Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT – Afgelopen nacht was er weer een UFC evenement. Het eerste evenement van de jaarlijkse 4 FOX evenementen. Zoals altijd op een FOX evenement in totaal vier gevechten op de Main Card. In totaal waren er negen Prelimgevechten. In deze recap doen we verslag van de vier gevechten op de Main Card, en kun je zoals altijd alle uitslagen terugvinden onderaan de recap.

1. ”Super” Sage Northcutt vs. Bryan ”Bam Bam” Barberena
Het eerste gevecht op de Main Card zou gaan tussen de ongeslagen Sage Northcutt en The MMA Lab vechter Bryan Barberena. Barberena nam twee weken geleden dit gevecht aan, nadat Andrew Holbrook met een blessure moest afzeggen. Barberena vocht in totaal twee keer voor de UFC, Hij won zijn debuut tegen Joe Ellenberger via TKO, maar verloor in Canada van Chad Laprise al dan niet controversieel via unanieme beslissing. Barberena was gepland om tegen Jonavin Webb te vechten in Pittsburgh, maar moest (naar eigen zeggen) deze kans met beide handen aangrijpen.
Sage Northcutt kwam via het programma ”Looking for a Fight” de UFC binnen. In zijn debuut imponeerde Northcutt door Francisco Trevino naar iets meer dan een minuut te finishen. Ook zijn tweede partij won Northcutt, ditmaal via een submission tegen Cody Pfister.
Northcutt heeft de UFC hypetrain volledig achter zich staan, en was dan ook favoriet voor dit gevecht tegen Bryan Barberena. Wat wel misschien belangrijk is om te melden, is dat dit gevecht op Welterweight plaatsvond, en niet zoals eerder tegen Andrew Holbrook op Lightweight. Dit betekend dus het debuut in de UFC voor Northcutt op Welterweight. Barberena vocht al zijn partijen in de UFC op Welterweight.

In de eerste ronde zochten beide mannen het juiste ritme. Northcutt wist Barberena enkele keren goed te raken met stoten die hem duidelijk uit balans brachten, maar ondanks dat vocht Barberena door. Een mooie ”throw” van Northcutt zorgde ervoor dat hij in dominante positie kwam op de grond. Hier gebeurde vrij weinig waarna beide mannen weer opstonden. In de laatste minuut van de eerste ronde wist Barberena een aantal goede linkerstoten richting het gezicht van Northcutt te raken. De ronde eindigde in het voordeel waarschijnlijk van Northcutt.
In de tweede ronde zag je het gevecht keren. Barberena kon het tempo van Northcutt beter bijhouden, en haalde de tiener naar de grond. Barberena liet zich de dominante positie niet meer afpakken. Hij wist zichzelf naar halfguard te manoeuvreren, waarna hij voor de Arm-Triangle Choke ging. Normaal gesproken moet je daarvoor in side-control zijn, en overstappen. Barberena zette de submission aan vanuit halfguard en dwong hiermee Sage Northcutt af te tikken.

Voor veel mensen een grote upset. Northcutt verliest voor het eerst in zijn Pro-MMA carrière, en lijkt op de grond nog vrij veel huiswerk te hebben. Maar hij is uiteraard pas 19 jaar, dus het mag duidelijk zijn dat de Texasboy nog een mooie toekomst in het verschiet heeft liggen. Voor Barberena is dit een grootse overwinning tegen iemand met zoveel hype achter zich. Een overwinning die ze Bryan Barberena nooit meer af zullen pakken. Een overwinning waarmee hij zich in de kijker heeft gespeeld.

2. Iuri ”Marajó” Alcantara vs. Jimmie ”El Terror” Rivera

Het tweede gevecht op de Main Card ging tussen de Braziliaan Iuri Alcantara en de Amerikaan Jimmie Rivera. Alcantara is een BJJ Black Belt, maar is standup ook zeer sterk. Van zijn 11 partijen in de UFC sloot hij er 7 winnend af. Het vervelende voor Alcantara is dat hij vaak niet thuisgeeft in de partijen die hem in de rankings omhoog kunnen schieten. Zo verloor hij van onder meer Hacran Dias, Urijah Faber & Frankie Saenz. De voormalig Jungle Fight kampioen wacht nog altijd op zijn eerste submission overwinning in de UFC, en zijn eerste UFC overwinning in de VS. Alcantara’s grootste overwinning tot nu toe was tijdens het laatste WEC evenement waar hij Ricardo Lamas met een KO wist te stoppen. Maar dit is inmiddels alweer meer dan 5 jaar geleden. Jimmie Rivera is een voormalig King of the Cage, Ring of Combat & Cage Fury FC kampioen. Rivera maakte indruk tijdens zijn UFC debuut vorig jaar in Schotland. Hij versloeg Marcus Brimage via TKO. Afgelopen November vocht Rivera in Brazilië tegen thuisfavoriet Pedro Munhoz. Rivera won een verdeelde beslissing, waardoor hij in de UFC nog altijd ongeslagen is. De vraag is dan ook kon Rivera die ongeslagen status afgelopen nacht voortzetten tegen Iuri Alcantara?

