Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT – Ook deze week waren er weer een aantal nieuwe gevechtsaankondigingen. Helaas slechts zeven stuks. Wel werd het Main Event van UFN 86 in Zagreb bekend gemaakt. In deze korte recap bespreken we de meest in het oog springende affiches, en kun je uiteraard onderaan de complete lijst van gevechten vinden.


Ben Rothwell vs. Junior Dos Santos

Maandagmorgen maakte de UFC bekend dat Ben Rothwell en Junior Dos Santos het tegen elkaar zullen gaan opnemen tijdens het Main Event van UFN 86 in Zagreb, Kroatië.
Ben Rothwell is bezig aan een ongekende run in de UFC. Zo versloeg hij achtereenvolgens Brandon Vera, Alistair Overeem, Matt Mitrione & Josh Barnett. Zowel Mitrione als Barnett werden gefinisht met een Gogo Choke. Een Choke die Rothwell heeft geleerd van zijn BJJ Trainer Luiz Claudio. Dos Santos zijn laatste overwinning dateert van December 2014 toen hij won van Stipe Miocic. Dos Santos kan een overwinning goed gebruiken na zijn verlies afgelopen December tegen Alistair Overeem. Dos Santos is voor het eerst sinds jaren door dit verlies buiten de Top 5 gekomen en zal een plaats in de Top 5 absoluut willen terug winnen.
Robert Whittaker vs. Rafael Natal

Fan’s Favourite Robert Whittaker zal ook weer in de Octagon te bewonderen zijn. De zeer sterke standup vechter uit Nieuw-Zeeland zal het opnemen tijdens UFC 197 tegen de Braziliaan Rafael Natal. Beide mannen hebben een 4 fight winstreak met Uriah Hall als gemeenschappelijk slachtoffer in een van die 4 wedstrijden. Beide mannen zijn vrij allround, al vecht Whittaker zoals eerder gezegd het liefst staand en heeft Natal een voorkeur voor het grondgevecht.
Natal kan zich met een overwinning de Top 10 van de divisie invechten. Whittaker kan zelfs aankloppen bij de Top 5. Al met al een heel erg intrigerend gevecht om naar uit te kijken tussen twee zeer sterke vechters die allebei een stijgende lijn willen voortzetten. Overigens is het niet bekend of dit gevecht op de Main Card zal staan, dit wordt later bekend gemaakt.
Justin Scoggins vs. Ben Nguyen  
Na een knappe overwinning vorige week tegen Ray Borg heeft Justin Scoggins zich in de Top 15 van de divisie gevochten. De Kempo Karate Black Belt liet weten dit jaar nog in de buurt van een titelgevecht te willen komen. Daarvoor heeft hij nog een aantal gevechten nodig. Zijn tegenstander is niemand minder dan Ben Nguyen. Nguyen is niet gerankt maar maakte indruk in zijn twee UFC gevechten. Alptekin Ozkilic en Ryan Benoit werden beiden verslagen in de eerste ronde. Een mooie kans voor Ben Nguyen om zich de Top 15 in te vechten. Voor Scoggins een gevecht om te laten zien dat hij in die Top 15 thuis hoort, en hij serieus snel een titlerun wil gaan maken. Het gevecht tussen beide mannen zal plaats vinden in Brisbane, Queensland, Australië. Een ‘thuisvoordeel’ voor de Amerikaan Nguyen die in Australië woont.
Jessica Aguilar vs. Juliana Lima
Afgelopen woensdag maakte Juliana Lima bekend dat ze een contract had getekend om te vechten tijdens UFC 197 tegen Jessica Aguilar. Lima won twee van haar drie wedstrijden in de UFC, en kwam alleen tekort in haar UFC debuut tegen huidig kampioene Joanna Jedrzejczyk. Jessica Aguilar werd jaren gezien als de #1 Strawweight van de wereld. Aguilar zat bij WSOF en was daar kampioen. Omdat er geen uitdagingen meer voor haar waren in die organisatie stapte ze over naar de UFC. In Augustus vorig jaar maakte ze haar debuut tegen #1 contender Claudia Gadelha. Gadelha won en verzekerde zichzelf met die overwinning van een rematch met Joanna Jedrzejczyk. Voor Aguilar is het dus zaak om deze wedstrijd te winnen om zo snel mogelijk te klimmen in de rankings en haar verwachtingen waar te maken.
Buiten deze vier gevechten zijn er dus nog drie gevechten bekend gemaakt. Deze gevechten kun je alle zeven terugvinden in het overzicht hieronder.

Check hier het complete overzicht van deze week :

UFC 196 in Las Vegas, Nevada (5 Maart 2016)
– Featherweight Fight (145 lbs) : Julian Erosa vs. Teruto Ishihara

UFN 85 in Brisbane, Queensland, Australië (20 Maart 2016)
– Flyweight Fight (125 lbs) : #12 Justin Scoggins vs. Ben Nguyen
– Women’s Bantamweight Fight (135 lbs) : Rin Nakai vs. Leslie Smith

UFN 86 in Zagreb, Kroatië (10 April 2016)
– Heavyweight Fight (265 lbs) : #5 Ben Rothwell vs. #6 Junior Dos Santos (Main Event)
UFC 197 in Las Vegas, Nevada (23 April 2016)
– Women’s Strawweight Fight (115 lbs) : #13 Jessica Aguilar vs. #14 Juliana Lima
– Middleweight Fight (185 lbs) : #8 Robert Whittaker vs. #12 Rafael Natal
– Light-Heavyweight Fight (205 lbs) : Clint Hester vs. Marcos Rogerio De Lima  
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Tyron Woodley is trainingskamp begonnen voor gevecht in juli

Tyron Woodley laat weten dat hij is begonnen aan een traningskamp voor een gevecht ...

(Video) UFC Road to the Octagon: Maia vs Condit

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdagnacht verzorgen Demian Maia ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Jose Aldo vervangt de geblesseerde Frankie Edgar en krijgt een rematch tegen UFC-kampioen Max ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Donald Cerrone zal het main event verzorgen van UFC Gdansk met de ongeslagen Darren ...