Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Aanstaande vrijdag is het tijd voor Bellator 149: Shamrock vs. Gracie. Het event zal plaatsvinden op 19 februari in de Toyota Center in Houston, Texas. Hoogstwaarschijnlijk zal het de dag erop, zaterdagavond om 22.15 op Spike Nederland uitgezonden worden.Een zogeheten “Rubber-Match” tussen twee pioniers van de sport!

Ze hebben twee keer eerder gevochten waarvan de eerste keer op UFC 1 in 1993 was. Dat gevecht wist Royce Gracie binnen een minuut te beëindigen door middel van een Rear-Naked choke. De tweede keer dat ze vochten was op UFC 5 in 1995 waar ze uiteindelijk na 36 minuten tot een gelijkspel zijn gekomen, het langste gevecht in UFC geschiedenis.
Of dat deze twee mannen het nog waar kunnen maken op deze leeftijd gaan we deze week zien. Het zal in ieder geval veel kijkcijfers opleveren aangezien het twee van de grootste legendes van de sport zijn.

Royce Gracie (14-2-3) is de grondlegger van het grondgevecht in MMA zoals wij die nu kennen. Mede door zijn invloeden is de sport uitgegroeid tot het volledige plaatje MMA en zijn vechters ook meerdere stijlen gaan beoefenen. Gracie is 49 jaar en heeft voor het laatst gevochten in 2007 tegen een andere legende in Kazushi Sakuraba, een gevecht wat hij won op besluit maar uiteindelijk gepakt werd op steroïden.

Na zijn tweede gevecht met Gracie wist Shamrock op UFC 6, Dan Severn te verslaan door middel van submission en zo de eerste UFC Super Fight Champion ooit te worden, een titel die later is veranderd naar Heavyweight Champion. Ken Shamrock (28-16-2) is 51 maar heeft afgelopen juni nog gevochten tegen Co-Main Event vechter, Kimbo Slice. Dat gevecht verloor hij door middel van Knock-Out.

Twee straatvechters vechten het uit in de kooi!

Kimbo Slice en Dhafir Harris (DADA 5000) komen uit dezelfde buurt in Miami en gingen zelfs naar dezelfde High-School. Het probleem ligt volgens Kimbo bij Harris, aangezien hij hem kopieert nadat Kimbo beroemd werd door middel van zijn straatvecht video’s. Niks van waar volgens Harris en beide mannen zeggen dat ze elkaar ontwijken, die tijd is voorbij. Een ding is zeker beide mannen zijn niet bang om een stoot te nemen, om er vervolgens een aantal uit te delen. Met de rivaliteit die bij deze mannen aanwezig is kan je er haast zeker van zijn dat dit Heavyweight gevecht vroegtijdig afgelopen zal zijn. 
Kimbo Slice (5-2-0) heeft meegedaan aan The Ultimate Fighter maar is het bekendst geworden door zijn youtube videos. Kimbo komt van EliteXC af, waar hij een record van 3-1 behaalde. Ook heeft Kimbo dus al voor Bellator gevochten en dus meer ervaring in de kooi dan zijn tegenstander.
Dhafir Harris staat (2-0-0) in zijn professionele MMA carrière bij een paar lokale MMA organisaties. Deze gevechten heeft hij beide op (T)KO gewonnen met zijn stevige stoten. Met de mindere ervaring is het zaak voor DADA om te blijven staan en zijn stoten te landen.  

(Video) Bekijk hier alvast een uitgebreide preview van Bellator 149 over het Co- en Main Event.

Fight-Card:

Verder staat er een re-match op de Main Card tussen Emanuel Newton (25-9-1) en Linton Vassell (15-5-0). Een gevecht wat Newton won met naar zijn zeggen maar twee weken training. Ook zullen we een oud UFC veteraan gaan zien in Melvin Guillard (32-15-0) tegenover Derek Campos (15-6-0). Ook staan er twee debutanten tegenover elkaar op de Preliminary Card zo zal Ryan Hollis (10-7-0) het gaan opnemen tegenover Adrian Yanez (3-1-0). Bekijk hieronder de volledige Fight Card.
MAIN CARD:
 • Royce Gracie vs. Ken Shamrock
 • Kimbo Slice vs. Dhafir Harris
 • Emanuel Newton vs. Linton Vassell
 • Derek Campos vs. Melvin Guillard
 • Daniel Pineda vs. Emmanuel Sanchez

PRELIMINARY CARD:

 • Richard Knepp vs. Isaac Villanueva
 • Ryan Hollis vs. Adrian Yanez
 • James Christopherson vs. Charlie Ontiveros
 • Anthony Ivy vs. Jason Langellier
 • Jeremy Mahon vs. Davis Sylvester
 • Juan Torres vs. Justin Wren
 • Mike Trinh vs. Angel Zamora
 • Ruben Esparsa vs. C.J. Hancock
 • Manny Lozoya vs. Jacob Norsworthy

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) Dominick Cruz vs Urijah Faber 3

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Dominick Cruz en Urijah Faber ...

Weekly Fight Announcements: Bellator

Denise Kielholtz zal haar debuut maken voor Bellator MMA. Ze zal het opnemen tegen ...

UFC 221 Free Fight: Chris Weidman vs. Yoel Romero

Yoel Romero krijgt aankomend weekend voor de tweede keer de kans om de UFC ...

Weekly Fight Announcements: Bellator

Patricio Freire zal zijn vedergewicht titel verdedigen in een rematch met Daniel Weichel in ...