Die vraag werd beantwoord in een op en neer gaand gevecht dat 3 volle rondes zou duren. In die 3 rondes zou vooral Rivera veel druk zetten op Alcantara, en ook redelijk veel stoten landen. Ook de takedowns van Rivera waren sterk, waarmee hij ervoor zorgde dat de Braziliaan nauwelijks in zijn spel kwam. Opmerkelijk was wel dat Rivera zowel in de tweede als in de derde ronde knockdown werd geslagen door Iuri Alcantara. Rivera herstelde snel en stond meteen op na de knockdowns. Dit waren in principe de twee enige wapenfeiten van Alcantara in dit gevecht. Je zou zeggen dat het te weinig is, maar er zijn vaker vechters geweest die niet genoeg scoorden maar wel via een enkel wapenfeit een ronde wisten te winnen.

Helaas voor Alcantara bleek het dus inderdaad niet genoeg. Rivera won op alle scorekaarten 2 rondes tegen 1 en zet zijn ongeslagen UFC status dus voort met 3 gewonnen wedstrijden. Alcantara begint dus slecht aan 2016, en blijft matige met goede resultaten afwisselen. Alcantara die #14 gerankt is zou weleens zijn plek kunnen verliezen aankomende maandag (Ranking updates) aan Jimmie Rivera.

3. Josh ”The Warmaster” Barnett vs. ”Big” Ben Rothwell
Het Co-Main event van de avond zou gaan tussen voormalig UFC Heavyweight Kampioen Josh Barnett en de altijd taaie Ben Rothwell. Barnett maakte afgelopen September na iets minder dan 2 jaar zijn terugkeer in de Octagon. De BJJ Wizard won via een unanieme beslissing van Roy Nelson. Barnett heeft in de tijd dat hij niet vocht in de Octagon niet stil gezeten. Zo werd hij onder meer kampioen van Metamoris. Een van de beste Brazilian Jiu Jitsu organisaties. Ben Rothwell lijkt na een stroef begin in de UFC eindelijk zijn draai te hebben gevonden. ”Big Ben” heeft inmiddels een winstreak van 3 gevechten. Zo won hij van Brandon Vera (TKO), Alistair Overeem (TKO) & Matt Mitrione (Submission), en was hij gepland om in Ierland te vechten tegen Stipe Miocic. Helaas voor Rothwell viel Miocic een week voor het event geblesseerd uit, en ging het gevecht niet door. Rothwell is vrij allround, maar zal het tegen iemand met de credentials van Josh Barnett het liefst staand willen houden. Barnett daarentegen zal het gevecht zo snel mogelijk naar de grond willen brengen.

De eerste ronde speelde zich staand af. Barnett wist Rothwell al snel een bloedneus te slaan. Rothwell probeerde van alles, maar wist Barnett nauwelijks te raken. In de clinch was het vooral Barnett die punten wist te scoren. Al met al een hele eigenaardige eerste ronde die heel moeilijke te scoren was, maar waarschijnlijk naar Barnett ging op grond van schade.
In de tweede ronde gaan beide mannen verder met waarmee ze begonnen waren. Ongecontroleerde stoten werden er gegooid, en opnieuw werd er geclincht. Nu leek Rothwell meer te landen dan Barnett. Rothwell weet Barnett tegen de kooi aan te krijgen, waarna Barnett voor een takedown gaat. Rothwell ziet de opening, en grijpt de nek van Barnett. Gogo Choke!!!! Barnett tapt en Rothwell verslaat de BJJ Wizard & Huidig Metamoris kampioen Barnett. Barnett tapte nog nooit voor een choke tijdens een MMA wedstrijd (Verloor 2x via Submission Strikes & Injury tegen CroCop). Een ongelooflijke overwinning voor Ben Rothwell die hiermee nog harder aan de deur klopt bij de top van de Heavyweight divisie. De overwinning op zich is misschien niet eens zo verrassend, wat wel verrassend is was uiteraard de manier waarop (Submission) dit gevecht werd gefinisht.

