Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MAASTRICHT – Ook deze week waren er weer nieuwe gevechtsaankondigingen. In totaal acht gevechten, waarvan een Main Event en een titelgevecht. Ook werden de laatste gevechten aan de Zagreb card toegevoegd. Rotterdam kreeg ook weer een zeer interessant gevecht erbij, en ook werd er een nieuw evenement in Canada bekend gemaakt. In deze recap gaan we in op de belangrijkste/interessantste gevechtsaankondigingen van deze week, en uiteraard de totale lijst onderaan.


Dominick Cruz vs. Urijah Faber
Het langverwachte derde gevecht tussen Dominick Cruz en Urijah Faber werd afgelopen vrijdag aangekondigd tijdens het Unstoppable gebeuren van de UFC. Cruz won afgelopen Januari de titel door TJ Dillashaw te verslaan via een verdeelde beslissing. Faber won afgelopen December van Frankie Saenz via unanieme beslissing en krijgt dus nu opnieuw de kans om voor de titel tegen Cruz te vechten. Faber won een aantal jaren terug van Cruz. Destijds in de WEC op Featherweight via een submission. Dit is tot nu toe nog altijd het enige verlies van Cruz in zijn Pro-MMA carrière. De rematch vond plaats tijdens UFC 132 in 2011. Cruz won via unanieme beslissing. Nu 5 jaar later is Cruz dus opnieuw kampioen. Faber vocht sindsdien nog twee keer voor de titel, maar verloor beide keren van Renan Barao. Wie er wint weten we 4 Juni.
Rory MacDonald vs. Stephen Thompson
Joe Rogan had het al een beetje verklapt een weekje terug, maar tijdens de Unstoppable show maakte Dana White het gevecht tussen Rory MacDonald en Stephen Thompson bekend. MacDonald vocht voor het laatst tijdens UFC 189 tegen Robbie Lawler in een gevecht dat verder geen uitleg behoeft. Stephen Thompson verraste toch enigszins door voormalig kampioen Johny Hendricks in de eerste ronde via een TKO te finishen. Beide mannen zijn vrij jong, en lijken allebei in de vorm van hun leven. Dit gevecht is dan ook echt een matchup waar de fans naar uitkijken. MacDonald heeft het thuisvoordeel aangezien dit gevecht zal plaatsvinden in Canada. Het gevecht zal dienen als Main Event voor UFN 89. Of de winnaar na dit gevecht een titelgevecht zal krijgen is niet bekend. Maar het ligt wel voor de hand.
Gunnar Nelson vs. Albert Tumenov
Opnieuw werd er deze week een mooi gevecht toegevoegd aan de UFC Rotterdam card. De IJslander Gunnar Nelson zal het opnemen tegen de Rus Albert Tumenov. Gunnar Nelson verloor zijn laatste gevecht in de UFC afgelopen December tegen Demian Maia, en vloog daarmee uit de Top 15. Tumenov won een close decision tegen Lorenz Larkin en kwam daarmee juist de Top 15 binnen. Nelson is in principe een BJJ vechter, maar heeft ook zeker staande skills. Dit was vooral te zien in zijn gevecht tegen Brandon Thatch. Tumenov is een standup vechter en gaat altijd voor de KO. Zijn mooiste KO overwinningen haalde hij tegen Matt Dwyer en Alan Jouban. Een echte striker vs. grappler matchup dus. Of dit gevecht op de Main Card staat is nog niet bekend, maar het lijkt niet meer dan logisch.
Sergio Moraes vs. Kamaru Usman
Zowel Sergio Moraes als Kamaru Usman kwamen de UFC binnen via TUF. Sergio Moraes verloor de TUF Finale van Cezar Ferreira, maar bouwde vervolgens een winstreak op van vier gevechten waaronder overwinningen tegen Neil Magny en Omari Akhmedov. Kamaru Usman werd tijdens TUF 21 de held van de Blackzilians. De Nigeriaan van origine won in de TUF Finale van ATT’s Hayder Hassan, waardoor hij voor zijn team de TUF Trofee veroverde. Vervolgens won Usman ook zijn tweede gevecht in de UFC afgelopen December tegen Leon Edwards. Zowel Moraes als Usman zullen bij voorkeur het gevecht op de grond willen uitvechten. Moraes is een BJJ Black Belt en wist meerdere WK’s te winnen in het BJJ. Usman is een driemalig NCAA Division II All-American. Een episch grondgevecht hopen we te mogen aanschouwen.
Buiten deze vier gevechten waren er nog meer gevechten die deze week bekend werden gemaakt. Deze gevechten (plus de vier die we besproken hebben) kun je terugvinden in het overzicht hieronder.
Check hier het complete overzicht van deze week :

UFN 86 in Zagreb, Kroatië (10 April 2016)
– Women’s Strawweight Fight (115 lbs) : #9 Maryna Moroz vs. Cristina Stanciu
– Bantamweight Fight (135 lbs) : Ian Entwistle vs. Alejandro Perez
– Featherweight Fight (145 lbs) : Robert Whiteford vs. Lucas Martins
– Welterweight Fight (170 lbs) : Nicolas Dalby vs. Zak Cummings *
UFN 87 in Rotterdam, Nederland (8 Mei 2016)
– Welterweight Fight (170 lbs) : Gunnar Nelson vs. #15 Albert Tumenov
UFC 198 in Curitiba, Brazilië (14 Mei 2016)
– Welterweight Fight (170 lbs) : Sergio Moraes vs. Kamaru Usman
UFC 199 in Inglewood, Californië (4 Juni 2016)
– Bantamweight Titlefight (135 lbs) : #C Dominick Cruz vs. #3 Urijah Faber (Co-Main Event)
UFN 89 in Ottawa, Ontario, Canada (18 Juni 2016)
– Welterweight Fight (170 lbs) : #1 Rory MacDonald vs. #2 Stephen Thompson (Main Event)

* Zak Cummings vervangt Bartosz Fabinski (Reden onbekend).
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Holly Holm vecht uitslag UFC 208 officieel aan

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Germaine de Randamie beleefde zaterdagavond de ...

Joanna Jedrzejczyk

Joanna Jedrzejczyk: “Verlies tegen Rose Namajunas was een ongeluk.”

De verloren partij tegen Rose Namajunas is volgens Joanna Jedrzejczyk een ongelukje geweest.

Who`s Next ?!? UFC on Fox 17: Dos Anjos vs. Cerrone

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC on Fox 17: Dos ...

EPIC Hangout #029: UFC Nederland en EPIC MMA in December

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...