Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT – Het vierde evenement van het jaar had op voorhand behoorlijk wat te voorduren gehad. Zo viel Cain Velasquez geblesseerd uit, en zou Stipe Miocic als vervanger voor de UFC Heavyweight Titel vechten tegen kampioen Fabricio Werdum. Helaas raakte ook Werdum geblesseerd, waardoor de PPV kwam te vervallen en dit evenement als een Fight Night de boeken in zal gaan. Hendricks vs. Thompson werd van Co-Main Event gepromoveerd tot Main Event. Een zesdelige Main Card, plus nog 4 gevechten op de Prelims en 2 gevechten op de Early Prelims. Check hier de recap van de Main Card, en de uitslagen van de zes Prelims.


1. Mike ”Quicksand” Pyle vs. Sean SpencerDe Main Card opener van de avond ging tussen voormalig WEC Welterweight Kampioen Mike Pyle en Sean Spencer. Mike Pyle is een echte veteraan, en wist in zijn eerste 11 UFC gevechten liefst 8 keer te winnen. Onder andere mannen als John Hathaway, Ricardo Almeida & Rick Story werden verslagen. Helaas voor Pyle zit hij op dit moment meer in een neerwaartse spiraal en verloor hij drie van zijn laatste 4 gevechten. Voor de veteraan zaak om dit gevecht tot winst om te zetten. Hetzelfde kan ook gezegd worden voor tegenstander Sean Spencer. Spencer heeft een 3-3 record bij de UFC, en won onder meer van Yuri Villefort, Drew Dober & Paulo Thiago. Afgelopen jaar vocht Spencer ook tegen Cathal Pendred. Spencer was duidelijk de bovenliggende partij, maar werd zwaar benadeeld door alle juryleden die alle drie het gevecht aan Pendred gaven (2x 30-27 zelfs). Voor Spencer dus kans op revanche. Overigens stond dit gevecht eigenlijk gepland voor UFC 187 in 2015, toen moest Spencer afzeggen met een blessure. Beide mannen konden met een overwinning weer nieuw leven blazen in hun UFC carrière.

In een op en neer gaand gevecht wist de veteraan Mike Pyle uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Ondanks dat begon Pyle matig aan de wedstrijd. Spencer had met zeer scherpe standup het overwicht, en wist Pyle zelfs knockdown te slaan. Pyle wist vervolgens te herstellen. In de tweede ronde wist Pyle het momentum over te nemen en wist hij Spencer aan het wankelen te krijgen. Spencer bleef terug vechten. Uiteindelijk ”sealde” Pyle de tweede ronde met een takedown. In de derde en laatste ronde wist Pyle zijn tegenstander opnieuw naar de grond te krijgen. Ditmaal probeerde Pyle vooral Spencer te controleren. Met nog 2 minuten op de klok stonden beide mannen weer. Pyle blijft vooruit vechten en weet Spencer opnieuw aan het wankelen te brengen tegen de kooi aan. Ditmaal gaat Pyle ”for broke” en probeert Spencer terwijl hij in elkaar zakt de stoten van Pyle te blokkeren. Spencer kan de stoten niet meer verdedigen, en de scheidsrechter komt tussen beiden. Een mooie en nodige overwinning voor Pyle, die hiermee weer naar boven kan kijken in de Welterweight divisie. Voor Spencer is het te hopen dat hij nog een kans krijgt, al kreeg hij na afloop genoeg waardering aangezien beide mannen de Fight of the Night bonus mee naar huis namen.

2. Misha Cirkunov vs. Alex ”The Spartan” NicholsonEen gevecht dat waarschijnlijk niemand had verwacht op de Main Card is het gevecht tussen de Let Misha Cirkunov en Alex Nicholson. Cirkunov maakte vorig jaar zijn debuut in de UFC. Tijdens UFN 74 in Canada won hij tegen Daniel Jolly in de eerste ronde met KO. Jolly was destijds een late replacement voor Sean O’Connell die origineel tegen Cirkunov stond gepland. Cirkunov is vrij allround en kan zowel staand als op de grond goed mee. Dit zal hij opnieuw tentoon willen spreiden tegen UFC debutant Alex Nicholson. Nicholson traint in een UFC gym in zijn staat Florida. Nicholson is een standup vechter die oorspronkelijk van Heavyweight komt. Voor de rest is er nog niet zoveel bekend van de beste man, zou dat na vanavond veranderd zijn?