4. Anthony ”Rumble” Johnson vs. Ryan ”Darth” Bader

Het Main Event van de avond zou gaan tussen Anthony Johnson en Ryan Bader. Een gevecht dat voor Ryan Bader gezien kan worden als title-eliminator. Dana White heeft gezegd dat mocht Bader winnen, hij hem een titelgevecht zal aanbieden. Of dit ook voor Johnson geldt is onbekend, maar met een win tegen Bader (en een KO overwinning in zijn laatste gevecht tegen Jimi Manuwa) zal Johnson ook zeker in aanmerking komen voor een rematch tegen Daniel Cormier of eventueel een nieuwe kampioen. Ryan Bader heeft maar liefst een winstreak van 5 gevechten opgebouwd. Alle vijf gevechten werden gewonnen via een beslissing. Bader is een zeer goede worstelaar, en dat etaleert hij dan ook in bijna al zijn gevechten. Anthony Johnson is in principe net als Bader ook een worstelaar, alleen is Bader meer gefocust op het worstelen. Johnson vecht bij voorkeur staand en heeft ongelooflijke KO power. Het enige nadeel van Johnson is dat zijn cardio na de eerste of tweede ronde vaak te wensen over laat. Daar zou voor Bader zeker een kans kunnen liggen.

Ryan Bader liet er geen gras over groeien en ging meteen voor de takedown. Johnson had dit door, waardoor hij optijd kon ”sprawlen”. Bader lag onderop, maar had de rechterarm van Johnson. Bader probeerde een Kimura aan te zetten, maar Johnson draaide mee waardoor het gevaar voorlopig was geweken. Sterker nog Johnson wist zich in de Mount positie op de rug van Bader te manoeuvreren. Alleen de arm die Bader nog steeds vast had zorgde ervoor dat Johnson niet kon stoten. Bader moest vervolgens los laten, waarna het een koud kunstje was voor Anthony Johnson om via Ground and Pound Ryan Bader KO te slaan.

Opnieuw een statement van Anthony Johnson, die na zijn overwinning tegen Jimi Manuwa een paar maanden geleden opnieuw in de race is voor een titleshot. Voor Bader die 5 gevechten achter elkaar won is dit een behoorlijke setback. Hij zal zich opnieuw een weg naar boven moeten vechten om weer in het zicht van de titel te komen.

Al met al een hele leuke Main Card. De Prelims vielen op enkele na wat tegen, vorige keer was dit juist andersom. Maar voor de volledigheid kun je toch het beste alles terug zien.

Bekijk hier alle resultaten van UFC on FOX 18 in Newark, New Jersey.

Early Prelims :
– Tony Martin verslaat Felipe Olivieri via Tech.Submission (RNC) na 3:02 in de 3e ronde.
– Damon Jackson vs. Levan Makashvili eindigde in een Majority Draw (29-27, 28-28 & 28-28).*
– Randy Brown verslaat Matt Dwyer via UD (29-28, 29-28 & 29-28).

* Makashvili kreeg in de 3e ronde een punt in mindering, wegens het landen van een illegale knie & een ”eye-poke”.

Prelims :
– Alex Cáceres verslaat Masio Fullen via UD (30-27, 30-27 & 30-27).
– Alexander Yakovlev verslaat George Sullivan via KO (Punches) na 3:59 in de 1e ronde.
– Wilson Reis verslaat Dustin Ortiz via UD (30-27, 30-27 & 30-27).
– Rafael Natal verslaat Kevin Casey via TKO (Punches) na 3:37 in de 3e ronde.
– Carlos Diego Ferreira verslaat Olivier Aubin-Mercier via UD (30-27, 29-28 & 29-28).
– Tarec Saffiedine verslaat Jake Ellenberger via UD (29-28, 29-28 & 29-28).

Main Card :
– Bryan Barberena verslaat Sage Northcutt via Sub. (Arm-Triangle Choke) na 3:06 in de 2e ronde.
– Jimmie Rivera verslaat Iuri Alcantara via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Ben Rothwell verslaat Josh Barnett via Submission (Gogo Choke) na 3:48 in de 2e ronde.
– Anthony Johnson verslaat Ryan Bader via KO (Punches) na 1:26 in de 1e ronde.

Performances of the Night :
– Ben Rothwell ($50.000)
– Anthony Johnson ($50.000)

Fight of the Night :
– Iuri Alcantara vs. Jimmie Rivera
($50.000 per persoon) (Foto)

Attendance :
10.555

Gate :
$818.000

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(DOCUMENTAIRE) THE REEM SEIZOEN 4 – AFLEVERING 4

Een brand new The Reem S4 aflevering. Volgende week stapt Alistair Overeem de octagon ...

UFC 205: Alvarez vs McGregor : Line-up, uitzendtijden en zenders (update)

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdag zal Eddie Alvarez ...

UFC 200 Tate vs Nunes Recap: Biggest card in history!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Den Bosch- Na al twee ...

UFC Fight Night 124 Stephens vs. Choi Recap

Jeremy Stephens en Doo Ho Choi verzorgde afgelopen nacht het main event van UFC ...