Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

In aanloop naar 5 maart, de dag waarop het evenement zal plaatsvinden, hebben al heel wat veranderingen plaatsgevonden. UFC 196 zou in eerste instantie plaatsvinden in Rio de Janeiro, Brazil. Even later werd bekend gemaakt dat het evenement verplaatst zou worden naar Curitiba. Heavyweight kampioen Fabricio Werdum en uitdager Cain Velasquez zouden hier het main event verzorgen.

Nadat Werdum echter met een blessure moest afzeggen, ging de UFC opzoek naar een ander gevecht. Anderson Silva vs. Belfort 2 moest het nieuwe hoofdgevecht worden, Belfort liet echter duidelijk weten te willen wachten op een titelgevecht tegen de winnaar van het gevecht tussen Rockhold en Weidman.

UFC 196 werd wederom verplaatst, dit keer van Curitiba naar Las Vegas waar Conor McGregor het voor de Lightweight titel zou opnemen tegen kampioen Rafael Dos Anjos. Tot overmaat  van ramp moest Dos Anjos 2 weken voor het evenement afzeggen vanwege een gebroken voet. Er moest met spoed een vervanger gezocht worden en dat bleek geen probleem. Nadat tal van vechters hadden laten weten de plek van Dos Anjos met genoegen over te willen nemen koos de UFC uiteindelijk voor Nate Diaz. De main card bestaat uit 5 gevechten, die we allemaal in dit artikel onder de loep nemen.

 Amanda Nunes vs. Valentina Shevchenko

Amanda Nunes

Record : 11-4 (UFC 4-1)
Geb.Datum : 30 mei 1988. Land : Brazilië
Twitter : @amanda_leoa
Gym : MMA Masters
Notable Wins : Sara McMann
Bonus: Performance of the Night
VS.

Valentina Shevchenko

Record : 12-1 (UFC 1-0)
Geb.Datum : 7 maart 1988. Land : Kyrgystan
Twitter : @bulletvalentina
Gym: Tiger Muay Thai
Notable Wins : Sarah Kaufman
Bonus: –

Extra info:
Nunes maakte indruk tijdens haar debuut voor de promotie door in de 1e ronde te winnen van Shiela Gaff en vervolgens van onze eigen Germaine de Randamie. Nunes mocht het op gaan nemen tegen Cat Zingano in een soort #1 contender match. Zingano bleek echter te sterk. Amada’s ‘ road to the title’  liep een flink deuk op en moest opnieuw beginnen. Shayna Baszler moest er na 2 minuten al aan geloven en ook Sara McMann werd in de 1e ronde verslagen. Mocht Nunes van Shevckenko winnen is zij wederom een top contender voor de titel.

Shevchecko maakte onlangs haar debuut voor de UFC en ook zij wierp meteen hoge ogen. Ze moest het namelijk opnemen tegen de gerespecteerde Sarah Kaufman die als erg taai ervaren wordt. Shevchecko kon de finish niet forceren, maar wist wel tijdens haar debuur Kaufman te verslaan. Ook zij zal bij een overwinning een serieuze gooi gaan doen naar een titelgevecht.

Keys to success:
Amanda Nunes heeft een zwarte band in BJJ en een bruine in judo. Ze liet onlangs tegen McMann nog zien hoe goed haar BJJ is! Ditzelfde zal ze ook moeten proberen tegen Shevchenko die bekend staat als kickboxing en muay thai specialiste. Nunes heeft ook enorme kracht in haar handen, ze scoorde niet voor niets 3x een (T)KO in haar laatste 5 partijen.

Valentina Shevchenko zal zich tijdens haar training vooral moeten focussen op takedown defence. Want als Nunes haar niet naar de grond kan krijgen en ze hoeft niet bang te zijn voor de takedown kan ze haar stand-up skills het best tot haar recht brengen. Shevchenko’s trappen maken natuurlijk een groot deel van haar arsenaal uit.

Corey Anderson vs. Tom Lawlor

Corey Anderson

Record : 7-1 (UFC 4-1)
Geb.Datum : 22 september 1989. Land :USA
Twitter : @corey_mma
Gym :Nick Cantone MMA Academy
Notable Wins : Jan Blachowicz
Bonus: Fight of the Night
VS.