Dat antwoord is : Nee. Misha Cirkunov bleek duidelijk te sterk voor de aanstaande bruidegom (Nicholson vroeg zijn vriendin tijdens de Weigh-Ins ten huwelijk). In de eerste ronde was het al vrij duidelijk dat zowel staand als op de grond Cirkunov een maatje te groot was voor de debuterende Alex Nicholson. Het duurde vervolgens tot de tweede ronde alvorens Cirkunov de winst zou pakken. Na een takedown wist hij de rug van Nicholson te pakken, en werkte van daaruit voor een Rear Naked Choke. De arm leek niet onder de nek van Nicholson, maar het was voldoende. Nicholson tikte af, waardoor Cirkunov ook zijn tweede partij in de UFC in winst wist om te zetten. Of we Nicholson nog gaan terug zien in de UFC is zeer de vraag. Het was alles behalve goed. Uiteraard verdient iedereen een tweede kans, dus laten we hopen dat de nieuwkomer die tweede kans ook zal krijgen.

3. Joseph ”The Joa-Constrictor” Benavidez vs. Zach ”FunSize” MakovskyJoseph Benavidez is al jaren een topcontender. Zowel op Bantamweight als op Flyweight heeft Benavidez zijn sporen verdiend. Helaas kwam Benavidez op beide gewichtsklassen een struikelblok tegen. Van zowel Demetrious Johnson als Dominick Cruz verloor Benavidez twee keer, dit zijn ook meteen de enige 4 verliespartijen uit zijn carrière. WEC & UFC gecombineerd heeft Benavidez een record van 15-4, en versloeg hij mannen als Ali Bagautinov, John Moraga, Miguel Torres, Ian McCall en Jussier Formiga. Zach Makovsky is een voormalig Bellator kampioen, en heeft een record van 3-2 in de UFC. Alle 5 gevechten gingen naar de juryleden. Makovsky won van Scott Jorgensen, Josh Sampo en Timothy Elliott. Tegen Jussier Formiga en John Dodson kwam Makovsky te kort, al was het gevecht tegen Dodson zeer competitief en heel close. Makovsky zal moeten winnen om dit jaar nog in de buurt te komen van de Top 3 in de divisie. Benavidez is nooit uit die Top 3 geweest, en zou met een overwinning zijn roep om een derde titelgevecht met Demetrious Johnson alleen maar versterken.

Helaas voor zowel Benavidez als Makovsky werd vlak voor hun gevecht het titelgevecht tussen Demetrious Johnson en Henry Cejudo aangekondigd. Beiden hadden er met het ingaan van het gevecht geen weet van. Joseph Benavidez liet opnieuw zien waarom hij na Demetrious Johnson de beste vechter in deze divisie is. Met hele scherpe standup wist hij het Makovsky meerdere malen moeilijk te maken. Makovsky daarentegen had weinig tot geen antwoord op de standup van Benavidez. Mocht Makovsky al een ronde hebben gekregen dan was het de tweede ronde waar beide mannen vrij gelijkwaardig waren, maar Makovsky wist punten te scoren met takedowns. Het vervelende voor Makovsky was dat hij Benavidez vervolgens nauwelijks kon controleren op de grond, waardoor beide mannen vijf seconden later weer stonden. Aan het einde van ronde drie leek Makovsky aangeslagen en viel op de grond. Helaas voor Benavidez ging de bel en was de wedstrijd ten einde. Benavidez won via Unanieme Beslissing waardoor hij opnieuw bewees waarom hij bij de top van de divisie hoort. Benavidez vroeg na de wedstrijd om een eventueel derde gevecht met kampioen Johnson, of een #1 contendergevecht met #3 Henry Cejudo. Maar zoals eerder gezegd werd het gevecht tussen Johnson en Cejudo een paar minuten voor dit gevecht aangekondigd, alleen had Benavidez er na afloop van zijn gevecht geen weet van. Benavidez zal opnieuw genoegen moeten nemen met een lager gerankte vechter in zijn volgende gevecht.

4. Ovince ”OSP” St.Preux vs. Rafael ”Feijao” CavalcanteOvince St.Preux leek na twee KO overwinningen in de eerste ronde tegen achtereenvolgens Mauricio ”Shogun” Rua en Patrick Cummins onderweg de Top 5 van de divisie te betreden, helaas voor OSP werd die droom gekraakt voor eigen publiek afgelopen Augustus tegen Glover Teixeira. OSP verloor en kreeg dus de kans om zijn ingezette stijgende lijn weer voort te zetten. Dit moest gebeuren tegen Rafael Cavalcante, beter bekend als Feijao. Feijao die jarenlang de sparringpartner van Anderson Silva was kwam met hoge verwachtingen de UFC binnen. Niks was minder waar. De voormalig Strikeforce kampioen wist slechts een overwinning te pakken in vier partijen, en lijkt met nog een verliespartij op de schopstoel te zitten. Dat de Braziliaan een zeer sterke vechter is bewees hij eerder in Strikeforce waar hij onder meer Yoel Romero & King Mo Lawal het zwijgen oplegde via KO overwinningen. Of het heilige vuur nog steeds brand bij Feijao zou in deze wedstrijd duidelijk moeten worden.

