Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT – Ook deze week waren er weer een aantal gevechtsaankondigingen. Maar liefst 11 stuks. Een titelgevecht werd geschrapt vanwege een blessure, terwijl er een ander titelgevecht opnieuw werd ingepland. Ook in totaal vier nieuwe gevechtsaankondigingen voor UFN 87 in Rotterdam. Waardoor de Rotterdam card op dit moment uit 7 gevechten bestaat. In deze recap zullen we aandacht geven aan de belangrijkste/interessantste gevechten die deze week bekend werden gemaakt. En uiteraard voor de totaliteit de complete lijst onderaan deze recap.


Conor McGregor vs. Nate Diaz

Afgelopen dinsdag kwam het vervelende nieuws naar buiten dat Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos geblesseerd was. Hierdoor kon hij niet vechten op 5 Maart voor de Lightweight Titel tegen Conor McGregor.
Voor veel fans een grote teleurstelling. De UFC wilde dat Conor McGregor op de card bleef. Nadat Aldo (niet fit) en Edgar (blessure) niet in staat waren om in te vallen, bleven er voor de UFC drie opties open : Donald Cerrone, Nate Diaz & Anthony Pettis. Uiteindelijk viel de keuze op Nate Diaz. Diaz kon niet optijd meer voldoen aan de Lightweight limiet, waardoor dit gevecht plaats zal vinden op Welterweight. Ondanks dat het gevecht geen titelgevecht is zal dit gevecht dienen als Main Event voor UFC 196 in Las Vegas, Nevada. Een ding is zeker bij beiden heren : Spektakel gegarandeerd!!!

Fabricio Werdum vs. Stipe Miocic


Het gevecht dat al weken in de lucht hing werd eindelijk afgelopen maandag bevestigd door zowel Fabricio Werdum als Stipe Miocic. Fabricio Werdum zal zijn Heavyweight belt verdedigen op 14 Mei 2016 in Brazilië tegen de Amerikaanse Kroaat Stipe Miocic. Miocic verzekerde zichzelf van een titleshot na zijn overwinning in Januari tegen Andrei Arlovski. Door de blessure van Velasquez zou Miocic al begin deze maand invallen om te vechten tegen Fabricio Werdum. Helaas raakte Werdum ook geblesseerd. Nu Velasquez nog steeds geblesseerd is was het gevecht tussen Werdum en Miocic een logisch gevolg. Werdum zal voor het eerst zijn titel verdedigen, en mag dat dus doen in zijn thuisland Brazilië. Met Ronaldo ”Jacaré” Souza vs. Vitor Belfort op het Co-Main Event belooft UFC 198 veel goeds.

John Dodson vs. Manvel Gamburyan


John Dodson is terug in de divisie waarin hij zijn UFC debuut maakte. Daarin neemt hij het op tegen de Armeense veteraan Manny Gambruyan. Dodson won tijdens zijn debuut voor de UFC van TJ Dillashaw met KO wat hem ook nog eens de TUF 14 bokaal opleverde. Dodson ging vervolgens naar Flyweight waar hij alles won op twee gevechten na. Beiden keren kwam hij te kort tegen huidig kampioen Demetrious Johnson. Gamburyan is een echte gatekeeper in de UFC Bantamweight divisie en wisselt goede performances af met matige gevechten. Gamburyan heeft op dit moment een 2 fight winstreak, en kan met een overwinning op Dodson verder omhoog kijken en zich terug vechten in de rankings. Dodson is nog steeds #2 gerankt in de Flyweight divisie, maar dat zal na dit gevecht switchen.

