Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT – Ook deze week waren er weer een aantal gevechtsaankondigingen. Maar liefst 18 stuks. Ook werden er vier gevechten veranderd in verband met blessures. En eindelijk werden de eerste twee gevechten (waaronder het Main Event) voor UFN 87 in Rotterdam bekend gemaakt. In deze recap zullen we aandacht geven aan de belangrijkste/interessantste gevechten die deze week bekend werden gemaakt. En uiteraard voor de totaliteit de complete lijst onderaan deze recap.


Alistair Overeem vs. Andrei Arlovski


Zaterdagavond ging het gerucht rond dat Alistair Overeem het zou gaan opnemen tegen teamgenoot Andrei Arlovski. Het gerucht bleek zoals wel vaker waar te zijn. Coach Greg Jackson liet weten dat beide mannen in Albuquerque, New Mexico zullen trainen voor dit gevecht met verschillende trainers en op verschillende tijden. Jackson zelf zal Arlovski coachen tijdens het gevecht tegen Overeem. Normaal maakt hij geen keuze bij twee teamgenoten, ditmaal dus wel. Arlovski bevestigde het gevecht op Twitter & Facebook. Arlovski komt van een KO verlies tegen Miocic, en zal snel weer de weg naar boven willen bewandelen. Overeem krijgt naar eigen zeggen bij winst een titelgevecht aangeboden tegen de UFC Heavyweight Kampioen. Wie er met de winst vandoor gaat zullen we zien op 8 Mei.


Stefan Struve vs. Antonio Silva


UFC Rotterdam heeft nog een gevecht erbij . Niemand minder dan Stefan Struve zal de Octagon betreden tegen Antonio Silva. Struve is inmiddels niet meer geranked in de Top 15 van de divisie na een aantal mindere prestaties. Beide kunnen een overwinning heel goed gebruiken om aan te kloppen (of de positie te verstevigen) bij de Top 15. Voor Struve een perfecte kans om voor eigen publiek aan een opmars in de divisie te beginnen. Struve won een aantal jaren geleden van Stipe Miocic, de man die nu kort bij een titelgevecht zit. Bigfoot’s grootste overwinning was in zijn Strikeforce tijd tegen Fedor Emelianenko. In de UFC won Bigfoot onder meer van Alistair Overeem. Struve zal voor het Nederlandse publiek een goede partij willen neerzetten. Of dit gaat gebeuren gaan we zien op 8 Mei in Ahoy.

Anthony Pettis vs. Edson Barboza


Woensdagnacht werd bekend gemaakt dat voormalig UFC Lightweight Kampioen Anthony Pettis het zal gaan opnemen tegen de Braziliaan Edson Barboza. Voor Pettis een snelle terugkeer in de Octagon na het verlies afgelopen Januari tegen Eddie Alvarez. Voor Pettis een zeer belangrijke partij aangezien hij zijn vorige twee partijen verloor. De voormalig kampioen zal moeten winnen van Edson Barboza. Barboza staat net als Pettis bekend om zijn zeer goede kicks. Barboza verloor in December van Tony Ferguson, en kan net als Pettis een overwinning zeer goed gebruiken. Beide mannen zullen het tijdens UFC 197 in Las Vegas, Nevada tegen elkaar gaan opnemen. Je mag ervan uit gaan dat dit gevecht op de Main Card zal plaatsvinden. Een gevecht dat alle ingrediënten heeft om Fight of the Night te worden.
Andre Fili vs. Yair Rodriguez
Op dezelfde card als Pettis vs. Barboza zullen Andre Fili & Yair Rodriguez de degens kruisen. Andre Fili traint bij Team Alpha Male en is een groot talent. Tot nu toe is het voor Fili stuivertje wisselen in de UFC. Winst-Verlies-Winst etc. Fili kan voor het eerst in zijn carrière back-to-back victories boeken, dit zal moeten gebeuren tegen Yair Rodriquez. Rodriquez heeft tot noch toe alleen succes gekend in de UFC. Allereerst won hij TUF Latin America, waarna hij (opnieuw in Mexico) won van Charles Rosa. Tijdens zijn VS debuut afgelopen Oktober won ”El Pantera” van de Nieuw Zeelander Daniel Hooker waardoor de verwachtingen voor de Mexicaan steeds hoger worden. UFC 197 heeft al een aantal mooie partijen staan, maar ook deze partij mag daarbij genoemd worden tussen twee grote talenten in de Featherweight divisie.
Court McGee vs. Santiago Ponzinibbio

