Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT – Ook het vijfde evenement van dit jaar had een aantal problemen. Zo werd het Main Event aangepast nadat Tim Means werd betrapt op het gebruik van een verboden middel. Alex Oliveira nam de partij 14 dagen voor het evenement aan, en staat nu dus tegen Donald Cerrone. De Amerikaanse Cowboy vs. de Braziliaanse Cowboy. In deze recap een verslag van de zes Main Card gevechten, en uiteraard alle uitslagen compleet onderaan deze recap.

(In verband met het doen van de Preview voor elk evenement zullen hier alleen de verslagen van de gevechten komen. Voor meer informatie over de achtergrond van alle vechters op de Main Card verwijzen we je naar deze link http://www.epicmma.nl/2016/02/preview-alles-wat-je-moet-weten-over_18.html . )

1. ”The” James Krause vs. Shane ”Shaolin” CampbellHet gevecht tussen James Krause en Shane Campbell werd zoals verwacht een zeer close call. In de eerste ronde was het vooral James Krause die zich in beter posities wist te manoeuvreren, en ook staand meer punten wist te scoren. Met 10 seconden te gaan lijkt Krause het gevecht te gaan finishen met een Rear Naked Choke submission, maar Campbell blijkt taai en houdt vol tot aan het einde van de ronde. De tweede ronde was een stuk closer dan de eerste. Beide mannen wisten hun punten te scoren. Helaas voor Campbell wist Krause bijna het gevecht opnieuw te finishen op identieke wijze als de tweede ronde. Hierdoor lag opnieuw het voordeel voor deze ronde bij Krause, al had Campbell het dit keer beduidend beter gedaan dan in de eerste ronde. In de laatste ronde lijken beide mannen behoorlijk moe. Campbell lijkt net iets frisser dan Krause, waardoor zijn trappen en stoten er gecontroleerder uitzien dan die van Krause. Met nog een minuut op de klok wil Krause het gevecht op save beëindigen en gaat voor de takedown. Campbell weet de takedown te stoppen, en in de val van Krause pakt hij zijn rug. Met nog maar een halve minuut op de klok de kans voor Campbell om het gevecht alsnog te winnen. Campbell weet harde stoten via Ground and Pound te landen op Krause, maar Krause weet de ronde te overleven en waarschijnlijk ook het gevecht te winnen.
Het juryoordeel was als verwacht. Twee rondes voor Krause en een ronde voor Campbell, waardoor ”The” James Krause zijn vierde UFC overwinning uit zijn carrière behaald. Shane Campbell heeft bewezen dat er meer voor hem had ingezeten in dit gevecht, maar dat het er pas te laat uitkwam. Met een UFC record van 1-2 moet Campbell hopen dat de UFC hem nog een gevecht geeft.


2. Chris ”Kamikaze” Camozzi vs. Joe ”Diesel” RiggsHet gevecht tussen Chris Camozzi en Joe Riggs stond in eerste instantie gepland voor de Prelims. Doordat Brandon Thatch vs. Siyar Bahadurzada niet doorging werd dit gevecht toegevoegd aan de Main Card. In het kortste gevecht van de hele card liet Chris Camozzi geen spaan heel van de voormalig WEC Kampioen Joe Riggs. Met een harde jab na ongeveer 10 seconden in het gevecht, leek Joe Riggs behoorlijk aangeslagen. Camozzi anticipeerde meteen met 6 knieën achtereenvolgens naar het hoofd van Joe Riggs (die zijn hoofd probeerde te verdedigen). De knieën hadden voldoende impact, waardoor Riggs uiteindelijk neerging en de scheidsrechter het genoeg vond. Een zeer indrukwekkende overwinning voor Chris Camozzi die sinds zijn herkansing in de UFC nu twee van zijn drie wedstrijden wist te winnen. Riggs is sinds zijn terugkeer in de UFC minder succesvol en wist slechts een van zijn vier wedstrijden te winnen. Een overwinning die ook nog een kwam via een controversiële diskwalificatie van zijn tegenstander. Wat de toekomst voor beiden mannen in het verschiet heeft is op dit moment nog onduidelijk. Duidelijk is wel dat Camozzi in ieder geval op de goede weg is.


