Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het is nagenoeg 5 jaar geleden dat de UFC een evenement in Pittsburgh hield. Destijds vochten Kongo en Barry in het main event en dat leverde een van de beste comebacks uit de geschiedenis op! Op zondag 21 februari zijn het 2 cowboys die de show sluiten.

Donald Cerrone zou het oorspronkelijk opnemen tegen Tim Means. Laatst genoemde werd echter door USADA betrapt op het gebruik van verboden middelen. Means zelf laat weten onschuldig te zijn, maar ‘the show must go on’ en UFC verkoos Alex Oliveira als vervanger van Means.

Ga lekker op tijd naar bed en zet je wekker om 2:55 uur of blijf wakker als een echte die hard, want de 6 gevechten op de main card zijn live te volgen via Fox Sport 2!

James Krause vs. Shane Campbell

James Krause

Record : 22-7 (UFC 3-3)
Geb.Datum : 4 juni 1986. Land : USA
Twitter : @TheJamesKrause
Gym : FactoryX Muay Thai
Notable Wins : Daron Cruickshank & Jamie Varner
Bonus: Fight of the Night & Submission of the Night

VS.


Shane Campbell

Record : 12-3 (UFC 1-1)
Geb.Datum : 21 januari 1987. Land : Canada
Twitter : @shaolinstylemma
Gym : Toshido MMA
Notable Wins : Elias Silvério
Bonus: –

Extra info:
James Krause gaat al bijna 9 jaar mee in de sport en kent de klappen van de zweep als geen ander. Hij wist zich via Titan FC, WEC, Bellator en RFA eindelijk een plek in de UFC te verschaffen. Bij zijn debuut tegen Sam Stout wist Krause niet alleen te winnen, maar pakte hij ook een submission of the Night bonus. Shane Campbell moet dan ook goed op zijn tellen passen als het gevecht naar de grond gaat want Krause won 14 van zijn 22 gevechten op subsmission. Shane Campbell kwam eerder uit voor WSOF, maar hield het na één gevecht voor gezien en koos voor de UFC. Tijdens zijn debuut verloor hij kansloos van John Makdessi, maar in augustus van vorig jaar wist Campbell te winnen van Elias Silverio via unaniem besluit en kwam hierdoor op een 1-1 UFC record.

Keys to success:Shane “Mr.Hadouken” Campbell heeft een zeer goede kickboksachtergrond. Daartegenover heeft Krause juist een uitstekende “ground game”. Het is in dit gevecht overduidelijk wat Krause en Campbell moeten en waarschijnlijk ook gaan doen!

Chris Camozzi vs. Joe Riggs

Chris Camozzi

Record : 22-10 (UFC 7-7)
Geb.Datum : 20 november 1986. Land : USA
Twitter : @chriscamozzi
Gym : FactoryX Muay Thai
Notable Wins : Tom Watson en Luiz Cané
Bonus: –

VS.


Joe Riggs

Record : 41-16-1 (UFC 5-6)
Geb.Datum : 23 september 1982. Land : USA
Twitter : @dieselriggsmma
Gym : MMA Lab
Notable Wins : Nick Diaz en Phil Baroni
Bonus: Submission of the Night

Extra info:
Zowel Chris Camozzi als Joe Riggs gaan al jaren in de UFC mee. Beide heren hebben echter nooit écht indruk kunnen maken, zo is hun gezamenlijke UFC record dan ook 12-13. Wat beide vechters ook met elkaar gemeen hebben is dat ze na een matige UFC run ontslagen werden, maar hebben zich teruggevochten om weer in de grootste MMA organisatie ter wereld te mogen vechten. Camozzi heeft het in de afgelopen 2 jaar twee maal aan de stok gehad met top 5 fighter Jacare Souza, beide keren moest Camozzi aftikken, maar kwam sterk terug in zijn gevecht tegen Tom Watson dat hij in augustus 2015 wist te winnen. Zijn tegenstander Riggs heeft ogenschijnlijk de beste jaren achter zich gelaten. Zo won hij in 2006 knap van Nick Diaz en enkele jaren later van Phil Baroni. Fast forward naar 2014 en het gaat een stuk minder met “Diesel”. Hij verloor achtereenvolgens van Ben Saunders en Patrick Côté, maar wist gelukkig bij zijn terugkeer naar “Middleweight” te winnen van Ron Stallings.
 