Tom Lawlor

Record :10-5-1 (UFC: 6-4)
Geb.Datum : 15 mei 1983. Land : USA
Twitter : @filthytomlawlor
Gym: Syndicate MMA
Notable Wins : Patrick Côté
Bonus: Performance, Fight, Knockout and Submission of the Night

Extra info:
Corey Anderson is de winnaar van The Ultimate Fighter 19 en werd gezien als groot talent.
Na zijn overwinning in de finale op Matt van Buren en daarna op Justin Jones werd het tijd om Anderson een ervaring vechter als tegenstander te geven om te kunnen bepalen in hoeverre hij klaar was voor het grote werk.. Gian Villante was echter een maatje te groot en in een gevecht dat werd uitgeroepen tot ‘ Fight of the Night’  werd Anderson vroegtijdig gestopt. Hij ging niet bij de pakken neer zitten en kwam knap terug doormiddel van twee beslissingen in zijn voordeel tegen Jan Blachowicz en Fabio Maldonado.

Tom Lawlor gaat ook al heel wat jaartjes mee in de UFC en kende zowel pieken als dalen. Dit zal zijn 11e gevecht worden binnen de organisatie en zijn record op dit moment is 6-4. Na een verlies in 2012 tegen Francis Carmont vocht Lawlor slechts twee maal. Hij wist in 2013 te winnen van de Nederlander Michiel Kuiper en wist in 2015 Gian Villante knap KO te slaan.

Keys to success:
Beide mannen moeten het hebben van hun sterke worstel basis. Het is de vraag wie deze worstel skills het beste heeft weten te incorporeren in hun MMA spel. Lawlor zal het niet erg vinden om top positie op de grond te hebben daar men er vanuit mag gaan dat hij hier een licht voordeel zal hebben. Staand zijn beide mannen aan elkaar gewaagd.

Gian Villante vs. Ilir Latifi

Gian Villante

Record :14-6 (UFC: 4-3)
Geb.Datum : 18 augustus 1985. Land : USA
Twitter : @gpvillante
Gym : Serra-Longo Fight Team
Notable Wins : Corey Anderson
Bonus: 2x Fight of the Night
VS.

Ilir Latifi

Record : 11-4-1 (UFC: 4-2)
Geb.Datum : 28 juli 1983. Land : Zweden
Twitter : @latifimma
Gym: Allstars Training Center / ATT
Notable Wins : Cyrille Diabaté
Bonus:

Extra info:
Beide vechters gaan al enige tijd mee en weten zowel wat het is om te winnen als te verliezen.
Latifi wist zijn 4 overwinningen allemaal vroegtijdig te beslissen. Villante wist er drie van de vier vroegtijdig af te maken. Villante verloor in 2015 van Tom Lawlor, maar kwam daarna sterk terug met een KO in de 1e ronde tegen Perosh.

Latifi verloor het laatst in 2014, Jan Blachowicz was te sterk voor Latifi. Ook Latifi kwam sterk terug met een overwinningen tegen de Nederlander Hans Stringer en Sean O’Connell die hij beide binnen de minuut KO wist te slaan.

Keys to success:
Ook in deze partij staan twee mannen tegenover elkaar die het vooral van hun worstelen moeten hebben. We zien deze heren dan ook niet vaak op de grond zoekend voor een submission. Latifi zal het gevecht het liefst staan willen houden daar hij in het verleden heeft bewezen over flinke KO power te beschikken. Villante zal door middel van leg kicks zijn openingen moeten vinden en moeten wegblijven van Latifi’s krachtige stoten.

Holly Holm vs. Miesha Tate

Holly Holm

Record : 10-0 (UFC: 3-0)
Geb.Datum : 17 oktober 1981. Land : USA
Twitter : @hollyholm
Gym : Jackson/Wink
Notable Wins : Ronda Rousey
Bonus : Performance & Fight of the Night
VS.

