Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Je ziet het nog steeds voorbij komen in het nieuws, weer een MMA atleet die gepakt is na het gebruik van marihuana. En elke keer begint de discussie opnieuw, is marihuana een prestatiebevorderend middel?

Laten we één ding voorop stellen, als professioneel MMA atleet is het sowieso niet verstandig om marihuana te gebruiken. Niet omdat het slecht voor je is, maar omdat het volgens de regels gewoonweg niet mag. Veel mensen zeggen dat het roken van een joint je prestaties tijdens een gevecht niet bevorderen, het zou zelfs een negatieve werking kunnen hebben. Maar toch duiken er steeds meer onderzoeken op waaruit blijkt dat marihuana toch prestatiebevorderend kan werken.

Bij vele gebruikers is het al bekend dat het gebruik van marihuana pijn verlicht, misselijkheid verminderd en je stemming verbeterd. Dus dat het over de hele wereld op steeds meer plekken legaal word is niet zo gek. Maar ook bij hardcore atleten word marihuana steeds populairder. Zij gebruiken dan voornamelijk de opties die minder tot niet schadelijk zijn voor je longen, zoals het verdampen (vaporizers), eetwaren en op marihuana gebaseerde energie-repen en natuurlijke CBD capsules (CBD olie-extract uit hennep).

Maar de vraag is natuurlijk, is het prestatiebevorderend? Net als thee, kruiden, poeder, oliën, capsules of supplementen hangt het af van jou lichamelijke bouw en hoe je het gebruikt. Marihuana heeft een anxiolytisch effect waardoor je beter zou kunnen slapen, wat je herstel zou kunnen bevorderen. Sommige gebruiken het puur en alleen om tot hun innerlijke rust te komen. Dus is het erg belangrijk dat je een dosering vind die je hormonale basislijnen aanvullen om je welzijn te bevorderen. Het combineren van kleine hoeveelheden THC (tetrahydrocannabinol) met een ruime hoeveelheid CBD (cannabidiol) kan een goede manier zijn om je slaap te bevorderen en je herstel te versnellen.

Uiteindelijk blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat de meest gunstige effecten van marihuana uit CBD en THC komen. CBD heeft een therapeutische werking bij verschillende inflammatoire en neurodegeneratieve ziekten, zelfs bij kinderen.  Helaas vind je in de meeste marihuana een hoog THC gehalte en weinig tot geen CBD, en uit onderzoek blijkt dat THC de cognitieve en motorische prestaties schaadt.

Dus als het gaat om fysieke activiteiten en activiteiten waar je je fijne motoriek voor nodig hebt, is het geen aanrader om voorafgaand een joint te roken. Voor vrijwel elke professionele atleet is het niet aan te raden marihuana te gebruiken om je prestaties te verhogen, het is immers nog altijd verboden bij de meeste sporten en dus ook de vechtsport. Maar aangezien de wetten in verschillende landen steeds gunstiger worden op het gebied van marihuana gebruik, is het mogelijk dat ook bij sporten de lijst met verboden middelen aangepast zal worden.

Voor meer informatie kunt u verder lezen op:
Is Weed Healthy?
The Effect Of Weed On Exercise
Sience of Weed

Heb jij ervaringen met het gebruiken van marihuana in combinatie met sporten? Deel je ervaring in de reacties.

Powered by:Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Mayweather vs McGregor op de Nederlandse televisie? Misschien…

Niet bepaald geruststellend nieuws over de eventuele uitzending van Mayweather vs McGregor op de ...

GEZOCHT: Schrijvers voor EPIC MMA.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.EPIC MMA is altijd op zoek ...

Live results: World Fighting League 4; Where Heroes Meet Legends

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Almere – Vandaag zijn we ...

Live op FOX Sports: Mayweather vs McGregor

Mayweather vs McGregor zal uitgezonden worden op FOX Sports! Meer info hier: