten op de klok in de eerste ronde probeert Sims een takedown. Trujillo ziet de opening en zet een Guillotine Choke aan. Sims probeert eruit te rollen, maar Trujillo rolt mee en kan de Choke strakker zetten. Sims komt er niet uit en tikt af. Een duidelijk statement van Trujillo die zich revancheert voor zijn ‘verlies’ een paar weken geleden tegen Gleison Tibau. Voor Sims een behoorlijke tegenvaller, aangezien hij nu twee gevechten achter elkaar niet heeft kunnen winnen.

2. Diego ”DB” Brandão vs. Brian ”T-City” Ortega

Het tweede gevecht van de avond ging tussen TUF 14 winnaar Diego Brandão en Black House talent Brian Ortega. Diego Brandão staat bekend om zijn agressieve vechtstijl zowel standup als op de grond. Brandão won zes van zijn negen UFC gevechten, maar laat het vaak afweten tegen de hooggerankte tegenstanders. Zo verloor hij van Conor McGregor, Dustin Poirier en Darren Elkins. Zijn laatste partij won Brandão binnen een halve minuut tegen Katsunori Kikuno in Japan.
Brian Ortega leek een flitsende start te maken in 2014 in de UFC. Hij versloeg Mike de la Torre na iets meer dan anderhalve minuut via een Rear Naked Choke. Helaas werd Ortega na afloop van het gevecht betrapt op het gebruik van anabolen steroïden. Hij werd negen maanden geschorst, en zijn overwinning werd omgezet in een No-Contest.
Afgelopen Juni maakte hij zijn comeback tegen veteraan Thiago Tavares. In een van de beste gevechten van 2015 had Ortega de langste adem en versloeg hij Tavares via TKO laat in de derde ronde.

In de eerste ronde was het vooral Diego Brandão die veel frisser en scherper leek, waardoor hij Ortega continu in zijn achteruit wist te zetten. Ortega wachtte vooral op de counter, maar wist weinig punten te scoren. Brandão was zowel in de eerste als in de tweede ronde de bovenliggende partij, waardoor Ortega wist dat hij een finish nodig had met ingang van de derde ronde.

Ortega gaat in de derde ronde voor de takedown, maar hij eindigt onderop. Ortega gaat voor een Guillotine Choke, maar dit mislukt. Ortega pakt vervolgens opnieuw de nek van Brandão, in de ”transition” weet hij vervolgens een Triangle Choke aan te zetten. Brandão komt er niet meer uit en moet aftikken. Een zeer mooie finish voor Ortega, al vraag je je af waarom dit pas kon nadat hij de eerste twee rondes had verloren. Na het Tavares gevecht opnieuw dus een ‘come from behind’ overwinning van Ortega, die daarmee nog maar eens bevestigd dat hij een groot talent is in de Featherweight divisie.

3. Lorenz ”The Monsoon” Larkin vs. Albert ”Einstein” Tumenov

Lorenz Larkin verloor in 2014 drie wedstrijden op een rij, en leek dan ook rijp voor een ”cut”. Larkin besloot terug te gaan naar zijn gewichtsklasse waar hij in Strikeforce Robbie Lawler in versloeg (Welterweight). Sindsdien lijkt Larkin een andere vechter. Larkin is veel fitter, veel sneller en veel preciezer. In 2015 weet hij John Howard & Santiago Ponzinibbio te verslaan. Beiden met TKO, en voor beide gevechten kreeg hij een bonus. Larkin zal de stijgende lijn willen doorzetten, en zal dit dus moeten doen tegen Albert Tumenov. Tumenov is een groot talent in de Welterweight divisie en won vier van zijn vijf gevechten in de UFC. Wat daar aan opvalt is dat hij twee keer won via een Headkick (T)KO. Zijn grootste overwinning was afgelopen Oktober tegen Alan Jouban. Tumenov staat in Rusland bekend als zeer goede bokser, en heeft ook nog nooit van een Submission gehoord. Of zou hij afgelopen nacht anders hebben bewezen?

Dat antwoord was nee. In een 15 minuten durend stand-up gevecht waren beiden vechters zeer actief. Tumenov wist Larkin in de eerste ronde meerdere malen goed te raken met stoten en kicks. Larkin moest continu in zijn achteruit, waardoor Tumenov vrij eenvoudig de ronde naar zich toetrok.
Ook de tweede ronde leek een prooi voor de Rus, al waren de lowkicks van Larkin dusdanig effectief dat ook deze techniek behoorlijk wat punten verdiende. Het lag er maar aan waar je naar keek. Tumenov vocht meer naar voren, en raakte ook veel. Maar Larkin daarentegen deed ook goed mee, en scoorde dus erg veel met zijn lowkicks. De derde ronde was veruit de beste ronde voor Lorenz Larkin. Tumenov kon nauwelijks nog op zijn linkerbeen lopen, waardoor hij regelmatig Southpaw ging staan. Larkin trok de ronde naar zich toe, maar had nog meer moeten focussen op het linkerbeen van Tumenov aangezien de Decision waarschijnlijk richting de Rus zou gaan.

