Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Deze titel heb je vast al een keer of zes voorbij horen komen. Dit kan zijn tijdens het meerdere keren terugkijken van het evenement Jose Aldo vs. Conor McGregor, of het bekijken van promotiemateriaal voor het aankomende evenement UFC 196. Ben jij niet bekend met de bovenstaande twee opties? Dan is de kans groot dat je de quote ongevraagd voorbij hebt zien komen op je Social media pagina. Je kunt zeggen wat je wil, maar Conor ‘The Notorious’ McGregor is een superster.
14.506 MMA fans zaten met spanning te kijken naar het debuut van de toen nog 24-jarige Ierse vechter. Een knock-out in de eerste ronde leverde hem een bonus van $60,000 USD op. Dit naast zijn $8,000 show geld en $8,000 win bonus had het gevolg voor zijn eerste dure horloge. Nu drie jaar later heeft hij deze cijfers tweehonderd en tien keer verdubbeld.

Op een voetbalveld in Zuid-Dublin maakte Conor voor het eerst kennis met een sport. Hij was lid van de Lourdes Celtic Football Club en was supporter van Manchester United. Hier heeft hij zijn hobby enkele jaren kunnen uitoefenen. Na een verhuizing van zuid naar West-Dublin kwam oud UFC vechter Tom Egan op zijn pad. ‘The Tank’ is de eerste Ierse MMA atleet binnen de Ultimate Fighting Championship. Hij stond tijdens het evenement UFC 93: Franklin vs. Henderson tegenover John Hathaway. Een partij die hij niet wist te winnen. De twee begonnen met elkaar te worstelen en sparren en Conor zijn liefde voor de vechtsport groeide en groeide. 
Op 17 februari 2007 maakte Conor op 18-jarige leeftijd zijn Mixed Martial Arts debuut tegen Ciaran Campbell. Een partij bij de promotie Irish Ring of Truth, die hij won met een technische knock-out in de eerste ronde:

Zijn techniek, passie en doorzettingsvermogen zorgde voor het contact met gym eigenaar John Kavanagh. John begon zijn project in 2001 en opende Straight Blast Gym, een plek waar verschillende atleten de mogelijkheid kregen om te groeien. Ik noem een Gunnar Nelson, Cathal Pendred, Patrick Holohan, Aisling Daly en natuurlijk Conor McGregor.

Een jaar na zijn eerste amateur partij maakte Conor op 8 maart 2008 zijn professioneel debuut. Met opnieuw een technische knock-out begon hij met het beklimmen van de ladder. Al snel kleurde zijn lijst groen en stond hij tegenover de Cage Warriors (CWFC) Featherweight en Lightweight kampioen. Tijdens deze gevechten dwong hij Dave Hill om af te kloppen en wist hij Ivan Buchinger te stoppen met een knock-out.

Op 8 februari zet Conor zijn handtekeningen onderaan een UFC contract. Het 5-fight contract moet hem de mogelijkheid bieden om te bewijzen dat hij mag blijven. Ook mag hij gelijk zijn agenda op tafel leggen, Marcus Brimage wordt aangewezen als eerste tegenstander. Een sterke vechter die drie keer eerder de Octagon had betreden. 
Vanaf dat moment is de trein gaan rijden. Verschillende grote mediabedrijven beginnen met het promoten van dit gevecht. Met hoge verwachtingen stapt de tweevoudig CWFC kampioen de Octagon in. Conor laat er geen gras over groeien. Al in de eerste ronde plaatst hij de juiste stoten om Brimage te stoppen. Tijdens zijn overwinningskreet klinkt het commentaar als volgt: “This is why everybody is talking about Conor McGregor, this kid is the real deal!” 
Met zijn ogen op het goud gericht wordt Conor ingeroosterd tegenover Andy Ogle. Een partij die niet lang op het evenement zou blijven staan. Al snel loopt Andy een blessure op tijdens zijn trainingen, de Amerikaan Max Holloway neemt vervolgens het roer over. Voor het eerst geeft Conor een gevecht in de handen van de jury. Deze wordt vervolgens beoordeeld met 30-27, 30-27, 30-26. Conor stapt de Octagon uit met een Unanieme beslissing en een Anterior Cruciate Ligament knie blessure. Een blessure die om minimaal 10-maanden herstel vraagt.
Na de operatie en hersteltijd verwacht Conor zijn terugkomst te maken tegen Cole Miller. Het gevecht staat op de planning van het evenement UFC Fight Night 49 op 19 juli 2014. Door een duim blessure is Cole niet in staat om het main event te verzorgen. Braziliaan Diego Brandao stapt het vliegtuig in en reist af naar Ierland om zijn prestaties te leveren.

Tijdens het bovenstaande evenement kwam er opnieuw een quote tot leven: “We are not here to take part, we are here to take over!”
De Featherweight vechter vervolgt zijn weg naar de titel. Tijdens het evenement UFC 178 krijgt Conor het podium in Las Vegas. Tijdens deze voorbereidingen leren de UFC fans de trash-talk van Conor McGregor pas echt kennen. De beledigingen vliegen over en weer. Zowel Conor Mcgregor als tegenstander Dustin Poirier weten elkaar keer op keer te raken. Waar Dustin zijn woordgebruik nog redelijk beperkt, gaat McGregor helemaal los met kreten als, “It is going to be a first round KO, He is a Hillbilly, His chin is going to be cracked”.
Ook dit keer komt de voorspelling van Conor uit. Een technische knock-out in de eerste ronde levert hem opnieuw een bonus op. Ook krijgt hij opnieuw en main event aangewezen. 
Tijdens UFC Fight Night 59 staat Conor tegenover Dennis Siver. Een opmerkelijke matchup waar veel fans hun bedenkingen bij hadden. Wie het promotiemateriaal heeft bekeken zal gezien hebben dat Siver op enkele spots niet eens het beeld passeerde. 
Voor het eerst kwam de voorspelling Conor niet uit. Een eerste ronde knock-out zat er niet in, wel wist hij de scheidsrechter in de tweede ronde te overtuigen om het gevecht te stoppen. Na deze actie laat Conor duidelijk merken tegen wie hij wil vechten.

