Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT – Ook deze week waren er weer nieuwe gevechtsaankondigingen. In totaal zeven gevechten, waarvan een Co-Main Event. In principe maar twee nieuwe gevechten. De vijf andere gevechten werden veranderd in verband met visumproblemen of blessures. In deze korte recap gaan we in op de belangrijkste/interessantste gevechtsaankondigingen van deze week, en uiteraard de totale lijst onderaan.


Glover Teixeira vs. Rashad Evans

Een van die vier gevechten was het Co-Main event van UFC on FOX 19 in Tampa, Florida. Mauricio ”Shogun” Rua wilde ondanks zijn blessure vechten tegen Rashad Evans, maar de UFC wilde dit niet en had al snel een vervanger in voormalig titeluitdager Glover Teixeira. Een gevecht dat begin vorig jaar al op de planning stond. Toen moest Teixeira geblesseerd afzeggen. Teixeira is sinds zijn back-to-back verliespartijen tegen Jon Jones en Phil Davis weer helemaal terug en finishte zowel Ovince St.Preux als Patrick Cummins voortijdig. Evans daarentegen was lang geblesseerd en zag er niet goed uit in zijn laatste partij tegen Ryan Bader. Teixeira zal moeten winnen om zijn Top 5 ranking te houden. Evans zal bij winst ook weer in de buurt van de Top 5 komen. Met 36 jaar lijkt het de laatste kans op een titlerun voor beiden.
Ross Pearson vs. Chad Laprise

Ook het gevecht tussen Ross Pearson en Chad Laprise was een vervangend gevecht. Zaterdagochtend werd bekend dat Abel Trujillo problemen had om Australië binnen te komen en Ross Pearson dus zonder tegenstander zou zitten. Chad Laprise kreeg het belletje van de UFC en accepteerde het gevecht. Omdat Laprise ook al op de card stond zit nu de Braziliaan Alan Patrick zonder tegenstander. Zijn nieuwe opponent is nog niet bekend. Laprise is net als Pearson een voormalig TUF winnaar. De Canadees Laprise zag zijn ongeslagen record afgelopen Augustus verdwijnen toen hij verloor via TKO tegen Francisco Trinaldo. Diezelfde Trinaldo versloeg ook Ross Pearson afgelopen Januari via een decision in Boston, Massachusetts. Beide mannen kunnen dus een overwinning volgende week goed gebruiken.
Chris Wade vs. Rustam Khabilov

Ook de UFC Rotterdam card had zijn eerste blessuregeval. Rashid Magomedov liet via Facebook weten een knieblessure te hebben, waardoor hij niet tijdig fit zou zijn voor 8 Mei. Zijn vervanger werd snel gevonden. Rustam Khabilov die een aantal weken geleden in Londen de Noord-Ier Norman Parke nog versloeg nam het gevecht aan, en zal het opnemen tegen Chris Wade. Wade is in de UFC nog steeds ongeslagen, en won in zijn meest recente wedstrijd tegen Mehdi Baghdad in Boston, Massachusetts. Voor Wade zal dit de moeilijkste test uit zijn carrière worden. Met namen als Yancy Medeiros, Norman Parke en Jorge Masvidal op Khabilov’s win resumé mag je ervan uitgaan dat het een heet avondje kan gaan worden in Rotterdam. Of dit ook het geval zal zijn gaan we zien op 8 Mei.

Nick Hein vs. Jon Tuck


Ook de Duitser Nick Hein zal te bewonderen zijn in Ahoy. Hij neemt het op tegen Jon Tuck. Hein vocht tot nu toe vier keer voor de UFC. In totaal won hij drie keer. Tijdens zijn debuut won hij van Drew Dober. Diezelfde Dober is inmiddels zijn schoonbroertje. Hein staat bekend om zijn sterke standup game en zal die zeker willen etaleren tegen Jon Tuck. Tuck is een BJJ Black Belt en traint bij The MMA Lab met onder andere Benson Henderson, Bryan Barberena, Joe Riggs & Efrain Escudero. Tuck won drie van zijn vijf wedstrijden in de UFC, en versloeg in zijn meest recente optreden Tae Hyun Bang in Zuid Korea. Een submission overwinning die hem de Performance of the Night bonus opleverde. Beide mannen zullen hun ingezette weg omhoog een vervolg willen geven 8 Mei in Rotterdam.

Gabriel Gonzaga vs. Derrick Lewis


Niet alleen Rashid, maar ook Ruslan Magomedov raakte afgelopen week geblesseerd. Al snel meldde Derrick Lewis zich als gegadigde om in te vallen. Ondanks dat Lewis graag tegen Roy Nelson had gevochten, kon hij naar eigen zeggen deze kans niet aan zijn neus voorbij laten gaan. ”The Black Beast” die in zijn laatste gevecht geen spaan heel liet van de debuterende Damian Grabowski zal het dus opnemen tegen Gabriel Gonzaga. Gonzaga doorbrak een 3 fight losing streak afgelopen December door in een dramatisch slecht gevecht te winnen van de inmiddels op doping betrapte en ontslagen Konstantin Erokhin. Waar Lewis duidelijk de weg omhoog lijkt te hebben gevonden, lijkt dat voor Gonzaga juist omgekeerd. Gonzaga is nog wel altijd een échte naam in MMA, iets wat nog ontbreekt op het winrecord van Derrick Lewis.

Buiten deze vijf gevechten waren er nog twee gevechten die deze week bekend werden gemaakt. Deze gevechten (plus de vijf die we besproken hebben) kun je terugvinden in het overzicht hieronder.

Check hier het complete overzicht van deze week :

UFN 85 in Brisbane, Queensland, Australië (20 Maart 2016)

– Lightweight Fight (155 lbs) : Ross Pearson vs. Chad Laprise * (Featured FightPass Prelim)
– Lightweight Fight (155 lbs) : Alan Patrick vs. Damien Brown **


UFN 86 in Zagreb, Kroatië (10 April 2016)
– Heavyweight Fight (265 lbs) : Gabriel Gonzaga vs. Derrick Lewis ***


UFC on FOX 19 in Tampa, Florida (16 April 2016)
– Welterweight Fight (170 lbs) : Omari Akhmedov vs. Elizeu Zaleski Dos Santos
– Light-Heavyweight (205 lbs) : #4 Glover Teixeira vs. #8 Rashad Evans **** (Co-Main Event)


UFN 87 in Rotterdam, Nederland (8 Mei 2016)
– Lightweight Fight (155 lbs) : Chris Wade vs. Rustam Khabilov *****
– Lightweight Fight (155 lbs) : Nick Hein vs. Jon Tuck


* Chad Laprise vervangt Abel Trujillo (Visumproblemen).
** Damien Brown vervangt Chad Laprise (Verplaatst naar ander gevecht)
*** Derrick Lewis vervangt Ruslan Magomedov (Blessure).
**** Glover Teixeira vervangt Mauricio ”Shogun” Rua (Blessure).
***** Rustam Khabilov vervangt Rashid Magomedov (Blessure).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Robert Whittaker

Robert Whittaker claimt een plek tussen de top contenders op 185 pond

Robert Whittaker deed gisteren uitstekende zaken in de middengewicht divisie. Hij versloeg Jacare Souza, ...

Francisco Rivera geïnformeerd van een potentiële USADA overtreding!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Francisco Rivera is ter kennis ...

EPIC Hangout #041: UFC 196: McGregor vs Diaz

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...