Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Op 20 februari 2016 staat Vincent ‘Magnivicent’ Latoel tegenover de oud kampioen Kotetsu Boku tijdens het evenement ONE: Tribe of Warriors in The Jakarta Globe, Jakarta. Met een nieuw contract onder zijn arm is de 36-jarige MMA vechter uit Deventer klaar om alles te geven, en het publiek een spectaculaire finish te laten zien. Naast zijn catchweight gevecht op 71.5 kilogram, is Latoel ook actief met het verzorgen van cursussen, trainingen en zijn lifestyle branding Magnivincent. 

EPIC MMA kreeg de mogelijkheid om Latoel een aantal vragen te stellen over de bovenstaande punten. Lees het hier:

Je vorige partij was de afsluiter van je One: Championship 6-fight contract. Kun je ons iets vertellen over je nieuwe positie/ contract bij de organisatie? 
Vincent: ja dat klopt. Mijn laatste wedstrijd afgelopen september was mijn 6e wedstrijd van mijn contract. ONE Championship heeft mij daarna weer een contract van 6 wedstrijden aangeboden. In het nieuwe contract zijn de voorwaarden voor mij verbeterd ten opzichten van het oude contract. Onder andere dat ik altijd op de fightcard van Jakarta zal staan. 
Kotetsu Boku is een sterke tegenstander. Deze bekende vechter heeft voor veel organisaties gevochten, ook heeft hij zelfs de One: Championship titel om zijn middel gehad. Wat vind jij van hem als vechter?
Vincent: Boku heeft inderdaad al heel veel ervaring en heeft bij diverse organisaties gevochten en is zelf even kampioen geweest bij ONE Championship. Ik vind Boku een hele goede vechter met veel ervaring. Ik kijk graag naar zijn wedstrijden, hij staat altijd garant voor actie. 
Kotetsu Boku draagt de One: Championship Lightweight titel na het verslaan van Zorobabel Moreira.
Jullie statistieken bewijzen dat jullie vaak partijen beëindigen voor de bel. Fans verwachten geen 3-round fight. Hoe zie jij het gevecht verlopen?
Vincent: Denk dat we allebei erg gewaagd zijn aan elkaar. Onze stijlen zijn bijna identiek. Het liefst heb ik mijn tegenstanders zoals ik zelf ook vecht. Ik zie dit gevecht heel mooi verlopen als een lust voor het oog van de toeschouwers. Ik kom niet om met hem een wedstrijdje te gaan schaken. Ik hou van actie en sensatie in de kooi. 
Opnieuw vecht je op een afgesproken gewicht. Dit keer blijf je boven de 70 kg. Om welke reden heb je de stap naar de Featherweight division niet gemaakt?
Vincent: De reden dat ik nu een catchweight gevecht doe is om het feit dat de organisatie een nieuw weigh-in programma heeft. Ik wil even kijken hoe dit bij mij werkt. Eerder viel ik voor een wedstrijd minimaal 5 kg af. Nu moet je vechten op je ‘normale’ gewicht. Ik loop rond op 75 kg. Als ik dus op featherweight zou vechten zou ik rond moeten lopen op maximaal 70 kg en dan kan ik nog 4 kg langzaam afvallen voor de wedstrijd. Omdat het nieuwe weigh-in programma ook nieuw voor mij is heb ik een catch weight afgesproken. En wellicht dat ik in de toekomst wel featherweight zal gaan vechten. Verantwoord afvallen wil ik onder begeleiding doen van experts. 
One Championship is de eerste organisatie dat werkt met een weigh-in programma, hoe bevalt dit bij jouw? 
Vincent: Zoals ik in de vorige vraag ook al heb gezegd is het voor mij ook nieuw. Ik vind het voor de vechters ook beter. Ik weet dat veel vechters heel veel kg’s afvallen. Eigenlijk slaat het toch nergens op. Want tijdens de wedstrijd is iedereen bijna 10 kg zwaarder, althans velen van mijn tegenstanders waar ik tegen gevochten heb in ONE championship. We zullen zien hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Ik vind het een goede stap van de organisatie.
Dit wordt je derde gevecht in Jakarta. Komt dit toevallig zo uit, of heeft Indonesië je voorkeur?
