Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het was een lange zit als je het complete debat gevolgd zou hebben in ‘the assembly’ vanavond. Maar eindelijk is het zover… Mixed Martial Arts is legaal in New York!! Na diverse pogingen en jarenlange harde arbeid van de zogenoemde sponsoren, heeft ‘the assembly’ ervoor gekozen om het voorstel goed te keuren!

De eerste overwinning was er al vroeg op de avond, toen het voorstel om MMA te legaliseren aangenomen werd door ‘The Ways and Means committee’ die met 17 stemmen voor en slechts 7 tegen, een positief signaal gaf en het voorstel eindelijk voor ‘the assembly’ liet komen. Deze stemming liep voorgaande jaren telkens uit op een grote teleurstelling, daar het voorstel hier al strandde, dit jaar ging het voorstel dus voor het eerst naar ‘the assembly’ om erover te stemmen.

Eenmaal in ‘the assembly’ aangekomen werd er bijna 4 uur gediscussieerd over de voordelen en de nadelen van het legaliseren van MMA in New York. Het was schokkend om te zien dat er mensen, lees: officiële New York assembly mannen en vrouwen, ronduit logen en feiten verdraaiden om  hiermee het voorstel tegen te werken en MMA een illegale en ongecontroleerde sport te laten.

Termen als “gay porn”, “slavery”, “sex offenders”, “bare knuckle fights”, “domestic abuse”, “illegal gambling”, “drug use”, “brain damage” kwamen veelvuldig aan bod. Nagenoeg alle negatieve geluiden berusten op onwetendheid over de sport, of uit de lucht gegrepen feiten. Maar aan het einde van de dag ging het erom hoeveel mensen er voor zouden stemmen en hoeveel mensen tegen.

Achteraf mogen we tevreden terugkijken dat er zoveel mensen een positieve inbreng hadden tijdens het debat en dat zoveel mensen hun uiterste best hebben gedaan om dit voorstel erdoor te krijgen.

De eindstand van de stemming: 113-25 in het voordeel van het legaliseren van MMA in New York.
Er waren ‘slechts’ 76 stemmen nodig om het voorstel erdoor te krijgen. De uitslag werd met luid gejuich in de zaal ontvangen!

Special thanks to Hon. Joseph D. Morelle die als hoofdsponsor optrad en een cruciale rol speelde om het voorstel erdoor te krijgen. In zijn ‘closing argument’ deed hij de grootste leugens van de avond nog eventjes teniet en liet voor de mensen die nog niet beslist hadden geen twijfel meer bestaan.

Madison Sqaure Garden, here we come!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

LIVE om 0:00: Media workout van Conor McGregor

Wil je live zien hoe McGregor zijn voorbereidingen gaan op zijn gevecht tegen Mayweather? ...

Anthony Johnson

Toekomstplannen van Anthony Johnson zijn eindelijk onthuld

Anthony Johnson heeft eindelijk zijn toekomstplannen onthuld. Rumble opent met een vriend een cannabis ...

UFC 216 Embedded: Vlog Series – Episode 1

UFC Embedded is terug, ditmaal met een reeks richting UFC 216. Bekijk hier UFC ...