Miesha Tate

Record : 17-5 (UFC: 4-2)
Geb.Datum : 18 augustus 1986. Land : USA
Twitter : @mieshatate
Gym: Xtreme Couture
Notable Wins : Sara McMann, Marloes Coenen
Bonus: 2x Fight of the Night

Extra info:
Miesha Tate’s UFC carriere begon allerminst goed. Tijdens haar debuut voor de promotie verloor ze in een zwaar bevochten strijd van Cat Zingano. Zingano mocht het opnemen voor de titel, maar moest geblesseerd afhaken. Tate kreeg de mogelijkheid om haar verlies in Strikeforce tegen Ronda Rousey recht te zetten, maar verloor ook in de tweede gevecht. Daarna vond Tate echter haar ritme en zou er vier op rij winnen, van o.a. Sara McMann en Jessica Eye.

Holly Holm is vooral bekend van haar geweldige bokscarriere. De meervoudig wereldkampioene boksen vocht 38 keer en verloor er slechts 2. Er werd lang getwijfeld of ze binnen het MMA ook de top kon bereiken. Na overwinningen op Pennington en Reneau waren de meningen hierover nog steeds verdeeld. Toen Holm min of meer vanuit het niets een titelgevecht met Ronda Rousey aangeboden kreeg, was iedereen het erover eens dat ze gesloopt zou worden. Het tegenovergestelde werd echter waar, Holm versloeg Rousey in het begin van de 2e ronde met een vernietigende trap naar het hoofd en werd de nieuwe Bantamweight kampioene.

Keys to success:
We hebben kunnen zien in Holm’s gevecht met Rousey dat het niet makkelijk is om binnen handbereik van Holm te komen. Ze vecht ‘lang’ en houdt haar tegenstanders op afstand waar ze schade kan aanrichten met haar jabs en kicks. Dit zal ook in deze wedstrijd haar ‘key to success’ zijn.
Miesha Tate moet er een gevecht van maken waarbij ze Holm constant tegen de zijkanten van de kooi houdt zodat ze de clinch aan kan gaan en met een takedown de wedstrijd naar de grond kan brengen, waar Holm vooralsnog weinig tijd heeft doorgebracht.

Conor McGregor vs. Nate Diaz

Conor McGregor

Record :19-2 (UFC: 7-0)
Geb.Datum : 14 juli 1988. Land : Ierland
Twitter : @thenotoriousmma
Gym : SBG Ireland
Notable Wins : José Aldo, Dustin Poirier
Bonus: 5x Performance & Knockout of the Night
VS.

Nate Diaz

Record : 18-10 (UFC: 13-8)
Geb.Datum : 16 april 1985. Land : USA
Twitter : @natediaz209
Gym: Cesar Gracie Jiu-Jitsu
Notable Wins : Donald Cerrone, Takanori Gomi
Bonus: 6x Fight, 5x Submission and Knockout of the Night

Extra info:
Conor McGregor kwam met veel hype de UFC binnen. Die hype leek hij waar te maken in zijn eerste twee gevechten voor de promotie. Nadat Brimage KO werd geslagen en van Holloway werd gewonnen na een beslissing van de jury leek alle lof terecht te zijn. Echter zou het niet de eerste keer zijn dat een zogenaamde ‘hype train’ ernstig van het spoor liep. Zijn volgende tegenstander Brandao, die als zeer gevaarlijk werd beschouwd, werd binnen de 1e ronde van de vloer geveegd en ook hooggeplaatste vechter Dustin Poirier moest binnen enkele minuten zijn meerdere erkennen. McGregor bleef maar praten hoe goed hij was en maakte het telkens waar. Nadat ook Dennis Siver werd verslagen mocht Conor het opnemen tegen Mendes voor de interim Featherweight titel, daar Jos’e Aldo geblesseerd was uitgevallen. Wederom scoorde McGregor een puike (T)KO en zou voor de échte titel vechten zodra Aldo hersteld was. Conor bleek slechts 13 seconde nodig te hebben om koning Aldo snoeihard van zijn troon te stoten. Nu de Featherweight titel in zijn bezit was, wilde McGregor meer! Hij zou het in eerste instatie opnemen tegen Rafael Dos Anjos voor de Lightweight titel, maar ook Dos Anjos annuleerde het gevecht 2 weken voor aanvang. Nate Diaz werd gekozen als vervanger, het gevecht zal plaatsvinden in de Welterweight divisie.