Woensdagavond werd bekend gemaakt dat TUF 11 winnaar Court McGee het zal opnemen tegen de Argentijn Santiago Ponzinibbio. McGee lijkt eindelijk hersteld van zijn blessures. Zo won hij afgelopen December na een afwezigheid van twee jaar van Marcio Alexandre Jr. Nu dus snel weer een nieuw gevecht tegen Santiago Ponzinibbio. De sympathieke Argentijn kwam via TUF Brazil 2 de UFC binnen. Ponzinibbio had de finale gehaald, maar was geblesseerd en werd vervangen. Inmiddels heeft ”Gente Boa” bewezen een zeer attractieve vechter te zijn die altijd voor de finish gaat. Na een setback afgelopen Juni tegen Lorenz Larkin, wist de Argentijn in December Andreas Stahl via TKO het zwijgen op te leggen. McGee en Ponzinibbio nemen het tegen elkaar op tijdens UFC on FOX 19 in Tampa, Florida. Tip : Mis het niet!!!
Patrick Cummins vs. Antonio Rogerio Nogueira

Lil Nog (zoals Rogerio Nogueira vaak wordt genoemd) zal het tijdens UFC 198 in Brazilië opnemen tegen Patrick Cummins. Nogueira vocht voor het laatst tijdens UFC 190 in Brazilië tegen landgenoot Shogun. Nogueira verloor een controversiële decision. De Braziliaan kan een overwinning goed gebruiken, deze zal moeten komen tegen NCAA Division 1 worstelaar Patrick Cummins. Cummins heeft bewezen na het debacle tegen Daniel Cormier zeker UFC waardig te zijn. Cummins kwam alleen te kort tegen de top van de divisie, maar wist al zijn andere wedstrijden wel redelijk eenvoudig naar zich toe te trekken. Of Cummins dit gevecht naar de grond wil halen is nog maar de vraag. Nogueira is zeer sterk op de grond waardoor dit een gevaar kan zijn. Wat er gaat gebeuren zullen we 14 Mei gaan zien.

Francisco Trinaldo vs. Yancy Medeiros


Op hetzelfde evenement in Brazilië staat een potentiële Fight of the Night matchup. Francisco Trinaldo neemt het op tegen de Hawaiiaan Yancy Medeiros. Beide mannen zijn vrij allround maar blijven bij voorkeur staand vechten. Trinaldo heeft een 5 fight winstreak en versloeg recent nog Ross Pearson in Boston, Massachusetts. Medeiros won in December een controversiële split decision tegen John Makdessi. Medeiros is lid van het Skrap Pack (dat bestaat uit onder andere Gilbert Melendez, Jake Shields en de Diaz broertjes) en traint bij Cesar Gracie Jiu-Jitsu in Lodi, Californië. Medeiros heeft een hele agressieve stijl, en is hierdoor een echte publiekslieveling. Net als Trinaldo vecht hij altijd aanvallend waardoor deze partij bij voorbaat garant staat voor veel vuurwerk. Een partij om naar uit te kijken.