De juryleden waren het niet eens. Twee juryleden zagen het 29-28 voor Tumenov, en een jurylid scoorde het gevecht 29-28 voor Larkin. Tumenov won dus via een verdeelde beslissing en zou wel eens de Top 15 van de divisie aankomende maandag kunnen binnenkomen. Voor Larkin is het zaak om zo snel mogelijk terug te keren in de Octagon, om deze verliespartij achter zich te laten.

4. Stipe Miocic vs. Andrei ”The Pitbull” Arlovski

Het Co-Main Event van de avond ging tussen de Amerikaanse Kroaat Stipe Miocic, en de Wit-Russische voormalig UFC Heavyweight Kampioen Andrei Arlovski.
Beide mannen hebben een mooie streak opgebouwd in de UFC, en kunnen bij een overwinning next in line zijn voor een titelgevecht tegen de winnaar van Werdum vs. Velasquez.
Miocic won zeven van zijn negen gevechten in de UFC, en versloeg in die zeven gevechten onder meer Mark Hunt, Roy Nelson & Fabio Maldonado. Arlovski is sinds zijn terugkeer in 2014 in de UFC ook aardig bezig, en wist alle 4 zijn wedstrijden te winnen. De meest spectaculaire overwinning kwam afgelopen jaar tijdens UFC 187 in Las Vegas, waar hij in een epische ronde Travis Browne wist te finishen. Afgelopen nacht vochten beide mannen (Miocic & Arlovski) tegen elkaar, waarschijnlijk dus voor de #1 contenderspot.

In het snelste gevecht van 2016 maakte de winnaar een statement. Beide mannen kwamen (zoals wel vaker op Heavyweight) voor de KO. Miocic wist na ongeveer 45 seconden als eerste te landen tegen het oor van Arlovski. Arlovski wankelde waardoor Miocic opnieuw een ferme rechter op het gezicht van Arlovski kon landen. Arlovski viel half out naar het canvas, waar Miocic het gevecht afmaakte met nog enkele stoten. 54 Seconden duurde het gevecht in totaal. Miocic die duidelijk geïrriteerd was door bepaalde uitspraken van Dana White (Miocic zou niet genoeg fans hebben en zou eerst een fanbase moeten opbouwen alvorens hij een Titleshot zou krijgen) liep af op Dana White en Lorenzo Fertitta en eiste een titelgevecht. Iets wat door zowel Lorenzo Fertitta als Dana White met applaus werd ontvangen. In het post-fight interview liet Miocic weten dat hij het titelgevecht verdient had, en geen genoegen met een ”nee” zou nemen. Het publiek was het er duidelijk mee eens, en ontving de woorden van Miocic met gejuich. Dana White liet later op de persconferentie weten dat Miocic zijn titelgevecht zou krijgen, aangezien hij het hem nu niet meer durfde te weigeren.

5. ”Ruthless” Robbie Lawler vs. Carlos ”The Natural Born Killer” Condit

Het Main Event van de avond ging tussen de huidig UFC Welterweight Kampioen Robbie Lawler en de voormalig UFC Interim Welterweight Kampioen & WEC Welterweight Kampioen Carlos Condit. Lalwer is sinds zijn terugkomst in de UFC bijna niet te stuiten, en won zeven van zijn acht partijen. Hij verloor van Johny Hendricks voor de Welterweight Titel, maar wist in de rematch de belt wel te bemachtigen. Afgelopen zomer verdedigde Lawler voor het eerst zijn belt tegen Rory MacDonald. In waarschijnlijk het beste gevecht van het jaar wist Lawler te winnen via een (T)KO in de vijfde ronde. Carlos Condit maakte na 1 jaar blessureleed afgelopen Mei zijn rentree in de UFC. Hij versloeg Thiago Alves via TKO aan het einde van de tweede ronde. Niemand had vervolgens verwacht dat hij daarna voor de titel mocht vechten. Niets was minder waar.

