Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT – Ook deze week waren er weer nieuwe gevechtsaankondigingen. In totaal zeven gevechten. Van deze zeven gevechten waren er twee toevoegingen voor de UFC Rotterdam card.  In deze korte recap gaan we in op de belangrijkste/interessantste
gevechtsaankondigingen van deze week, en uiteraard de totale lijst onderaan.


Karolina Kowalkiewicz vs. Heather Jo Clark

Het enige vrouwengevecht op de card zover in Rotterdam is er een tussen de ongeslagen Poolse Karolina Kowalkiewicz en TUF 20 veterane Heather Jo Clark. De Amerikaanse Clark was een van de 16 vrouwen die in TUF 20 zat. Ze verloor haar Achtste Finale gevecht van Felice Herrig, maar mocht tijdens de TUF Finale een prelimpartij vechten. Daar won ze van Bec Rawlings. Sindsdien heeft ze (sinds December 2014) mede door blessures niet meer gevochten. Kowalkiewicz maakte haar debuut voor de UFC ruim een jaar later. Tijdens het laatste evenement van 2015 versloeg de Canadees-Irakese Randa Markos via Unanimous Decision. Kowalkiewicz is een voormalig KSW kampioene. KSW staat bekend als een van de betere (zo niet de beste) Poolse MMA organisatie. Wie aan het langste eind zal trekken zullen we 8 Mei gaan zien.
Kyoji Horiguchi vs. Neil Seery

Als er een Japanner hoge ogen gooit in de UFC is het Kyoji Horiguchi. Horiguchi is net als zijn ”meester” Norifumi ”Kid” Yamamoto iemand die vooral standup goed uit de voeten kan. Met een 5-1 record in de UFC (enige verlies tegen kampioen Demetrious Johnson) is Horiguchi een zeer legitieme contender in de Flyweight divisie. Neil Seery is vrij allround. Met een 3-2 record zit hij tegen de Top 15 van de rankings aan. Seery won zijn meest recente gevecht in Ierland tegen Jon Delos Reyes. Helaas voor Seery verloor hij van zowel Brad Pickett als Louis Smolka eerder in zijn UFC carrière. Mede hierdoor wordt vaker gezegd dat Seery een leuke vechter is, maar faalt tegen zwaardere competitie. Horiguchi is opnieuw iemand uit deze categorie. Voor Seery opnieuw de kans om te laten zien dat hij wel kan meedraaien met de top van de divisie.
Jessica Eye vs. Sara McMann

Jessica Eye wordt al jaren gezien als een van de betere vechters in de Women’s Bantamweight divisie. Vrij opmerkelijk aangezien ze slechts één gevecht in de UFC won van in totaal vijf gevechten. Die enige overwinning kwam tegen Leslie Smith in Mexico. Na deze winst vocht Eye de title-eliminator tegen Miesha Tate. Eye verloor, waarna ze het moest opnemen tegen Julianna Pena. Ook dit gevecht ging verloren. Ondanks een UFC record van 1-3-0(1NC) lijkt Eye een vaste plek te hebben in de divisie. Sara McMann is ook aan een niet al te beste reeks bezig. McMann verloor haar laatste twee partijen, en heeft een 2-3 record in de UFC. McMann vocht een aantal jaren terug nog voor de titel tegen Ronda Rousey, maar verloor. Beide dames kunnen dus absoluut een overwinning gebruiken om hun plek in de divisie te behouden.
John Lineker vs. Rob Font

John Lineker werd gezien als een van de hardst stotende vechters in de UFC Flyweight divisie. In zijn acht gevechten in de divisie won hij er zes. Mede doordat Lineker liefst vier (!!) keer zijn gewicht niet haalde vocht hij nooit voor de titel, en werd hij verplicht over te stappen naar de Bantamweight divisie. Afgelopen September won hij in die divisie tegen Francisco Rivera in een Fight of the Night winnend gevecht via een submission. Rob Font maakte indruk tijdens zijn debuut tegen George Roop in de zomer van 2014. Hij versloeg de lange Amerikaan via KO in de eerste ronde. Mede door blessures duurde het maar liefst 18 maanden voordat we de Team Sidyodtong vechter terug zagen in de Octagon. Ditmaal werd debutant Joey Gomez verslagen in de tweede ronde. Of Font ook zijn derde partij goed weet af te sluiten weten we 14 Mei.

Buiten de vier besproken gevechten waren er nog drie gevechten die deze week bekend werden gemaakt. Deze gevechten (plus de vier die we besproken hebben) kun je terugvinden in het overzicht hieronder.

Check hier het complete overzicht van deze week :


UFN 87 in Rotterdam, Nederland (8 Mei 2016)
– Women’s Strawweight Fight (115 lbs) : #10 Karolina Kowalkiewicz vs. Heather Jo Clark
– Flyweight Fight (125 lbs) : #6 Kyoji Horiguchi vs. Neil Seery


UFC 198 in Curitiba, Brazilië (14 Mei 2016)
– Bantamweight Fight (135 lbs) : #11 John Lineker vs. Rob Font


UFN 88 in Las Vegas, Nevada (29 Mei 2016)
– Women’s Bantamweight Fight (135 lbs) : #6 Sara McMann vs. #7 Jessica Eye


UFC 199 in Inglewood, Californië (4 Juni 2016)
– Lightweight Fight (155 lbs) : Marco Polo Reyes vs. Dong Hyun Kim II
– Heavyweight Fight (265 lbs) : Jonathan Wilson vs. Luiz Henrique Frank Waisten Jr.


UFN 89 in Ottawa, Ontario, Canada (18 Juni 2016)
– Lightweight Fight (155 lbs) : Leandro Silva vs. Jason Saggo

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Al Iaquinta

Al Iaquinta: “Ik ben technisch veel beter dan Diego Sanchez.”

Al Iaquinta maakt zaterdag op UFC Fight Night Nashville zijn rentree in de UFC, ...

Khabib Nurmagomedov’s reactie op Aldo: ”Ik pest de kleintjes niet.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Jose Aldo ‘Junior’ gaf onlangs ...

UFC on FOX 26 Lawler vs. Dos Anjos Recap

De voormalig UFC-kampioenen Robbie Lawler en Rafael Dos Anjos verzorgde samen het main event ...