Ook Nate Diaz is een Lightweight vechter, echter daar hij maar twee weken de tijd heeft om te trainen heeft de UFC besloten hem te laten vechten in de Welterweight divisie, waarin Diaz in 2010 en 2011 ook in uit kwam. Hij wist destijds te winnen van Rory Markham en Marcus Davis, maar verloor vervolgens van Dong Hyun Kim en Rory MacDonald. Diaz had genoeg gezien en keerde terug naar de Lightweight divisie waar hij het opnam tegen de legendarische vechter, Takanori Gomi. Diaz verrasste vriend en vijand door Gomi in de 1e ronde te laten aftikken. Zijn vertrouwen was terug en ook Donald Cerrone moest eraan geloven. Toen Diaz ook nog van Miller wist te winnen mocht hij het tegen Benson Henderson opnemen voor de Lightweight titel. Diaz kwam echter tekort en verloor op punten van Henderson. Ook zijn daarop volgende gevecht tegen Josh Thomson ging verloren. Diaz kwam knap terug tegen Gray Maynard die hij binnen 3 minuten (T)KO sloeg. Eind 2014 moest Nate wederom zijn meerdere erkennen, dit keer in Rafael Dos Anjos, die enkele maanden later de Lightweight titel van Anthony Pettis won. Het laatste gevecht van Diaz werd weer gewonnen, Michael Johnson werd verslagen op punten.

Keys to success:
Nate Diaz zal geen enkele slagenwisseling uit de weg gaan, dat is zijn karakter. Echter wat Diaz zou moeten doen is de afstand bewaren, McGregor met technische stand-up beetje bij beetje aanpakken en in de latere rondes het gevecht naar de grond proberen te brengen waar Diaz een overduidelijk voordeel heeft. Key to success voor McGregor zelf is het gevecht staande houden en de ground game vermijden. Verder zal hij moeten profiteren van zijn snelheid en nieuw opgedane kracht in de Welterweight divisie om Diaz vroeg pijn te doen.

Bekijk hier de volledige “line-up” en de tijden van UFC 196: McGregor vs Diaz:

Early Prelims (00.30u op UFC FightPass)
– Julian Erosa vs. Teruto Ishihara
– Jason Saggo vs. Justin Salas
– Diego Sanchez vs. Jim Miller

Prelims (02.00u op UFC FightPass)
– Darren Elkins vs. Chas Skelly
– Vitor Miranda vs. Marcelo Guimaraes
– Erick Silva vs. Nordine Taleb
– Brandon Thatch vs. Siyar Bahadurzada

Main Card/PPV (04.00u op FOX en FOX Sports 2, 4 of 6)
– Amanda Nunes vs. Valentina Shevchenko
– Corey Anderson vs. Tom Lawlor
– Gian Villante vs. Ilir Latifi
– Holly Holm vs. Miesha Tate (Women’s Bantamweight Championship)
–  Conor McGregor vs. Nate Diaz

Houd UFC Nederland en EPIC MMA in de gaten voor meer updates!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Vlog) UFC 209 Embedded – Aflevering 2

Aflevering 2 van UFC Embedded met Tyron Woodley, Stephen Thompson, Khabib Nurmagomedov en Tony ...

Jedrzejczyk vs Andrade UFC 211

Joanna Jedrzejczyk vs Jessica Andrade officieel voor UFC 211

Het gaat dan toch gebeuren. Joanna Jedrzejczyk en Jessica Andrade gaan het op UFC ...

UFC 205: Fighting For History – Jedrzejczyk vs Kowalkiewicz

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In Fighting For History worden ...

Geïnfecteerde Cerrone probeert Lawler gevecht naar UFC 214 te verplaatsen.

Donald Cerrone zal door een infectie niet in actie komen op UFC 213. 'Cowboy' ...