Helaas konden we opnieuw concluderen dat de oude Rafael Cavalcante net als Strikeforce al een aantal jaren niet meer actief is. In een zeer matig gevecht wist Ovince St.Preux (geblesseerd) zonder al teveel moeite alle 3 de rondes te winnen. St.Preux blesseerde zichzelf door een lowkick al vroeg in de eerste ronde, en had daar in het vervolg van die ronde ook duidelijk last van. Feijao wist echter offensief nauwelijks iets klaar te spelen. Zowel op de grond als staand was OSP de bovenliggende partij. In de tweede en derde ronde leek St.Preux (door het gebruik van ijs op zijn voet tussen de rondes door) minder last te hebben van zijn blessure. St.Preux won dus uiteindelijk vrij eenvoudig in een gevecht waar hij ook duidelijk als favoriet aan de start kwam. Feijao mag hopen met 4 verliespartijen in 5 wedstrijden dat hij nog een herkansing in de UFC krijgt. Of hij nog gerankt is zullen we maandagavond na 23u weten.

5. Roy ”Big Country” Nelson vs. Jared ”The Big Show” Rosholt

Het Co-Main Event van de avond ging tussen IFL kampioen en TUF 10 winnaar Roy Nelson, en Jared Rosholt. Voor Nelson is alles minder dan een overwinning foute boel. Nelson verloor liefst vijf van zijn laatste zes wedstrijden, en moet vrezen bij een verlies dat het zijn laatste wedstrijd in de UFC kan zijn geweest. Nelson won in Abu Dhabi van Antonio Rodrigo Nogueira, maar daar tegenover staan verliespartijen tegen Alistair Overeem, Josh Barnett, Mark Hunt, Stipe Miocic en Daniel Cormier. Duidelijk is wel dat Nelson verloor van kwalitatief zeer goede tegenstanders. Jared Rosholt daarentegen won zes van zijn laatste zeven wedstrijden, met de meest opvallende overwinning afgelopen jaar tegen de op dat moment #14 gerankte Stefan Struve. Tot nu toe Rosholt’s grootste overwinning in de UFC. Rosholt staat bekend als een zeer sterke worstelaar, die het liefst 15 minuten lang zijn tegenstander op de grond controleert. Allerminst leuk om naar te kijken, maar het is wel zeer effectief. De vraag was kon Rosholt dit ook doen tegen een hogere gerankte vechter als Roy Nelson?

In een werkelijk tenenkrommend en UFC onwaardig gevecht wist Roy Nelson zijn broodnodige overwinning binnen te halen. Jared Rosholt die bekend staat als een pure worstelaar probeerde slechts een keer het gevecht naar de grond te halen (laat in de derde ronde). Nelson wist de takedown te stoppen. Nelson vocht vooral vooruit, maar wist Rosholt niet vaak te raken omdat hij continu wegrende. Alleen in de eerste ronde leek Rosholt wel meer dan Nelson te raken, waardoor hij die ronde wel naar zich toe leek te trekken. Een gevecht dat absoluut niet op een Main Card thuis hoorde, laat staan op een Co-Main Event. Elk woord wat aan dit gevecht gespendeerd wordt is er een teveel, vandaar dat ik het hierbij laat. Nelson kan in ieder geval weer omhoog kijken in de divisie, Rosholt mag hopen dat hij in de Top 15 mag blijven staan.

6. Johny ”Bigg Rigg” Hendricks vs. Stephen ”Wonderboy” ThompsonHet Main Event van de avond ging tussen voormalig UFC Welterweight Kampioen Johny Hendricks en de zeer goede Standup vechter Stephen Thompson. Hendricks zal de vieze smaak van eind vorig jaar willen wegspoelen, toen hij gepland stond om te vechten tegen Tyron Woodley. Hendricks kon door gewichtsproblemen niet verschijnen in de Octagon tijdens deze #1 contenderfight waardoor Woodley automatisch het titelgevecht tegen de winnaar van Lawler en Condit kreeg toegewezen. Hendricks won van zijn laatste zes gevechten er vier. De twee gevechten die Hendricks verloor waren beiden voor de titel tegen Georges St.Pierre en Robbie Lawler, gevechten die hij volgens veel mensen gewoon had gewonnen. Stephen Thompson is een van de grote talenten in de UFC. Wonderboy won zes van zijn zeven gevechten in de UFC, en kwam alleen te kort tegen Matt Brown. Wel wist hij mannen als Patrick Côté, Robert Whittaker & Jake Ellenberger aan zijn zegekar te binden. Voor Thompson lijkt dit het gevecht te moeten worden van zijn doorbraak, maar de vraag is of hij uiteindelijk de kwaliteit heeft om iemand als Hendricks te finishen (of alle 5 rondes te doorstaan).