Keys to success:
Het is lastig om aan te geven met welke gameplan Camozzi of Riggs hun voordeel gaan behalen. Camozzi zal het gevecht waarschijnlijk staand willen houden omdat hij hier een klein voordeel heeft, maar Riggs is erg allroud. De vraag is wel of Riggs 15 minuten lang hetzelfde tempo vol kan houden. 

Dennis Bermudez vs. Tatsuya Kawajiri

Dennis Bermudez

Record : 14-5 (UFC 7-3)
Geb.Datum : 13 december 1986. Land : USA
Twitter : @menacebermudez
Gym : Long Island MMA
Notable Wins : Max Holloway en Clay Guida
Bonus: 2 performance , 2 Fight & 1 Submission of the Night

VS.


Tatsuya Kawajiri

Record : 35-8-2 (UFC 3-1)
Geb.Datum : 8 mei 1978. Land : Japan
Twitter : @crusher_mma
Gym : T-Blood
Notable Wins : Josh Thomson en Joachim Hansen
Bonus: Fight of the Night

Extra info:
Zoals velen wellicht weten is Dennis Bermudez een product van TUF 14 waar hij in de finale van Diego Brandão verloor. Zijn eerste gevecht na TUF was meteen tegen hoog aangeschreven Pablo Garza, maar Bermudez bleek tegen de druk bestand en won knap via decision. Dennis zou een reeks neerzetten van zeven gewonnen partij en werd gezien als top prospect. Die loftrompet is de laatste tijd wat minder hard gaan klinken daar hij na zijn mooie “streak” van Ricardo Lamas en Jeremy Stephens verloor. Tegen Tatsuya Kawajiri probeert Bermudez zondag weer een “W” achter zijn naam te krijgen. Als men Kawajiri zou moeten omschrijven kom je al snel terecht bij veteraan. Na vrijwel zijn hele leven in Japan te hebben gevochten kwam “Crusher” via Shooto, Pride, Dream en ONE FC terug bij de UFC. Zijn record tot nu toe is 3-1, maar echt indruk kon Kawajiri niet maken. Dennis Bermudez is dan ook zijn grootste test tot dusver.
 

Keys to success:Zowel Bermudez als Kawajiri zijn erg allround. Het lichte voordeel van Bermudez gaat naar de stand-up waarbij het lichte voordeel van Kawajiri juist gaat naar het grondgevecht. Beide vechters hebben goede wrestlings skills. De vraag is wie de betere is in deze tak van sport.

Cody Garbrandt vs. Augusto Mendes

Cody Garbrandt

Record : 7-0 (UFC 2-0)
Geb.Datum : 7 juli 1991. Land : USA
Twitter : @cody_nolove
Gym : Team Alpha Male
Notable Wins : Marcus Brimage en Henry Briones
Bonus: –

VS.

Augusto Mendes

Record : 5-0 (UFC 0-0)
Geb.Datum : 3 maart 1983. Land : Brazilië
Twitter : @tanquinhojj
Gym : MMA Lab
Notable Wins : –
Bonus: –

Extra info:
Coby Garbrandt en John Lineker zijn geen vrienden van elkaar en bestoken elkaar al maanden met berichten via social media. Het gevecht tussen beide heren werd eindelijk aangekondigd, maar nog geen twee weken voor aanvang moest Lineker het gevecht laten schieten in verband met knokkelkoorts. Augusto Mendes zal op 10 dagen ‘notice’ het gevecht aangaan! Zowel Garbrandt als Mendes zijn relatief ‘new to the sport’. Beide heren hebben nog nooit verloren en hebben een gezamenlijk MMA record van 12-0. Iemand zal er zondag toch echt aan moeten geloven en met het feit leren leven dat ze niet meer ongeslagen door het leven kunnen gaan.

Keys to success:

Het moge duidelijk zijn dat Augusto Mendes het gevecht zo snel mogelijk naar de grond zal willen brengen. Garbrandt zal het gezien zijn boksachtergrond en zijn bijna 100% KO ratio het gevecht staand willen houden.

