Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Er zijn altijd drie mensen aanwezig op het speelveld. Twee vechters die strijden voor de winst en een scheidsrechter die als derde persoon toezicht houdt op de regels en veiligheid van de atleten. De camera’s staan wel gericht op de atleten, maar de scheidsrechter is minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker dan de deelnemers van het gevecht. John McCarthy, Herb Dean en Mario Yamasaki krijgen vaak vanuit The Nevada State Athletic Commission (NSAC) de taak om als scheidsrechter op te treden bij de UFC. Maar wie zijn de bovenstaande mensen eigenlijk achter de zwarte handschoenen? 

John Michael McCarthy: (bekend als ‘Big’ John McCarthy)
Op dit moment wellicht de scheidsrechter met het minste ruimte in zijn agenda. McCarthy krijgt bij zowel Bellator MMA als de Ultimate Fighting Championship vaak de hoofdgevechten toegewezen. Zo sprong hij recent nog tussen Conor McGregor en Jose Aldo en was hij verantwoordelijk voor het gevecht tussen Kimbo Slice en Dada 5000. Naast verschillende MMA promoties is hij ook een gekwalificeerd scheidsrechter bij verschillende bokswedstrijden.
Big John is 52 jaar oud en is opgegroeid in Los Angeles, California, United States. Hier is hij in de voetstappen van zijn vader gaan staan en is gaan werken bij de Los Angeles Police Department (LAPD). Hier heeft hij zijn certificaat ‘Tactics & Self-Defense Instructor ontvangen. Een taak die hij tot 2007 heeft uitgevoerd. 
Tijdens het evenement UFC 2 maakte Big John zijn introductie bij de organisatie. John is sindsdien verantwoordelijk voor het “Let’s Get It On!” openen van gevechten. Hij heeft zijn Nickname ‘Big’ te danken aan zijn postuur. Met zijn lengte is hij groter dan de meerderheid van de atleten over wie hij heen kijkt. Mede-oprichter en promotor Art Davie is begonnen met deze bijnaam. 
John is eigenaar en trainer bij C.O.M.M.A.N.D, dit is een training en certificering school voor MMA scheidsrechters en juryleden.
Herb Dean:

Herb Dean is een scheidsrechter met een eigen MMA-record. Zo heeft hij een professioneel record met twee win partijen en drie verliespartijen. Hij heeft zijn partijen gevochten bij promoties als Cage Rage, Spirit MC en King Of The Cage. Met vijf ‘scheidsrechter van het jaar’ awards onder de arm, is Dean vaak te vinden bij de grote en bekende partijen in de MMA wereld. 
De 45-jarige scheidsrechter is geboren in Pasadena, California, United States. Op 9-jarige leeftijd begon Herb met het trainen van vechtsport. Veel van zijn trainingen zijn gemaakt bij het team; Submission Factory, een gym waar hij zijn bijnaam ‘The Predator’ kreeg. Met zijn liefde voor de sport begon Herb met het opbouwen van zijn scheidsrechter carrière. Een rol dat hij vergelijkt met het spelen van een basgitaar:
“Being a referee is similar to being a bass layer in a band. The bass palyer provides a consistent rhythm and sets the groove so that the other instruments can shine. In MMA, I provide a steady and consistent environment in the ring for the fighters to showcase their talents”
Mario Yamasaki:


Deze 51-jarige Braziliaan heeft veel ervaring met het beoefenen van verschillende vechtsporten. Zo heeft hij de 4de dan met Braziliaans Jiu-Jitsu en de 4de dan met Judo. Mario is momenteel woonzaam in Washington D.C. United States. Hier is hij de oprichter en instructeur van zijn Yamasaki Academie. Mario is aanwezig geweest bij 400+ partijen bij organisaties als UFC, Strikeforce, WEC, EliteXC en Pride Fighting Championship.
Mario Yamasaki is geboren in São Paulo, Brazilië. Op 22-jarige leeftijd is hij begonnen met het beoefenen van Jiu-Jitsu. Zijn half Japanse vader heeft met zijn 8ste dan in Judo, de trainingen gegeven. De familie is eigenaar van een groep Jiu-Jitsu scholen in en rondom São Paulo.
De Ultimate Fighting Championship kreeg de hulp van Mario tijdens de organisatie van een evenement in Brazilië. Na dit evenement kwam hij in contact met scheidsrechter ‘Big’ John McCarthy. Zijn contacten hebben hem een functie gegeven.      
Wat verdiend een scheidsrechter?

Naast het eerste rang meekijken van de spectaculairste gevechten en de reiskosten en hotel vergoedingen houden de scheidsrechters van de evenement wel wat over. Bekijk hier het schema van de salarissen van de UFC organisatie:
Event:       Under card:        Preliminary fight:        Main Card:        
Per fight:   $250 – $400       $750                         $1000 – $2,500
De bovenstaande cijfers zijn de salarissen die worden gehanteerd door de UFC. Verschillende scheidsrechters hebben tijdens interviews verteld ook op op kleine evenementen te staan, dit met alleen reiskostenvergoeding. Waarom? Daarom:
“Because I love the sport”

– Later meer.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 220 Embedded: Vlog Series – Episode 5

Een nieuwe editie van UFC 220 Embedded met onder andere Stipe Miocic, Francis Ngannou, ...

UFC 219 Countdown Cyborg vs. Holm

Cris Cyborg zal haar titel voor het eerst verdedigen en Holly Holm kan de ...

Herleef UFC 202, maar dan in slowmotion

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Kun je ook geen genoeg ...