Rashid Magomedov vs. Chris Wade


Opnieuw heeft UFN 87 in Rotterdam op voorhand een geweldige matchup toegewezen gekregen. Zowel Magomedov als Wade zijn beiden ongeslagen in de UFC. Beide mannen wonnen vier keer. Voor Magomedov is het de eerste keer dat hij op neutraal grondgebied vecht in de UFC. De Rus won drie keer in Brazilië van drie Brazilianen en een keer in Amerika van een Amerikaan. Wade vocht vier keer in Amerika en wist alle vier de gevechten winnend af te sluiten. Magomedov kan met een overwinning weer een paar plaatsjes stijgen in de ranking, de Rus sluit de ranking met de 15e plaats op dit moment. Wade kan met een overwinning de plaats van Magomedov innemen. Op voorhand een gevecht om naar uit te kijken tussen twee grote talenten in de UFC Lightweight divisie. Op voorhand een schitterend gevecht voor in Ahoy op 8 Mei.

Sergio Pettis vs. Chris Kelades


Na een slecht begin van 2015 voor zowel Anthony als broertje Sergio Pettis, wist Sergio Pettis in zijn laatste partij in Oktober te winnen van Chris Cariaso. Door deze overwinning kwam Sergio Pettis de UFC Flyweight rankings binnen. De 22-jarige Sergio Pettis vocht maar liefst al zes partijen in de UFC. Van die zes partijen won hij er vier. Chris Kelades vocht tot nu toe drie keer in de UFC. Hij maakte zijn debuut op short notice in 2014 tegen Paddy Holohan in Canada. In een Fight of the Night performance won Kelades voor zijn thuispubliek via Unanieme Beslissing. Vervolgens verloor hij van Ray Borg, waarna hij afgelopen Augustus (opnieuw in Canada) via een verdeelde beslissing wist te winnen tegen Chris Beal. Zowel Sergio Pettis en Chris Kelades zijn beiden vrij allround, waardoor dit gevecht beide kanten op kan gaan.

Buiten deze vijf gevechten waren er nog meer gevechten die deze week bekend werden gemaakt. Deze gevechten (plus de vijf die we besproken hebben) kun je terugvinden in het overzicht hieronder.

Check hier het complete overzicht van deze week :


UFC 196 in Las Vegas, Nevada (5 Maart 2016)
– Welterweight Fight (170 lbs) : (#C FeaW) Conor McGregor vs. (#6 LW) Nate Diaz (Main Event)*


UFN 86 in Zagreb, Kroatië (10 April 2016)
– Heavyweight Fight (265 lbs) : Jared Cannonier vs. Cyril Asker


UFC on FOX 19 in Tampa, Florida (16 April 2016)
– Bantamweight Fight (135 lbs) : (#2 FlyW) John Dodson vs. Manvel Gamburyan
– Welterweight Fight (170 lbs) : Randy Brown vs. Michael Graves

UFC 197 in Las Vegas, Nevada (23 April 2016)
– Flyweight Fight (125 lbs) : #15 Sergio Pettis vs. Chris Kelades
– Heavyweight Fight (265 lbs) : Walt Harris vs. Cody East


UFN 87 in Rotterdam, Nederland (8 Mei 2016)
– Lightweight Fight (155 lbs) : #15 Rashid Magomedov vs. Chris Wade
– Welterweight Fight (170 lbs) : Dominic Waters vs. Peter Sobotta
– Middleweight Fight (185 lbs) : Magnus Cedenblad vs. Garreth McLellan
– Light-Heavyweight Fight (205 lbs) : Nikita Krylov vs. Francimar Barosso


UFC 198 in Curitiba, Brazilië (14 Mei 2016)
– Heavyweight Championship Fight (265 lbs) : #C Fabricio Werdum vs. #3 Stipe Miocic (Main Event)

* Nate Diaz vervangt de geblesseerde Rafael Dos Anjos.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Marcin Tybura: “Ik voel dat ik een mooie toekomst heb in de UFC.”

Marcin Tybura wil zijn verloren partij tegen Fabricio Werdum snel vergeten. Hiervoor zal Derrick ...

UFC Fight Night 80 Main Card Recap : Don't always believe the betting odds.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Afgelopen nacht was ...

Eddie Alvarez is klaar om de divisie over te nemen

Eddie Alvarez wist de grootste partij uit zijn carrière niet om te zetten in ...

UFC EMEA manager Elliot: “Nederland is een belangrijke markt voor ons”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Een UFC evenement in Nederland ...