Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

16 februari 1996 was de eerste keer dat Bruce Buffer de Octagon binnenstapte als UFC Announcer. Tijdens UFC 8 in Puerto Rico begon zijn carrière bij de UFC, en nu (20 jaar later) is hij niet meer weg te denken.

“Ladies and gentlemen, WE…ARE…LIVE!!”, de legendarische woorden waarmee Buffer elke PPV opent. Elke UFC fan krijgt kippenvel en schuift wat verder naar het puntje van zijn stoel. En dan is het tijd voor het main event, “This is the main event of the evening”. Iedere UFC fan zal dit ook met een Bruce Buffer stemmetje meelezen. Ondertussen zijn de uitspraken legendarisch geworden en is een UFC evenement zonder Bruce toch altijd net iets minder.

Buffer, geboren in Tulsa Oklahoma, kwam voor het eerst in aanraking met Martial Arts toen hij dertien jaar oud was. Toen woonde hij nog in Philadelphia en begon hij met Judo en behaalde hij zijn groene band. Op zijn vijftiende jaar verhuisde Buffer naar Malibu, daar leerde hij twee studenten van Chuck Norris kennen en wist hij zijn zwarte band te behalen in Tang Soo Do. Rond zijn twintigste is Bruce nog begonnen met kickboksen, maar moest dit helaas op zijn dertigste alweer opgeven. Op aanraden van doktoren moest hij stoppen met sparren na zijn tweede hersenschudding.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));


Bruce Buffer has a message!!
Geplaatst door UFC Nederland op zondag 28 september 2014

Ook zijn halfbroer Michael heeft zijn stem achter gelaten in de vechtsport wereld, zo opent hij elk boks gevecht met “Let’s get ready to rumble!”. De bekendste uitspraken van Bruce zijn “Ladies and gentlemen, we…are…live!”, “This is the main event of the evening”, “This is the moment you’ve all been waiting for” en natuurlijk “It’s time!”.

Naast zijn bekende uitspraken heeft hij ook een bekende beweging, welke hij de “Buffer 180” noemt. Hier springt hij omhoog en draait 180 graden in de richting van de hoek waar hij de eerste vechter zal aankondigen. Buffer gebruikt ook regelmatig een 45 of 90 graden draai en bewaard zijn “Buffer 180” dan meestal voor het Co-main en Main Event. Bij het aankondigen van Frank Mir en Brock Lesnar tijdens UFC 100 gebruikte Bruce de “Buffer 360”. Maar heeft daarna gezworen dit nooit meer te doen. Maar toch heeft Bruce op Sherdog Radio Network laten weten dat hij de “Buffer 360” misschien ooit nog weleens zal gebruiken. Daarnaast heeft hij ook nog de “Buffer Bow”. Deze gebruikt hij alleen maar bij Randy Couture, hierbij buigt hij als een ridder voor een koning.

De UFC zonder Bruce Buffer zal niet het zelfde zijn, dus laten we hopen dat hij nog een tijdje zal blijven. Wij van Epic MMA feliciteren Bruce met zijn twintig jarig jubileum, en hopen op nog twintig jaar aan legendarische aankondigingen!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Fight Night Melbourne Free Fight: Derek Brunson vs. Roan Carneiro

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Dit weekend zal de UFC ...

Who's Next ?!? UFC Fight Night 87: Overeem vs. Arlovski

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze rubriek spelen we ...

UFC Fightpass zonder creditcard? Ja het is mogelijk!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdag zal Gegard Mousasi ...

UFC 208 Holm vs. De Randamie Countdown

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aankomend weekend zal er geschiedenis ...