Het gevecht is aan! De organisatie trekt alles uit de kast om elke fan te bereiken. Zowel Conor McGregor als kampioen Jose Aldo worden de hele wereld overgevlogen om verschillende persconferenties bij te wonen. Ook worden de mannen keer op keer tegenover elkaar gezet voor een foto moment voor de aanwezige pers. Waar je dacht dat het trash-talken niet erger kan, bewijst Conor het tegendeel. 

Wellicht een van de sterkste wapens van de Ier. Het mentale spel voor en tijdens de wedstrijden. Angstaanjagende uitspraken worden gemaakt en stap voor stap worden de grenzen overschreden. Op welke schaal vechters woorden mogen gebruiken voor het promoten van gevechten is een andere discussie, maar Conor weet met zijn stijl een grote groep mensen te bereiken. Kijkcijfer records worden verbroken.

Enkele weken voor het titel gevecht op UFC 189 moet de kampioen zich met een blessure afmelden. De organisatie geeft de worstelaar en Team Alpha Male vechter Chad Mendes de kans om zijn plek te vervullen. Ook wordt er gekozen om de interim titel op het spel te zetten. De winnaar wordt gekroond met een titel, maar zal deze vervolgens nog moeten verenigen tegen Jose Aldo.

Met live muziek tijdens de walk-out lopen Conor McGregor en Chad Mendes de MGM-Grand Garden Arena binnen. Na een zee van promoties en media aandacht is het zover. Dana White heeft de weddenschap van Conor afgewezen. Hij wou 5 miljoen Dollar inzetten op een Knock-out in de tweede ronde. Gelukkig is Dana niet op de weddenschap in gegaan. Tijdens de eerste 9 minuten weten beide mannen rake klappen uit te delen. Uiteindelijk is het Conor die de juiste plek weet te raken. Scheidsrechter Herb Dean staakt het gevecht in ronde twee en Conor wordt gekroond met de Interim Featherweight UFC titel.
16.019 mensen waren aanwezig in Las Vegas, en er werd $7,200,000 verdiend aan de Pay-Per-Views. Records zijn opnieuw verbroken.

Vervolgens staat Conor McGregor tegenover Urijah Faber. Zonder eind-gevecht coachen beide mannen een team opkomende talenten voor een contract bij de organisatie. Een succesvol seizoen wat gevolgd wordt door ongeveer 622,000 kijkers.

Op 12 december 2015 is het zover. Jose Aldo en Conor McGregor verzorgen het main event van UFC 194. Tijdens de uitleg van scheidsrechter ‘Big’ John Mccarthy wordt er een intense staredown gehouden tussen beide atleten. De bel klinkt en het best bekeken gevecht in de geschiedenis van de organisatie begint. 16,516 getuigen staan voor hun stoel in de MGM-Grand Garden Arena. $10,100,000 Dollar is er besteed aan de Pay-Per-Views. Opnieuw zijn de records verbroken.
Al na 13-seconden weet Conor een linker hoek op de kin van Jose Aldo te plaatsen. Dit gevolgd door Ground-and-Pound geeft hem het recht om de titel te dragen. De voorspelling van Conor McGregor komt wederom uit. Een eerste ronde knock-out levert hem de UFC Featherweight titel op en een loonstrookje van van meer dan $16.000.0000 Dollar. Opnieuw zijn de records verbroken.

De eerder genoemde records hebben ‘The Notorious’ Conor McGregor een stem gegeven binnen de organisatie. Hij vraagt om een gevecht tegen de huidige Lightweight kampioen Rafael dos Anjos. Deze vraag wordt beantwoord met een ja. 

Enkele weken voor het evenement moet de Lightweight kampioen zijn afspraak afzeggen. Een gebroken voet zorgt ervoor dat hij zijn titel niet kan verdedigen. Hoewel vele vechters aanbieden de geblesseerde kampioen te vervangen, is het Nate Diaz die het gevecht tegen Conor McGregor krijgt. Het gevecht vind plaats in de Welterweight division Dit is twee divisies hoger dan het gewicht waar Conor kampioen is. 
Conor McGregor bereikt veel binnen een korte tijd. Met hulp van de organisatie weet hij te groeien tot een superster. “Precision beats power and timing beats speed”. Een vechter uit de nieuwe generatie. Hoelang beloftes worden waargemaakt is iets waar we vroeg of laat achter zullen komen.

Hoe ver verwacht jij dat Conor McGregor zal komen?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) Deel één UFC Battle Lines: Arlovski vs Barnett

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC Battle Lines komt met ...

UFC Fight Night 104 Bermudez vs. Korean Zombie Recap

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Chan ‘The Korean Zombie’ Sung ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Een nieuwe week, een nieuwe weekly fight announcement. John Dodson keert terug in de ...