Derek Brunson vs. Roan Carneiro

Derek Brunson

Record : 14-3 (UFC 5-1)
Geb.Datum : 4 januari 1984. Land : USA
Twitter : @derekbrunson
Gym : Jackson/Wink MMA
Notable Wins : Lorenz Larkin, Sam ALvey en Ed Herman
Bonus : Fight of the Night

VS.

Roan Carneiro

Record : 20-9 (UFC 3-3)
Geb.Datum : 2 juni 1978. Land : Brazilië
Twitter : @jucao
Gym : ATT
Notable Wins : Mark Muñoz en Matt Horwich
Bonus: –

Extra info:
Derek Brunson is bezig aan een hele indrukwekkend reeks. Van zijn 6 UFC fights wist hij er maar liefst 5 te winnen. Alleen Yoel Romero was na ruim 13 minuten te sterk waarvoor Fight of the Night toegekend werd. Brunson begint langzaam richting de Top 10 te kruipen. Voor Carneiro is het een tweede kans op het hoogst haalbare. Nadat hij in 2008 werd ontslagen door de  UFC wist hij in 2015 terug te keren en snel werk te maken van Mark Muñoz. Moñoz werd gedwongen om al na 1 minuut 40 af te tikken door een RnC.
 

Keys to success:
Derek Brunson is een hele complete en goede worstelaar die daarnaast ook nog eens beschikt over Knockout power. Een zeer gevaarlijke combinatie voor elke tegenstander. Carneiro is een echte Brazilian Jiu-Jitsu specialist en zal Brunson dan ook het liefst op zijn rug gooien en in zijn guard kruipen om vanaf deze positie tot een submission te komen.  

Donald Cerrone vs. Alex Oliveira

Donald Cerrone

Record : 28-7-1 (UFC 15-4)
Geb.Datum : 21 januari 1987. Land : USA
Twitter : @cowboycerrone
Gym : Jackson/Wink MMA
Notable Wins : Eddie Alvarez en Benson Henderson
Bonus: 2 Performance, 8 Fight, 3 KO en 2 Submission of the Night

VS.

Alex Oliveira

Record : 14-2-1-1 (UFC 3-1)
Geb.Datum : 21 februari 1988. Land : Brazilië
Twitter : @alexcowboyufc
Gym: Tata Fight Team
Notable Wins : KJ Noons
Bonus: Performance of the Night

Extra info:
Zoals jullie al hebben kunnen lezen zou Donald Cerrone oorspronkelijk vechten tegen Tim Means. Means’s vervanger Oliveira brengt weer een heel ander spel naar de Octagon. Cerrone is sinds 2011 een UFC vechter en is echt niet meer weg te denken uit het UFC landschap. Op de momenten die er écht toe doen laat Cerrone het meestal afweten, maar in de andere gevechten staat hij ijzersterk zijn mannetje en lijkt niemand hem wat te kunnen doen. Oliveira had niet heel lang om zich voor te bereiden op dit top gevecht, maar wie weet is het in dit geval eerder een voordeel dan een nadeel.
 

Keys to success:
Ook van Cowboy Cerrone mogen we gerust zeggen dat zijn MMA game ontzettend all round is. Hij heeft duidelijk de voorkeur aan staand vechten, ondanks de goede ground game en zijn vele submission pogingen/overwinningen. Oliveira zal ook de voorkeur gaan geven aan de standup game, maar zal het wellicht gaan proberen met veel “Dirty boxing”. Het is een gevecht dat 5 rondes duurt aangezien dit gevecht het main event is, dus de spreekwoordelijke tank zal een grote rol gaan spelen in dit gevecht mocht het naar de 3e, 4e of zelfs 5e ronde gaan.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 200 Tate vs Nunes Recap: Biggest card in history!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Den Bosch- Na al twee ...

Debutant Emil Meek moet baard scheren van Ontario State Commission

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De Noorse Emil ‘Valhalla’ Meek ...

Dana White: “Ik denk dat het gaat gebeuren.”

UFC-president Dana White was gister te gast bij Conan O'Brien. Hier sprak hij over ...