3. Dennis ”The Menace” Bermudez vs. Tatsuya ”Crusher” KawajiriIn een van de mindere gevechten van de avond heeft Dennis Bermudez zijn 2 fight losing streak eindelijk weten te doorbreken. Dit lukte met hangen en wurgen tegen de Japanse veteraan Tatsuya Kawajiri. Kawajiri begon wel goed aan het gevecht en controleerde Bermudez meerdere malen op de grond. Bermudez was duidelijk geïrriteerd door het continu geworstel van Kawajiri. Doordat Kawajiri zijn stijl goed kon toepassen in de eerste ronde, ging de eerste ronde naar de Japanner. In het vervolg van het gevecht lijkt de Japanner doodmoe, en weet Bermudez zowel de tweede als de derde ronde op een relatieve eenvoudige manier naar zich toe te trekken. Kawajiri weet in de tweede ronde nog net op tijd uit een Guillotine Choke te komen. Al met al niet echt een spectaculair gevecht met een terechte winnaar over drie rondes. Beide mannen waren gerankt in de UFC Featherweight division, en je mag ervan uit gaan dat beide mannen deze ranking wel zullen houden. Voor Bermudez is er na twee pijnlijke nederlagen eindelijk weer eens iets positiefs. Kawajiri wilde dit jaar een run gaan maken voor een titleshot, maar die kans lijkt verder weg dan ooit.


4. Cody ”No Love” Garbrandt vs. Augusto ”Tanquinho” MendesHet gevecht tussen Cody Garbrandt en Augusto Mendes is op voorhand een typische striker vs. grappler matchup. Garbrandt zou het in eerste instantie opnemen tegen John Lineker. Helaas was de Braziliaan ziek. Augusto Mendes viel in voor Lineker slechts 7 dagen voor het evenement. Mendes is een BJJ wereldkampioen en staat bekend om zijn sterke groundgame. Garbrandt staat bekend om zijn goede standup en KO power.
In de eerste ronde cirkelden beide mannen om elkaar heen. Garbrandt probeert met trappen Mendes te raken. Opeens weet Garbrandt zijn tegenstander te raken met een rechterstoot, waardoor de Braziliaan naar achteren valt. In zijn val pakt de Mendes de arm van Garbandt mee. Garbrandt wil niks te maken hebben met de groundgame van de Braziliaan en trekt zich meteen terug. Na wat stoten en trappen over en weer weet Garbrandt een perfecte stoot op de kin van Mendes te landen. Mendes gaat neer en scheidsrechter Mario Yamasaki komt tussen beiden….of niet. Yamasaki komt er tussen maar stopt het gevecht niet. Garbrandt heeft het net op tijd in de gaten en land nog twee stoten op het gezicht van Mendes, waarna Yamasaki uiteindelijk wel ingrijpt. Voor Garbrandt zijn derde overwinning op rij in de UFC, waarmee hij zijn totale record op 8-0 zet. Mendes verliest voor de eerste keer in zijn MMA carrière en dat tijdens zijn UFC debuut. Wel moet gezegd worden dat Mendes in principe dit gevecht heeft gered door in te vallen voor John Lineker. De UFC waardeert deze dingen meestal waardoor we Mendes zeker nog terug gaan zien op een toekomstige UFC card. Cody Garbrandt zal met deze overwinning nog meer hype achter zich krijgen. De vraag is of hij na drie winstpartijen in zijn volgende partij eindelijk een gerankte tegenstander gaat krijgen. De tijd zal het leren.


5. Derek Brunson vs. Roan ”Jucao” CarneiroAls we het over ondergewaardeerde vechters in de UFC hebben komt de naam Derek Brunson tevoorschijn. Brunson was voor dit gevecht 4-1 in de UFC, met zijn enige verlies tegen Yoel Romero. Een gevecht waar hij de eerste twee rondes wist te winnen, maar helaas voor hem in de derde ronde verloor via TKO. Brunson’s tegenstander was niemand minder dan Roan Carneiro. Carneiro is een zeer sterke BJJ vechter.
Het gevecht tussen beide mannen zou niet lang duren. Beiden mannen leken te wachten op elkaar zodat ze konden counteren. Carneiro probeert een stoot te landen op het gezicht van Brunson, maar raakt uit balans. Brunson profiteert meteen en klimt bovenop Carneiro. Tegen de kooi aan blijft Brunson stoten geven naar het gezicht van de Braziliaan. Carneiro moet veel incasseren, maar blijft in het gevecht. Althans niet voor lang. Brunson blijft doorgaan met stoten landen op het gezicht van Carneiro en de scheidsrechter vind het genoeg. Opnieuw een statement van Derek Brunson, die van zijn laatste 4 gevechten er drie wist te beslissen in de eerste ronde. Met deze overwinning tijdens een Co-Main event mag Brunson hopen dat hij eindelijk eens wat meer bekendheid mag genieten onder de fans. Carneiro verloor het laatst een gevecht in 2011, en won sinds zijn UFC terugkeer zijn enige wedstrijd tegen Mark Munoz. Of Carneiro behouden blijft voor de rankings is zeer de vraag, maar dat we hem gaan terugzien kunnen we vrijwel zeker van zijn.


