Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

UFC Fight Night 82 : Hendricks vs. Thompson


MAASTRICHT – In deze rubriek spelen we UFC matchmaker Joe Silva en kijken we, Who’s next voor de winnaars van het afgelopen Event?

Mike Pyle (27-11-1 / UFC 10-6-0)

Tegenstander : Court McGee

Waarom : Met een mooie TKO overwinning tegen Sean Spencer laat in de derde ronde bewees Mike Pyle dat hij met zijn 40 jaar nog altijd het heilige vuur heeft branden. Een winstpartij die Pyle goed kon gebruiken aangezien hij bijna twee jaar zonder overwinning zat.
Naar mijn mening zou zijn volgende tegenstander iemand zijn die zonder blessures misschien wel eens een stuk hoger had kunnen staan in de UFC. TUF 11 winnaar Court McGee is na blessureleed van 2 jaar afgelopen December teruggekeerd in de UFC. Daar wist hij te winnen van Marcio Alexandre Jr.
McGee die een 6-3 record heeft in de UFC, zou een leuke match-up zijn voor Mike Pyle, en tegelijkertijd een test voor beide mannen om te zien waar ze staan in de UFC Welterweight divisie.
Vandaar de keuze voor Court McGee.

Misha Cirkunov (11-2 / UFC 2-0)

Tegenstander : Nikita Krylov

Waarom : Misha Cirkunov heeft na zijn overwinning tegen Daniel Jolly opnieuw weinig moeite gehad met zijn tegenstander. Wat opvalt is dat Cirkunov opnieuw tegen een debutant vocht. En opnieuw ging dat vrij eenvoudig. Nikita Krylov won drie wedstrijden op rij in de Light-Heavyweight divisie en is nog niet geranked.
Daarom lijkt het mij een goede matchup om te zien voor Cirkunov of hij kan ”hangen” met de jongens die tegen de Top 15 aanhikken.
Krylov vocht het laatst in Augustus en heeft als een van de weinige Light-Heavyweights nog geen gevecht gepland staan. Daarom lijkt dit gevecht wat mij betreft een perfecte match-up tussen de Wit-Rus en de Let.

Vandaar de keuze voor Nikita Krylov.

#1 Joseph Benavidez (24-4 / UFC 11-2)

Tegenstander : #6 Kyoji Horiguchi

Waarom : Joseph Benavidez zit in een lastig parket. Hij versloeg zowat iedereen in de UFC Flyweight divisie, maar verloor twee keer van de kampioen Demetrious Johnson. Een gevecht met #3 Henry Cejudo was dan ook het meest logisch geweest. Alleen maakte de UFC vlak voor Benavidez vs. Makovsky bekend dat Cejudo mocht vechten voor de titel tegen Johnson. Aangezien #2 John Dodson naar de Bantamweight divisie gaat blijft er erg weinig over voor Joseph Benavidez. #6 Kyoji Horiguchi die net als Benavidez alleen verloor van kampioen Johnson lijkt dan ook de logische keuze. Horiguchi is een van de betere vechters in de divisie en heeft een mooie toekomst in het vooruitzicht.
Een gevecht tegen Benavidez zou voor hem dan ook een goede stap vooruit zijn. Voor Benavidez blijft het vervelend dat hij van de UFC geen derde kans krijgt, aangezien hij die wel verdiend.

Vandaar de keuze voor Kyoji Horiguchi.
#6 Ovince St.Preux (19-7 / UFC 7-2)

Tegenstander : #3 Alexander Gustafsson

Waarom : Ovince St.Preux heeft met speels gemak afgelopen zaterdag Rafael ”Feijao” Cavalcante na 15 minuten aan de kant gezet. Feijao was kampioen van Strikeforce ten tijde dat OSP bezig was om aan de top te komen in dezelfde organisatie. St.Preux heeft in de UFC veel successen geboekt, maar kwam twee keer duidelijk te kort. Dit waren de gevechten die hem rechtstreeks de Top 5 in hadden geschoten (Bader & Teixeira).
Het is duidelijk dat St.Preux een tegenstander van enig cachet verdiend. Vandaar de keuze voor tweemalig titeluitdager Alexander Gustafsson. Gustafsson zit nog zonder tegenstander en dit zou een hele leuke match kunnen zijn aangezien beide mannen qua standup zeer sterk zijn. Voor OSP de enige vechter boven hem gerankt waar hij nog niet tegen heeft gevochten (met uitzondering van Jones en Cormier). En voor Gustafsson de mogelijkheid om te laten zien dat hij nog steeds in die Top 5 hoort.

Vandaar de keuze op Alexander Gustafsson.

#11 Roy Nelson (21-12 / UFC 8-8)

Tegenstander : Derrick Lewis

Waarom : In een absoluut vreselijk gevecht heeft Roy Nelson uiteindelijk op punten van tegenstander Jared Rosholt weten te winnen. Aangezien Roy Nelson tegen bijna iedereen boven en onder hem (haalbare tegenstanders) heeft gevochten, en het gevecht opzicht ook niet in zijn voordeel sprak. Lijkt het mij leuk om hem te zien vechten tegen de niet gerankte Derrick Lewis. Lewis vocht ook afgelopen zaterdag op de Prelims tegen de Poolse nieuwkomer Damian Grabowski. ”The Black Beast” zoals de bijnaam van Lewis luidt liet geen spaan heel van zijn Poolse uitdager, en won via TKO in de eerste ronde.
Roy Nelson is verworden tot een gatekeeper in de Heavyweight divisie, en om in die rankings te komen zal je van een gatekeeper moeten winnen. Vandaar dat ik Derrick Lewis de kans wil geven om via Roy Nelson de rankings te betreden. Nelson heeft met 5 verliespartijen in zijn laatste 7 wedstrijden vrij weinig te willen, en mag blij zijn dat hij nog steeds gerankt is.

Vandaar de keuze op Derrick Lewis.

#8 Stephen Thompson (12-1 / UFC 7-1)

Tegenstander : #1 Rory MacDonald

Waarom : Met een TKO in de eerste ronde tegen Johny Hendricks heeft Stephen Thompson zich duidelijk gemeld in de Top van de UFC Welterweight divisie. Veel mensen willen de stijlvolle karateka het graag zien opnemen tegen huidig kampioen Robbie Lawler, mij lijkt dat nog iets te vroeg. Wel verdient Thompson duidelijk een hoog gerankte vechter. Aangezien Brown & Maia al tegen elkaar vechten, en Woodley of Condit het volgende titelgevecht tegen Lawler vechten was Rory MacDonald de meest logische optie.
MacDonald verloor afgelopen zomer een absolute knalpartij tegen Robbie Lawler, wereldwijd verkozen tot Fight of the Year.
Mocht dit gevecht echt gebeuren, en mocht Thompson winnen dan is een titelgevecht voor de jonge Thompson heel dichtbij.

Vandaar de keuze op Rory MacDonald.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 211 Embedded: Vlog Series – Episode 3

Een nieuwe aflevering van UFC 211 Embedded met Stipe Miocic, Joanna Jedrzejczyk, Junior dos ...

(Video) UFC 197: Free Fight met Jon Jones en Ovince Saint Preux.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Dit weekend staat de Light ...

Rico Verhoeven: “Ik vind het MMA sparren/trainen leuk. Dus ik wil de kooi instappen.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EPIC MMA kreeg de mogelijkheid ...