Warlley Alves vs. Bryan Barberena


Warlley Alves is bij het grote publiek niet een heel bekende vechter. De TUF Brazil 3 winnaar is ongeslagen in zijn MMA carrière en is 4-0 in de UFC. Chael Sonnen voorspelde een aantal jaren geleden tijdens TUF Brazil dat Alves ooit kampioen ging worden in de UFC. De Braziliaan lijkt in ieder geval goed op weg. Zijn tegenstander Bryan Barberena was tot zijn gevecht tegen Sage Northcutt voor veel MMA fans ook een vrijwel onbekende vechter. De MMA Lab vechter vocht tot nu toe drie keer in de UFC, en won twee keer. Zijn meest memorabele winstpartij behaalde hij dus afgelopen Januari tegen Sage Northcutt. Alves lijkt favoriet in deze wedstrijd, maar Barberena heeft al eerder bewezen dat hij vanuit de underdog positie erg gevaarlijk kan zijn. Of dit opnieuw het geval is zullen we zien op 14 Mei.

Buiten deze acht gevechten waren er nog veel meer gevechten die deze week bekend werden gemaakt. Deze gevechten (plus de acht die we besproken hebben) kun je terugvinden in het overzicht hieronder.

Check hier het complete overzicht van deze week :


UFN 83 in Pittsburgh, Pennsylvania (21 Februari 2016)
– Women’s Bantamweight Fight (135 lbs) : Lauren Murphy vs. Kelly Faszholz *
– Bantamweight Fight (135 lbs) : Cody Garbrandt vs. Augusto Mendes **
– Middleweight Fight (185 lbs) : Leonardo Augusto Guimaraes vs. Anthony Smith ***

UFN 84 in Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk (27 Februari 2016)
– Lightweight Fight (155 lbs) : Teemu Packalen vs. Thibault Gouti ****

UFC on FOX 19 in Tampa, Florida (16 April 2016)
– Lightweight Fight (155 lbs) : Drew Dober vs. Islam Makhachev
– Welterweight Fight (170 lbs) : Court McGee vs. Santiago Ponzinibbio
– Middleweight Fight (185 lbs) : Cezar Ferreira vs. Caio Magalhaes


UFC 197 in Las Vegas, Nevada (23 April 2016)
– Lightweight Fight (155 lbs) : #3 Anthony Pettis vs. #8 Edson Barboza
– Featherweight Fight (145 lbs) : Andre Fili vs. Yair Rodriguez 
– Lightweight Fight (155 lbs) : James Vick vs. Glaico Franca
– Lightweight Fight (155 lbs) : Kevin Lee vs. Efrain Escudero
– Welterweight Fight (170 lbs) : Danny Roberts vs. Dominique Steele


UFN 87 in Rotterdam, Nederland (8 Mei 2016)
Heavyweight Fight (265 lbs) : #3 Alistair Overeem vs. #5 Andrei Arlovski (Main Event)
– Heavyweight Fight (265 lbs) : Stefan Struve vs. #12 Antonio Silva 

– Lightweight Fight (155 lbs) : Yan Cabral vs. Reza Madadi


UFC 198 in TBA, Brazilië (14 Mei 2016)
– Light-Heavyweight Fight (205 lbs) : #10 Patrick Cummins vs. #11 Antonio Rogerio Nogueira
– Lightweight Fight (155 lbs) : Francisco Trinaldo vs. Yancy Medeiros
– Welterweight Fight (170 lbs) : Warlley Alves vs. Bryan Barberena  


* Kelly Faszholz vervangt de geblesseerde Sarah Moras.
** Augusto Mendes vervangt de zieke John Lineker.
*** Anthony Smith vervangt de geblesseerde Trevor Smith.
**** Thibault Gouti vervangt de geblesseerde Lukasz Sajewski.

Powered by:Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Marlon Moraes

Marlon Moraes wil moeilijke weg naar de top

Kan Marlon Moraes laten zien waarom zijn bijnaam 'Magic' luidt?

Dana White: Lookin’ for a Fight – Episode 4

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Dana White, Matt Serra en ...

Mousasi: ‘’Een overwinning op Belfort stelt niet meer zoveel voor.’’

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De UFC Middleweight divisie staat ...