6. Donald ”Cowboy” Cerrone vs. Alex ”Cowboy” OliveiraHet toetje van de avond werd verzorgd door Cowboy en Cowboy. Oliveira die op two weeks notice instapte voor Tim Means leek in het begin van het gevecht de overhand te hebben. Cerrone had weinig tot geen antwoord op de bodykicks en stoten van Oliveira. Veel impact leken ze echter niet te hebben. Na twee minuten weet Cerrone een perfecte takedown te plaatsen. Cerrone zit in half guard. Oliveira lijkt niet comfortabel op de grond, en dat blijkt als Cerrone binnen de kortste keren in de mount positie komt. Cerrone weet vanaf top mount de Triangle Choke aan te zetten, en rolt Oliveira vervolgens om. Oliveira tapt meteen, al heeft Mario Yamasaki dit pas in de gaten nadat Cerrone hem duidelijk maakt dat Oliveira tapt. Een zeer sterk debuut voor Donald Cerrone op Welterweight. Het mooiste moment was misschien nog wel na het gevecht. Cerrone pakte een veer van zijn eigen Cowboy hoed af, en liep naar Oliveira toe. Hij vroeg om zijn hoed en bevestigde de veer aan de hoed van de Braziliaanse Cowboy aan zei : ”It’s from my peacock”.

Al met al een redelijk evenement met een aantal spectaculaire finishes. Als je de prelims nog niet gezien hebt moet je dat zeker doen. Een aantal controversiële beslissingen en een paar leuke finishes.

Bekijk hier alle resultaten van UFN 83 in Pittsburgh, Pennsylvania.


Early Prelims :
– Shamil Abdurakhimov verslaat Anthony Hamilton via UD (30-27, 29-28 & 29-28).
– Lauren Murphy verslaat Kelly Faszholz via TKO (Elbows & Punches) na 4:55 in de 3e ronde.
– Ashlee Evans-Smith verslaat Marion Reneau via SD (30-27, 29-28 & 28-29).

Prelims :
– Nathan Coy verslaat Jonavin Webb via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Anthony Smith verslaat Leonardo Guimaraes via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Oluwale Bamgbose verslaat Daniel Sarafian via KO (Headkick & Punches) na 1:00 in de 1e ronde.
– Sean Strickland verslaat Alex Garcia via TKO (Punches) na 4:25 in de 3e ronde.

Main Card :
– James Krause verslaat Shane Campbell via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Chris Camozzi verslaat Joe Riggs via TKO (Knees) na 0:26 in de 1e ronde.
– Dennis Bermudez verslaat Tatsuya Kawajiri via UD (29-28, 29-28 & 29-28).
– Cody Garbrandt verslaat Augusto Mendes via TKO (Punches) na 4:18 in de 1e ronde.
– Derek Brunson verslaat Roan Carneiro via TKO (Punches) na 2:38 in de 1e ronde.
– Donald Cerrone verslaat Alex Oliveira via Submission (Triangle Choke) na 2:33 in de 1e ronde.

Performances of the Night :
– Chris Camozzi ($50.000)
– Donald Cerrone ($50.000)

Fight of the Night :
– Lauren Murphy vs. Kelly Faszholz
($50.000 Per Persoon) (Foto)

Attendance / Gate :
– 7.330 / $572.547

Powered by:Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) UFC 202 Free Fight: Conor McGregor vs Chad Mendes

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. 20 augustus staat bij elke ...

Win een gratis exemplaar van EA UFC 2 !

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op 17 maart ligt EA ...

UFC 203: Overeem vs Miocic in de bioscoop met korting!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Alistair Overeem zal het op ...

Matchmaking met geleend geld: het kortetermijndenken van de UFC

De overname van de UFC door WME-IMG, gefinancierd met een lening met een pittige ...