Vincent: Ja het klopt dit wordt mijn derde gevecht in Jakarta. Toeval bestaat niet in het leven. Mijn Molukse achtergrond geeft mij de voorkeur om in Jakarta te kunnen vechten. Dit om onder andere de Molukse (overal op de wereld) mensen te kunnen laten zien dat ik dichtbij hun vecht. Om ze te inspireren en te motiveren, net zoals ik dit voor iedereen wil doen. Als ik vecht voel ik me trots om mijn Molukse achtergrond en helemaal als ik in Jakarta vecht. 
De Fight card met twee Nederlandse vechters; Vincent Latoel en Anthony Engelen.
Je bent naast het wedstrijd vechten ook actief met het trainen en training geven. Zo zat je laatst in Maleisie om het Tatsujin Training Systeem te delen bij Celebrity Fitness. Kun je hier iets meer over vertellen?
Vincent: Ja ik zat laatst in Kuala Lumpur om daar een MMA cursus te geven. Tatsujin Training System is ontwikkeld door Martijn de Jong. Door de jaren heen heeft Martijn zoveel ervaring opgebouwd en heeft diverse kampioenen voortgebracht en heeft zijn kennis in de vorm van een systeem ontwikkeld. Met het Tatsujin Training System willen we trainers de basis principes van MMA leren. Deze cursus bestaat uit een x aantal certificaten. Wanneer je al deze gecertificeerde hebt, heb je de kennis en mag je jezelf een certificeert MMA trainer noemen. MMA leer je natuurlijk niet door 3 dagen een cursus te volgen. Dit vergt veel tijd en discipline. Ik vind het zelf heel goed dat er een systeem zoals Tatsujin Training System is ontwikkeld. Mijn ervaring in Kuala Lumpur bij Celebrity Fitness is uitstekend verlopen. Celebrity Fitness is een snel groeiende fitness keten in Azië met heel veel trainers. Dus er zit nog heel veel werk aan te komen voor ons in Azië. Ik ben blij dat ik via deze manier mijn kennis mag overdragen aan mensen die hierin geïnteresseerd zijn.
De mensen die je volgen via social media kennen je merk ‘Magnivincent’. Caps en shirts komen hier regelmatig voorbij. Is dit iets wat je wil uitbreiden? En is er een mogelijkheid voor de fans om dit ook te dragen?
Vincent: Ja dat klopt. Magnivincent komt regelmatig voorbij op social media.Het is een lifestyle branding van mezelf. Alles wat ik draag is ook te koop. Als fans iets willen kopen kunnen ze altijd mailen naar [email protected]  Op korte termijn zal er ook een website komen en zullen we ook gaan uitbreiden op merchandise etc. 
Magnivincent is een onderdeel van Cookie Deaux. Cookie Deaux is een platvorm voor talenten met de focus op Art Music Sport. www.facebook.com/cookiedeauxbrand 
Lifestyle brand; ‘Magnivincent’
Tot slot wil ik je persoonlijk nog een vraag stellen: Rich Franklin is altijd al een van mijn (Lennart) favoriete MMA vechters geweest. Hij is momenteel werkzaam bij One Championship, heb jij de mogelijkheid gehad om hem te ontmoeten, wat vind jij van zijn prestaties en persoonlijkheid?
Vincent: Ik zie Rich eigenlijk altijd als ik moet vechten. Hij is echt een hele sympathieke man. Heel rustig en toegewijd aan de dingen die hij doet. Hij is heel makkelijk benaderbaar en je kan hem alles vragen. Zijn prestaties vind ik top, zeker in de tijd toen hij nog vocht. Hij heeft tegen hele goede mannen gevochten. Ongeacht wat de uitslag was. Ik zal hem volgende week de groeten voor je doen 😉
OSU #menamuria 
Hartelijk dank voor het beantwoorden van je vragen, wij kijken uit naar je gevecht en wensen je uiteraard veel succes!  
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 217 Embedded: Vlog Series – Episode 7

Een nieuwe aflevering van UFC 217 Embedded met Michael Bisping, Georges St-Pierre, Cody Garbrandt, ...

“Dana White: Lookin’ for a Fight” || Alle afleveringen tot nu!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Toen Dana White de UFC ...

(Interview) Germaine de Randamie – “Ik wil het Nederlandse publiek trakteren op een feestje!”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Meervoudig kickboks kampioene Germaine de ...