En of Stephen Thompson die kwaliteit had werd al vroeg in het gevecht duidelijk. Thompson wist met trappen en stoten goed gebruik te maken van zijn reach, en Johny Hendricks zodoende op afstand te houden. Hendricks probeert het gevecht naar de grond te halen, iets wat niet lukt. In het vervolg twijfelt Hendricks teveel, waardoor hij in de fout gaat. Hij mist een stoot waarvan Thompson direct gebruik maakt. Met een counter weet hij Hendricks aan het wankelen te brengen. Een spinning back kick tegen het lichaam van Hendricks aan zorgt ervoor dat de voormalig kampioen in elkaar kruipt. Thompson weet vervolgens een ”flurry” aan stoten te landen waardoor Hendricks in elkaar zakt op de grond. De scheidsrechter komt ertussen. De grootste overwinning tot nu toe in de carrière van Stephen Thompson die de voormalig kampioen Hendricks dus in de eerste ronde weet te finishen. Hendricks die nog nooit gefinisht was in zijn MMA carrière gaf na afloop toe teveel te twijfelen over hoe hij Thompson moest bestrijden. Hendricks was zeer sportief en liet weten deze avond van de betere vechter verloren had. Wat voor Thompson next is natuurlijk de vraag. Er lopen genoeg goede vechters in de divisie waartegen Thompson nog niet heeft gevochten. Dus keuze genoeg.

Al met al een redelijk evenement, met enkele uitschieters in positieve zin op de Prelims. En enkele uitschieters in negatieve zin op de Main Card. Al mag de TKO overwinning van Thompson op Hendricks toch zeker ook als positieve uitschieter worden gezien.

Bekijk hier alle resultaten van UFN 82 in Las Vegas, Nevada.


Early Prelims :
– Alex White verslaat Artem Lobov via UD (30-27, 30-27 & 30-27).
– Mickey Gall verslaat Mike Jackson via Submission (RNC) na 0:45 in de 1e ronde.

Prelims :
– Diego Rivas verslaat Noad Lahat via KO (Flying Knee) na 0:23 in de 2e ronde.
– Justin Scoggins verslaat Ray Borg via UD (30-26, 30-27 & 30-27).
– Derrick Lewis verslaat Damian Grabowski via TKO (Punches) na 2:17 in de 1e ronde.
– Josh Burkman verslaat KJ Noons via UD (30-27, 30-27 & 30-27).

Main Card :
– Mike Pyle verslaat Sean Spencer via TKO (Elbows & Knees) na 4:25 in de 3e ronde.
– Misha Cirkunov verslaat Alex Nicholson via Submission (RNC) na 1:28 in de 2e ronde.
– Joseph Benavidez verslaat Zach Makovsky via UD (30-27, 29-28 & 29-28).
– Ovince St.Preux verslaat Rafael Cavalcante via UD (30-27, 30-27 & 29-28).
– Roy Nelson verslaat Jared Rosholt via UD (30-27, 30-27 & 29-28).
– Stephen Thompson verslaat Johny Hendricks via TKO (Punches) na 3:31 in de 1e ronde.

Performances of the Night :
– Diego Rivas ($50.000) (Foto).
– Stephen Thompson ($50.000).

Fight of the Night :
– Mike Pyle vs. Sean Spencer
($50.000 per persoon).

Attendance / Gate :
– 7.422 / $1.4 Miljoen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Kaartverkoop UFC 204 in Manchester start vrijdag

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De nieuw bekroonde UFC-kampioen Michael ...

UFC 204 Talk Before The Walk: Ovince Saint-Preux vs Jimi Manuwa

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 204: Bisping vs Henderson ...

UFC 218 Embedded: Vlog Series – Episode 3

Een nieuwe editie van UFC 218 Embedded met Max Holloway, José Aldo, Alistair Overeem ...

John Lineker

John Lineker: “Ik ben blij dat Marlon Vera de partij aannam.”

Op UFC Sao Paulo keert John Lineker, evenals Lyoto Machida, terug naar de octagon. ...