En dat Condit ‘game’ was bewees hij wel in misschien nu al het gevecht van het jaar 2016. In een fantastisch over en weer gevecht wisten beide mannen op hun manier het publiek een waardig titelgevecht voor te schotelen. Lawler die het moet hebben van zijn punching power probeerde continu kort bij Condit te vechten. Condit die het meer moet hebben van combinaties en techniek probeerde juist afstand te bewaren, en van daaruit Lawler te raken met stoten en trappen. 
Condit lijkt Lawler in de eerste ronde knockdown te slaan, al zou het ook kunnen dat hij zijn evenwicht verloor. Lawler was in ieder geval snel bij en vocht door. Condit wist meer te raken in de eerste ronde, en had Lawler af en toe in moeilijke posities waardoor de eerste ronde duidelijk naar Carlos Condit ging. De tweede ronde was de meest duidelijke ronde voor Lawler. Lawler wist Condit op zijn beurt knockdown te slaan, maar dit keer wist ook Condit te overleven. De derde ronde was de ronde waar na het gevecht het meest over getwist zou worden. Condit plaatste over de hele wedstrijd gezien meer stoten dan Lawler al was het landingspercentage van Lawler hoger. De derde ronde was dan ook erg close, toch leek de ronde voor Condit aangezien hij meer stoten wist te plaatsen en aanvallender vocht. De vierde ronde was daarentegen weer een duidelijke ronde voor Condit, die Lawler een paar keer aan het wankelen had. Echter staat Lawler bekend om zijn granieten kin, en gaf hij dus nauwelijks een krimp. De vijfde ronde was een absoluut feest voor de fans, en dan vooral de laatste anderhalve minuut. In een absoluut afsluitend slugfest stonden beide vechters te wankelen op hun benen, en leek het 15 seconden voor het einde op een dronkenmansgevecht die je wel eens ziet als je op zaterdagavond de stad ingaat. Lawler leek die vijfde ronde in de tas te hebben, al kon ook deze ronde voor Condit zijn aangezien ze beiden veel wisten te raken (en ook wisten te missen) in deze ronde.
De jurybeslissing was zeer controversieel. Lawler kreeg van twee juryleden het voordeel, Condit slechts van eentje waardoor Lawler kampioen bleef. Lawler liet weten dat hij Condit een fantastische vechter vond en hij absoluut open stond voor een rematch. Condit was sportief en liet weten dat hij het gevecht had moeten finishen en het niet aan de juryleden had moeten laten. Condit liet overigens weten dat hij misschien wel zijn laatste MMA partij had gevochten, en nog niet wist hoe hij zijn toekomst zag. Een rematch ligt in ieder geval waarschijnlijk wel in het verschiet, aangezien Dana White liet weten dat hij ook zoals velen dacht dat Condit had gewonnen.
Al met al een leuke Main Card. Ook de Prelims waren zeker het aanzien waard. Heb je de prelims niet gezien dan raad ik je zeker aan om deze terug te kijken. Met name Soto vs. Tanaka en Poirier vs. Duffy zijn gevechten waar de MMA liefhebber van zal smullen. 
Bekijk hier alle resultaten van UFC 195 in Las Vegas, Nevada.

Early Prelims :
– Sheldon Westcott verslaat Edgar Garcia via TKO (Punches) na 3:12 in de 1e ronde.
– Michinori Tanaka verslaat Joe Soto via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Dustin Poirier verslaat Joseph Duffy via UD (30-26, 30-27 & 30-27).
Prelims :
– Drew Dober verslaat Scott Holtzman via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Justine Kish verslaat Nina Ansaroff via UD (30-27, 30-27 & 29-28).
– Alex Morono verslaat Kyle Noke via SD (29-28, 29-28 & 27-30).
– Michael McDonald verslaat Masanori Kanehara via Submission (RNC) na 2:09 in de 2e ronde.
Main Card/PPV :
– Abel Trujillo verslaat Tony Sims via Submission (Guillotine Choke) na 3:18 in de 1e ronde.
– Brian Ortega verslaat Diego Brandão via Submission (Triangle Choke) na 1:37 in de 3e ronde.
– Albert Tumenov verslaat Lorenz Larkin via SD (29-28, 29-28 & 28-29).
– Stipe Miocic verslaat Andrei Arlovski via TKO (Punches) na 0:54 in de 1e ronde.
– Robbie Lawler verslaat Carlos Condit via SD (48-47, 48-47 & 47-48).

Performances of the Night :
– Michael McDonald ($50.000) (Foto)
– Stipe Miocic ($50.000)
 
Fight of the Night :
– Robbie Lawler vs. Carlos Condit
($50.000 per persoon)
Attendance :
– 10.300 
Gate :
– $2.00 miljoen.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Maak kennis met: Invicta Flyweight kampioen Barb Honchak

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In een divisie die tot ...

The Ultimate Fighter 26 Finale Recap

De UFC heeft afgelopen nacht een twaalfde kampioen toegevoegd aan de organisatie. Nicco Montano ...

Joe Lauzon

Joe Lauzon: “Stevie Ray lijkt op elk onderdeel solide.”

Joe Lauzon is al jaren een zeer vermakelijke vechter, en hij vecht morgen op ...

UFC 220 Free Fight: Stipe Miocic vs Junior Dos Santos 2

Stipe Miocic kan het record verbreken van meest opeenvolgende titelverdedigingen en zich nestelen als ...